7788
Ide jöhetnek az írással kapcsolatos sirámok /Borg
  • bcrics
    hell most vettem 1 samsung sh-s182m /lightscribe,duallayer/típusú dvdromot,és a lightscribe technikát még nem nagyon tudom alkalmazni,nincs vmi oldal ami részletesen leírja a gravírozás menetét?
    van hozzá megfelelő lemez,próbálgtom is csak a lemez 1 bizonyos sávjába ír,ezt a paramétert nem tudom állítani hol kéne?

úgy néz ki hogy a lemez közepén 1 félcmes csíkba rakott vmi foltot!!

tudtok segíteni?
  • PPeter
    Valami miatt nem DMA, hanem PIO módban megy a drive, ezért lassú. Próbáj ki egy másik kébelt, a tesztelés idejére legyen mindenképp egyedül a kábelen az új DVD-íród, a kábel végén és masternek jumperelve. Szabványos, nem hengerelt szalagkábelt használni, törés- és gyűrődésmenteset.
  • ffxi
    Vidd vissza:)
  • DarkSector
    nálam slave-en van és az alap driver-rel és nincs vele gondom, csak a mini DVD-t nem tudom megíratni vele, de a DL DVD-t viszont faxán megírja....
  • Der Wahnsinn
    Üdv mkinek!

Nem magához az íráshoz szeretnék szólni, hanem úgy általánosságban önteném ki a szívem újdonsült DVD-ROM-ommal kapcsolatban. Lényeg, h nemrég vettem egy LG GSA-H12N 18x DVD írót, és kimondottan rakoncátlankodik a piszok. Akármilyen DVD-t/CD-t rakok be, qrva lassan olvassa, szinte használhatatlanul lassan. Tavaly októberi gyártmány, több mint 3 évvel fiatalabb a régi TEAC-emnél, ami visszarakva ugyanúgy hozta a viszonylag jó sebességét, mint azelőtt. Szóval itt van ez az új gép, nem berreg, jumpere masterre állítva, látszólag minden OK, mégis iszonyat lassan olvassa be a lemezt. Egyedül ezt a firmware frissétést nem sikerült megoldani (nem engedte vmi hibára hivatkozva). Ez lehet gond? Ha nem, miféle állhat fenn?

Előre is köszi! ;)
  • PPeter
    Az Alcoholban van egy opció, ami a meghajtóba behelyzett lemeztípus paramétereinek lekérdezését blokkolja a rendszer (és a többi program) számára, ezt mindenképp érdemes - sőt fontos - kikapcsolni amíg más programmal dolgozol, mert a CD/DVD-író programok meghülyülnek tőle, amikor az Alcohol rezidens rendszerkomponense menet közben szondázza és blokkolja a meghajtók kommunikációját. Hasonló problémát okozhat még a BlindWrite is és azok az emulátorok, amelyek a védelmek elől próbálják blokkolni, szárni a meghajtó adatáramlását - ezek mindegyikét érdemes kikapcsolni, mielőtt elkezdesz írni.
  • DarkSector
    Én nem értek a driverekhez meg az egyébb programokhoz, de énnekem legalább 5-6 íróprogram van fent a gépen és nem zavarják egymást csak alcohol-daemon gecizik egymással játékoknál....ilyenkor a kettő közül valamelyiket kell alkalmazni (a legújjabb verzió legyen), és ilyenkor szoktam az alcohol-t választani mert az jóval többet tud és egyszerűbb a kezelése!
  • PPeter
    DARYL: egetverő f@szságokat írsz, ugye tudod?
  • Pupcika
    sajnos nincs dl ram hanem ez úgy 9,5giga hogy ds=Doubleside :(
  • Pupcika
    Köszi DARYL :)
  • DARYL
    A Nero saját ASPI driverrel dolgozik. Innen letöltheted a legfrisebbet.
  • DARYL
    Az ASPI driveren keresztül "beszélget" az íróprogi a CD/DVD íróval.
  • DARYL
    Nem szerencsés, hogy ennyiféle író progi van telepítve, mert az ASPI drivert igencsak meg tudják bolondítani.Ha a Nero jól müködik, akkor hagyd meg azt és csak szélsőséges esetekre használj más progit.
    A windows saját írója az természetesen maradhat, mert az a rendszer része.
  • DARYL
    Egyszer nyomj végig egy vírus-scan-t. Utána frissítsd az ASPI-t.
  • HunGreg
    Ja, ez az egy íróm van, nég olvasó sincs mellé, sajna egy lezárt, garis gépben van, ami új. még szétszedni sem tudom..Most vittem vissza a hétvégén Pestre, amikor is egy pio 111-es helyére tették ezt, azzal ugyanez volt a bajom..Most mehetnék vissza..1000 km ...(

Mivel mint az ez alatti postban is írtam, bizonyos helyzetekben tudok vele írni..lehet ez kábelprobléma?

Format, friss windows .. :)
  • HunGreg
    Szia!

Köszönöm a gyors választ! Azóta viccesedett a dolog kicsit.. ha beteszek egy lemezt, még mindíg nem tudom sajátgépben megnézni, de sima, egyszer írható lemezt tudok írni Neroból , Finalburnerből, windows íróból nem..Újraírható dvdt törölni tudok, formázni nem..Én ilyet még nem láttam..:) Valaki? :)
  • DARYL
    A Dual Layer leirása, ha valakit érdekel. Bocs, hogy angol.

A VERBATIM DVD-RAM 9.4GB -re simán ráfér a DL, mert az 8,5 GB maximum.
    Egy próbát mindenképp megér.

• DARYL
    A MEMOREX szuper márkának számított a kazettás világban. Szerintem próbáld ki, én még nem próbáltam írni rá, de elég sok írt MEMOREX DVD-m van és még nem volt gondom velük.
  • DARYL
    Ha ez az egy írod van, és amióta beszerelted, nem tudsz írni vele:

1. Ellenőrizd, hogy az író hátsó felén a kábel jól be van-e dugva, továbbá, hogy a kábel 80 pines-e (tehát nem a régi tipusú 40-es kábel)

2. Ugyancsak a hátsó felén van egy ugynevezett "Jumper" ami egy áthídaló-kapcsoló, arra szolgál, ha két írót teszel be, akkor az egyik MASTER (elsődleges) és a másik SLAVE (szolga, másodlagos). ha mondjuk van második íród, akkor ezt MASTER-re állítva ezen keresztűl lehet bekábelezni a második írót, ami SLAVE lesz, vagy fordíta. Így nem foglalsz el ujabb helyet az alaplapi merevlemez (ATA, stb.)csatlakozásból. Ha ez a Jumper SLAVE-re van téve és ez az egy íród van, akkor nem csoda, hogy nem látja a PC.

3.Ha mindez nem segített, akkor az ASPI drivert kell frissíteni.

4. Utolsó tippnek pedig a Firmware frissítés jön.
  • Pupcika
    ja és előre is köszi :D
  • Pupcika
    VERBATIM DVD-RAM 9.4GB 240min 3x speed 5x
    erre lehet duplarétegű image-t írni?
  • Pupcika
    lemezmárka : memorex DL az minőségnek mondható? verbatimot használok, ez ahoz képest hol van? mert eddig a memorex a legolcsóbb amit találtam...
  • Pupcika
    hülye
    nem lemezmárka ez.
    na szal használt már vki ilyesmit?
    Protects readable side of media from most types of abrasive scratching.
  • Pupcika
    hali
    DVD+R DL 8.5GB 2,4x » DVD/CD d_skin Protective Disc Skin/50x
    ismeri vki ezt a lemezmárkát?
  • HunGreg
    Helló..Az a gondom, hogy nem tudok cdt/dvdt írni..Sem külső programmal, sem a beépítettel..Beteszek egy üres dvdt, és "G: nem elérhető"..vagy egy scsi-s hibaüzenet jön elő Finalburnerben, de tudtommal az íróm, és a gépem is raides..

• bigapó
    én is ezt használom.

remélem is, hogy van különbség:)) egyébként hogy fogom kiírni dvd-re és nézni a nagytévén:)
  • Met
    ImgBurn
  • grebber
    Nemrég beirt ide valaki hogy neróval nemtud irni duplarétegű lemezt mert elkurja a dvd-t.No visszolvastam 2 oldalt és érdekes mondon nem találtam meg az adott szöveget :(

No a lényeg azt mondtátok neki hogy duplarétegűt ne neróval irjon mert az szarul kezeli a duplarétegű lemezt.
    Valaki ajánlott más dvd iró progit és ennek a neve érdekelne engem!
  • Met
    srt és srt között is lehet különbség :)
  • DARYL
    Itt is kereshetsz feliratot.
  • DARYL
    Én most csak erre reagáltam:

" mikor betöltöm a videófájlt, akkor automatikusan keresi a feliratot hozzá és meg is találja - gondolom azért, mert ugyanaz a neve "

De szerintem is próbálj egy másik feliratot letölteni a filmhez. Sok sikert.
  • bigapó
    ez nem lejátszó, hanem a convertx to dvd nevű program. egyébként lehet igazad van, de mivel srt volt a felirat kiterjesztése, akkor még mindig nemtom mi lehet a baj, azonkívül amit mondtam.
  • DARYL
    Végül is mi a gond? Üres lemezt nem tudsz írni, mert nem ismeri fel a PC?
  • DARYL
    50-55% -nál leáll a DL írás? Az pont akkor történik amikor a második rétegnek kellene nekifogjon írni. Eddig jól ment a DL írás? Mert ha igen,akkor használj olyan tipusú lemezt amivel jól ment eddig. Ezt a tipusú lemezt valószínű az íród csak sima egyrétegű lemezként kezeli, mert a firmware-jében nincs benne és így nem is ismerheti e lemeztipúst.

Ha eddig még nem írtál DL lemezt, akkor az író szoftvert vizsgáld meg, hogy alkalmas-e DL lemez írására.
  • DARYL
    Nem a neve miatt találja meg, hanem a fájl kiterjesztése miatt.
    A felirat fájlnak bármi lehet a neve, pl. besenyopistabacsi.srt is lehet akár, de ha egy mappában van a filmel, akkor a lejátszó automatikusan megnyitja.
  • DarkSector
    Igen biztos laptop-od van (mert a laptop-okban nehézkessen boldogulnak a DL-ekkel)!Próbáld otthoni számítógépen...vagy próbálj más típusú DL-es lemezt.
  • DarkSector
    Ne is akard hogy felpörgesse az üres lemezt!!!
    Vagy írj a lemezre vagy tedd vissza a helyére, de ne akard hogy egy üres lemezen valamit is beolvasson...
  • Örm
    Hello!
    A kérdésem a következő lenne. Az mitől van, hogy DL-es lemezek írásakor az írás úgy 50-55% körül leáll írás hibával? Az író Pioneer 111D,eddig nem volt vele semmi gondom. Sima DVD íráskor nincs semmmi gond. Lehet, hogy az íróval van valami gond? Mert akkor vissza viszem.
  • HunGreg
    Sziasztok!

Egy kis segítségre lenne szükségem. vettem egy Optiarc/NEC/ 7173a írót, és nem igazán működik megfelelően..Olvas minden írott lemezt, de amikor egy üres cdt, vagy dvdt tennék bele, akkor a meghajtó "G: nem elérhető".. Fel sem pörgeti..Firmwaret próbáltam frissíteni, az nem ment valamiért.Másik gépben jó,most formattáltam és telepítettem újra mindent.. Új a gép, és szoftveres lehet a hiba, mert másik dvdíróval is ugyanez a probléma merül fel...

Egy hasonló fórumot találtam idáig, ott sem derült ki a megoldás.
    Megköszönném ,ha valaki tudna segíteni..
  • DarkSector
    Mihez kellene felirat?