DVD írás

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Te is bizt. másolatnak hívod? <#idiota>
Ne a legalacsonyabbal írd, hanem 4x-esen.
Én a báránykás CloneDVD2-vel leszedném az adatokat dvd fájlok formájában. Használhatsz DVD Decryptert is, majd új DVD összeállítással próbálkoznék miután leteszteltem a DVD fájlokat.
Ennyi...

\"...köztudott hogy ha a torrent kliensek hibát észlelnek lezárják a merevlemezt!!!!és hát velem is ez történt utána vetem egy másik vinyót...\" #21196 XD

bertino
hihetetlen, adatot kiírva DL-es lemezre gond nélkül beolvas.
bezzeg ha egy 8 gigás DVDbõl csinálok magamnak biztonsági másolatot, akkor azt mondja rá, hogy üres lemez, vagy be se olvassa, vagyis "nincs lemez a meghajtóban"

a lemezzel kétlem, hogy gond lenne, mivel az adatot gond nélkül látja
firmwire frissítés megvolt. (NEC 3540A 1.04-es firmwire)
valami ötlet... ?

természetesen a legalacsonyabb sebességgel írtam a lemezt, amennyivel csak lehetett, philips DVD+R-rõl van szó.

Metallica. Csakis. Amig ki nem halnak. Easyrider öcsém, easyrider!

Sanyix
"az az 1-2 száz mega nem ront sokat a minõségen" aha csak az átkonvertálás....

Vain ei kuulu terroristien käsiin! CS. N. T. K. K.! SG az a hely ahol sunyi módon csöndben törölgetik a hozzászólásokat, indok nélkül. ;)

reaper4
okés <#kuss>

Gigabyte GA-965P-S3|Q6600+ASUS Silent Knight II|4x1gb KingmaxDDR2-800|VTX HD 6870| Samsung 750gb|Sb X-fi XtremeMusic|Samsung P2770HD| Corsair TX650 v2|Megaworks 550|G9|win7 64-bit

reaper4
mondjuk ez igaz 😊 ilyenkor kellemetlen 😊

Gigabyte GA-965P-S3|Q6600+ASUS Silent Knight II|4x1gb KingmaxDDR2-800|VTX HD 6870| Samsung 750gb|Sb X-fi XtremeMusic|Samsung P2770HD| Corsair TX650 v2|Megaworks 550|G9|win7 64-bit

Realdanee
reaper: ha az enyém lenne megtenném de mivel ajándékba lesz nem akarok gányolni.......... és 1 db al van több mint amennyi kell.... ötlet lõve...

TDU: RealDanee Cod2,Cod4: RealDanee Cs:source: r3lAx

Morphin
konvertáló programmal..most megnem mondom melyikkel...google-be írogass

,,sam sem,sam sem, nincs egy vasam sem...\"

Morphin
kivéve ha igen...
nekem sokszor volt h 1 darab maradt a 25ös tégely alján XDDD ha kell akkor sosincs 😞

reaper4
wazz rakd rá 2 dvd-re. ne mond, h az a 60-100ft földhözvág...

Realdanee
hogy tudom kisebre konvertálni?

Morphin
hát ha nem fér rá fizikailag akkor nemsok mindent...kivéve ha vmit lehagysz a lemezrõl, esetleg ahogy olvasom filmekrõl van szó...egyiket kisebbre konvertálod...az az 1-2 száz mega nem ront sokat a minõségen...harmadik lehetõség a DL lemez...de akkor már még több mindent tehetsz rá...
,,á színpád a tied"

Realdanee
és akkor most mit tudok tenni? :'( fontosak a filmek és sûrgõssen kellenek... :'(

Morphin
mert az tul sok...
nem 4,7 giga az...átszámítva 4489MB átlagosan ekörül van...azthiszem azért van mert nem 1024-el van számolva hanem 1000el...Apple is így számítja... iPodom sem 30gbos hanem ténylegesen csak 27 vmennyi :S

Realdanee
Sziasztok! Miért van az hogy a dvd re az van írva hogy 4,7 gigabyte.... és 4,68 gigabyte ot akarok rátenni és a nero már nem írja meg mert túl sok az adat? :S

köszi a felvilágositást. amugy miért iylen szar a nagy nevû philips?
Met
Dl-es lemez írásához erõsen javallott az ImgBurn használata, fõleg ha dvd filmet írsz. Ha egymásután írtad õket és a másodikat rontotta el akkor lehet, hogy túl melegedett az író (tudom hülyén hangzik) vagy próbáld meg 2 írás között újraindítani a gépet.
Dl-es lemezbõl a Ricoh vagy Verbatim jó. Mellesleg szerintem elég drágán veszed a lemezt, Verba normál tokos 1 db 700, 10db-os henger 500/db, Ricohból a nyomtatható normál tokban 500

\"If in doubt, flat out!\" Colin McRae

hali
az a bajom a duplerétegû élemezzel, hogy 800 ft, és elõszeretettel bassza el az iró minden második lemezt. és az drága mulatság. és nem tudom, hogy ez az iró hibája (pioneer 110D - legfrissebb firmware) vagy a dvd lemez hibája, ami mint már irtam 800FT-os philips....vagy az iróprogi hibája..(nero7) sztetek? min változtassak, hogy az igen drága lemezeket gond nélkül megirja..mert ezelõtt 4 dvd-t vettem, minden másodikat irta meg jól...
Tigristank
Azt meg tudná valaki mondani, hogy miért van az, hogy sikerült megírnom 1 DVD-t (kész csoda), de azt az író nem ismeri fel, csak az olvasó. Az író "CD-meghajtót" ír ki, mintha még mindig üres lenne a lemez. Továbba a másik gép írója simán olvassa, az is Samsung. A felírt adatot visszaellenõriztem Nero CD-DVD speedjével, és hibátlan volt.

Szerencsés élet az, ha a bor amit iszogatsz, öregebb, mint a csaj, akit kúrogatsz. :D You buy a Ferrari, when you want to be somebody. You buy a Lamborghini, when you are somebody.

Pupcika
imageburnt használj, az jól írja ki.

Sziasztok! olyan kérdésem lenne hogy kiakarok irni egy iso-ban lévõ filmet, amit a nero8 dvd képként hajlandó csak kiirni, ezzel nem is lenne gond de mikor le akarom játszani akkor megy a szinkron is és a felirat is és nem tudom változtatni hogy ne legyen felirat. És ez már 2 filmnél is elõfordult. Mit tudok tenni?
vsoDivxToDVD
VSO ConvertXtoDVD2
AVS Videokonverter
Apex Video Converter
Video Convert Master 6.0
Sziasztok, hogy lehet .aviból, és .srt-bõl dvd-t csinálni amit le is játszik a dvd a tévémen? Elõre is köszi!

davidka003
TDK kék
Verbatim szürke

Xbox 360 SLIM 250 GB, Dell U2312, Dark Souls PtD edition NG++ 925/1000G &#9745; Final Fantasy XIII &#9745; Lost Odyssey &#9745;

Zinaj
tdk a kék vagy a verbatim?

i7 azt szevasztok :P

Nem írtad, hogy mit is akarsz kiírni.
Ha ez egy DVD film, akkor megoldható DVD Shrink-kel.
davidka003
Egy DVD mérete:4482 MB
Nekem az a tapasztalatom, hogy nem érdemes túlírni, mert nem lesz jó.

Xbox 360 SLIM 250 GB, Dell U2312, Dark Souls PtD edition NG++ 925/1000G &#9745; Final Fantasy XIII &#9745; Lost Odyssey &#9745;

tommyg
30 mega túl sok?? de mondjuk már 4501-et se enged 😊)

ASUS P5B | Intel Core 2 Duo 2,133/1066/4MB/E6420 @ 2,6 Ghz | 3x1GB DDR2 Kingmax 800Mhz | ATI Radeon HD3870 512MB DDR4 | Samsung 500GB S-ATA 2 HDD | Windows Vista Ultimate 32-Bit

davidka003
Annyi már túl sok.
Max pár megával ajánlott túlírni.

tommyg
4530mb-ot szeretnék kiirni egy sima dvd-re hogy tudnám túlírással megoldani mert a nero sehogyse engedi??

ASUS P5B | Intel Core 2 Duo 2,133/1066/4MB/E6420 @ 2,6 Ghz | 3x1GB DDR2 Kingmax 800Mhz | ATI Radeon HD3870 512MB DDR4 | Samsung 500GB S-ATA 2 HDD | Windows Vista Ultimate 32-Bit

Van egy problémám: dvd írásnál, bármelyik progival, már az elején ezzel a hibaüzenettel találkozom, specified host adapter invalid
az író olvasni tökéletesen olvas, másik gépben írni is ír
Vista oprendszer van fent, de eddig ezzel mûködött, már azt is próbáltam hogy eltávolítottam az eszközkezelõböl és utána se történt semmi érdemleges.

AMD64 3200+ 1Gb mem. 7600GS

Valaki meg tudná mondani, hogy a pioneer-nek most melyikek a legujabb írói?
Van egy hatalmas problémám.szeretnék duplarétegû dvd-t irni de a dvd iróm ami egy LG 4163B-tipusu nem hajlandó. programot Nero 8-at használok. A lemezt felpörgeti....de nem csinál semmit. Ha vki tud segítsen mi a hiba. Köszönöm
Tigristank
Erre gondoltam:
Az optikai meghajtók ilyen kábellel csatlakoznak az alaplaphoz, a HDD viszont már SATA-val.

Szerencsés élet az, ha a bor amit iszogatsz, öregebb, mint a csaj, akit kúrogatsz. :D You buy a Ferrari, when you want to be somebody. You buy a Lamborghini, when you are somebody.

Tigristank
1 IDE kábelen lévõ csatlakozók (jelen esetben 3 van rajta) közül 1-1 a DVD-íróba és olvasóba, míg a 3. az alaplapba megy. A HDD ettõl egy teljesen független, másik IDE kábelen keresztül tartja a kapcsolatot az alaplappal.

Met
Szerintem írás szempontjából jobb ha külön IDE csatornán vannak a hdd-k és az optikai meghajtók.

Sonajk @:o)
"Szóval nektek is a DVD-író a Master meghajtó?" Igen. Nálam az. Elméletileg a mai íróknál már mindegy, mióta kitalálták a memória kiürülése miatti adatelfogyáskor történõ írásmegszakítás problémájára a megoldást. Nálam egy DVD író és egy HDD van pározva a második szálon. Ez max. annyi problámát okozhat, hogy a DVD író sebessége miatt fékezi a HDD-m sebességét, de ez nem látványos. Két DVD azonos sloton történõ üzemeltetése pedig ezt a hibát fel sem veti. "ez befolyásolja-e a ráírt dolgok olvashatóságát" erre a kérdésedre nem tudom a választ. Szerény véleményem szerint talán nagyobb lehet rá az esély, de ezt a válasz "ne vedd készpénznek", mert közel sem biztos, hogy jól okoskodtam. 😉

\"Kétfajta embert ismerek. Az egyiket már szállítottam, a másikat ezután fogom.\" [Sonajk @:o) a mentős]

Tigristank
Köszi a segítséget, megnéztem, de szerintem nem ezzel van a gond. Indításnál és a rendszer betöltése után is Ultra DMA Mode-2-ben van az író.
Viszont lenne 1 kérdésem azokhoz, akiknek 2 meghajtójuk van, mint nekem. Az egyik 1 DVD-író, míg a másik egy olvasó. Szóval nektek is a DVD-író a Master meghajtó? Mert a másik 2 gépen az írók azok a Slavek, bár kétlem, hogy emiatt lenne rossz. :S
Ja és még valami. Tegnap sikerült megírni 2 lemezt 4-szeres sebességgel, az egyik tökéletes lett (micsoda véletlen 😄), míg a másik "csíkos", de azt is gond nélkül beolvassa. Kérdésem pedig az lenne, hogy lehetséges-e, hogy ezek a lemezek hamarabb tönkremennek, és elveszik róluk az adat, mint azok, amelyeknél nincsenek csíkok? Érdemes majd újra kiírni azokat a dolgokat, amik a csíkos lemezen vannak, vagy ne aggódjak értük? Mert ugye azért lett ilyen csíkos, mert a tároló szint 9%-ra leesett, és nem tudom, hogy ez befolyásolja-e a ráírt dolgok olvashatóságát. Egyáltalán mit mér a tároló szint? :S

Sonajk @:o)
Szia!
Volt valami hasonló probléma régen nálam is. Teljesen véletlenûl jöttem rá, hogy amikor a gép elindul, kiírja, hogy a HDD és CD/DVD eszközök milyen módban vannak kezelve (DMA, PIO). Érthetetlen módon, amikor a Windows betöltõdött nálam, a DVD-re vonatkozóan ezt átállította (ma sem értem, hogy volt lehetséges ez). Amíg rájöttem, repültek a lemezek szobából a folyósóra rontottan. Nem állítom, hogy nálad ugyanerrõl van szó, de nem lehetetlen, hogy mégis. Indulás után nyomj egy "Pause" gombot és nézd meg, milyen módban kezeli az eszközt. Ezután (ha "felállt" a rendszered) menj a sajátgép --> tulajdonságok --> Ide ATA/ATAPI vezérlõk címszóhoz és nézd meg az eszköz kiválasztása után, hogy megfelelõ módban van-e. Oldódjon meg a problémád! Üdv

\"Kétfajta embert ismerek. Az egyiket már szállítottam, a másikat ezután fogom.\" [Sonajk @:o) a mentős]

Met
Keresd Maszkát, õ a Samsung magyarországi ügynöke 😄

Tigristank
Sziasztok!
Egy elég komoly problémám volna, méghozzá az, hogy nem nagyon tudok DVD-t írni. 😄
A DVD-íróm egy Samsung SH-S162A. Elõször egy 25-ös Philips hengert vettem. Ebbõl mind a 25-t sikerült 12-es sebességgel gondtalanul megírni. Miután ez elfogyott, TDK-t vettem, ebbõl már 25-bõl 7-et elrontott, és nem tudtam nagy sebességgel írni, mert különben elrontotta volna, ezért a biztonság kedvéért kétszeresen írtam ezeket a lemezeket. Majd nem rég vettem 25 Verbatim lemezt, mert azt gondoltam, hogy a TDK volt rossz minõségû. Ebbõl idáig 8-ból 8-at elrontott, pedig volt, amelyiket direkt lassan írtam. A mai nap folyamán sikerült megírni 1 lemezt, de ez is olyan, mint 1 "szivárvány", bár legalább rendesen beolvassa. Azért lett ilyen, mert írásnál a tároló szint a Nero szerint gyakran leesett 9%-ra (ami nem tudom, miért van), és ekkor pl. pittyegõ hangot lehet hallani (nem mindig, gyakran csak azt hallani, hogy szenved az író), meg általában amikor elkezdem az írást, akkor is. Múltkor áttettem a gépbe 1 NEC DVD-írót, de az is csak szenvedve tudott írni, igaz az a lemez legalább nem olyan, mint 1 szivárvány. Egyébként a Samsung firmwareja a legfrissebb.
Múltkor a PATA kábelt is kicseréltem, de így se lett jobb. A vicc az egészben, hogy van nekem néhány Verbatim DVD+RW-m is, amire korábban már volt írva adat, de letöröltem és amit arra írtam, az hibátlan lett, és a tároló szint se zuhant a mélybe, de még 90% alá se. Szóval a szakértõket kérdezném, hogy mi lehet a gond nálam. Lehetséges, hogy a DVD-író a rossz, vagy csak rossz lemezeket fogtam ki, vagy talán valami szoftveres probléma lenne? Pl. a Nero InfoTool szerint a System ASPI hibás volt, ezért letöröltem azokat a fájlokat, mert a másik gépen sincsenek meg, pedig az gondtalanul írja a lemezeket.
Gyakran meg el se kezdi az írást, valamilyen hibára hivatkozva, pl. PMA frissítés hiba, lézer beállítás hiba stb. Bár ez még a jobbik eset, mert így legalább nem teszi tönkre a lemezt. Ha pedig nem esne le a tároló szint, akkor szerintem jól írná meg a lemezeket.
Köszi a segítséget elõre is! 😊

A Verbatim az mostanában mindenkinél jó, a TDK meg a tesztekben is mint rossz példa szerepel, és saját tapasztalat is ez. Sztem leadták a minõséget, elmentek gagyiba, biztos ott többet lehet eladni - legalábbis addig amíg a vevõk csak márkanév alapján választanak. De ha már mindenki szemében leírják magukat, onnan nincs visszaút, besorolják az Asrock-Acorp-Tomato brigádba, és ott is maradnak. ~~

IBM T61 ND218HL *** Core2 Quad Q6600, Gigabyte 8800 GTX, 4 GB Kingmaxx, 1.6 TB SATA, TT Big Typhoon, SB X-Fi Fatal1ty Platinum Champion, CM Stacker, Dell 2007 WFP, Vista Ultimate BOX, Office 2007 BOX

A TDK rétege is Ricoh.
FUJIFILM 2.4X DVD+R DL lemez ASUS DRW 1814BLT-vel 2x-en írva Nero 8-al.
Visszaolvasva ezeket kapom. A benchmark értékei nem tetszenek.

http://k pfeltoltes.hu/080210/DVD_R_DL_Fuji_2x__2.4x___lemez_min_s_g_www.kepfeltoltes.hu_.jpg
http://k pfeltoltes.hu/080210/DVD_R_DL_Fuji_2x__2.4x___bench_www.kepfeltoltes.hu_.jpg
davidka003
TDK tényleg szar. 😞
Legjobb a Verbatim és a Ricoh.

Igen zöld TDK. A "ronda világoskék" Fuji?
Met
FW-t frissítettél? De lehet a lemez minõsége miatt nem akar gyorsabban írni.

Ha ez az a zöld slim tokos TDK, akkor sajnos van. Fos mint a többi TDK manapság. Ma már nem márkanév a TDK.

IBM T61 ND218HL *** Core2 Quad Q6600, Gigabyte 8800 GTX, 4 GB Kingmaxx, 1.6 TB SATA, TT Big Typhoon, SB X-Fi Fatal1ty Platinum Champion, CM Stacker, Dell 2007 WFP, Vista Ultimate BOX, Office 2007 BOX

mert jó minõségû 16xos pluszos lemezre adatot 8xosan kellene a legjobb minõség érdekében vagy talán tévedek?

\"Schnaps im Kopf, du holde Braut Steck Bratwurst in dein Sauerkraut\"

Valakinek van tapasztalata, ismerete a TDK DVD+R DL (RICOHJPN D01) 8x lemezzel?

Esetleg összevetve a FUJIFILM 2.4X DVD+R DL lemezzel.
Mért akarsz 4 szeresnél gyorsabban írni egyáltalán, eszembenem jutna.