DVD írás

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Szevasztok!
Pioneer 110D-m van a legfrissebb firmware van fenn hozzá. Megírtam egy rakás dvd-t, TDK, az olcsóbbik fajta, ami ilyen toknélküli, felfûzött, kék.
Lényeg hogy nem tudom õket visszaolvastatni a Pioval, mer elkezd akadozni tõle a gép, még az egér is egy-egy másodpercre megáll amikor láthatólag erõlködik vele az író. (ez az egy meghajtó van a gépemben)

Szerintem ez nem a lemez hibája, hanem a pioneer íróé, mert a tök régi asztali dvd olvasó meg mindent gond nélkül beolvas, és ha a pio meg is bírkózik a lemezzel, akkor se lehet végignézni v ele a filmet, mert valamikor tuti elkezd akadni.
A nagy geciség, hogy pár hónapos csak, azért ilyet vettem, mert az elõzõ pio íróm évekig tökéletesen mûködött.
Szóval milyen írót tudtok ajánlani, aminek nincsenek ilyen gondjai, sõt teljesen megbízható és tökéletesen mûködik, mindent beolvas amit megír?
Már egyszer régebben is kérdeztem, akkor NEC-et javasoltak, csak gondoltam most is megkérdezem, mivel most aktuális a dolog.

mflex
Kösz kipróbálom !

What about the forests?

Metwork
próbálj ki valami jobb minõségût

I will use google before asking stupid questions.

mflex
Ridata meg ilyenek...

What about the forests?

Metwork
milyen lemezre?

I will use google before asking stupid questions.

Még jó hogy szó nélkül kicserélik ha gáz van vele. 😊

Nekem ilyen van: ASUS DRW-1608 P2S (tudja a RAMos lemezt is. Ja és 10500 volt. Auchan termék 😊 kb 2 hónapja van meg. Eddig bejön. Ja és ez az 5. Elõtte volt Phillips, Lg, Samsung. A Samsung birta legtovább (1.5 év). A többi meghalt max 6 hónap után.

mflex
Sziasztok! Azt szeretném kérdezni,hogy a dvd decrypter és a dvd shrink -nél van jobb progi, mert én ezekkel szoktam néha átvenni tékás filmeket már amelyik tetszik, de ha sikerül is átírni elég lassan megy, vagy a decrypter már az elején leáll, vagy ha megírtam utánna akadozik, ilyeneket tapasztaltam... Lg 4167 es használok és a másik kérdésem, hogy ezzel 2x-en miért nem lehet írni? Mert már arra gondoltam, hogy talán a 4x-es írással van a baj. Tehát lejátszáskor az aztali dvd- ben akadozik vagy meg is áll az egész!
Vagy a nyersanyag gagyi, bár samsungal 2x-en írva(amit lecseréltem) nem volt jellemzõ a probléma ilyen gyakran..<#help> Nem vagyok "otthon"ebben sajnos.

What about the forests?

kirol
Hát egy picit az. Nem véletlenül kerül vagy 20-szor annyiba mint egy rw.

Aramir
Úgytudom a RAM biztonságosabb, ha jól tudom.

Aramir
A Pio DVR-111 is írja, a 111D-t meg átlehet flashelni 111-re, így az is írja elvileg (átflasheltem, csak még nem próbáltam RAM-ot írni) 😊

Sanyix
Hát biztonsági másolatra, meg ott az RW, és arra több is fér. Na mind1 nem szólok bele.

Vain ei kuulu terroristien käsiin! CS. N. T. K. K.! SG az a hely ahol sunyi módon csöndben törölgetik a hozzászólásokat, indok nélkül. ;)

kirol
Nekem LG-m van, ahhoz adnak DVD-RAM-ot ajándékba és pl. MediaMark-ban is van egy raklapnyi féle RAM. Én pl. a fontos dolgokról tartok biztonsági másolatot rajta.

Sanyix
Hát ha ram-os kell akkor csak lg, mer asszem csak az írja, a többi csak olvassa. Amúgy miért ilyen fontos a RAM, meg a Lightscribe? Én pl DVD-RAM lemezt még soha nem láttam, árlistában/boltban sem.

Vain ei kuulu terroristien käsiin! CS. N. T. K. K.! SG az a hely ahol sunyi módon csöndben törölgetik a hozzászólásokat, indok nélkül. ;)

M@TriX
üdv srácok egy haver akar venni egy új DVD írót.
az lenne a lényeg, hogy ismerje a RAM-ot is és LightSchribe is legyen benne.
Amit én kinéztem neki: az egy LG 4166-os típusú.
a boltban viszont valami Samsung-ot ajánlottak, de típusszámot nem tudtak mondani.

szóval milyen DVD írót érdemes venni? 10K körül...

..::::::.. A kétpúpos teve sokáig nem is vette észre, hogy két púpja van, mert az első eltakarta a hátsót.

Halfer
Az én problémámra valaki más tudna megoldást? (#6458 és #6462) Azon az oldalon amit ajánlott izb nincs nekem való :\

A DivxToDvd megoldotta a problémát.Kösz!
KILLER2
A DMG féjlokat mivel tudom használni?

Töltsük le az internetet!

Sanyix
Állandón van, 1,5 gigán, az RAM meg 1 giga...

Aramir
<#nemtudom>
Akkor passz, nekem még sosem írt ki olyat, hogy csak írót támogat.
Még esetleg állítsd a virtuális memóriát állandó méretûre, hátha azt méretezte át éppen a Windows, és azért darált a wincsid.

Sanyix
Ezen a kábelen csak egy dvd olvasó van még az írón kívül, amúgy 7.2.0.3-om van.

Aramir
Frissítsd a Nerot, ha még nem tetted meg, nekem a 7.2.0.3 tökéletessen kezeli.
A winyótekerés meg nemhiszem, hogy a Nero hibája, ott valami más lesz szerintem.
Nincs egy ide-kábelen véletlenül az író meg a wincsi?

Sanyix
Na kezd elegem lenni a nero-ból. Nem képes egy dvd-t 8x-osan se írni, vagyis képes de érdekes módon. Elkezdi vadul kerregtetni a vinyót, aztán elkezd írni 8x-osan, közben ugyanúgy vadul kerregteti a vinyót, aztán fél perc múlva 15 másodpercig ugyaníg töltöget, de megáll az írással, majd újra 8x-on ír, majd megint megáll, és így tovább. Így 11 perc alatt ír meg egy dvd-t elvileg 8x-osan. A 8x-os írás elvileg 11000 kbyte/sec. Namost eléggé töredezetten vannak az adatok a vinyómon, de azt a fájlt amit dvd-re írtam megpróbáltam másolni, ugyanarról ugyan arra a vinyóra. A sebesség 6,5 mega/sec és 8 mega/sec között volt. Namost ha ennyivel tud olvasni, átmozdítani a fejet, és írni is, akkor valószínûleg csak olvasásnál (dvd-írásnál) is meglesz az a 11 mega/sec... de akkor mégis miért töltöget olyan vadul, és miért áll így is meg?
Úgyhogy mostmár elegem van, tud mondani valaki egy jó dvd/cd író programot, ami nem csak képfájlt, hanem saját összeállítást is tud írni, és normálisan mûködik?

Sanyix
Na megírtam, expressel, jól átállította magát udf-re. Mivel a burning rommal nem tudok írni, mert az a szarfospumpa ilyet ír, a dvd írómra, hogy "sorry, only recorders supported" miért a Pioneer DVR-111D !DVD-RW! az mi a rák szerinte? A legjobb, meg hogy az expressnek meg semmi baja, pedig alapjaiban elvileg ugyan az a kettõ...

itt nézz körül.
www.cdgrab.hu

Aramir
Csináld manuálissan, az a biztos, sokmindent úgysem kell állítani.

Halfer
segítenél, hogy pontosan mit szedjek le a frissítéshez? íróm: NEC DVD-RW-ND-2500A

Sanyix
Hi, egy dvd-re szeretnék írni egy 4,36 gigás fájlt (sw3 720p-ben), nero 7-el. Na most azt tudom, hogy ekkora fájlt UDF módban kell felírni, csak azt nem tudom, hogy ha nero expressel iratom, az így is írja e fel. Mivel nem ír ki semmit, hogy most máshogy fogja csinálni. Beállítás meg nincs. A kérdés, hogy ilyenkor a nero express automatikusan udf-ben írja? Vagy lépjek át a sima nero burning romba, és mindent manuálisan állítsak be?

dvd decrypter,anydvd.
ha ezekkel sem megy,akkor megállt a tudomány életemben nem volt kezemben dvd-ram lemez.

Nem tudja helyesen beállítani az adott lemezhez az írási stratégiát, vagy egyszerûen nincs a firware-ben erre utaló info.
Frissítsd a firmwaret a dvd íróban.

Halfer
Mitõl lehet, ha egy DVD író "Lézer beállítás hiba"-ra panaszkodik? Azért kérdezem és azért nem egyértelmû számomra, mert bizonyos márkájú lemezeknél csinálja CSAK! 5let?

A számitógépben lévõ DVD-iró és a DVD-olvasó is LG.Akkor most az a kérdés,hogy melyik az a program (Néró,Cyberlink,Ulead) amelyikkel ez megoldható?
Met
pl. LG dvd írók, de ha jól tudom az NEC és a Pio is rendelkezik már DVDRAM kezelésére alkalmas optikai meghajtóval

\"If in doubt, flat out!\" Colin McRae

Kösz.Konkrétan milyen DVD olvasóra gondolsz?
kell egy olyan dvd olvasó ami kezeli a dvd ram lemezt.
ha ez megvan,akkor egy célszoftverrel lemented az anyagot.

Hello.Hogy lehet a DVD-RAMra felvett filmet/asztali dvd iroval készült/ számitógépen átalakitani DVD-VIDEO formátumra
Hello.Hogy lehet a DVD-RAMra felvett filmet/asztali dvd iroval készült/ számitógépen átalakitani DVD-VIDEO formátumra

Met
Akkor csináld azt amit Aramir írt.

danikarate
Aha

ibrik
Lehet, hogy kicsit kezdõnek tûnik a következõ kérdésem, de mit kell beállítani a Nero-ban ahhoz, hogy a DVD-lemez címkéje 15 karakteresnél is hosszabb legyen?

Már csak azért kérdezem, mert némelyik bolti DVD lemezneve még ennél is hosszabb lehet, de a Nero-val eddig bárhogy próbáltam, a lemeznév maximum 15 karakteres lesz...

ibrik játékmagyarítás oldala: http://ibrik.atw.hu

Aramir
Ha csak 5 Gb az egész, akkor próbáld meg DvdShrinkkel csak a menüt és az extrákat összetömöríteni, a filmet meg érintetlenül hagyni, esetleg kiszedni a filmbõl a nem kívánatos nyelveket (pl Német, Török, stb.), ha van.
Azt a 3-400 megát már csak összelehet hozni így.

Met
eredeti film?

danikarate
HY!
Van egy film DVD-m ami 5GB-os, hogy tudnám ezt megírni?Két DVD kell? És ha igen hogy tudnám megcsinálni, hogy mindkettõbe legyen menü?

danikarate
HY!
Van egy film DVD-m ami 5GB-os, hogy tudnám ezt megírni?Két DVD kell? És ha igen hogy tudnám megcsinálni, hogy mindkettõbe legyen menü?

Üdvözlök minden földi halandót! Van valakinek valami tapasztalata NEC-4571A Labelflasch, Plextor 716-A, Plextor-755 dvd írókról?
próbáld ki más dvd lemezzel.
ezt nem szereti.

Kössz a tippet, de ez sajnos nem müködik😞😞
Aramir
Próbáld meg bemountolni a DaemonToolsban, majd röptében másolj a virtuális meghajtóról. Persze csak ha nem valami clonedvd-s vagy alcohol 120-as image, ami a védelmet is tartalmazza.

Hi all!
Van egy kis problémám: dvd-t akarok írni, fennt van a gépemen az image fájl, amikor el akarom indítani az írás mindig ezt írja ki: illegal request, cannot write medium incompatible format.....3 különbözö progi is ezt írja és vagy 5 különbözö dvd-re probáltam írni.....Mi lehet a hiba???
Visszaolvastam de nem találtam erröl szóló hozzászólást....
PLS HELP!!!!!