7788
Ide jöhetnek az írással kapcsolatos sirámok /Borg
-
#6748 Kiszedet a gépből, leszeded a burkolatát, kihúzod a tálcát, mer valahol ott van alatta az olvasófej, és megtörölgeted a lencsét valami nagyon puhával. -
Attis55 #6747 Azt hogyan kell? Még sose csináltam... -
#6746 Mivel gari már nincs rá gondolom, én egy fejtisztítással kezdeném. -
Attis55 #6745 Sziasztok! Van egy Samsung writemaster DVD-íróm majd 2 éve. 2 bajom van:
-Most valamiért nem olvassa be az üres írható DVD-ket(Verbatim Advanced AZO DVD+R, Maxell DVD+R) Nem is tudok a Neroval írni rájuk! PEDIG kb egy hete még írtam UGYANOLYAN Verbatim DVD+R-re, amire most nem. A már megírtakat problémamentesen beolvassa. Hallottatok már ilyet??? Kérlek segítsetek! Nem tudok DVD-t írni!!!
-az újraírható DVD-ket nem tudom törölni, újraírni.
Be tudok állítani valamit?
Előre is köszönettel!
(Nero 63125-t használok. Xp-reinstall nem volt. Vírusírtok, spyware-ket irtok rendszeresen.) -
#6744 na,winrarral megoldottam :) -
#6743 leszedtem az ultraisot,de azzal sem tudom megnyitni :c -
#6742 UltraIsoval (vagy hasonló progival) másold ki a tartalmát hdd-re, onnan kitudod írni vagy megtudod nézni pl PowerDVDvel. -
#6741 nem tudom,hogy ide tartozik-e,de nekem olyan problémám van,h van egy film isoban,daemon-toolsban bemountolom,erre a windows automatikus olvasásánál azt írja,h üres lemez.megnéztem,és nem engedi megnyitni.megint bemountoltam,megint nem megy.pedig több mint 3 gb,nemrég töltöttem le ezt a filmet(címszerint a miami vice),és hát van e megoldás?sztem jónak kellene lennie...
nézőkével bele is néztem,és ott is írja a fájlokat,amiket az iso tartalmaz -
#6740 Az iróm azt irja ki mindig hogy SCSI/IDE Comamnd Aborted és elrontja a lemezt. :(
Mitől lehet ez?
Külső USB-re van kötve az iró. -
#6739 Az is futott közben! -
izb #6738 akkor mondok én is eggyet!
Anydvd -
#6737 Haverom probálta de menet közben behalt az olvasás és azóta a lemezt üres DVD-nek ismeri fel! -
#6736 DVD Fab? -
#6735 dvd shrink? -
#6734 Belső ember DVD filmet mivel lehet berippelni? -
Mardon #6733 Akkor az is normális, h írás közben többször is ki-kialszik a led? -
#6732 Nem, én arra válaszoltam, hogy tart tovább az írás, mint a sebesség szerint kéne. -
#6731 Normális, akkor ugyanis nem ír, hanem tölti a puffert. Na és ezért nincs értelme az egész nagy sebességű írásnak. -
Mardon #6730 Ja, most 16x-osan írtam és benyomtam hogy a valós írási sebességet mutassa, eleinte 6-8x, amjd később felment 11x körülre, de 16xot még a végén se érte el. Egyébként az normális, hogy elkedzi írni, és kb. 2 perc után az írási sebesség jópár mp-ig fixen 6,4x-et mutat és az író ledje se világít? De végülis az adatellenőrzés jó lett. -
#6729 Ok, akkor leírnád hol? Engem is érdekelne :) -
#6728 DE a pufferkiürülés miatt nem fogja elcseszni a lemezt, ezért írtam. Mert te arra válaszoltál hogy attól cseszi el a lemezt. Ezért van a védelem, hogy ezért ne csessze el.
Mondjuk sztem a 8x-nál nagyobb sebességű írásnak nincs semmi értelme, mert úgyis csak a lemez külső szélénél éri el a nagyobb írási sebességet, és a vinyót is hetente kéne töredezettségmentesíteni, hogy biztosíthassa azt az olvasási sebességet, aminél nem ürül ki a puffer időnként. Ja persze ez az egész nem lenne gond, ha nem csak max 128 megás rampuffert lehetne beállítani, hanem mondjuk 512 megát :) az már nehezen ürülne ki. -
Mardon #6727 ok, megtaláltam:) -
Mardon #6726 Ja igen, most elvileg a Neronak egy újabb verziója van fent mint amit régen használtam, de itt nem írja a puffer, emg gyorsítótárnak az állapotát, ezt be leeht vhol kapcsolni, h kijelezze? -
Mardon #6725 Na megnéztem, frissítettem firmware 05/08-haviról 06/04-re, ez volt elgújabb a hivatalos oldalon, remélem most jó lesz. Amúgy milyen progit ajánlotok dvd íráshoz? -
#6724 Hát pedig amit írtál, hogy lassabban írja, nem 16X-an, az éppenséggel lehet azok miatt is, amiket írtam, ugyanis a pufferkiürülés-feltöltés időbe tellik, addig nem ír az író, nem egyszer jártam már én is így. Az, hogy szar lett a lemez, az meg lehet a firmware miatt is, amit itt elöttem említettek (most így jobban belegondolva, inkább Inquisitornak van igaza, mint nekem), de akár a lassabb írás is lehet azért, mert hiába állítod be a 16X-os írást, lehet, hogy lassabban kezdi el írni, így is jártam már :D Tévedésből 12X-esre állítottam egy G05-ös lemezt, aztán szerencsére 4X-en írta meg, bár a Nero azt írta, hogy 12X-es az írás, mégis tartott vagy 20 percig. -
Inquisitor #6723 "Az író egy új Pio 110d, a lemez amit használok verbatim dvd-r 16x.
Mi lehet a gond?"
Így első blikkre ... mikori Firmware van beleégetve? A 109, 110 és 111 első pár firmware-el sz*rakodott pár lemezzel, élükön a Verbatime-el. Frissítés után viszont viszi őket jól. Ha friss a firmware és a másik gépben is csinálja, akkor kampó az írónak ... -
#6722 Az se lehet gond, minden dvd írón van puffer kiürülés védelem, szóval max felfüggesztené az írást amíg tölt. Ha elcseszi vagy az író szar, vagy a lemez. Ez a 2 valószínűbb. De a vindóz is lehet hülye, meg az író program is. -
#6721 Ja, meg nem sok apró fájlt akarsz kiírni egy töredezett particióról? Mert akkor töredezettségmentesíts. -
#6720 Bőven elég kéne, hogy legyen. Nem egy ide-kábelen van véletlenül az író meg a forráswincsi? DMA módok rendben vannak az írónál és a wincsinél? -
#6719 nekem is 1,7-es cerka procim van,meg 384 mb ram,nem ettől függ a dvd írás.
hozzáteszem,h hibátlanul írom a dvd-ket -
Mardon #6718 Sziasztok!
Elképzelehtő hogy egy 1.7ghz-s cerka 512rammal (nem megy letöltés háttérben), kevés a dvd íráshoz? 8x-osan is ront néha, 16x-osan pedig már sokszor az idő alapján is látom, hogy eleve nem is bírja azon a sebességen írni. Az író egy új Pio 110d, a lemez amit használok verbatim dvd-r 16x.
Mi lehet a gond? Van egy másik gépem amit játékra használok, amd 3000+,1g ram, ha abba átteném lehet megoldaná a problémát, vagy más agond? (ezt azért nem akarom mert szar gépen vannak a letöltések meg akkor ugye írás közben nem lehet hazsnálni stb..) -
#6717 Bonyolultnak nem bonyolult, inkább hosszú ideig tart a szétbontás, szerkesztés, az új videó legyártása és tesztelés. Az említett program (DVD Maestro) kiváló erre a célra, kicsit nehezebb beszerezni, mint a többi free prg-ot. Alkalmas még e célra a TMPG DVD author, TMPG DVD source creator és a DVD Lab v.2 is.
Jó munkát! -
#6716 Vannak wav filejaim, DTS és DD5.1 verzióban.
Ezeket szeretném kiírni DVD-re, lehetőleg úgy, hogy lehessen váltogatni a 2 hangsáv között (ha egyszerűbb külön külön lemezre megcsinálni akkor úgy is jó)
A DD 5.1-el nincs gond mert azt az Audio DVD Creatorral meg tudom csinálni csak abba, hogy teszem bele a DTS wavokat? Jó lenne egy szám választós menü is. -
#6715 köszi! -
#6714 Nomeg a dvd-n lévő feliratok subrippel leszedni, fejezetek idejét is leszedni pl ChapterXtractorral. Szóval bonyolult.
Itt nézelődj:
http://macsman.ini.hu/ -
#6713 Szét kell kapnod mp2 és ac3 fájlokra, majd újra összerakni valami valami authoring programmal, pl DvdMaestro. Persze elötte a feliratot átkonvertálni DvdMaestro formátumra. -
#6712 HI!
Netről leszedtem 1 dvd filmet (vob és ifo fájlok formájában). Ezt hogy lehetne kiírni úgy, hogy sub-ot is teszek mellé?
Köszi előre is! -
#6711 IsoBuster v. UltraISO. -
#6710 #6707-> megoldódott
volt 1-2 fájl,ami nem volt olvasható,megfogtam,becsomizta,és tudtam,h melyik a rossz -
#6709 az szép