7788
Ide jöhetnek az írással kapcsolatos sirámok /Borg
-
#6588 Igy van.
Termeszetesen, ha ketretegu lemez van benne es ha tul lepted az adattal 4,7Gb-t. -
#6587 egyébként ha filmet akarsz kiírni és az kb, 8 GB-ot tesz ki, akkor eleve nem tudod másra kiírni, mint DL-re. tudod, mindig megkér, hogy az adott íráshoz megfelelő méretű és tipusú lemezt rakjál be. úgyhogy ha már átlépted azt a bizonyos 4600 MB-os szimpla lemezes határt, akkor már csak kétrétegűt fog elfogadni. -
NeOhu #6586 Igen, nálam is így néz ki mint nálad a képen. És akkor elvileg nem kell semmit sem csinálnom csak elindítani az írást és kész? -
#6585 Szerintem az lehet a gond, hogy az a regi Nero a te Pio 111D irodat meg nem tamogatja rendesen.
Sima DVD iras kivalasztasan kivul mast nem kell csinalnod, egyszeruen csak az also meretjelzon latsz egy sarga ill piros limit jelzo csikot.
A sarga 4500MB-nel lathato, mig a piros 8250MB elott kicsivel.
-
NeOhu #6584 Hát nemtudom. Én se a Nero-ban se a CloneDVD-ben nemtaláltam ilyen beállítási modot :( -
#6583 A 6.xxxben is.
-
#6582 ja, valahol ott. nekem még 6.x.y.z van, de eddig nem volt alkalmam túl sokszor DL-t írni. (speciel 1-szer, de sajna az is szar lett a lemez miatt, 1200 péz bánta:( ). a lényeg, hogy keresgélni sem kell sokat, mert kiböki az ember szemét -
#6581 Az pont a Nero 7-esben van, amit írsz, a 6-osban még az új összeállításnál kellett beállítanod, asszem ott, ahol átállíthatod, hogy cd vagy dvd legyen, legalábbis az emlékeim szerint. -
#6580 akkor ezek szerint ez nem a "mai, modern programok" közé tartozik:)) de lehet, hogy rossz helyen kerested. általában nem opciókban van, hanem közvetlenül akkor tudod állítani, mikor pölö összeraksz egy új DVD-re való "listát", alul a vonalzón látszik, hogy éppen mennyi adatot adtál már hozzá. itt kell lennie egy kis fülnek, amivel megnyílik a különböző formátumra váltás lehetősége.
speciel CloneDVD-nél tudom, hogy még az elején, a főmenüben, alul lehet változtatni ezt. -
#6579 Akkor tegyél fel újjabb Nerót.
Jobban járnál ha IMGBurn-el írnád, állítólag azzal bisztonságosabban lehet kétrétegűt írni. -
NeOhu #6578 Nero 6.3.0.2 -t használok, átnéztem mindent, de nem találtam ilyen DVD9 formátumot. -
#6577 leginkább annyi, hogy mielőtt írsz, átállítodod a formátumot DVD9-re. ezt minden mai, modern íróprogiban be tudod állítani valahol. -
NeOhu #6576 Sziasztok.
Van egy Pioneer 111D típusu DVD íróm és ez állítólag tud kétrétegű DVD-ket írni.
Na most a kérdésem az lenne hogy ha belerakok egy kétrétegű DVD lemezt, akkor semmit nem kell csinálnom csak ugyanúgy megírni mint egy sima DVD-t, vagy van ennek valami egyedi technikája? -
#6575 8x g05-öt nem láttam már vagy egy hónapja.
A 16x-re nec 16x-osan, pio110 csak 8x ír.
TDK-t minden viszi.
Az lg-re rádobtam a 209-es fwaret, 204 volt eddig.
Most ír 4x megint. -
#6574 Már a médiakód sem jelent semmit. A Pio111-em a mostani Traxdata 8X-os nyomtathatót nem hajlandó megírni, de a régebbi, akkor még Ritek néven futott szériát gond nélkül vitte, pedig mindkettő G05 :( Érdekes, hogy a 108-as megírja simán a Traxot is. -
#6573 eddig írt 4x és most is csak az újabb 16x ridatát, az egy hónappal korábbi, ugyanúgy kinézővel nincs baja.
Ezért gondolom, hogy az új médiakóddal van gyíkja esetleg. -
#6572 nem valószínű, hogy a fw frissítés megoldja a problémát
nem nyúlnak ki kis kezek és írják át az LG-t Pio-ra vagy NEC-re :D -
#6571 Nekem NEC-m van, meg piom.
Mondjuk teacról nem feltételeztem volna, hogy gagyer. -
#6570 Odaadom neked a TEAComat erte. :P
Csak nem fogsz irni vele ilyen melegben semmit sem. :PP
Fosert kapnal, higabb fost. :PPP -
#6569 Ne sértegess már! :DD
Nem véletlenül nem neveztem írónak, ez egy lg!
Egy fosh!
Gondolod, hogy kiszúrok magammal és veszek egy ilyen gagyerák piszkot, csakhogy spóroljak vele vagy 600 Ft-ot?
Linket azért köszi. -
#6568 Van, vegyél másik írót :D
Amúgy itt keress rá, hátha van hozzá vagy egy frissebb, vagy egy módosított firmware:
http://forum.rpc1.org/portal.php -
#6567 4082B-hez kéne firmware, mert 2x-esen ír tdk-t és ridatát is.
Van erre megoldás? -
#6566 Kösz! Azzal sikerült a Hostel-en volt valami új védelem. -
#6565 AnyDVD? -
#6564 Hello!
Azokat a másolásvédelmeket amelyekkel a Shrink és a FABDecrypter nem bír azokat milyen programmal lehet törni? -
#6563 Aham, az lesz. Keppel meg nem tudok szolgalni mert nem mentem haza, de nem felejtem el, berakom majd ha hazakeveredek a het folyaman. -
#6562 A Shrink elég sokat fejlődött a 2.x-es verizóhoz képest, ha bekapcsolom az analízálást és azt a másik opciót (nem jut eszembe a neve), akkor eléggé korrekt lesz az eredmény, igaz, így dolgozik vagy 1,5 órát nálam.
Nomeg persze nem 3 órás filmeknél kell használni :D
A DvdRemakePro-val kiszedem a fölös cuccokat (extrák, figyelmeztetések, stb), majd a Shrinkkel áttömörítem, így a menü is megmarad.
Egyébként tök jó ez a DvdRemakePro, a mozgó menükből egy gombnyomással lehet álló menüt készíteni, persze marad az eredeti, csak mozgás helyett egy állókép lesz kimerevítve a mozgó menüből, így még a menü is csak pár megát foglal.
Gombokat lehet eltüntetni, stb. -
#6561 Passzolom, ezt neked kell kipróbálnod, bár a 8X-os lemezeket, ha megszakadok, sem tudom kiírni 2X-en, mert se a 108-as, se a 111-es Pio nem írja lassabban, talán nem véletlenül :)
Végülis, egy 100 Ft-os lemezt megér, hogy kipróbáld. -
#6560 Ok estefele talan hazakeveredek es berakok kepet. Egyebkent Aramir, nem lehet hogy neha azert akad picit a kep mert 4x sebessegel irom DVD-re? Talan probaljam 2x sebesseggel irni? Mit gondolsz? -
#6559 Avira felesleges a CCE. de DVD-nél érdemes. Én is használnám azt ha lenne rá gép/idő, de nincs :)
Ezért az Instant Copy-t használom, jobb minőséget ad mint a Shrink és nagyjából 90 perc alatt végez egy DVD-vel. -
#6558 Jöhet, kiváncsi vagyok a Super Dvd Creator milyet csinál. -
#6557 Hát az, hogy te mit hiszel, az egy dolog, attól még szebb lesz a minősége, ha CCE-vel kódolod át több menetes tömörítéssel, mint egy akármilyen más programmal, pl DvdShrinkkel.
Persze 3-4 méterről nézve menet közben egy 55 centis hagyományos tv-n nemigazán fogod észrevenni a hibákat.
Én sem tömörítek CCE-vel, mert az idő/minőség arány nekem nem éri meg.
Sok függ a filmtől is, a nappali jeleneteknél nemigazán fogod észrevenni, de ha pl egy éjszakai ködös jelenet jön, akkor ott igencsak előfog jönni a kockásodás.
A hangra nemtudok mit mondani, ha az avinak csak egy mezei sztereó hangja van, akkor a dvd-re is úgy kerül fel gondolom, nem lesz belőle 5.1-es hang nyílván.
A képakadás szerintem inkább lemez, de méginkább a lejátszó hibája lehet, márha asztali dvdjátékosról van szó. A Dimarsonok pl szarok, szaggatják a filmeket rendessen. -
#6556 Nah majd csinalok neked kepet egy DVD-rol amit avibol irtam at super dvd creatorral, csak most 1 DVD-m nincs itt, mert nem otthon vagyok. Illetve 1 dvd van itt de az a tesztlemez ujrairhato dvd-m es ures jelenleg. -
#6555 De ez nem igaz Aramir. Eskuszom a kep minosege az osszes avi-bol atirt DVD-mnek minimum olyan mintha TV-ben neznel egy filmet, es a hangra ugyan ez igaz.
Vegulis nekem csak avi -> dvd ami fontos, mast nem is csinalok, ja es persze normal DVD irast is, de az ugye nem problemas.
Ha 10+ orakat kodol egy dekoder, mennyivel jobb a minosege az egesznek? Nem lehet sokkal jobb, mivel az osszes megirt DVD-m avibol tokeletes kepet ad, az egyetlen ami eszreveheto hogy neha ici picit akad a kep, de ez szinte eszrevehetetlen mert ritka.
-
#6554 Hát avira nemsokan fognak annyit várni, az már ugye eleve szarabb, aki abból kódol át, az nem a minőségért teszi.
És hidd el, sokan inkább kódolnak 10 órát, minthogy egy vacak valamit kapjanak végeredményként. -
#6553 Na de gyerekek, ki az isten fog 10 orakat varni arra hogy kodoljon egy avi-t?
Annyit nem er az egesz. Super DVD Creator peldaul tokeletesen megfelelo minosegben ir es 1-2 ora 1 DVD. Igaz 1-2 avi filmemet nem hajlando kiirni egyszeruen eltunik a progi talcarol. Viszont amiket eddig megirt azok tokeletesek, egy nagyon-nagyon picvit akadozik a kep neha amikor nezzuk a DVD-t es nem is mindig csak ritkan, de asszem hogy az senkit nem zavar. -
#6552 Ja, arra gondoltam. -
#6551 A minőség időigényes dolog ezen a téren :) -
#6550 Hát igen :)
Azt mndják, hogy a CCE a legjobb kódoló, de ugyan akkor a leg lassabb is. -
#6549 filmachine-t kiprobaltam, de amikor a Cinema Craft Encoder-es reszhez ert es elkezdte konvertalni a dolgokat , azt irta ki hogy 12 ora!!! van meg hatra! Ez hogy az istenben lehet? Letezik hogy ennyi ideg tartson neki egy konvertalas? 1 oraig hagytam hogy menjen aztan kilottem a programot.
Ulead DVD Workshop is orakig akarja irni az avi fileket DVD-re, egyedil Super DVD Creator es a VSO ami megirja 1-2 ora alatt oket.
Nem ertek nagyon a dolgokhoz de hogy lehet hogy 1-2 program sok-sok oraig akarja irni a DVD-t masik ketto meg 1-2 ora alatt vegez.