DVD írás

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

RelakSfromhome
princo-t ne szidd, dvd-r-je beválik

Író: LG GSA-4040B

VIP regem 05.14-én lejár. Akkor elbúcsúzom mindenkitől, és továbba csak mint RelakS leszek jelen :)

ZaJanga
Én hackelt firmwaret használok és eddig mindent kezel csak a princo az kul@ minõségû.

A fórumban oldalunk látogatói kapnak lehetőséget véleményük kifejezésére Az itt megjelenő vélemények regisztrált tagjaink magánvéleménye nem tükrözik az SG Hírmagazin szerkesztőségének álláspontját

BaLeeX
Wow, milyen íróban?

Asrock E3G3, i5 2500k, 16GB DDR3, Sapphire R9 280X Vapor-X, ASUS Xonar D1, Win7 64bit

RelakSfromhome
Geheh!
Frissítettem a förmvert a DVD-írómba, így tudja kezelni az 1.1-es DVD-RW-t is 😄

VIP regem 05.14-én lejár. Akkor elbúcsúzom mindenkitől, és továbba csak mint RelakS leszek jelen :)

Danecay
OK. Vettem.

b-type
Azé..hörr-morr,.. ne rágj be.

”~Alonso, Lewis is behind you. ~I don’t want to hear that!”. videók: http://www.dailymotion.com/b-type

b-type
jó, bocs tényleg itt van nem messze..

”~Alonso, Lewis is behind you. ~I don’t want to hear that!”. videók: http://www.dailymotion.com/b-type

b-type
Ettõl függetlenül ok, visszaolvasok, de már nagyon ki van a tököm, hemzsegnek a forumok az ilyen fenhéjjázó hozszolásoktól.
segiteni az ablakba..

b-type
bázz, ezt elég 1szerû ideütni mi..sokan lettetek már 'olvass vissza emberek'!!

trunks666
Picit használd a szemed és olvass vissza, ugyanis 1000-szer le lett írva.

b-type
szasztok, gyûrûk ura 2torony böv. filmet akarom megírni 1 cimbimnek mert megvette a moziváltozatot, enyim eredeti.
szal dvddecrypter-rel is csináltam egy copy-t, meg nero 6-ossal is, mindkettõ 6.63 giga..a írandó dvd lemezem 4.5...kérdésem a köv.: hogy gyüröm bele??! thx

Breki33
hányast?

6-os sorozatból?
BaLeeX
Nerot ajánlom.

Asrock E3G3, i5 2500k, 16GB DDR3, Sapphire R9 280X Vapor-X, ASUS Xonar D1, Win7 64bit

Breki33
Sziasztok

He elsõsorban adatarchiválásra
(filmek, zene tömörítetten) akarom a DVD irót használni, melyik iróprogit célszerû elinditani? :-)
Ha már CCE. Valaki tud esetleg mûködõ linket, ahonnan le lehet szedni? Mert amit én lekaptam, az sajna csak egy demo szerû valami. :-(
Mire érted, hogy fullos minden? Én eddig nem vettem észre hibákat, de biztos elõfordul néha. De azért kipróbálom a Shrinket is, csak hogy Dani barátomat megnyugtassam. :-))
trunks666
Kevered az Instant Copyval.
Figyelmedbe ajámlom a 205-ös hozzászólást.

Danecay
Valamelyik progiról, talán a CCE-rõl olvastam valahól (az is lehet, hogy itt a fórumon)hogy néha hajlamos elszámolni az újratömörített cucc méretét. Ez nem túl jó móka, mert akkor lehet majdnem elõrõl kezdeni az egészet.
Dartes=Lacika 79 te meg ne légy makacs, nézd meg a DVDShrinket is. Az egész nincs 300kb és igen korrekt a dolog!😊

Danecay
Hát Dartes erre már lehet sosem kapunk választ, én is megkérdeztem már 1X.

ZaJanga
A CCE-vel menut felejtsem el ugye?Még eddig nem próbáltam.

A fórumban oldalunk látogatói kapnak lehetőséget véleményük kifejezésére Az itt megjelenő vélemények regisztrált tagjaink magánvéleménye nem tükrözik az SG Hírmagazin szerkesztőségének álláspontját

ZaJanga
Én is instant copy 8-at használok de néha hibákat vét!
Neked fullos minden?Nem minden filmnél jelentkezik ugyan de eccer 2X elõfordul.A 7-es verziónál nem volt ilyen gondom.
Pedig ezen már rajta van az update.

Azt sajnos még nem volt szerencsém kipróbálni. Tudsz esetleg valami linket, ahonnan le lehet húzni?
NeoMaN
Igen, picit jobb, a CCE meg még jobb, és még több idõt emészt.

Én úgy vettem észre, hogy a Pinacle Instant CD,DVD jobb minõséget ad. Lehet, hogy lassúbb, de nekem a minõség számít, nem az, hogy fél órával hamarabb elkészüljön.
NeoMaN
Az uccsó sort csak érdekesség képpen írtam.
Ne vegyetek ilyet, 99ezerért akciózzák a Media Marktban...
Nagyon szar.

NeoMaN
Filmfüggõ...
Ahogy észrevettem pl:
Shrinkkel a jó technikával készült filmek (Star Wars-ok, Gyûrûk urá-k, Indiana sorozat) még 60 százalékon is kibajó minõségûek.
Viszont van olyan film ami már 80%-on is undormány, kockás, villogó képet ad. A TV nem mérvadó, monitoron ellenörzöm elõször a minõséget SZOFTVERES lejátszóval.
Ennél TV-n (55 és 72), asztali lejátszóval sokkal szebb képet fogok látni.
Egyként nagy TV-n zavaróbb a hiba mint a kicsin. Tehát a méret számít zényleg.
És a 72-es 100Hz-es daewoo-nkak SOKKAL tompább, életlenebb, szarabb képe van, mint az 55-ös daewoomnak.

ZaJanga
Amit -CloneDVD,Recode2,Shrink- progival kódoltok át azt milyen TV-vel nézitek vissza? 50 vagy 100 Hz-essel?
Mert én láttam pár ilyen progival átkódolt DVD-t és 100Hz-es TV-n nézve gagyi nagyon-Kb egy jobb minõségû SVCD.

Mik a tapasztalatok?

Egy kérdés: Mit mutatnak a tapasztalatok? Meddig bírják az írott DVD-k? Van valaki, akinek már halt meg lemeze csak úgy "magától"? Ha igen, milyen márka, milyen sebességen írta?
Válaszokat elõre is köszönöm.
NeoMaN
Reauthort csak akkor kell használni, ha nem kell a menu. Amúgy simán backup

RelakSfromhome
Reauthor? Miért?
Full disk, kibököd, hogy mi kell, mi nem, mi milyen minõpségben, és Backup!

Mhosah Myth
Segítség!
Hogyha már egyszer fent volt az AnyDVD a gépemen akkor hogy rakjam fel újból mert a szabad verzió ideje már lejárt. És ha újratelepítem akkor sem megy.

Gigabyte GA X48 ds5 rev2.1| Core2Duo E8200@3,4Ghz | 2x2Gb DDRII OCZ Reaper kit 800Mhz@1020Mhz | Sapphire Radeon 4890 vapor-x 1gb OC | 500Gb WD SataII | FSP Bluestorm II 500W táp

RelakSfromhome
Kerüljétek az olyan -RW lemezt, amin rajta van, hogy verion 1.1. Én pl. nem tudom azokat kezelni 😞

Danecay
Tényleg jó, egyszerû és szimpatikus ez a DVDshrink, de egy dolgot még megoldhatnának benne, meghozzá azt, hogy a menük megtartása mellett a nemkívánatos dolgokat tejesen ki lehessen szedni a filmbõl. A Clone DVD sem lenne rossz mert itt ugye ki lehet szedni tudomásom szerint a dolgokat, viszont a menüvel nem nagyon lehet manipulálni, vagy van vagy nincs. Ja meg még talán annyi, hogy szerintem jó lett volna szemléltetni a százalékos minõségromlás mellett a fileken végzett tömörítések arányát is. Egyébként ez is egy elég egyszerû es szimpatikus progi csak érdekelnének a tapasztalatok, hogy mennyi az a százalékos minõségromlás ami elfogadható vagy nem észrevehetõ? Ha a zöld sávban van akkor még jó? Ahogy nézem 2 helyen is ugy írtad hogy clonedvd(recode 2). Miért? A progi sacc/kb ugyan az csak a 2 cég különbözik? Ma ilyen kíváncsi hangulatomban vagyok😊

Danecay
Köszi a linket, tényleg ott van, de nam vagyok én azért olyan béna gyerek és nem reklamálok 😊 csak az a szitu, hogy végigfutottam a linkek miatt a topicot ahogyan tanácsoltátok, de csak a tényleges (kék)linkeket figyeltem mert nem nagyon van idõm mostanában fórumozgatni bármennyire is szeretnék. Vizsgaidõszak közepén vagyok és pl. a héten is három vizsgám lesz, ja és még dolgozok is mellette. Egyébként én sem szeretem ha valaki nem nagyon olvas vissza legalább egy pár hozzászólást mert lehet, hogy a kérdésére éppen ott van a válasz, de most nállam sajnos ez a szitu, sorry!

NeoMaN
Shrinkkel nem kell rippelni sem, nem kell anydvd sem, és Te adod meg, hogy mit mennyire tömörítsen...
Minõségre kb ugyanaz mint a clonedvd (recode2).

NeoMaN
Mikrõl beszéltek ti....
Egy rippelõ progi azé rippelõprogi, mert leszedi a filmet, akár van rajta CSS akár nincs....

Matyi76!
Te meg használj inkább DVDShrink 3.05-öt. Hagyd a szar nerot recodet (clonedvd) másnak...

Danecay
Köszi a linkeket. Én is a DVDZonán található "végigjátszásokat " 😊 szoktam tanulmányozni de attól függetlenül olyat sehol sem találok hogy DVD2SVCD-vel lehetne avi-ból vcd-t vagy svcd-t csinálni de DVD-bõl annál inkább. A progiban sem látok rá lehetõséget. A honosítómûhely honlapján a letöltési link nem mûködik de letöltöttem a készítõk oldaláról, hátha ez is tartalmazza a magyarítást.

BaLeeX
DVDZona

Ezen kívül tényleg olvass vissza, mert annak idején egy csomó linket írtak/írtam errõl a témáról amiket találtam és ajánlottak.

Keresd meg az AnyDVD nevû progit a honosítómûhelyen ezt indítsd el és ezután már tudsz másolásvédett DVD-t is rippelni akármilyen rippelõvel.

Danecay
Ja és még 2 kérdés: a Nero Recode 2 honnan lehet beszerezni. Ugy hallottam hogy ezzel másolásvédett DVD-t nem lehet rippelni. Ez igaz?

Danecay
Hi! Írtad, hogy DVD2SVCD-vel lehet aviból svcd-t csinálni. Ezt hogyan kell? Lehet hogy lama vagyok de én nem találtam ilyen lehetõséget a progiban. Ha mégis lehet, leirnád hoyg hogyan és milyen béállításokra kell figyelni, hol lehet meghatározni, hogy hány CD-re férjen rá a cucc, valamint ha feliratos a film az hogyan kell hozzárakni, rászerkeszteni? Elõre is köszi.

Punker
bár én a 4 lemezes verzióból másoltam a sajátomat.....

A Föld IQ szintje állandó, csak mi vagyunk egyre többen \"Tanulok, mert egy idő után a tanulásba fektetett munkám meghozza a gyümölcsét, és mint tudjuk a gyümölcsből pálinkát lehet főzni!\"

Punker
nekem 4,5 giga és nincs benne semmi csak a menü meg a magyar hang.....

A Föld IQ szintje állandó, csak mi vagyunk egyre többen \"Tanulok, mert egy idő után a tanulásba fektetett munkám meghozza a gyümölcsét, és mint tudjuk a gyümölcsből pálinkát lehet főzni!\"

trunks666
Hát igen, mindenkinek magának kell eldönteni, hogy minõség vagy gyorsaság.

BaLeeX
Tudom de pont ezt mondtam, hogy nekem az svcdbõl utána dvd lesz, azaz ha megadok neki 2500-as bitrátát annál szerintem VBR-el sem lesz jobb, mert valami 2700 körül van az elvi határ ami fölött már nem minden olvasó tud megbírkózni vele. Ja és az se mindegy, hogy pl. 3 passos VBR-el dolgozik vele mondjuk 4 órát, míg CBR-el végez 1 vagy 1,5 alatt és végig kiváló minõségû lesz.

A DVD rippeket meg SVCD-ket azért csinálják VBR-el hogy ráférjenek 1 vagy 2 cd-re és ahol nem szükséges ott ne legyen magas a bitráta de nekem a méret nem igazán számít.

trunks666
"Azért használok CBR-t, mert SVCD-t írok ki DVD-re és nyugodtan beállíthatok CBR-nek 2500-at is, akkor nem kell számolgatnia és a 2500-as érték szerintem már jobb bárhány passos VBR kódolásnál, vagy tévedek?"

Tényleg nem akarlak leugatni, de ez nem igazán így van. Hisz a CBR lényege ugye az, hogy végig ugyanazt a bitratet használlja mind az "eseménytelen" mind az "esemyénydús" jelenetekben. A VBR ezzel szemben azonban képes arra, hogy azoknál a jeleneteknél ahol nem szükséges ott alacsony bitratet használ, ahol igen ott pedig magasabbat, hogy megtartsa a lehetõ legjobb minõséget.
Természetesen ettõl még használhatsz te CBR-t de hidd el nem véletlenül adnak ki minden DVD-t, DVD-rippet, SVCD-t..stb. VBR-el

cicai
Köszönöm a segitségedet
jelentkezem
P.L

De a pénztől 20 nőből 10 boldog. A maradékból 1-nek szerelem kell 8-nak diszkó drog 10 szerelmes nőből 1-et szeretnek csak viszont. Mert 10-ből 8-an nem szerelmet keresnek csak viszonyt

BaLeeX
De igen. Ha tényleg +- os azaz mindkét formátummal megbírkózik, 4x-esen tud írni, adnak hozzá garit akkor megveheted minden további nélkül.
Ha csak 2x-esen ír és nem fontos a 4x-es sebesség akkor is talán még megér annyit, ha adnak rá garit is de inkább majd írd ide ha többet tudsz róla.

cicai
Sajnos nem tudok nevet mondani mert még én sem tudom.
De igy tipus nélkül nem tudsz irni semmit?

De a pénztől 20 nőből 10 boldog. A maradékból 1-nek szerelem kell 8-nak diszkó drog 10 szerelmes nőből 1-et szeretnek csak viszont. Mert 10-ből 8-an nem szerelmet keresnek csak viszonyt

BaLeeX
Köszi, de pont az elõbb írt trunks666 egy jó kis linket és amit onnan leszedtem azzal jó a legújabb verzió is.

plextor 708a dvd r/rwhez milyen progi ajanlott dvd irasra?