7788
Ide jöhetnek az írással kapcsolatos sirámok /Borg
  • tonnni
    Ok, köszi
  • Zsolt01
    Ritkábban írok ki lemezeket, de DVD-t Én is 4 szeresen szoktam.
    Én úgy tudom, hogy minél lassabban lesz kiírva valami, annál jobb.
    (Vissza olvashatóság, élettartalom miatt.)
    Helyedbe maradnák csak 4x DVD írás.
  • tonnni
    Sziasztok!

Azt szeretném kérdezni, hogy milyen sebességi fokozatban érdemes DVD filmeket írni, a jobb minőség érdekében? én 4X sen szoktam, de így elég lassú, ha gyorsabban írom a minőség nem romlik?
  • Inquisitor
    Driver elvileg nem kell? Azért ha az OS ASPI drivere behal, akkor vagy jöhet egy szűz OS újratelepítés vagy olyan ember segítsége (nem sok van) aki helyre tudja állítani. Jellemzően többféle író szoftver és/vagy virtuális driver már szépen haza tudja vágni véglegesen :(
  • gergely1991
    Vagy
    sajátgép>tulajdonságok>hardver>Eszközkezelő
    megkeresed a hibás meghajtót
    jobb gomb>tulajdonságok>illesztőprogram fülön>Visszaállítás gomb
    ha nem segít választhatod a eltávolítást(ha kell indítsd újra a gépet)
    A mai operációs rendszerek már támogatják a optikai meghajtókat másik esetben everest talán segíteni tud ez ügyben:)
  • Zsolt01
    Mivel Laptop, DVD adat - tép kábelt gondolom nem "piszkáltad" hiba megjelenése előtt, de azért ránézhetsz a "tesztek" végén ha még akkor se megy.
  • Zsolt01
    DVD meghajtóhoz driver külön!
    Alap esetbe nem kell álltálába, mert Operációs rendszer telepítésnél "felismerődik". Lehet ezért sincs külön driver hozzá, ez tipp.
    Rendszer visszaállítást próbáltál arra az időre amikor még jó volt!
    Boot -olásnál működik DVD meghajtód pl.: egy Operációs rendszer telepítő lemezt betéve megy! (nem kell telepítést végig csinálni, csak teszt, hogy megy-e, vagy Live cd-dvd oprencerrel inditás.
    Operációs rendszer újra rakása valószínű segítene, de:
    Akár lehet az is, hogy pont tönkrement a DVD meghajtód.

• terencehIII
    Sziasztok!
    nem tudom jó helyre írom e,de megpróbálom

SONY-Optiarc 7530B meghajtóhoz keresek drivert, mert valami frissítésnél elszállt a meghajtóm és sehol nem találok hozzá még a gyártó honlapján se
    amugy MSI VR610x-012 notbook-ba van a meghajtó, már probáltam csomó driverupdater programot de semmi
    ha valaki tudna segíteni azt megköszönném
  • Zsolt01
    | #7739 -> | #7738
  • Zsolt01
    Ha jól tudom:
    - xbox 360 játék másolásához külön progi kell (nem tudom, hogy mi lenne az)
    - Íród nem ismeri fel üres lemez! Író progival, pl. Nero lemez tulajdonság és akkor meglátod, hogy felismeri-e. Intéző, TC nem mutat semmit - "nincs ilyen meghajtó", ha üres lemezt teszel be.
    - xbox 360 játéklemezt beteszel és semmi, lehet nem kezeli számítógép, csak külön program talán.
    - Everest írja, hogy ki tudja-e írni a dvd+r lemezt és konkrétan 2 rétegűt is !?
  • istvan65
    a laptopon akarok kiírni egy verbatim dupla rétegű lemezt, az everest programmal meg is néztem hogy ki tudja-e írni a dvd+r dl lemezt és ki tudja (xbox 360 játék), de amikor beteszem az üres lemezt nem olvassa be, és egyik játékot sem!!!
    mi lehet baj!!
    köszönöm előre is a választ!!
  • Zsolt01
    Mit?
    DVD meghajtót?
    DVD lemezt?
    Pontosabb kérdést!

Ha DVD meghajtót és pl ide csatlakozású (széles adatkábel) arrébb kell tenni is pöcköt, 4 lehetőség van, próbálni egyenként bekötés indítás ...

Ha DVD lemez, akkor másik meghajtóba próba és ha pl. ott se, akkor hibás lehet. Ha meg ott jó, akkor tied bios / firmware frissítés.
  • Ildooka
    Sziasztok. Miért nem ismeri fel a gép a DVD-t?
  • duke81
    hmm... nem rossz 5let! ki fogom próbálni!
    köszi!
  • Zsolt01
    iso!
    Csak egy tipp:
    7-8 gigás fájl nagy és ezt 2 rétegű DVD lemezre, hát! Minél nagyobb fájlt írsz ki lemezre annál nehezebben olvasható.

Mért nem azt csinálod, hogy:
    Író progival: pl.: Nero / Kép vagy elmentett projekt kiírása, azaz iso fájlt kiírni rendesen (ahogy gyári játék lemezen van, mert gondolom ezek azok lennének).
  • duke81
    philips lemezek voltak és most rendeltem helyette maxcelleket. talán azzal nem lesz gond. konkrétan iso fiokat akartam kiírni és volt olyan amelyiket siekerűlt is, de van amit 2X egymás után sem volt hajlandó.
  • Zsolt01
    Tipp:

Több gyártó lemezével is kipróbáltad?
    - ha nem, próbáld.

Több író programmal is kipróbáltad?
    - ha nem, próbáld.

Másik számítógépbe próbáld!
    - pl. valamelyik ismerősnél, haver, ....

Mivel 2 hetes, gondolom garanciás!
    - jelezd a problémát ahol vetted!

Egyben írsz ki 7-8 gigás fájlt !?
    - pl. Mit?
  • duke81
    Hi!
    Van 1 olyan problémám, hogy megírok 1 dupla rétegű lemezt kb 7-8 gb méretű nagy fie-al. rendben lemegy az írás, kiírja hogy minden rendben, kiadja a lemezt de be nem hajlandó olvasni amit írtam. LG GH22NS50 típusú íróm van és még csak 2 hete vettem.. mi lehet a gond?
  • Zsolt01
    Csak tippeim vannak:
    - elég hely van partíciókon C !
    - fertőzést kaptál gépedre tisztítókkal átnézni Pl. Nod32, Malwarebytes' Anti-Malware
    - sok a "hulladék" a gépeden, Advanced SystemCare progival átnézni - javítás
    - töredezett nagyon a HDD

Másik író programmal próbálni.
    Másnál nincs ilyen lassulási probléma!
    Processzor véletlenül nem 100% fut!
    Mindkettőt okozhatja fertőzés!
  • Spalli
    Sziasztok

Most raktam fel megint a Nerot, DVD filmet akarok kiírni, de amikor hozzáadom a fájlokat a VIDEO_TS mappából akkor iszonyat lassan egyenként kezdi el betölteni őket. Ezelőtt 1 mp alatt egyszerre hozzáadta az összes fájlt. Tudna valaki segíteni, hogy most miért nem úgy megy?
  • Jakuza001
    Van fent Deamon tools ?

Mert annak a vedelmi funkcioi bekavarnak. Nalam is volt egyszer ilyen, amig a vedelem emulaciok be voltak rajta kapcsolva, addig nem tudtam az ujrairhatokra irni.
  • tonnni
    Az a baj, hogy fel sem ismeri a lemezt! "Nem megfelelő funkció" ezt írja ha a saját gépbe ráakarok kattintani a DVD meghajtóra.
  • Zsolt01
    ...

Másik íróval próbálni:

Írás, ha nem megy:

1. gyors és próba írás utána
    2. lassú és próba írás utána

Ha így se akkor kuka szerintem.

Én amúgy úgy szoktam csinálni, hogy kb. 3 gyors törlés után 1 lassú törlés és így tovább ...
    Még régen így hallottam, hogy az élettartalmának ez jó.
  • Zsolt01
    Próbáld még egyszer törölni:
    1. gyors és próba írás utána
    2. lassú és próba írás utána

Ha így se akkor kuka.
  • tonnni
    Sziasztok!

Letöröltem a neróval egy újra írható dvd t, nem a gyors hanem a teljes törlést választottam, azóta nem tudok vele csinálni semmit, ha írni akarok rá kidobja a lemezt és azt írja helyezzek be egy üres lemezt. Mi a megoldás?
  • adamfesto
    Köszi, megpróbálom.
  • Zsolt01
    Tippek:

- Rendszer visszaállítás amikor biztos jó volt.
    - Tiszta a géped: kártevők, vírus!
    - Advanced SystemCare progival átnézni.
    - Rendszer sérülés, javítás próba.
  • adamfesto
    HELP pls!

Van 2 DVD-íróm, pár hétig nem használtam őket. Most próbálok, de nem akarnak írni.
    Behúzom az író progiba az adatot, képet vagy akármit, elindítom az írást, DVD író elkezd felpörögni, villog a led és nulla %-ról nem mozdul ki az írási folyamat.
    Próbáltam mind a kettőt, többféle íróprogival, többféle lemezre. Nem megy.
    Ha valakinek van ötlete akkor légyszíves írjon. Köszönöm.
  • Hupetiapa
    173 Megás filmet 640*480,3,5 perces filmet kb:10-15 perc.
  • Zsolt01
    Ha majd nekem is problémám lesz amit az Én általam ajánlott nem tud megoldani, kipróbálom.

Mennyire gyors:
    - x méretű, y felbontású, z hosszúságú videót mennyi idő alatt csinál meg?
  • Hupetiapa
    Helló!
    Megoldottam a problémámat,FORMAT FACTORY 2.60 progival.
    Az tényleg mindent tud.
  • Zsolt01
    Hát nekem eddig minden problémás AVI filmet megoldott ez a progi. (Pl. tegnap is belefutottam egybe 35 perc után megállt a kép, újrakódoltam ezzel a progival.)

Másik divixes lejátszón próbáltad, próbáld a sima és újrakódolt videót is, nem-e a Te divix-es lejátszód nem viszi csak.

digitális fényképezőgépedbe nem lehet állítani videó minőséget, ha igen, próbáld a legjobb és legrosszabb minőségűt divixes lejátszóddal.

YouTube Video Converter szoktam még ezt is használni, de az előző a jobb szerintem. Próbáld esetleg ezt pl. Divix -re konvertálást állítsd és próbáld. Sok beállítási lehetőség van, előszór részletes beállításnál Automatán hagyd amit ajánl, aztán következőnél próbálgass pl. hang beállításnál módosítani.

DE:
    --- !
    AVI ReComp a legújabbat tetted fel és minden kiegészítőt hagytál, hogy tegye fel magának !?
  • Hupetiapa
    Kedves Zsolti01!
    Megcsináltam AVI ReComp-al amit mondtál,kép már van ,de hang az nincs.Illetve olyan mint a tv-ken,hogy ha nem a kk-ra akkor így sípol meg ilyenek.
    Most mit tegyek?
  • Zsolt01
    Tipp:

A fényképezővel felvett videód AVI-dat nem kezeli a divixes lejátszód
    ez lehet pl.
    - túl vagy felbontásod 720 x ... -nál nagyobbat az enyém se játszik le, fényképezőbe videód AVI felbontását kisebbre állítani és így felvenni.
    Kész videókat újrakódolni pl. Én ezt használom "AVI ReComp", állítgatás nélkül, csak újrakódolva mindig segített rajtam, igaz nem fényképezős aviknál használtam, csak sima avi filmeknél ahol problémám volt.
  • Hupetiapa
    Helló!
    Nekem olyan kérdésem lenne,hogy van egy Fuji A850-es digitális fényképezőgépem.Tud mozgó képet is,AVI-ba vasz föl,kiírom cdre,rárakom pendrivra nem látja a divixes lejátszó.Mivel tudnám ezt megcsinálni,hogy le tudjam játszani,légyszi segítsetek.
    Köszi elöre is.
  • marsu
    Szia!
    Nekem is volt egy nec ND 2500A-m ugyan ez volt a baj vele, mint neked.
    Többször próbáltam frissíteni a firmware-t de hiába.
    meguntam, és vettem egy LG dvd írót, amivel lehet dupla rétegű lemezt is írni, azóta nincs semmilyen gondom a lemezekkel.
  • edisonae86
    Hát már ünnepek alatt nem kerül rá sor, majd utána, egyébként a kötögetést ellenőriztem, sőt még firmware-t is szedtem le de semmi eredmény. Kösz a segítséget, kellemes ünnepeket mindenkinek. :)
  • Zsolt01
    Nem szoktál gépedbe ki / be tenni eszközöket, pl. HDD ....
    Adat kábel jól illeszkedik DVD íróba és Alaplapon! Nézd meg jól illeszkednek-e. Mozgasd meg őket. Adatkábel ha megvan törve az is csinálhat ilyesmit, ha tudod próbáld másikkal.
    Tápkábel jól illeszkedik DVD író, nézd!

Jó lenne tesztelni másik gépbe is, ahogy előttem már írták.
  • edisonae86
    Igen, én is gondoltam erre, csak ilyenkor senki nem ér rá az ünnepek végett :)Ja és hagytam hadd zúgjon egy félóráig aztán magától leállt és kiírta hogy "reset történt" meg a szokásos cd/dvd írás hiba.
  • Met
    próbáld ki másik gépben, ha ott is ezt csinálja akkor gariztasd