7788
Ide jöhetnek az írással kapcsolatos sirámok /Borg
  • Seithennin
    Hali!

Mitől van hogy az uj LG H22L dvd íróm megírja a dvdket jól, csak nem 3 perc alatt ahogy a nero is írja hanem kb 1 óra alatt??? minden dvd márkával ez van pls help!!!!
  • sonic333
    üdv

Azt miért csinálja az íróm hogy nero-val 8x-osan írnám a lemezeket és kb 10% -ig sokkal gyorsabban írja, fel is pörög a meghajtó aztán 10% után szépen lecsendesedik és normálisan írja. És a lemez felületén is látszik fénynél hogy a belső része másképp lett megírva.
    Valahol már olvastam erről, ha jól tudom ez nem hiba, csak érdekelne hogy mi az értelme és nem-e lesz szarabb a lemez így?
  • grebber
    Kék TDK DVD-vel aminek a médiakódja -> DAXON016S találkozott már valaki mi a véleményetek róla?
  • grebber
    Nekem ősrégi Pio 106 és simán irja 4x-esen.
  • Roze
    Sziasztok!

Adott egy Plextor 750A DVD író. Nem tudok vele adatot írni sem a Nero-val, sem a PlexTools-al.
    A lemezt ugyan megírja(néha meg is akad), de a végeredmény egy becsíkozódott lemez lesz, ami olvashatatlan...
    Próbáltam minden sebességgel, nem megy.
    DVD filmeket viszont simán másol.
    A legújabb firmware van rajta(1.03).

Az író kb 1,5 éves, alig használtam.

Van valakinek ötlete mi lehet a baj?

Köszi!
  • Sanyix
    Nekem az hogy a pio 111d-m csak 2x-esen hajlandó írni. Alap firmwarrel, és a legújabbal is.
  • kancsar attila
    helló, Image van egy film hogy lehet azt Dvd-re kiirni ugy hogy elinduljon, mert akárhányszor irtam ki a házimozi nem ismeri föl, tudna valaki segiteni?
  • karizsan
    Igazad van, de én arra lenné kiváncsi, hogy az újraírhatóra megírt lemezről csinálok egy másolatot egy -os DVD lemezre, azt már nem olvassa rendesen csak akadozva, kihagyva részeket, vagy egyáltalán nem.
  • CzGobe
    én úgy tudom h vagy csak a -os vagy csak a +os dvd-ket szokták asztali lejátszók kezelni.
  • karizsan
    Sziasztok!
    Lenne egy kérdésem, hogy ha megírok egy DVD filmet újraírható(DVD+RW) lemezre, akkor az asztali DVD lejátszóm (TR6162R)az esetek többségében simán lejátssza a filmet, de ha ezt a lemezt egy az egyben átmásolom egy DVD-R lemezre, akkor viszont akadozik vagy teljesen elakad a film, vagy fel sem ismeri a lemezt.
    Akár Nero, Alcohol, CloneDVD, DVDDecrypter, vagy más íróprogrammal írok, mindíg ez a prbléma.
    Amúgy az asztali DVD lejátszónak a leírása szerint a használható lemezek: DVD-/+R, DVD-RW.

Kérlek, segítsetek!!!

A DVD íróm:HL-DT-ST DVDRAM GSA 4167B, Firmware frissítve
  • grebber
    Platinum RW -vel van valakinek tapasztalata?
    (Media code/Manufacturer ID: MCC 01RW4X)

• bigapó
    ez új, ezek szerint le vagyok maradva:) még sosem hallottam, hogy az írónak is kell minimum.
  • CzGobe
    plextor honlapon a 18x-os íróra p4 1.4 GHz-et írtak, azért gondoltam ^^
  • bigapó
    DVD írónak nincs minimális rendszerkövetelménye.
    nekem nem is dobozban adták egyébként. pfff. :))
    szerintem nem lesz gond.
  • CzGobe
    Srácok, valaki nem tudná megnézni a DVD író dobozának oldalán, h milyen a minimális rendszer követelmény? mert neten nem találtam :-%
    (oprendszer XP, 320 mb ram, winyó jó 80gb, de a proci necces p3 450mhz, ezzel elmegy?)
  • Pupcika
    hoppá mégse, nem találtam NEC lemezt
    ne nézd meg sorry :D
  • Pupcika
    létezik, nézz körbe itt
  • allied
    helló! segítsetek! dvd-ből divx-et profi szoftver kellene! van tippetek?
  • fifi
    barbár megoldás: USB rack?
  • szmike
    Üdv mindenkinek!
    Következő a gondom: Vettem egy új gépet, amibe a régi NEC dvd írómat tettem bele. Jó pár sikeres írás után egyszer 3%-nál leállt az írási folyamat. Ezután nem tudtam semmilyen lemezt írni (dvd-r, dwd+rw, cd-rw). Új szoftver, ill. hardver nem lett a gépbe téve. Sebaj, mivel garanciás volt az író, visszavittem. Ki is cserélték gond nélkül egy LG-re(még simábban, mint reméltem). Az új írót beletéve a gépbe, ugyanazt tapasztaltam. A mobil rack egy kábelen van a dvd íróval, így hát lehúztam a rack-et, és csodák csodája, írt az íróm minden fajta lemezt. Ezután visszatettem a rack-et, és így is faszául írt minden lemezt, egy darabig, utána az előbbi hiba jelenség. Ergo: ha a dvd író és a rack is be van dugva akkor egy idő után elrontja a lemezeket. Újra raktam az xp-t, a nero-t, de továbbra is előfordul néha, ilyenkor csak az segít, ha bekapcsolom, majd kikapcsolom a rack-et. Eddig bevált xp-t, és nero-t használok, minden frankón működött eddig. Azért érthetetlen számomra, mert zsinórban 2 lemezt megír, majd a harmadikat elrontja. Mi lehet az oka ennek? Az alaplapon 1 db IDE csatlakozó van úgyhogy kénytelen vagyok 1 kábelen használni az írót és a rack-et is. Ha vki tudna megoldást vagy tanácsot, az jó lenne. Köszi előre is.
  • Met
    bőven elég a 40 eres kábel
  • DarkSector
    Hát ha 80 eresen lenne az lenne a nem rosz megoldás....
  • fifi
    tartozás fejében kaptam egy gépet...
    az optikai meghajtó /1db LG dvd író/ 40eres kábelen van...
    ez nem rossz megoldás?
  • DarkSector
    Az egész rendszer lehet, mert most nálam is szarakodik a lemezekkel, de csak a DVD-R -es típusoknál...
    Használj DVD+R -est........
  • BlastR
    Hali van egy HL-DT-ST DVDRAM GSA-4167B nevezetü iróm namármost a 10. lemezt rontaja el.Teljesen végigirja a lemezt a Nero kiirja CD irás kész,és ha ellenörzöm megáll és szektorok közötti olvasási hibát ir ki!Xp ujrarakása után is ezt műveli!Nem igazán tudom ez a hiba mit jelent!Több lemezt is probáltam már,a gagyitol a drágáig mindel ezt csinálja.Letapogatási hiba meg hasonlo!Na mármost a kérdésem a következő ez az iró hibája? Vagy mindig sz@r lemezt fogok ki?De ezt kétlem!
  • DarkSector
    Minden lemezt lehet használni vele, csak asszem a miniDVD-t nem látja....
    És LS "Gravírozható DVD-t" meg külön lehet kapni, ami kicsit drágább a sima lemeznél....
    Ez olyan kb mint a nyomtatható DVD-k, azok is speciále erre vannak, úgyhogy sima DVD-vel ne is próbálkozz....
    Ezek a spéci lemezek mind a nyomtatható, mind a gravírozó tulajdonságokkal megáldottal jórészt "DVD-R" jelzésűek....

Írók frontján meg szerintem teljessen mindegy hogy milyen márkával próbálkozol, ha csak gravírozás miatt veszed....

Ha van még kérdésed akkor hajrá....:D
  • fifi
    miért nem színes a kép? :D

milyen lightscribe írót érdemes per pillanat venni? és milyen lemezt ajánlott használni vele?
  • DarkSector
    Gravírozás, ami paraszti nyelven úgy történik, hogy az íróban lévő lézer beleégeti a képet a lemez rétegébe és a különböző helyeken más mértékben égetett részek adják ki a képet, ezért meg se kérdezd hogy miért nem színes a kép......
  • DarkSector
    Tudni illik, hogy 4483MB pontossan ami 4590592KB ami 4700766264B.....
    Igaz ugyan hogy így jön ki ha visszaszorozza az ember csak a kurvanagy probléma ott kezdődik hogy a lemezekre nem az van ráütve hogy "4.700.000.000B" hanem ez "4.7GB".......
    És ha megnézzük akkor a 4483MB az felkerekítve 4.4GB lenne és a lemezen feltüntetett érték 4.7GB ami 4813MB ami 4.928.307KB ami 5.046.586.371B....
    A végeredmény pedig egy nagy átbaszás.....a felháborodás tehát jogosnak tűnhet....
  • PPeter
    4 700 000 000 byte
  • Gerygrey
    Google a barátod, Wiki a barátnőd :)

Apropó, LabelFlash csak DVD-re létezik? Mert LF-es írható CD-t nem láttam sehol :(

Amúgy ilyen képeket tudsz speciális lemezre "gravírozni" vele:
  • heringer
    lenne 1 olyan kérdésem h mi az a light scribe???
  • Gerygrey
    Sziasztok, lenne egy kérdésem.

Mínuszos DVD-R lemezre miért csak 4489 MB adat fér? (Nero szerint) Ez még ha csak 1000-szeres szorzóval számolok, akkor is csak 4.5 giga, 1024-el osztva pedig 4.38. Hol van ez a lemez tokján feltüntetett 4.7-től? Azért bosszant nagyon a dolog, mert 100 giga híján nem fér rá 13 Lost epizód egy lemezre, csak 12, a 26 epizódból álló 1. évadot így csak 2DVD + 1CD kombinációra tudom kiírni, ami elég béna szerintem...
  • Mythic
    Hello! Be kellene már szereznem egy új DVD-ROM-ot a régi Pioneer107-esem helyébe. Választék: Pioneer 112D vs NEC AD-7173A. Valaki légyszi írhatna róluk pár szót ha már volt hozzájuk szerencséje, hogy melyik lenne a jobb választás. A segítséget elore is kossz!
  • Tatyla
    az a próblémám még írás elött,hogy a tömöritett mappákat nem akarja egybefüzni a winrar csak a legelsönél megjelenik a video ts meg audio ts és az csomagolja ki a többit nem ez miért van?
  • DarkSector
    Ez nálam nem jött be...
    Nálam a Nero 45 perc alatt megírt egy fullos DL lemezt és még mindig műkszik....
    Pedig az én Nero-m még csak nem is új verziós...
  • Sanyix
    Nemrég írták, hogy a nero elkúrja a dl lemezeket.
  • DarkSector
    Próbálkozz nem DL DVD-k írásával én ezt halottam valahol...talán úgy menni fog....
  • varga peti
    sziasztok ! ps2 lemezt szeretnék irni irtam is 4xes sebességgel (pioneer dvdrw)de a csipelt ps2 nem olvassa be ., dupla rétegü irással készült nero programmal és adat dvd lett beállitva.mi lehet a hiba ,ill hogy kell használhatora megirni?
  • bcrics
    ok megvan nero cover designer a megoldás már csak a színt kéne vhogy fellőni rá ne ilyen szürkében írja ki!!

vagy csak firmwarefrissités után van rá mód
    ?