DVD írás

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Narancs
Nero 6 Ultra Edition crackelt...

Aki másnak vermet ás, ne nézd a fogát!

ollie
Milyen NERO-d van? Full crackelt, vagy OEM?

Narancs
Nem, illetve nem tudom...
Hogy lehet fölrakni a nero sajátját? Telepítéskor nem rakja föl autómatikusan?

Fel van telepítve a driver. Fel is ajánlja a formázást de amikor elkezdi akkor nem újraírható hibaüzenettel abahagyja még a formázás elején.

ollie
a nero saját mpeg2 codecje van feltéve?

Narancs
Van full nero, csak miután átkonvertálta kiírja hogy nincs telepítve mpeg2 codec, aztán meg azt hogy a fölkínált 700megás CD kevés, tegyek be nagyobbat...

RelakS

Nem azt írtad, hogy van full nero-d? Abban svcd elindít, hozzáadod az avit, ha át tudja konvertálni akkor át tudja, ha nem akkor egy tmpgenc-el átkonvertálod svcd-re.

sg discord: https://discord.gg/ezkyQvNE

Narancs
SVCD ben azt mondod fölférne?
Csak annál meg critical errort ír ki, mert hogy nincs fönt az mpeg2 codec (ami fönt van mellesleg...)

RelakS
#1628??

sg discord: https://discord.gg/ezkyQvNE

ha avi a file, vegyél egy 99 perces CD-t. arra ráfér.

Narancs
Bocs asok kérdésért, de az életben nem foglalkoztam ezzel a dologgal...

Narancs
Nah, kiugrasztottam a félhalott progit és most be is fejezte, csak épp amit mondtam, 700ról 800ra ment fel a méret, és nem fér rá a 700megás CDre...
Hogyan lehet földarabolni, vagy megoldani ezt a problémát?

Narancs
No. most elkezdtem encodolni neroval a keresztapa 1 cd1 -et...
6 perc után eljut 10% ig, aztán ott megáll...cpu usage 100%. 40 perce kapar a vinyó de még mindíg 10%....
Aztán program nem válaszol...
Mit rontottam el?

Narancs
thx mindenkinek! Asszem kezd világos lenni...

Pl VirtualDub, Peck's Power Join, meg a legtöbb joiner program.

marsu
Egy olyan kérdésem lenne, hogy ha van egy filmem ami két avi fájlra van darabolva, az hogy tudom újra egyesíteni, hogy egy avi fájl legyen, és a film folyamatosan menjen??

ollie
na igen, az mpeg 2-õt lefelejtettem

ollie
Az svcd-nek nagyobb a felbontása, képes menüt kezelni, és még néhány kisebb különbség van.

ollie
Fel kell telepítened a DVD-RAM drivert, amit kaptál az íróhoz.

Stann
Vcd(mpeg1): Video 1150kb/s, 352*288
Svcd(mpeg2): 2376 kb/s, 480*576

Tavasszal ugye elolvad a hó. De hova tűnik a fehér?

a minõség a különbség.
a VCD az Mpeg1, kisebb a felbontás (nem tudom a pontos számokat)
az SVCD az Mpeg2, nagyobb a felbontása, a hangminõség.

RelakSfromhome
Egy 700 megás CD-re simán ki tudsz írni egy 800-850MB-os mpeget, mert az SVCD nem mode1-ben, hanem mode2-ben tárolja az adatokat, ami sérülékenyebb, de egyrészt ez filmnél nem téma, másrészt több fér föl

VIP regem 05.14-én lejár. Akkor elbúcsúzom mindenkitől, és továbba csak mint RelakS leszek jelen :)

marsu
Egy olyan kérdésem lenne, hogy ha van egy filmem ami két avi fájlra van darabolva, az hogy tudom újra egyesíteni, hogy egy avi fájl legyen, és a film folyamatosan menjen??
Narancs
Áh, sikerült!
VCD ben kiírtam egy rövid filmet.
De egy rendes film (700megás) ha bevonszolom az írandókhoz 800-900megára nõ.
Ezt hogy lehetne kiküszöbölni?
Amúgy az SVCD és VCD között mi a külömbség?

pfff most hallom elõször ezt a hibát.
de miért akarod mindenépp SVCD-be irni? egy szoftver sem tud gyenge vcd-bõl jobb minõségû svcd-t irni.
és szerintem felesleges, mert a legtöbb asztali lejátszó ha tudja svcd-t akkor tudja a vcd-t is.

Narancs
Segítenél egy kicsit?
Az van, hogy elindítottam az írást Neroval, elég sokáig kódolt elõtte...(40perc tuti volt vagy több)
Aztán az írás kezdetekor kiírta hogy nincs fönt az MPEG2 codec (pedig fönt van). Aztán critical error.
Mi történt?

ZaJanga
VBR pass -ra gondolsz?
Minnél nagyobb a szám annál jobb a minõség?Viszont ezexerint a kódolási idõ is nõ ugye?Most nálam 4 re van belõve.

A fórumban oldalunk látogatói kapnak lehetőséget véleményük kifejezésére Az itt megjelenő vélemények regisztrált tagjaink magánvéleménye nem tükrözik az SG Hírmagazin szerkesztőségének álláspontját

narancs:
az nem számít. nyugodtan rakd be, VCD ill. SVCD esetében nem a file méretét nézi, hanem a file hosszát. mellesleg egy SVCD film is kb olyan 800-900mega.

Sziasztok. A következõ a problémám. Vettem 1 LG 4082B dvd irót és adtak hozzá 1 maxel DVD-RAM-ot. Megformáztam fat 32-re a ramot az xp-vel. szépen meg is formázta. Aztán ráírtam a NERO 6.3.15-el adatot. Most szeretném letörölni, de az égvilágon semmivel nem engedi. Azt írja hogy a lemez nem újraírható és írásvédett. Kb 15 dvd író progit kipróbáltam + ez xp és a W98 formázást de eredménytelen. Tud vki vmi megoldást mert már k....ra idegesít. Köszi elöre is.

EOX
én is így tom

Retteketet

ZaJanga
DL-ben egyenlõre + os formátum van csak ha jól tom.

A fórumban oldalunk látogatói kapnak lehetőséget véleményük kifejezésére Az itt megjelenő vélemények regisztrált tagjaink magánvéleménye nem tükrözik az SG Hírmagazin szerkesztőségének álláspontját

Narancs
Rányomtam hogy reencode és frankó is, csak épp 875 mega lett a 700ból...
Mit lehet teeni hogy kisebb legyen?
Vagy hogyan lehet kettévágni?

Narancs
Hi!
Neroval szeretnék SVCD -t készíteni, de a kiválasztott filmnél azt írja ki hogy MPEG1 insted of MPEG2!
Ilyenkor mi a teendõ?
Fölkínálja a reencode lehetõségét is...

Késõbbi asztali olvasók sem fogják tudni olvasni?
ollie
Hát ez csak tõled függ. Ha csak magadnak fogsz 2 rétegû lemezeket írni, akkor nyílván jó, ráadásul a plusszosak jóval megbízhatóbbak is. Az írott dupla rétegû lemezeket amúgy sem nagyon tudnád sehol beolvasni/lejátszani, szerintem kizárt, hogy az asztali dvd lejátszók olvasnák.

Hi nincs véletlenûl itt olyan okos ember, aki valamit tud mondani nekem a NEC 2510-rõl? Mert elolvastam a tulajdonságait, és köztük volt a dual layer írás is, ami rettentõ szimpatikus tekintve az árát 😊 Nade azt is láttam, hogy DL +R-t ír. Nagyon gáz az, ha csak a plusszosat írja? Gondolom ebbõl is ugyanúgy van, mint az egyrétegûnél. Szóval a kérdésem lényege az, hogy nagy hátrány-e az, ha csak plusszosat ír, vagy elnézhetõ? Elõre is köszi a választ. Ahoj
mármint az asztali is felismeri dvd-nek, de nem játssza le!
Azt csináltam, hogy divx-et írtam ki az Intervideo windvd creatorral dvd formátumban. A pc felismeri dvd-nek és le is játssza, de az asztali cucc nem.
is=így

Írd le, hogy, hogyan tömöríted az eredetit filmet és hogy, hogyan írod ki.
Hátha is könnyebben rájövünk.

Szegasztok! Egy óriási problémával küzdök! Tehát, adva van egy Toshiba ODD-DVD SD-R5272 író. Eddig BÁRMILYEN minõségû dvd-re írtam vele, az asztali lejátszók nem játszották le! A PC olvassa hiba nélkül! (Még mielõtt írnátok, dvd film formátumban írtam a lemezeket!) Ja, és az RW mûködik! Mi lehet a probléma???
Evil
Ne beszeljunk mar hulyeseget kerem.Ha rafer maga tomorites nelkul a film, esetleg mas szinkron es extrak, menu kiszedve, akkor tenyleg nincs minosegromlas, de egy shrink el tomoritett dvd t ne hasonlitsunk egy 10 pass os cce hez.A minosegnek ara van idoben!!!

Ha mindent el lehetne gondolatokban intézni, tele lennének az utcák terhes nőkkel és halott emberekkel!

ja bocs, én is arra gondoltam. 4xesen 13-14 perc.

marsu
ok én is újraírható dvd re gondoltam.
És úgy nem lehet ráírni a két vcd-ét, hogy egymás után, akát egy pici ugrással, de lejátsza a filmet??
4x-esen 26-28 perc?? Az 2szeressel annyi.

Die Hard 3 ugye... Bruce Willis.

nem biztos!!!!
Ez csak nekem ment.
Miután egyesitetted a 2 filet, társitsd a dat filet egy mediaplayerrel, és ha ott megy gond nélkül, akkor a neroban vcd-re kell rámenni, és ott a dat filet belehuzni.
Én nem próbáltam még igy kiirni, szerintem próbáld ujrairhatóval elõször. ha nincs az, inkább ne ronts el egy dvd-t.

marsu

Ok a ha egyesítem a két fájlt, utána mit írok ki dvd lemezre, hogy folyamatosan menjen a film?? Mert van még mindkét vcd-nek 5 mappája
CDI
EXT
MPEGAV (ebben van a AVSEQ01.dat amit egyesítettem a másikkal.)
SEGMENT
VCD

Szoval hogyan tovább??
Narancs
Hú kössz, ez király!

minõségi romlás nemigen van, csak ezzel a progival be lehet állítani, hogy mik legyenek a lemezen. pl. nem veszed át az angol szinkront, az extrákat, a menüket, stb.

Narancs
Kösz a válaszokat!
Szóval akkor ezzel a DVDShrink progival lelehet másolni egy filmet? Milyen minõségbeli romlás lesz tapasztalható?