1385
Kapcsolási rajzok, ötletek, leírások....
-
#945 Ez viszont elég nehéz menet lesz... Ezt a MITSUBISHI audio-végfok IC-t már nem gyártják - a MITSUBISHI honlapján sem lehetett megtalálni az adatlapját.
Lásd:
[url=http://www.mitsubishichips.com/cgi-bin/Global/namazu.cgi?query=M51517L&max=10&result=normal&sort=score&reference=+off&subquery=]#1[/url]
[url=http://search.atomz.com/search/?sp-q=M51517L&I2.x=16&I2.y=11&sp-a=sp1002c488&sp-p=all&sp-f=Windows-1252]#2[/url]
Talán keresni kellene valamilyen cseredarabot ezen adatok alapján. -
Bohir #944 Helló! Meg Tudná nekem mondani valaki hogy honnan tudnék szerezni M51517L típusú végfokot mert már egyetlen szakboltban sem tudtak adni. Előre is kősz -
-
cagivamito #942 Helló megszeretném kérdezni hogy honnan lehet beszerezni
O3-O4-es csévetest rézmaggal
2,7 pF kondenzátor
O0,4 - O0,5-ös zománcszigetelt rézhuzal
Nem talaáltam egyik boltban sem -
#941 Na senki? -
#940 Helló!
Lehet hogy nem ide való amit kéredzek, de nem találtam alkalmasabb topic-ot.
Alyan program(ok)-nak a nevét szeretném megtudni amikkel pl animálni lehet elektromotorok mozgását, fogaskerekek mozgását stb. amit mondjuk a modellezésben használnak. Az is jó lenne ha valaki mondana egy erre alkalmat topicot.
Előre is kösz! -
patiang #939 KI tudja hol lehet SVI 2003 IC-t kapni ? Kösz!! -
#938 Nem fogjátok megbánni ha megnézitek!
Nem reklám,elektronikárol is szól! -
#937 nem tudjátok hogy magyarországon hol lehet kapni vagy hogy egyáltalán mi a hivatalos megnevezése amivel rá lehet keresni egy olyan kapcsoloszerüségre mint amilyen a telefonok joystickja vagy a PS konzolok analog karja.Tehát egy 4 irányba mozgathato analog kar és az se hátrány ha befele meg lehet nyomni mint egy kapcsolot.Ugy mint mondjuk a SE K700i telonak a joya. -
#936 Sziasztok!
Segítség kellne, sehol nem találok a neten a kondenzátor típusokról elvi rajzot (tekercselt, tömb, kerámia, elektrolit) tudtok mondani egy oldalt, ahol ezeket megtalálom? -
Johnny Justify #935 Hi!
Az a helyzet, hogy nekem van egy regi Pioneer 2 kazettas deckem, szeretnék hozzá egy kapcsolási rajzot: Pioneer CT-W420R.... A neten csak lovéért lehet hozzájutni, nem tud vki vmilyen ingyen oldalt,ahol ez rajta van, vagy ami még jobb, nincs meg véletlenül vkinek?:D -
#934 hehe nagyon poénos vagy:) -
555 #933 VALAKI IRJA MÁR LE MI VAN AZ INDEXRELÉBEN (a villogást csinálja és tölti az aksit) -
555 #932 HI
Valaki aki ért at elektronika javításához az segítsen
A simsonomban tönkrement az indexrelé ugyan tölti az aksit de nem villog de ha az egyik vezetéket másikba dugom a relén akkor folyamatosan világit ha az egyik oldalra van kapcsolva
nem tom hogy meg lehetne még csinálni
aki ért hozzá az segitsen mert nem akarom megvenni
-
Isti1986 #931 Zadeus vagyok, ezentúl Isti1986 :P
Szóval 5000-ért vettem egy sima akvárium-boltban... de nagyon jól teljesít eddig. :) -
chungey #930 Egyébként hol vetted a szivattyút és mennyiért?:) -
chungey #929 Abban a szivattyúban biztos a szokásos mágneshenger+1db elektromágnes van. A fordulatot csak frekv. váltóval lehetne állítani, de még azzal sem, mert a henger és a lapátok közt levö víz tömege, a holtponti átforduláshoz kellő lendület és az elektromágnes ereje szoros összefüggésben van a hálózati 50Hz-el. Tul.képp ha 1 dolog változik már nemigen működik az egész. Esetleg gyorsítást el tudok képzelni.
Viszont választhatod a puritán megoldást. A vizet 2fele választod a sziv. előtt és utána is (pl T elosztó), így kb. 50% vizet visszaforgathatsz a szivattyúba. A keresztmetszet változtatásával szabályozhatod az arányt. (Simán elszoríthadod a visszamenő csövet valamennyire) -
aaaaa #928 Azért kicsit máshogy fog melegedni egy triac, ha 10 W-ot kell szabályoznia, vagy ha 5 kW-ot. Erre írtam, hogy ilyen kis teljesítménynél akár mindenféle hűtés nélkül is működni fog, tehát nem kell hozzá se hűtőborda , se ventillátor. -
#927 valaki feltőrte a kódomat csak mert tegnap 12 kor szigeten voltam :S -
#926 köszi MUGAB, AAAAA, ÉS PULYKA! Megpróbálkozok vele ! :) -
#925 bocsi,de most a heggsztőtrafonkról beszélsz,amit triac-cal vezérlünk?
az csak azért van,mert lágyabb heggesztésnél minimumra vesszük,hohgy a nagy hőtől ne jukadjon ki a vékony vaslemez vagy ilyesmi
amugy kb olyan venti van a hbordáján mint egy pc tápban
én csak egy pl-nak irtam,hogy mi erre használjuk,és hohgy talán ezzel a megoldással lehetne szabályozni a motor fordulatszámát... -
aaaaa #924 Valószínűleg nem használ neki, de ha leég vehetsz másikat. Nem drágák ezek a ventik. De miért nem jó neked az a 12 volt ami a gépben van??? Ha nem fúj eleget, rakjál rá nagyobb fordulatú, vagy teljesítményű ventillátort. -
aaaaa #923 Ez 10W-os motor... nem hegesztő trafó... Miért nem jó a triac, 10W-ra nem kell agyon hűteni, sőt valószínűleg még hűtőborda sem kell rá, nem hogy ventillátor.
A fényerőszabályzós kapcsolóban (dugaljban) is triac van... -
mugab #922 Ha 230-as váltakozóáramú a motor, akkor max szabályzós dugaljjal (olyan mint a fényerőszabályozó )próbálkozhatsz, de amúgy csak drága frekvenciaváltóval lehet szabályozni az ilyen motorok fordulatszámát. Ha viszont a belsejében valami kisfeszültségű egyenáramú motor lenne (ami nem valószínű) akkor legegyszerűbben diódákkal lehet ejteni a feszültséget, és a fordulatot... -
#921 Ez a triac alkalmazás nem valami jó lenne, merthogy a vízhűtés lényege pont az, hogy null ventilátorral mennyen a rendszer. De azért köszi, rendes vagy.
Remélem valaki azért tud rajtam segíteni... :P -
#920 én a Triac alkalmazásáról tudok,amit egy pótméter vezérel!
ez létezik,ugyanis fater egy triac-ot kötött rá a heggesztőtrafóra
asszem a hálózatra sorosan(ezt nemtom biztosan)de multkor mondta,hogy egy trafónak a hálozati feszt lehetne lecsökkenteni,mert ami kijön rajta 24V AC sok hosszútávra a weller-nek,és a hálózati feszt akarja lecsökkenteni triac-kal
hogy ezt a triac-ot hogy kell bekötni,és mekkora a terhelés,bővebben sztem a fiúktól tudhatod,ha eggyáltalán ír vki
amugy a heggyesztőn lévő hbordás tricot is hűteni kell ventilátorral -
#919 Szasztok! Volna egy nagyon fontos kérdésem!
Van egy vízhűtésem. Vettem hozzá egy 230V-os 10W-os, keringető szivattyút. Az a baj vele, hogy túl nagy a fordulatszáma, túlságosan sok vizet keringet.
A szivattyú:
Hogyan lehetne lecsökkenteni a fordulatszámát? Létezik pélldául 230V-ra potméter?
Előre is köszi! -
#918 szal nem lessz semmibaja?
Lehet,hogy a hülyeséggeimmel teleb@szom ezt a topikot!
Ezért nem válaszoltok?
a google biztos,hogy nem csak az sg elektronikai forumát fogja kidobni
egy másik reg,meg semmiség... -
#917 én nem Veszprém megyei lakos vagyok :)
Mellesleg:
A számítógép tápjának a 12V-os hűtöventilátorát használhatom 19 V-on is?
nem fog egy idő után leégni?
én nem a gyári kapcsolóüzemű tápról akarom üzemeltetni,hanem egy másik trafórol
és ha erre rákötöm,19V-ot mérek a venti müködése közben -
#916 valaki van veszprém megyéböl aki olcson tud házilag késziteni tervek alapján elektromos panelt? -
#915 megy a dolog a trafóval,és nem tekertünk le,azonban 1,6 amper terhelésnél egy darabig birja a hűtöbordával a tápicé,ezután a hűtöbordát is felmelegíti! -
#914 Köszi közben gyorskurzust tartottam magamnak;) De nem nem kötöttem semmit össze! De van egy radiátorom ami ideiglenesen remek föld lesz! Mert újra kell húzni a szobám kábeleit rézzel, túl sok a fogyasztó, alu elég :S Tarajos sül áram az nem ráz meg ha csak nem nyúlok egyszerre a nullához és a fázishoz, ugyanis fírelé van beiktatva lennt. Sőt lennt ki van építve a rézkábelezés is, védőfölddel! Már csak az én szobám van hátra, addig hatos elosztóból védőföld rész ki van vezetve a radiátorra most remek ;) -
#913 megprobálom egy pár volt többlettel,és ha melegszik a tápicé letekerünk a trafóbol!
egy tápicét már amugyis elfüstöltem mert lefogtam a rákötött mocit,és felvett vagy 1-2 ampert,ezért semmi nem tudta lehűteni a tojássűtésre alkalmas icét :))),mert hütőborda nélkül probáltam ki,hogy szabályoz-e! -
#912 most megint átolvastam a legelső hsz-ed,és eggytértek HUmanEmber41st-rel,ral,vel :DDDDDDD
Szóval a földelés a legfontosabb,mikor egy fémházú készüléket dugsz be a konnektorba!
Őszinténszólva elég buta(mondhatnék mást is)volt az az ember aki nem telepitett földelést!
Te az életeddel játszol,DE csak abban az esetben,ha a fémboritás szigetelőrészei nem szigetelnek a fázistól,és ha ilyenkor hozzáérsz a fémdobozhoz elég jol megrázhat az áram!
Ezért kell a földelés,mert ha "kijut" a fázis a fémburkolatra,akkor a rajta lévő földelés elvezeti azt,és kiűti az automatát! Ha van :))) -
#911 "Hogy mérjem ki melyik a nulla, melyik a fázis?"
Szerezz be egy fázisceruzát, dugd be a csatlakozóaljzat egyik lyukába, és a fázisceruza másik végét érintsd meg.
Ha világít, fázis. Ha nem világit nulla.
"de a nulla szálat rákötheted IDEIGLENESEN !!!"
Na azt inkább ne. Még ideiglenesen se.
"A védőföldet meg MINDENKÉPPEN KI KELL ÉPÍTENI AZ EGÉSZ LAKÁSBAN!!!!!!!!!!"
Ha jól tudom, az 1970-es (1980-as?) évekig a védőföldet csak a vizes helyiségekben volt kötelező bekötni, máshol nem volt szükséges. -
#910 De lehet hogy villanyszerelő lesz a vége... -
#909 Odalennt be van kötve a földelés, imént egyszerű módszerrel megállapítottam! Egészen a második szintig oké, a mosógép konnektora még földelt! Aztán az én szobám már nem! Hogy érted azt hogy ideiglenesen? Hogy mérjem ki melyik a nulla, melyik a fázis? Bocsánat nem vagyok egy elektronikai zseni! -
#908 Mert nincs bekötve...:) -
#907 igen egszerű a helyzet,bár nemtom mért nem müködik!
A hálózati konnektorba is van földelés!
A számitógép tápjának hálozati csatijában ezért van 3 tüske,mert van a nulla,a fázis(ezekkel van áram)és a 3. a földelés!
Nemtom mért nem földel ez a szál! -
HUmanEmber41st #906 Lehet, de jobban járnál egy rendes trafóval :)