1385
Kapcsolási rajzok, ötletek, leírások....
-
praksi #1105 köszi, közben megtaláltam (a PS-ON a zöld); illetve rájöttem a hiba okára: rossz a táp :D -
#1104 "egy ATX-es tápegység mely vezetékeit kell összekötni ahhoz, hogy a táp elinduljon?"
A PSON lábat kösd össze valamelyik COM-mal (ez a földelés).
Itt is írnak róla
meg itt is -
praksi #1103 nem tudja valaki véletlenül, hogy egy ATX-es tápegység mely vezetékeit kell összekötni ahhoz, hogy a táp elinduljon? Pár helyen azt olvastam, hogy a zöldet valamelyik feketével, de meg se moccan a cucc... -
#1102 Valami fényképet vagy ilyesmit csinálhatnál róla, mert azt hiszem nem tudom így elképzelni hogy mit kötöttél hova :) -
#1101 Azt írták nekem máshol, hogy a fekete vezeték nem mehet a kapcsolóra, csak a piros. Én viszont mindkét pólust rákötöttem a kapcsolóra. Akkor ez lehet a baj? -
#1100 valami ott rövidre van zárva netán? -
#1099 Sziasztok!
Kapcsolót szereltem a PC-m elejére amivel a házhűtő ventillátorokat akarok kapcsolni. Na most ha le van kapcsolva a venti, akkor azonnal elkezd melegedni a vezeték a toldásnál. Ez mitől van???
2 állású, 1 áramkörös a kapcsoló.
Azt még tudni kell hogy a vezeték amiről jön az áram rajta van a DVD olvasó és másik ventillátor is. -
mugab #1098 Ha ez feszültség sokszoroz akar lenni akkor kicsit nézz utánna jobban ...Mert ez nem az . -
#1097 Szia!
Valószínüleg mono kazettás magnód van, vagy az átjátszóval van bibi. Ez am akkor fordul elő, ha így hallod a zenét, amikor csak vag a pozitív, vagy csak a negatív jelek jutnak el a hangszóróhoz. -
#1096 is :D -
#1095 de azért kérdezz meg mást ;) -
#1094 Hi
Hát nemtom hogy lessz abból a 325V-ból 3kV(ha emlékezetem nem csal (3000V) :D)
azt meg főlleg nem,h az egyenáramból váltóáram( "~3kV" )
Azok a párhuzamosan kapcsolt kondik max áramszünet esetén jók :D,vagy hogy simább legyen az egyenáram,de a lepkéknek tökmind1 :)
Ez igy tuti nem fog müködni,ha jól tudom inverter kell ide(hogy a 325V-ból 3 kV-ot kapjál)
a másik,hogy lehet kapni 10W-os kiszerelésű ellenállás-t,azt nem tudom,hogy 11kohm-ban van-e,vagy hogy ez-e a szabvány,de nekem per pill. 5W-os 18k-os ellenállás van itthon(és nem olyan nagy,majdnem olyan vastag,mint egy micro elem,de hosszában kicsit rövidebb az ellenállás)
Nagyjából ennyi
Tomi -
acosz85 #1093
Sziasztok!
A segítségeteket szeretném kérni.
A történet az, hogy meguntam, hogy a boltban kapható 2000 Ft-os elektromos rovar csapda semmire nem jó
mert a lepkék túlélik és szenvednek. Szolidaritásból gyors halált szeretnék nekik ezért kitaláltam ezt
a kis áramkört de mivel már megtompultak az iskolában tanultakat pár kérdésem lenne.
A bemenő 325V a 230V egyenirányításával jön létre majd.
-Működne?
-Mekkora legyen a kondik kapacitása, hogy jól odapöröljenek?
Az áram határolást én a kapcsoláson egy ellenállással oldottam meg de kellene valami más módot találni
mert ha a feszkó 325V és kapok 10W-os ellenállást akkor is csak 30mA-t enged át. Ezzel a 30mA-el mennyi
idő alatt tölti fel a kondikat? Ha jól érzem túl lassan :( Arról nem is beszélve, hogy 11kohmos
ellenállást 10W-osban kapni sztem lehetetlen. vagy oly mértékben nagy, hogy nem fér bele egy ilyen kis
rovar csapdába.
A megoldást én valahol az egyenirányításnál sejtem a bejövő 230V-on egy soros kondival de azt nem tom
kiszámolni és nem tudom működne e. Betenni egy olyan kondit aminek az ellenállása 50Hz-en a megfelelő.
Mekkora ez a kondi?
Köszönöm a válaszokat előre is.
Üdv -
popey1217 #1092 sziasztok tud vki kapcs. rajzot pontiac trans sporthoz
-
zotja #1091 sziasztok. kellen egy kis segitség. vettem az autos magnoba átjátszó kazettát.. és nem hallani semmit nem müködik:(
max hangon kicsit recsegve hallani a hangot torz hangokat. mi a baj? :S
vki segitsen már pls -
#1090 ötletek, tippek??? hosszú 7vége szindróma az SG-n? -
#1089 sziasztok!
egy másik topicban felvetettem az ötletet, h jó lenne házilag építeni egy hőmérséklet/légnyomás/levegő páratartalom mérésre alkalmas hordozható eszközt, amit lehet PC-re/mobiltelefonra (soros, USB, infra, Bluetooth) kötni, azaz egy házi meteorológiai állomás-féleséget.
Ennek az egyszerűbb változatához kérnék némi ötletet, hátha van valakinek ebben tapasztalata (már épített ilyet).
Az egyszerűbb változat:
- Csak hőmérsékletet mér és légnyomást
- Egy feszültségmérővel lehet 2-2 pont között mérni a hőmérséklettel és légköri nyomással arányos feszültség-jelet (nincs kijelzés és adatátvitel)
A kívánt mérési tartományok és pontosságok:
Hőmérséklet: -30C...+70C, +-0.5C kijelezve, esetleg +-0.2C
Légköri nyomás: 95kPa (950hPa ~ 710mmHg)...110kPa (1100hPa ~ 825mmHg), +-0.02kPa (+-0.2hPa, kb.+-0.1...0.2mmHg)
A hőmérsékletmérés megoldható-e nagy biztonsággal ellenállásméréssel (termisztorral)? Mennyire változik a tulajdonsága időben, tehát sűrűn kell-e kalibrálni? Érdemes-e egy berendezésben több termisztort használni és így több jelet mérni?
Ehhez - ha zsebtelepről táplálom - kell egy külön kis áramkör, ami a termisztoromon állandó áramot folyat keresztül (áramgenerátor)?
Majd ha a termisztoron eső feszültséget akarom mérni, azt egy műveleti erősítőn, aminek nagy bemeneti impedanciája van kell "átvezetnem" és annak a kimenetén már bármilyen műszerrel rámérhetek? Vagy ezt a jelet továbbvihetem adatküldésre?
A nyomásméréshez milyen IC-k javasoltak, ha van ilyen tapasztalat? Én találtam kettőt (MPX4115A és MPX100A - kérdés, h be lehet-e szerezni őket), de nagyon úgy tűnnek, h ezek inkább vákuum mérésre alkalmasak (0..100kPa tartomány, nekünk meg inkább egy 102+-8kPa tartományunk van)
Ennyi egyelőre :P
Minden ötletnek nagyon örülök és előre is köszönöm!!!! -
Thanatos #1088 köszi a reklámot de inkább máshol... :) -
#1087 40eFt-ért nagykijelzős led-es óra????????
a conrad olcsóbb... -
Fejlesztő #1086 Üdvözlök minden kedves fórumozót!
Mi egyedi igényeket kielégítő elektronikákat fejlesztünk, tervezünk. No meg néha PC-s progikat is írunk.
Ha valakit érdekel: www.gp-electronic.hu
[email protected] -
#1085 Nagyon szépen köszönöm már értem. :) -
mugab #1084 Nos ez a kapcsoló csak 220-nál használva fog világítani, szóval nem lesz ott plusz minusz. És ha az előbbi leírás nem egyértelmű jobb ha megkérsz valakit hogy segítsen...Rajzolva meg valahogy így néz ki : Az egyik kapcsolórész A és B között kapcsol a másik meg ugyanakkor C és D között :
A o---o B
C o---o D
Sok sikert -
#1083 hú...köszi szépen :)! az a gond hogy nemnagyon értek hozzá (meg a szakszavakat se nagyon ismere) ,ha nem lenne gond valami rajzot tudnál róla csinláni ,valami egyszerűt amin megérteném hogy hova kössem a pluszt meg a minuszt :D -
mugab #1082 Ez egy kettős kapcsoló, két áramkört tud megszakítani. A két hosszabbik oldal között kapcsol. Tehát pl. a rövidebbik oldalon az egyik érintkezőhöz a fázist , a másikhoz a nullát kötöd és a szemben levő érintkezőkről veszed le a tápot . -
#1081 Sziasztok
A segítségeteket szeretném kérni hogy hogyan kell bekötni egy ilyen VILÁGÍTÓS kapcsolót.
http://elektroexpressz.hu/shop_artdet.php?shop_id=5495&cikk=unas_437335 -
#1080 Sziasztok
A segítségeteket szeretném kérni hogy hogyan kell bekötni egy ilyen VILÁGÍTÓS kapcsolót. -
#1079 veszel 3db nagyfloppy meghajtót és kikapod belőle a motorokat. meghajtó progi rengeteg van neten, sima soros portról lehet vele szórakozni. ha sajnálod az otthoni gépedet, vagyél egy jó kis PI-es laptopot, max 5-6eFt, mindegy, ha lestrapált és egy 500-asért kapsz nagyfloppyból 3db-ot. -
#1078 köszi :$ -
Thanatos #1077 googlepajti...
első 3 találat kapásból jó neked, tovább nem néztem... -
#1076 Sziasztok,
úgy látszik nem nagyon van a neten elektronikai témában leírásgyűjtemény.
Villanymotoros témában kérdeznék: jól tudom-e, hogy a szervomotor egy olyan jószág amit egy adott pozícióba lehet beállítani vezérléstől függően? (ha hülyeséget írtam akkor megmondhatnátok hogy mire is jó valójában, és milyen viszonyban van a léptetőmotorral?)
Egy iskolai feladathoz kellene kameramozgató mechanikát csinálnunk, de motorokkal nemigen találkoztunk eddig.
Mennyibe kerül egy ilyen motor? Egy állványhoz kettő kellene a két mozgási síkhoz. Mekkora tömeget bírnak el ezek?
Előre is köszi a választ. Ha nem vagytok grafománok, akkor pár link is jól jönne. :)
-
mugab #1075 Sztem a háttérben a fekete alkatrész ment tönkre és az lehet ntk ellenállás is. De az csak akkor száll el ha valami zárlat meggyilkolja....Pl. zárlatos triak stb... -
#1074 Köszi.
Nem tudod hol tudnék ilyet szerezni? A kódszámát beütve csak egy japán oldalon találtam hasonlót...
Egyébként az az egy biztos, hogy 110V-os, mert ez egy japán rizsfőzőnek a része. -
#1073 igen
sztem egy kerámia kondenzátor -
#1072 Erre gondoltam:
-
#1071 Sziasztok! Ezt szeretném megtudni, hogy micsoda (kondira tippelek), hol tudok ilyet szerezni kb. mennyibe kerül..
-
#1070 Pontosan
De azért a feszültséget figyelted remélem :) -
#1069 ok köszi -
#1068 Kosd ra nyugodtan. A radion a 150 mA az aramfelvetelt jelenti, az adapteren meg a terhelhetoseg van megadva, ami duplaja a radio fogyasztasanak. -
#1067 lenne egy kérdésem ha van egy pici rádióm és adapterre akarom kötni
a rádiora 150 ma van írva az adapterrre meg 300 ma akkor kifogja csapni
az adaptert? vagy mást jelent ? -
#1066 nem éppen - ez a könyvtár, mint mindegyik az országban BÁRKI által látogatható, csak be kell iratkozni. A honlapon fenn vannak a beiratkozáshoz szükséges dolgok OMIKK-Beiratkozás. A lap alján a díjszabás linken érdemes még kattintani!