DVD írás

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

BaLeeX
Hmm, utánanézek én nerovisionra emlékeztem de nem találtam.
Mondjuk azóta Wordben megoldottam nagyon profin, lemértem a méretet a tokról lejjebb vettem a margókat és kinyomtattam, nagyon profi lett.

Asrock E3G3, i5 2500k, 16GB DDR3, Sapphire R9 280X Vapor-X, ASUS Xonar D1, Win7 64bit

Punker
Nero-ban aszem van ilyen funkció...

A Föld IQ szintje állandó, csak mi vagyunk egyre többen \"Tanulok, mert egy idő után a tanulásba fektetett munkám meghozza a gyümölcsét, és mint tudjuk a gyümölcsből pálinkát lehet főzni!\"

BaLeeX
Csak az elsõ 2 DVDt másoltam, azon van a film.

Kérdés: mivel tudok DVD borítót megfelelõ méretben nyomtatni? Olyan kellene, mint a CD Box Laberer Pro program, csak DVD-re.
Ebben a CD Box Labererben van DVD borító nyomtatási lehetõség, de itt csak elõlapot oldal meg hátlapot lehet külön nyomtani, nekem meg olyan kéne ahol meg van határozva a méret és oda be lehet tölteni a képet és az egyben elõlap/oldallap/hátlap mivel a képem is egyben van.
Ötlet?

Asrock E3G3, i5 2500k, 16GB DDR3, Sapphire R9 280X Vapor-X, ASUS Xonar D1, Win7 64bit

Punker
az 54-t kiírtátok rendes lemezre?

A Föld IQ szintje állandó, csak mi vagyunk egyre többen \"Tanulok, mert egy idő után a tanulásba fektetett munkám meghozza a gyümölcsét, és mint tudjuk a gyümölcsből pálinkát lehet főzni!\"

BADE
Épp most írjuk mi is az I+II DVD-t😄

2010 VB és klubtermékek: http://kep.tar.hu/lonsdaleshop/50636453#2

BaLeeX
Na most másoltam elõször gyári DVD-rõl (természetesen biztonsági másolatot magamnak...) és a CloneDVD-vel csináltam mert sokan dícsérték. Hát a Két Torony elsõ lemeze volt az és az eredeti 6.9GB-ból 1 óra alatt csinált egy másolatot a 4.7-esre (2x írási sebességgel és angol hang és felirat nélkül) és szimte észre sem venni a minõségben a különbséget.
Szóval ahogy elnézem nem nagyon kell beleásnom magam az Instant Copy rejtelmeibe ilyen lámáknak mint én elég a CloneDVD + AnyDVD kombó és még a minõség is tuti.

Gerry
Tedd fel hozzá a DVD-RAM drivert (rajta van a CD-n, amit adtak a drivehoz., utánna akár explorerbõl, vagy Commanderbõl is tudod írni/olvasni/törölni.

trunks666
Akkor nem tudom, mert nekem nem kért semmit.

Örm
Innen szedtem le és ez kéri azt a plugint.

Xbox 360, Xbox One,Samsung 42" 3D Apple MacBook Pro 15 retina

trunks666
A "nero recode 2" a "nero vision express 2" része amit innen le is tudsz tölteni ... bár ez csak demóverzió, csak annyiban különbözik az eredetidõl, hogy meg van szabva, hogy hány napig használhatod...ez alatt eldöntheted, hogy megveszed e

Örm
Ez kér egy DVD Video plugint amit nem találok sehol csak a Nero oldalom de azért fizetni kell. Nem tudnád esetleg elküldeni mailben?

trunks666
Vagy NERO RECODE 2

Punker
CloneDVD-vel akartam másolni erre összenyomta a fájl-t 3,7 gigára szal inkább Nero-val másolj majd....

Mhosah Myth
Ha az Anydvd nem jó a másolásvédelem kiiktatására akkor milyen progi lenne jó?

Gigabyte GA X48 ds5 rev2.1| Core2Duo E8200@3,4Ghz | 2x2Gb DDRII OCZ Reaper kit 800Mhz@1020Mhz | Sapphire Radeon 4890 vapor-x 1gb OC | 500Gb WD SataII | FSP Bluestorm II 500W táp

Örm
Milyen programmal lehet a leszedett full DVD-bõl kivenni az extrákat úgy, hogy a menû megmaradjon?

Hogy érted, hogy nem csinál semmit? Hogyan paraméterezted? Amúgy teljesen mindegy hogy shareware vagy sem, mivel nekem is az van és tökéletesen mûködik.

Itt érdemes DVD-vel kapcsolatos progik után nézelõdni. Van vagy egy tonna plusz egy rakat leírás.

Egyébként vannak eredeti DVD filmek amiknek vérlázító a minõsége, pl. '28 Nappal Késõbb', 'Aliens', 'Alien3' etc...

Eddig kb. 30 filmet készítettem, nagyon szépek lettek. Amúgy 11 óra a kódoloás + fél 1 óra egyéb (demultiplexing, scannelés (BV), multiplexing, ISO gyártás)

1 nap alatt két film megvan (ha éppen kettõt csinálok egy nap) de mivel nem 'ipari célokra' készítem õket, van idõm bõven, legyenek csak szépek.

trunks666
10+1 pass ????

az egy 3Ghz-es proci mellett is kb 14 óra egy 120 perces filmnél...
Nem arról van szó, én is mindig a CCE-t használom,hisz szerintem is minõség a lényeg. Igaz én inkább a BIG3 módszerrel dolgozom mind a DVD2DVD-R - el , de akkor is 10+1pass az rengeteg. Eddig szerintem már több mint 100 film-hez használtam, de tapsztalataim szerint 5 pass felett már nincs semmi érzékelhetõ különbség, de természetesen te attól még annyi passot csinálsz amennyit nem sajnálsz

DVD ÍRÁS:

1., DVD Dectypter-el letolod ISO-ba a cuccot.
2., Bitrate Viewer-el kilesed a jellemzõit
3., "DVD2DVD-R"-ben megnyitod a cuccot inputra (kiválasztod milyen hangsávok és feliratok kellenek)
4., Elindítod a tömörítést (Én a CinemaCraft Encoder-t használom 10+1 pass-al, mintha eredeti lenne, olyan lesz a cucc vele)
5., Kiírod a kipróbált ISO-t (még nem volt hogy rossz lett volna)

Punker
anydvd-clonedvd combóval most írtunk bõvített gyûrûk urát Myth-nél a kép nem romlott de csak 1 hangsáv maradt mert az eredeti lemez 7,5 giga, viszont rohadt jó lett a minõség....

BaLeeX
Ez nekünk fel sem tûnt, ehhez hozzászoktunk már. 😊
De komolyan. Azt hittem valami más furcsaság van a képen, mert ezt már megszoktam. Én is ha 2x-esen írok, akkor felénél elfogy a ~15 perc és utána 0:00-n áll a számláló végig.

Szóval pont kétszerannyinak kellene lennie az írási idõnek mint az fel lett tüntetve, na. 😊

Ne fárasszatok már

Nézzétek meg mégegyszer a képet: KÉP

A hiba ott van, hogy:

Total time: 6 perc 25mp
Remaining time: 7 perc 37mp

ami azért furcsa kissé, mivel 4437MB-os DVD-t írok 2X (!) sebességen... de az idõ szerint 4X-en írom... (amúgy 2x-en írtam és 50%-nál egyszerûen 0perc 0mp-re állt a remaining time...

BaLeeX
Ilyen esetben jön képbe az Instant Copy azzal tudod tömöríteni a képet meg ha lehagysz pár dolgot akkor esetleg rá tudod zsugorítani 4.7-re is.
Én még nem próbáltam de amint kezem ügyébe esik egy ilyen DVD máris kipróbálom.

Punker
anydvd+clonedvd de 1:1 arányban nem tudsz gyári dvd-t másolni mert agyári lemezek mérete nagyobb.....

Punker
én mondok róla rosszat a gyengébb minõségû lemezeket nem szereti

NeoMaN
Plextorról nemhiszem, hogy valaki is rosszat írna 😊
Ezt Te is gondolhatod. Õ a legjobb...

Devilke
Bocsika ellnéztem.

Devilke
Egy nagy kérdés a Plextor 708A DvD karcolója van valakinek??? Ha igen akkor tudna róla írni 1-2 sors ,hogy jó-e vagy sem. Köszke.

NeoMaN
😊 Jah
CD-rom módban kezdtél dvd-t vésni..
😊

Egy kis saját magam által elkövetett screen grab egy szokatlan eseményrõl... még várom mi lesz a dolog vége...

Érdekes DVD írási mûvelet... Mi a hiba a képen???

BaLeeX
Az easy video joinerrel illesztettem össze õket.

BaLeeX
Lenne egy kérdésem.
Van két 800megás mpg, összeillesztem õket és így akarok belõlük DVD filmet csinálni. Azonban a progi csak az elsõ 50 percet látja, mintha nem is illesztettem volna össze a két mpg-t. Mit lehet tenni?

BaLeeX
Okka.

BaLeeX
Jah összejött végülis a Visionexpresszel. Annyi elõnyöm volt, hogy nem kellett bitrátákat számolgatni, hogy ráférjen 1 vagy 2 cd-re, mivel egy DVD-re kellett csak kiírni, menü sem kellett, indul a film egybõl. Végignyomattam Tmpeg-en CBR-el 2200-al és 2.2GB lett a film egész jó minõséggel és gyorsan készen is lett, mert csak 1x ment végig. Utána a visionexpressz dolgozott vele kb. 3-4 órát amíg áttette DVD-re de legalább jólett és most már tudom hogy kell.

ZaJanga
Há vazz nekem nem lett v.mi szép amit a recode 2-õ kreált!!
Pláne nem tettszenek a kivett motyók helyének megtartása persze be lehet szúrni a filmrõl készült bmp ket oda de mi a fenének lessz választható a menübõl!!??

A fórumban oldalunk látogatói kapnak lehetőséget véleményük kifejezésére Az itt megjelenő vélemények regisztrált tagjaink magánvéleménye nem tükrözik az SG Hírmagazin szerkesztőségének álláspontját

BaLeeX

BaLeeX
NTSC felbontás is volt a felsoroltak között (4db PAL, 4db NTSC) de egyikhez sem stimmel. De a DVDk szinte mindegyike támogatja mindkét formátumot szóval elvileg mind1 lett volna.
Viszont elindítottam a Nerovision Express 2-t és pár kattintással elkezdte csinálni és nem reklamált semmiért, végre egy profi program. Ráadásul a prioritását is lehet közben váltogatni azaz simán netezhetek vagy akár filmet nézhetek közben. Csak a végeredmény is jó legyen...

Addigis ajánlom mindenkinek a progit.

BaLeeX
Újabb probléma merült fel.
Kész az mpg az aviból, felbontása: 480x576.
Igenám, csak a TMPEGEnc DVD Author reklamáé, hogy csak a következõ felbontásokat használhatom: 352x240, 352x480, 704x480 stb.
Mitévõ legyek?

NeoMaN
Ja

Az igaz,hogy a sima CD-írás 16x fele annyi adatot rögzit 1s alatt mint a DVD író 4x sebességel ugyan annyi idõ alatt ???
Mondjuk 2000kb/s 5400kb/sec

Tehát 4x írással több adatot ír mint a sima CD író 16x írással ???

BaLeeX
Kösz!

Amúgy sikerült végre egy CBR 2200-asat lenyomni Tmpeggel végre és arra is rájottem hogyan lehet CCE-be állítani a 6000-rõl a bitrátát. Most már csak ki kéne írnom valamivel DVD-re. Próbálkozom.

BaLeeX
Mégvalami: cinemacraft encodernél hogy a francba tudom beállítani, hogy a Bitráta mondjuk constatns 2200 legyen?
Mert hiába állítom meg a DVD2SVCD-be, hogy 2200 vagy akár az Encoderbe, a fájl már úgy van bent, hogy CBR: 6000 kbps és ha elindul akkor is 6-ot ír, ez normális?

BaLeeX
Ok, megkeresem kösz.
Addig egy kérdés: DVD2SVCD conversion fül - Aspect ratio:
két lehetõség van 4:3 (nor borders, encoded as 4:3), (16:9 borders added, encoded as 4:3)

Ezek konkrétan mit jelentenek?
Ha az elsõt választom és az avimban van két fekete csík azaz 16:9 képarányú akkor szétnyújtja 4:3ra és eltûnteti a csíkokat a véglegesben vagy marad a képarány?

BaLeeX
De, fat32. Viszont a fájl közelében nem volt 4gb-nak, valami 1.6gb volt kész belõle 95%nál.
Konvertálni meg esélyem sincs, mivel a legkisebb partícióm 40gb-os, és az össz szabad helyem k. 8gb azt meg már egyszer megszoptam, hogy úgy akartam fat16-ról 32-re konvertálni hogy televolt. Minden adatom elszállt ami azon a partíción volt mert természetesen azt nem tudta befejezni a gép.

De kösz a tippet ha nincs más majd valahogy megoldom ezt is.

BaLeeX
Mai fejlemény: Tmpeg 2 mentetes VBR kódolásnál, kb. 8 óra munka után, amikor kb. 15 perc volt hátra adott egy hibaüzit, hogy valami: cannot read tmpegenc.exe meg pár hülye szám.

AZ AZBESZT MEGBASSZA EZT A BÜSÖS QRVA VILÁGOT!!!

Pioneer belsõ pl nem tud DVD-RAMot irni, a hitachi meg igen.
Az LG 4040B-ben hitachi belsõ van, és jobb mint a pioneerek. Nade ez nem ebbe a topicba tartozik.
BaLeeX
Bazz, ez pont nincs közte a letöltött 200 programnak.
De mexerzem. Kösz.