DVD írás
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Asrock E3G3, i5 2500k, 16GB DDR3, Sapphire R9 280X Vapor-X, ASUS Xonar D1, Win7 64bit
NEkem bejött
VIP regem 05.14-én lejár. Akkor elbúcsúzom mindenkitől, és továbba csak mint RelakS leszek jelen :)
Szeretnék tanácsot kérni dvd iró vásárlás elött mire kell figyelni. Mit kell tudnia az irónak,hogy ne érjen meglepetés.
Ajánlottak nekem egy dvd újra irót Álitolag tudja + - is irni.
Az iró egyébként vadi új. 20000 ezerért kinálják.Tudom,hogy olcsonak tünik de nem értek hozzá.
Kérlek segitsetek.
P.L
De a pénztől 20 nőből 10 boldog. A maradékból 1-nek szerelem kell 8-nak diszkó drog 10 szerelmes nőből 1-et szeretnek csak viszont. Mert 10-ből 8-an nem szerelmet keresnek csak viszonyt
Azért használok CBR-t, mert SVCD-t írok ki DVD-re és nyugodtan beállíthatok CBR-nek 2500-at is, akkor nem kell számolgatnia és a 2500-as érték szerintem már jobb bárhány passos VBR kódolásnál, vagy tévedek?
Asrock E3G3, i5 2500k, 16GB DDR3, Sapphire R9 280X Vapor-X, ASUS Xonar D1, Win7 64bit
Én jelenleg is hasonló dolgot csinálok mint te. NGE epizódokat konvertálok avi forrásból AC3 hanggal DVD-re.
Hidd el erre a legjobb program a DVD2SVCD. A CCE-t azért nem tudtad használni mert a cracked nem tûntette el azt a védelmet benne ami miatt nem lehet ECL fájlokat elmenteni. Erre itt a megoldás.
Hidd el a CCE-t 1000-szer érdemesebb használni mint a Tmpgenc-et mivel szebb is és gyorsabb is.
A DVD2SVCD-ben ne felejtsd el beállítnai forrásnak az AVI-t kimenetnek pedig azt, hogy DVD. Az integrált bitrate calculatornak pegig add meg, hogy hány Mb-os legyen a végeredmény...ennyi

DVD2SVCD progi eddig nekem nagyon nem jött be. Tmpeggel már megoldottam 4-5 filmet, elõbbi még egyre sem volt képes. Ha a Tmpeg-et választom ki konvertálónak akkor ugyanott vagyunk, mert a Tmpeg baszik átrakni a hangot csak a videót csinálta meg, viszont ha CCE-t választom ki az meg mindig hülyül, hogy cannot save project file aztán emiatt sosem tudta még végigcsinálni a konvertálást, mert ha lemegy az 1 menet CBR-el mondjuk 2300on akkor utána nem talál valami fájlt és nem is tudja folytatni az egészet.
Szóval ha valaki tud egy normálisan feltört CCE-t felajánlani nekem amiben nincsenek ilyen hülye korlátozások (van hozzá két darab crack fájlom de azt nem szedi ki, hogy a projectet tudja menteni és onnantól meg van lõve a DVD2SVCD) azt megköszönném.
De amúgy a kérdésem továbbra is fennáll, azaz tudtok még olyan progit ami össze tudja rakni egy fájlban a képet és a hangot két külön fájlból a tmpeg-en kívül? Vagy elég lenne az is ha nem rakja össze, hanem már a DVD formátumban lesz csak jó, ezt megcsinálja a DVDLab de akkor meg nem szabvány DVD videót kapok hanem valami SVCDs hibrid szerûságet amire jó nagy az esély, hogy nem játssza le az asztali.
A Föld IQ szintje állandó, csak mi vagyunk egyre többen \"Tanulok, mert egy idő után a tanulásba fektetett munkám meghozza a gyümölcsét, és mint tudjuk a gyümölcsből pálinkát lehet főzni!\"
VIP regem 05.14-én lejár. Akkor elbúcsúzom mindenkitől, és továbba csak mint RelakS leszek jelen :)
A Föld IQ szintje állandó, csak mi vagyunk egyre többen \"Tanulok, mert egy idő után a tanulásba fektetett munkám meghozza a gyümölcsét, és mint tudjuk a gyümölcsből pálinkát lehet főzni!\"
Mert ha még mindig arra, hogy Svcd minõségû filmekbõl csinálsz a végén DVD-t, tehát azt ami ifo, bup, és vob fájlokból áll akkor hagyhatod a hangsávot AC3 formátumban. Szerintem az lehetett a gáz, hogy nem a demux opciót használtad virtualdubban a hangsáv kiszedésére mivel ahogy látom azt íród, hogy át kellett nevezned AC3-ra. Ha a demux gombot nyomod akkor az eredeti AC3-at kapod, ehhez már nem kell nyúlni. (kivéve persze, ha az avi mondjuk 23.976 FPS mert ezt nem támogatja a DVD formátum)
Ha viszont sima Svcd akarsz az aviból akkor meg használd a DVD2SVCD progit . Ebbe csak betöltöd az avi-t és az megcsinálja a többit.
Szóval végül megnéztem Gspot-al az avit és ac3 hangja volt, lementettem virtualdubbal, átneveztem ac3-ra, próbáltam BeeSweet-el de sehogy nem ette meg a tmpeg.
Aztán használtam a winamp disk writer pluginkát és azzal áttettem PCM 16 bit stereora 48000khzre.
Erre most mit ír ki ez a balf*sz Tmpeg amikor multiplex elõtt meg akarom etetni vele a fájlt?
"Multiplexing Linear PCM stream to system stream is not supported."
Mivaaaaaaaaaaaan?
Akinek van valami ötlete szóljon mert már az örület határát súrolom.
Ajnánlom még a Verbatim és a Philipst újraírhatókat.
5ös Nerot tényleg el kell felejteni DVD írásra. Most jött ki nemrég a 6.3.0.2 azzal próbálkozni.
Személy szerint én TDK-RWt és RICOH+RWt használok. Legalább 50-szer voltak egyenként újraírva...eddig gond nélkül.
Mellesleg milyen DVD-RW-t ajánlasz? A smartbuy kiesett 😞
Princo...hát errõl talán annyit, hogy nem igen létezik gagyibb lemez nála. Persze ez csak az én véleményem, bizonyára vannak olyanok akiknek bejött.
smartbuy DVD-RW
akár adat, akár DVD-Video
A Nero6.0.0.19 az alábbiakat írja, a hozzá adott szösszenet meg egyszerûen Hardware Error-ral küld el...
A probléma: van egy avi, amit tmpeggel áttettem svcd-be de a hangot szokás szerint nem csinálta meg hozzá. Szétszedem de-multipexel a videót és a hangot külön, az eredeti avit betöltöm Virtualdubba és ha sima Direct stream copyval mentem el a wavot akkor a Tmpeg nem tölti be, mert (illegal mpeg audio stream) viszont ha full processing módba teszem és beállítom, hogy 48000khz legyen (bár alapban annyi) és átteszem a PCM-et 16bitre és el akarom menteni akkor kiírja:
No audio decompressor could be found to decompress the source audio format.
Ezt eddig szerintem nem csinálta, mivel mûködni szokott, mit csináljak? Esetleg a simán elmentett wavból (8bit) lehet valamivel 16biteset csinálni hátha azt megeszi? Beesweet-el próbáltam de ott nem találtam beállítási lehetõséget 8 bitrõl 16ra.
kellene 1-2 help!
szopat dvd iróm. a Shrinket használom + a Nerot.eddig kb 8 db RWt áttett múltidõbe.......
a filmet rendesen felnyomja vinyóra, ha az ott lévõ filéket
megnézem akkor minden fasza. de amikor RW-re kiírom akkor az RW eldobja az agyát. NO ERASE .
mit tudtok javasolni
chef

régiófüggetlenre van beállítva. Miután elkészült NERO > DVD Video opció val kiírni és kész. Persze kiírás elõtt le lehet tesztelni.
Jómagam pl. egy gyári 7,5 GB -os (Állj vagy jövök) filmet rippeltem ezzel a módszerrel, a filmen 10% os tömörítést alkalmazva, extrákat egy pár szinkronhangot kiszedve. Az újrakódolás 15 percet vett igénybe, és a tömörítés ellenére sem vehetõ észre minõségromlás. Lehet vannak jobb módszerek is de egyszerûbbek aligha. Sok szerencsét!
Mind1, ott van a Guides-on belül a "Scenarist NT & the big 3 (DoItFast4U, DoCCE4U & ReAuthorist)" néven.
Ha viszont a CCE-vel dolgozol akkor tuti, hogy pontosan akkora lesz a méret mint kell, illetve jóval szebb is az eredmény. Ennek azonban az az ára, hogy tovább tart és nem 3 gombnyomásból áll a folyamat. De ne ijedj meg, ha egyszer végigcsináltat utánna már direkt élvezni fogod. Egy nagyon részletes útmutatót tekinthetsz meg itt.
Ha igen akkor próbáld törölni ha így sem jó akkor nem ismeri fel a lemezt, esetleg tegyél fel újabb firmware-t.
Bár ha nem ismeri, 1x-esen akkor is meg kellene írnia.