DVD írás

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

akkor mondok én is eggyet!
Anydvd

grebber
Haverom probálta de menet közben behalt az olvasás és azóta a lemezt üres DVD-nek ismeri fel!

Next PC upgrade: 2022

Met
DVD Fab?

\"If in doubt, flat out!\" Colin McRae

hunbasser
dvd shrink?

ReaL MaDRid x siempre

grebber
Belsõ ember DVD filmet mivel lehet berippelni?

Next PC upgrade: 2022

Akkor az is normális, h írás közben többször is ki-kialszik a led?
Aramir
Nem, én arra válaszoltam, hogy tart tovább az írás, mint a sebesség szerint kéne.

Sanyix
Normális, akkor ugyanis nem ír, hanem tölti a puffert. Na és ezért nincs értelme az egész nagy sebességû írásnak.

Vain ei kuulu terroristien käsiin! CS. N. T. K. K.! SG az a hely ahol sunyi módon csöndben törölgetik a hozzászólásokat, indok nélkül. ;)

Ja, most 16x-osan írtam és benyomtam hogy a valós írási sebességet mutassa, eleinte 6-8x, amjd késõbb felment 11x körülre, de 16xot még a végén se érte el. Egyébként az normális, hogy elkedzi írni, és kb. 2 perc után az írási sebesség jópár mp-ig fixen 6,4x-et mutat és az író ledje se világít? De végülis az adatellenõrzés jó lett.
Sanyix
Ok, akkor leírnád hol? Engem is érdekelne 😊

Vain ei kuulu terroristien käsiin! CS. N. T. K. K.! SG az a hely ahol sunyi módon csöndben törölgetik a hozzászólásokat, indok nélkül. ;)

Sanyix
DE a pufferkiürülés miatt nem fogja elcseszni a lemezt, ezért írtam. Mert te arra válaszoltál hogy attól cseszi el a lemezt. Ezért van a védelem, hogy ezért ne csessze el.
Mondjuk sztem a 8x-nál nagyobb sebességû írásnak nincs semmi értelme, mert úgyis csak a lemez külsõ szélénél éri el a nagyobb írási sebességet, és a vinyót is hetente kéne töredezettségmentesíteni, hogy biztosíthassa azt az olvasási sebességet, aminél nem ürül ki a puffer idõnként. Ja persze ez az egész nem lenne gond, ha nem csak max 128 megás rampuffert lehetne beállítani, hanem mondjuk 512 megát 😊 az már nehezen ürülne ki.

ok, megtaláltam😊
Ja igen, most elvileg a Neronak egy újabb verziója van fent mint amit régen használtam, de itt nem írja a puffer, emg gyorsítótárnak az állapotát, ezt be leeht vhol kapcsolni, h kijelezze?
Na megnéztem, frissítettem firmware 05/08-haviról 06/04-re, ez volt elgújabb a hivatalos oldalon, remélem most jó lesz. Amúgy milyen progit ajánlotok dvd íráshoz?
Aramir
Hát pedig amit írtál, hogy lassabban írja, nem 16X-an, az éppenséggel lehet azok miatt is, amiket írtam, ugyanis a pufferkiürülés-feltöltés idõbe tellik, addig nem ír az író, nem egyszer jártam már én is így. Az, hogy szar lett a lemez, az meg lehet a firmware miatt is, amit itt elöttem említettek (most így jobban belegondolva, inkább Inquisitornak van igaza, mint nekem), de akár a lassabb írás is lehet azért, mert hiába állítod be a 16X-os írást, lehet, hogy lassabban kezdi el írni, így is jártam már 😄 Tévedésbõl 12X-esre állítottam egy G05-ös lemezt, aztán szerencsére 4X-en írta meg, bár a Nero azt írta, hogy 12X-es az írás, mégis tartott vagy 20 percig.

"Az író egy új Pio 110d, a lemez amit használok verbatim dvd-r 16x.
Mi lehet a gond?"
Így elsõ blikkre ... mikori Firmware van beleégetve? A 109, 110 és 111 elsõ pár firmware-el sz*rakodott pár lemezzel, élükön a Verbatime-el. Frissítés után viszont viszi õket jól. Ha friss a firmware és a másik gépben is csinálja, akkor kampó az írónak ...

Sanyix
Az se lehet gond, minden dvd írón van puffer kiürülés védelem, szóval max felfüggesztené az írást amíg tölt. Ha elcseszi vagy az író szar, vagy a lemez. Ez a 2 valószínûbb. De a vindóz is lehet hülye, meg az író program is.

Aramir
Ja, meg nem sok apró fájlt akarsz kiírni egy töredezett particióról? Mert akkor töredezettségmentesíts.

Aramir
Bõven elég kéne, hogy legyen. Nem egy ide-kábelen van véletlenül az író meg a forráswincsi? DMA módok rendben vannak az írónál és a wincsinél?

hunbasser
nekem is 1,7-es cerka procim van,meg 384 mb ram,nem ettõl függ a dvd írás.
hozzáteszem,h hibátlanul írom a dvd-ket

ReaL MaDRid x siempre

Sziasztok!

Elképzelehtõ hogy egy 1.7ghz-s cerka 512rammal (nem megy letöltés háttérben), kevés a dvd íráshoz? 8x-osan is ront néha, 16x-osan pedig már sokszor az idõ alapján is látom, hogy eleve nem is bírja azon a sebességen írni. Az író egy új Pio 110d, a lemez amit használok verbatim dvd-r 16x.
Mi lehet a gond? Van egy másik gépem amit játékra használok, amd 3000+,1g ram, ha abba átteném lehet megoldaná a problémát, vagy más agond? (ezt azért nem akarom mert szar gépen vannak a letöltések meg akkor ugye írás közben nem lehet hazsnálni stb..)
m66
Bonyolultnak nem bonyolult, inkább hosszú ideig tart a szétbontás, szerkesztés, az új videó legyártása és tesztelés. Az említett program (DVD Maestro) kiváló erre a célra, kicsit nehezebb beszerezni, mint a többi free prg-ot. Alkalmas még e célra a TMPG DVD author, TMPG DVD source creator és a DVD Lab v.2 is.
Jó munkát!

Met
Vannak wav filejaim, DTS és DD5.1 verzióban.
Ezeket szeretném kiírni DVD-re, lehetõleg úgy, hogy lehessen váltogatni a 2 hangsáv között (ha egyszerûbb külön külön lemezre megcsinálni akkor úgy is jó)
A DD 5.1-el nincs gond mert azt az Audio DVD Creatorral meg tudom csinálni csak abba, hogy teszem bele a DTS wavokat? Jó lenne egy szám választós menü is.

FRenkie
köszi!

\"Hosszú mosoly után jól esik a rémület.\"

Aramir
Nomeg a dvd-n lévõ feliratok subrippel leszedni, fejezetek idejét is leszedni pl ChapterXtractorral. Szóval bonyolult.
Itt nézelõdj:
http://macsman.ini.hu/

Aramir
Szét kell kapnod mp2 és ac3 fájlokra, majd újra összerakni valami valami authoring programmal, pl DvdMaestro. Persze elötte a feliratot átkonvertálni DvdMaestro formátumra.

FRenkie
HI!

Netrõl leszedtem 1 dvd filmet (vob és ifo fájlok formájában). Ezt hogy lehetne kiírni úgy, hogy sub-ot is teszek mellé?

Köszi elõre is!

\"Hosszú mosoly után jól esik a rémület.\"

evid
IsoBuster v. UltraISO.

hunbasser
#6707-> megoldódott

volt 1-2 fájl,ami nem volt olvasható,megfogtam,becsomizta,és tudtam,h melyik a rossz

ReaL MaDRid x siempre

hunbasser
az szép

ReaL MaDRid x siempre

TDK creates prototype for 200GB Blu-ray disc <#ijedt>

Their 200GB technology requires a 6-layer disc, three times the layering that even the fancier current-gen optical discs use. There is a possibility that these 200GB discs will not function in existing Blu-ray drives, meaning it could be even farther off before it hits retail.

hunbasser
sziasztok,az lenne a kínom,h 14%-nál mindig kiírja a nero,h adatolvasási hiba.
azt h tudnám megnézni,h mit nem tud olvasni?mert akkor azt kivenném.
lementettem a log-ot,de nincs benne semmi olyan,amibõl erre rájöhetnék...

ReaL MaDRid x siempre

Sziasztok.

Az egyik progi amit keresek: ami a hibás (olvasási hibás) Dvd lemez tartalmát lehetõ legjobban és viszonylag gyorsan lementi. Magyar nyelvü kellene, mivel angolul nemigen tudok (és persze korlátlan idejig használható)
Sok Dvd lemezt mentetem le az Alcohol 120%-kal Képrögzités varázslóval és olvasási hibák kihagyásával .Számítógépen mindegyik nézhetõ lessz. Csak valamikor Nero Express Dvd videó fájlok kiírása. (Azért szoktam így, mert ha gond lehet szól.) azt közli, hogy az aztali lejátszókon nem biztos, hogy menni fog.
Ez a másik progi ami után érdeklõdnék! Ilyen létezik, hogy ami olvasási hibák kihagyásával biztosan lejátszhatóra csinálja asztali lejátszón?
Alcohol 120%-kal csak az a gondom, hogy néha igencsak sokáig dolgozik egy olvasási hibás lemezzel. Rekord 13 óra!

Nagyon szépen elõre is köszönöm, ha tudnátok ajánlani valamiket a fentiek alapján!!!
igen igazad lett elnéztem csak egyszer lehet írni a lemezt...(sorry)

&#8222;Az ember jel lemét leginkább az mutat ja meg, hogy mi t tar t nevet sége snek. &#8221;

Aramir
Ja, és hol kaptál belõle RW-st? 😊 Reméllem nem az +-os lemezek DVD+RW Alliance logóját nézted annak, hogy RW lemez lenne? 😊
Logo itt, ez a +-os lemezeken szokott lenni, függetlenül attól, hogy újraírható-e vagy sem.

lehet nemirtam meg.hogy rw-s.

&#8222;Az ember jel lemét leginkább az mutat ja meg, hogy mi t tar t nevet sége snek. &#8221;

Aramir
Egy puha ronggyal letörölheted róla a port 😄 Maximum...

sziasztok! egy kérdésem lenne hogyan lehet a kétrétegü dvd lemezt törölni mert a nérom nemigen akarja.kell hozzá valami külön progi? ja a dvd íróm kétrétegü lemezek irására is alkalmas.

OKsa, kösszke <#integet2>
Met
Kitömörítés nélkül nem hiszem, hogy ki tudod írni a rar file tartalmát lemezre.
Írj ki valamit egy rw lemezre, hogy legyen helyed kicsomagolni, aztán írd ki az iso-t.

szorrííííííí!
NEM válasz acsati üzijére!
BOCSI, vtlenül becsúszott, mielõtt fejeztem volnaaaaa<#wilting>

szóval, rarolva van, és nem tudom kicsomizni gépre, mert nem fér<#shakehead>...ja, és iso-ban vannn

Mittegyeeeek<#conf>
Küldjem dvd-re?...milyenre, mert (+R)-esre nem akar felpattanni <#shakehead>

<#help> <#help> <#help>
acsati
mit itt a problem?
sziasztok!

ha vki tudna segíteni...negyon megköszönném <#worship>
probléma a következõ:
lehúztam gépemre egy játékot, viszont akkoranagy, hogy 1.34 gigabácsi
acsati
konvertálás?
kirol
Na mindegy, akkor azt hogy hívják, amikor dvd-bõl AVI lesz?
Erre nagyon tuti az AutoGK.

Aramir
A dvd ripelés nem feltétlenül azt jelenti, hogy átkonvertálja avi-ba, hanem inkább a védelem megtörését és a film wincsire leszedését jelenti (az aviknál is azért írják oda, hogy tudd, hogy dvd volt a forrás, nem mozivászon vagy vhs kazi). A Shrink is ezt csinálja részben, de közben át is tömöríti a filmet, hogy ráférjen egy dvd5-re.

kirol
Az lehet, de az AutoGK-val lehet DVDRip -et csinálni (AVI).
Most akkor egy csomó ember hülye, és rosszul írja, vagy nem tudom, de ott van pl egy film nevében, hogy xy DVDrip.

Aramir
A Shrink meg az IC nemis arra való, mint az AutoGK 😄

kirol
Szerintem ezek mindkakeszek, pont ma küzdöttem.
Ezt próbáld ki: AutoGK.
Ez csinál mindent amit akarsz, 5.1 AC3-at, nem úgy mint a felsoroltak.