DVD írás

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Örm
Hello!
Milyen programmal lehet saját készítésû DVD lemezre másolásvédelmet rakni?

Xbox 360, Xbox One,Samsung 42" 3D Apple MacBook Pro 15 retina

PPeter
TMPGEnc enkóderrel MPEG-et, aztán az MPEG-bõl VCDEasy-vel VCD-t vagy SVCD-t.

BURN.HU / CDGRAB.HU

Üdv!

Segítenétek.
Avi-ból milyen programmal lehez SVCD-t vagy Video CD-t csinálni?

Köszi
Met
Hát én a Nerót nem használnám, se kódolásra se írásra.
Kódolásra Shrink vagy Instant Copy. A Shrink Neróval ki is tudja írni, az Instant Copy meg pdi. kiterjesztésû fileokat csinál amit aztán Decrypterrel ki tudsz írni.
Lemezkép íráshoz javasolt a Decrypter használata minden esetben.

\"If in doubt, flat out!\" Colin McRae

Még annyi kérdésem lenne hogy a Néron bellül mivel érdemes kiírni a filmet,mert most kaptam meg a 7-es verziót,de abba aztán van minden,fõ film DVD-re kódolása,DVD újra elkészítése ..stb, ja és hol mivel tudom a minõséget javítani.

köszönöm szépen!!!
Met
úgy értettem, hogy amennyi idõt szánsz rá annak megfelelõen válassz progit😊
Nekem az Instant Copy olyan másfél óra alatt végzett egy 2 gigás P4-en.
De azthiszem a CCE tovább csinálja és a minõsége is jobb.

Valaki csinálhatna egy listát, hogy melyik progi mennyit dolgozik, (természetesen gép meg film függõ de egy elméleti lista kellene)

Sziasztok!
Meg tudná nekem valaki mondani, hogy a Néró 6.3-as író progiba hogyan tudom elindítani a cd-dvd minõség tesztet? Elindul nekem de, a beolvasás után kilép, és nem fut le az ellenõrzés. Vagy tudnátok nekem mondani olyan progit ami a dvd írás után a lemezírás minõségét vagy neadj isten esetleg a dvd lemez alapanyagot, lehet le tesztelni?

Köszi és azt hol tudom beállítani? idõm az van 😊
Met
attól függ mennyi idõt szánsz a kódolásra, annál tovább tart minél jobb minõséggel dolgozik a progi

Sziasztok

Én még csak most kezdtem bele a DVD írásba,DVD decryptert,és DVD copy-t használok,ezt ajánlották.Elég egyszerû kezelni mindkettõt,mert nem nyúltam hozzájuk,nem állítottam semmit.Kérdésem az lenne hogy, kellene állítani valamit a beállításokon ezeknél hogy jobb minõséget kapjak? Vagy hogy van ezeknél jobb program?

köszönöm
Boldog új évet!
bigapó
CloneDVD+AnyDVD. eddig mindent megevett nálam😊)) lehetett az bármilyen eredetû is, nem volt gond. AnyDVD csak akkor kellett, ha valami masszív védelem volt rajta és alapból nem tudott mit kezdeni vele a Clone. rétegmegszakítás automatikus, tehát ezzel sem kell foglalkozni. ja és persze mindent lehet állítani, hogy mi legyen rajta és mi nem. hogy készült, reklámok, elõzetesek, hangsávok, feliratok. nagyon jó kis progi, csak pozitívan tudok róla nyilatkozni.

The Matrix has you...

Met
Úgy tudom, hogy az nem kódol. Csak lerippeli a lemezt a vinyóra. De nem ezt írtam priviben?😊
Ha az iso-t csak bemountolod akkor is szétesik a kép?

grebber
Na a heverom leszedte a Fantasztikus 4-es DVD-t a DVDFab Decrypter-el és mondta hogy ennél a proginál nem tudott semmit állítani mit szedjen le a DVD-rõl és mit ne sok idõ eltelt készen lett.Kiirva meg szétesik a kép.
Mi lehet a baj?

Next PC upgrade: 2022

Met
állítólag a DVD Fab elbánik az újjabb másolásvédelmekkel is, feltéve ha az Any DVD-nek nem sikerült.

grebber
Fantasztikus 4-es DVD-t mivel lehet leszedni mert crc hibát ir ki havernál a Shrink??

PPeter
Illetve egy másik 40 eres kábelt? 😄 Megpróbálhatod egy 80 eressel is. Alaplapi chipkészlethez telepítettél valami drivert korábban? Tényleg, milyen alaplap, milyen ATA/IDE vezérlõ?

BURN.HU / CDGRAB.HU

PPeter
Az nem jelent semmit, hogy megy combo, a meghajtók nem egyformák. Kipróbáltad a 40 eres kábelt?

BURN.HU / CDGRAB.HU

fifi
gondolom igen, mert ha visszateszem az LG combo-t akkor jó minden...
codec pack kavarhat?

Extreme¤Noise¤Terror -ANOTHER WAY- Viharsarok fastcore Két perc alatt értek én mindenhez...

PPeter
Biztosan jó a kábel? Kipróbáltad amit írtam?

BURN.HU / CDGRAB.HU

fifi
hogy lehet az, hogy jól mûködik minden, majd elkezd rakoncátlankodni, lassulni, nem ismeri fel a dvd-ket/amiket korábban olvasott/. Ha kikapcsolom, késõbb be akkor a hiba fennáll, ha restartolok, akkor jó minden tovább...

/Pio110 kábelen egyedül van/

Extreme¤Noise¤Terror -ANOTHER WAY- Viharsarok fastcore Két perc alatt értek én mindenhez...

fifi
jumper a baj valszeg
reserve/?/-re volt téve
este átteszem masterre, sztem akkor jó lesz...

vélemény?

PPeter
Ez butaság. A 40 eres kábel is bõven elegendõ a 16x-os sebességhez és nem hogy nem szeretik az írók, de sok problémás helyzet megoldható egy 40 eres, szabványos hosszúságú szalagkábellel.

BURN.HU / CDGRAB.HU

Met
hát igen, de az írási lassúság lehet a rosszabb minõségû lemez miatt is

fifi
tehát a "lassú mint a tetû" hibajelzést eméletileg ezzel lehet orvosolni.../?/

köszi különben.

Met
jobban szereti a 80 erest

fifi
egy gépben egyedüli optikai meghajtóként egy DVDíró van, de 40eres kábelen...
az ugye gáz?

madfist
köszi a tippet de nem segített. És az igazán nagy gond a PIO nem hajlandó "visszafogadni" az RWmet ha letörlöm ha teleírom. Úgyhogy ezennel a QSI DVD+-RW SDW-082 íróval szerelt laptopokat nem ajánlom senkinek.

madfist.wordpress.com | madfist.spaces.live.com | madfist.googlepages.com Hallgass valami mást! sonicentropy.googlepages.com | www.silencefactory.com

PPeter
Ilyen öszeférhetetlenség számos író/lemez kombinációval elõfordul, próbáld meg a lemezt törölni a Pioneerban vagy a drive-ban amivel írtad. Lehet, hogy közösen nem fogod tudni használni ezt a lemezt ezzel a két íróval. Mind a két drive-ban legyen a lehetú legújabb firmware.

BURN.HU / CDGRAB.HU

madfist
Ha valakinek van ötlete lécci segítsen. Laptopon írtam meg (valami QSI DVD+-RW nevezetû íróval) a vadiúj, karcmentes Verbatim4x DVD+RW-met, ami addig tökéletesen mûködött a PIO DVDR109-es írómmal, azonban a laptopból kijövõ lemezt már nem hajlandó beolvasni, még a book-type-ot sem ismeri fel. Annyi ír ki hogy üres, de ettõl még nem írható. Persze még az asztali lejátszó is le tudja játszani. Igazából az lenne a kérdés hogy miért aggódjak inkább, hogy a szar a laptopi vagy a PIO romlott el.

madfist.wordpress.com | madfist.spaces.live.com | madfist.googlepages.com Hallgass valami mást! sonicentropy.googlepages.com | www.silencefactory.com

kérdõjel a végén.<#vigyor1>

lehetne hallani az eredeti verziót.

bigapó
ebben van? nem kötekedésként, csak akkor a hülyeséget nem osztom tovább😊)

The Matrix has you...

PPeter
Azért óvatosan a faq-val, van benne félrefordítás és eleve hamis információ is rendesen.

BURN.HU / CDGRAB.HU

wow koszi Matrix😊

May the force serve you well!

bigapó
kiegészítés Met hsz-hez:
két szabvány.

<4.3> Mi a helyzet az írható DVD-vel: DVD-R, DVD-RAM, DVD-RW, DVD+RW és DVD+R?
A DVD-nek hatféle írható változata van: DVD-R for General, DVD-R for Authoring, DVD-RAM, DVD-RW, DVD+RW, és DVD+R. A DVD-R és a DVD+R csak egyszer írható, hasonlóan a CD-R-hez, míg a DVD-RAM, a DVD-RW és a DVD+RW több ezerszer újraírható, hasonlóan a CD-RW-hez. A DVD-R elõször 1997 õszén vált elérhetõvé. A DVD-RAM követte 1998 nyarán. A DVD-RW Japánban 1999 decemberében debütált, de az Egyesült Államokban csak 2001 tavaszán jelent meg. A DVD+RW 2001 õszén mutatkozott be. A DVD+R 2002 közepén jelent meg.

Az írható DVD elõször csak a számítógépekben jelent meg (lásd 1.14). Az otthoni DVD képfelvevõk 2000-ben jelentek meg világszinten. Ez a GYIK a meghajtó/író és a képfelvevõ/felvevõ kifejezéseket használja a számítógépes DVD-írók illetve az asztali DVD-s képfelvevõk megkülönböztetésére.

A DVD-RAM inkább egy eltávolítható tárolóeszköz a számítógépek számára, mint egy képrögzítési formátum. Ennek ellenére egyre több DVD képfelvevõben használják, mert nagyon rugalmas a szerkesztés és a felvétel terén. A másik két írható formátumcsalád (DVD-R/RW és a DVD+R/RW) lényegében versenyhelyzetben van. A piac fogja eldönteni melyik lesz sikeres, vagy esetleg mindkettõ megmarad, illetve összeolvad. Sokan vitatkoznak azon, melyik formátum a jobb, de igazából nagyon hasonlóak. 2003-ban jó néhány cég olyan meghajtókat kezdett készíteni, melyek mind a "kötõjeles" mind a "pluszos" formátum szerint képesek írni.

Forrás: DVDCenter. olvasgasd, mert viszonylag naprakész és általános infók is vannak rajta.
a lényeg egyébként az, hogy a "+"-os jelzésû lemezt nem olvassa a csak "-"-os meghajtó és viszont. de mivel úgyis mindkét formátum olvasására ill. írására alkalmas meghajtót veszel, ez lényegtelen információ számodra és számunkra is😊)

The Matrix has you...

Met
Pio vagy NEC
két szabvány

milyen dvd+-rw t erdemes venni 8-10k korul?
ja es mi a dvd+ meg a dvd-? 😛

May the force serve you well!

thx.

Gigabyte EP45-DS3|Core 2 Duo E6400@3400MHZ|2X1GB Kingmax 1066MHz| Sapphire 5770 1GB GDDR5|

PPeter
Kicsit más technológia, bár ugyanúgy a fázisváltású (phase-change) hordozórétegre épül, de elõre formázott adatszektorokkal, menet közbeni írás visszaellenõrzéssel, fejlett hibakezeléssel (a hibás szektor helyett beláncol egy jót a tartalék tarületrõl), tehát professzionális adattárolásra (gy.k.: fontos családi képek, pótolhatatlan dokumentumok) jobban használható, ajánlható.

BURN.HU / CDGRAB.HU

Sorry hogy nem olvasok vissza biztos kérdezték már, de valaki megtudná mondani a DVD-RAM lemez mire jó mivel másabb a DVD-RW-tõl?

Gigabyte EP45-DS3|Core 2 Duo E6400@3400MHZ|2X1GB Kingmax 1066MHz| Sapphire 5770 1GB GDDR5|

RelakSfromhome
UDF fájlrendszerû dvd-hez ki ért?

A kérdés az, hogy hogyan lehetne rávenni az xp-t, hogy ne nézze levegõnek? Elvileg helybõl tudnia kéne olvasni, nem?

VIP regem 05.14-én lejár. Akkor elbúcsúzom mindenkitől, és továbba csak mint RelakS leszek jelen :)

Aramir
Ok, neis legyen 😊

A ritek gyár szerint A grande,nem szerintem,bár nekem soha nem volt gondom vele.

grebber
Ja ott csak 123 FT és Mcc mid ami fasza.

Aramir
Ja, csak a 350 Ft-oson rajta van az artisjustos matrica, mig a 100 Ft-oson nemhinném 😄 Szóval nem azért jó, mert 350 Ft, szerintem olcsóbban is beszerezhetõ nem hivatalos helyekrõl, pl amit lentebb már belinkeltek.

grebber
350FT az már tényleg jó lehet mert amiket én vettem DataWrite 100FT alatt volt kb 5 bõl 3 még használható de ki tudja meddig.

Aramir
Hát, ha nálad az az a++, ami negyed év múlva elfelejti az adatot, meg sok hibás van közte, akkor gratula. Gondolom Grebbernek is azért kell másik fajta lemez, mert annyira jók ezek. Érdekes, hogy a b osztályos Aritában nincs ennyi szar, mint a nyomtathatóban. Legalábbis, amiket én vettem.
Ki beszélt itt drogokról? 😄

Valszeg nem támogatja az asztali játékosod az újraírható lemezt,vagy az újraírható lemez és mp3 kombinációt nem szereti.

nem tudom milyen nepperekrõl beszélsz,én lemezt szoktam venni,nem drogot<#wow3>
"A++ grade, hát persze 😄" hát igen ez pedig tényleg az ami.
Kicsit olvass utána....

Sorry hogy nem olvasok vissza, de valaki megtudná mondani a DVD-RAM lemez mire jó mivel másabb a DVD-RW-tõl?