1385
Kapcsolási rajzok, ötletek, leírások....
-
praksi #985 konnektor rendesen le van földelve? -
do2 #984 valakinek van 5lete ? 5.1-s hangszettem mélynyomója búg elég rendesen..
a mélynyomóból jön ki a 220... Nos ami érdekes hogy a havernál bedugtam a 220-ba nála teljesen normálisan szólt.. semmi búgás,semmi zavar..
Mi lehet a baja az én áramforrásommal ? Végignéztem a lakásban az összes konektorba és búbott:(
vkinek vmi 5lete ?
-
#983 Apuval mindig ezt csináljuk, ha nincs sehol se leírás. -
bonyek #982 Természetesen azt próbáltam először,de semmi. -
#981 Nem lehet kis munka,de aki ráér... :)
Bonyek:
az autórádió tipusszámára rá lehet(ne) keresni a neten
én mindig rákeresek egy alkatrész típusára a neten(pl google)és igy találok rá az alkatrész adataira -
bonyek #980 Halihó mindenkinek....
Egy oylan kérdésem lenne,hogy merre találok leírást az autórádiókról.Pontosabban arra lenne szükségem,hogy a hátlapon melyik tüske mire való.Bemenetet keresek rajta,mert más hangforrást akarok rákötni.(rajz sem ártana)Előre is köszi... -
#979 Hm... Mp3 lejátszót esetleg valaki szeretne építeni? Akkor találtam, amikor az MP3 lejátszóm hibájára kerestem valami gyógyírt, és véletlen ráakadtam erre gugliba. Gondolom beteszem, hátha kell valakinek. ;) -
#978 Hello!!!
Szükségem lenne minnél több szakdolgozatba beilleszthető anyagra a következő témakörökben:szekvenciális hálózatok, tárolók, flip-flopok, logikai kapuk(legfőképpen NAND kapu), 555-össel megvalósított 10 perces időzitő kapcsolási rajza , vezérelt jelgenerátorok.
Előre is köszi ha tudtok segíteni és jelzem a google már át van kutatva.
Tehát ha tudtok segíteni vagy e-mail-t küldjetek:[email protected] itt a fórumon is jelen vok minden nap.
-
#977 Én talán a Solid Edge-t ajálnlom, úgy tudom, azzal lehet ilyen cuccokat tervezni, meg animálni is, de nem tom, h az jó-e neked:D (bár sztem nem) -
#976 Ilyen segítség kellene: van egy HGLI lámpám. Összetörtem a búráját, hogy csináljak belőle egy UV lámpát. A probléma az, hogy szépen fehéren világít, ad ki valamennyi UV-C t, de UV-A semmi. Hogy lehetne ezt megoldani? -
jani3793 #975 működik!!hurrá :) -
#974 gugli barátom talán segithet Neked :)?! -
jani3793 #973 hát nem tudom a kritikus feszültség mivoltját,de legyen a db3-as
holnap meg lesz véve.akkor kiderül :) -
DAD #972 Sziasztok
segitsen ki valaki egy xp serviz pack 1.0-hoz kellene nekem szériál szám
előre is köszi!!! -
#971 http://codix.hu/atmel_ic/atmel.html
http://www.procontrol.hu/ALKATRESZ/Elektronikus/ATmega/ATmega.htm
illetve http://elektronika.lap.hu/ -
#970 - itt ír az alkatrészekről ezt a diakot javasolja.
De azt úgyis kritikus feszültség szerint választod. -
#969 Tudnátok mondani olyan magyar webshopot vagy uzletet ami utánvétellel szállit házhoz és megtalálhato nála minden ami a panel készitéshez kell.És föleg egy ATmega16-16Pi nevü chip.Már kerestem a gugliban de nem találtam.Olyan is jo ahol csak ezt lehet kapni csak akkor a többi hozzávalot kéne összevadásznom máshonnan.
köszi -
jani3793 #968 mégsem jó,mert nem lehet kapni olyan triacot.
találtam egy dolgot,de nem tudom milyen diacot kéne venni hozzá.tudnál segíteni?
http://www.geocities.com/tjacodesign/dimmer/dimmer.html -
jani3793 #967 köszi szépen!az egyiken találtam végre az elvárásomnak megfelelő dolgot :)
egy triac meghajtva egy kondi és egy poti segítségével.
http://www.futurlec.com/Diodes/Q4008LT.shtml
ez a modell.a 4. oldalon van is egy kapcsolási rajz a poti 185Kilós :) -
#966 "Ebben van tekercs is :( "
Szűrőtekercs (hogy ne telepedjen rá a hálózatra mindenféle zavar), akár el is lehet hagyni.
"abban a pdf-esben az első példában mi micsoda?"
Az elvi megvalósítás. A Zl jelöli a terhelést (motor, lámpa). A triakot a terheléstől (V, A) függően választod, a P egy potméter (500 kOhm), a C egy kondenzátor (1 mikroF), a D egy diak, az R egy ellenállás (2,2 kOhm - az értékeket F. M. Mims Elektronika alapfokon című könyvéből lestem ki).
Egyébként keress rá a dimmer szóra vagy az AC motor speed controller schematic szókapcsolatra.
-
jani3793 #965 Ebben van tekercs is :( abban a pdf-esben az első példában mi micsoda?mármint a Zl a motor?ott nincsenek számok,hogy kondi hány farádos vagy ellenállás hány ohmos vagy a triac milyen típus -
#964 Inkább triac segítségével.
Itt egy komplexebb leírás:
1. oldal
2. oldal
3. oldal
Vagy itt (angol nyelvű PDF).
Vagy még egy rakat. -
jani3793 #963 sziasztok.van egy 230v-os ventillátorom és szeretnék hozzá fordulatszámszabájozást csinálni.ehhez kéne nekem tirisztor(vagy tranzisztor?) vezérlés. -
praksi #962 sziasztok! tud valaki adni egy 25 pólusú D-Sub aljzat bekötési leírást + színkódot? (a Google-ben már néztem...) -
#961 Az összes potit kicserélném benne,söt az egész mechanikai részt az elektronika ugytudom hogy 100ohmos potikat kezel.Csak ezekröl nem tudtam megállapitani hogy hanyasak.Esetleg tudnál olyan potikat mondani amik lineárisak és lehetöleg menetes legyen a tengelye? -
#960 Attol függ,hogy be-e tudod a potikat épiteni a joystick-ba,hogy ugyanazok-e az értékek
tehát ha a joystickban lévő poti értéke nem azonos a másik poti értékével(amit be akarsz szerelni),akkor azt nem lehet majd beszerelni!
amugy a potikhoz(potenciaméter)nem kell feszültség!
a poti egy forgó(állitható)ellenállás -
#959 Valaki tudna segiteni nekem abban hogy ezeket az eszközöket fel tudnám használni potméterként egy szgépes joystickhoz( forgo és egyvonalu mozgáshoz)?És hogy van-e valami hasonlo magyar botokban.
Vagy csak egy kis leirást hogy mit tudnak esek a cuccok mivel angolul nem tudok(hány volt kell hozzájuk stb..)potik -
Google -
cagivamito #957 helló
mindenhol kerestem de nem találtam sehol nem tudja valaki hogy honnan lehet beszerezni megvenni vagy valamiből kiszedni?? :
O3-O4-es csévetest rézmaggal
2,7 pF kondenzátor -
#956 Értem
Köszi
ki fogom probálni,ha lessz ellenállatom :) -
#955 Nem az orromra. Meghajtom 1.2 Volt feszültséggel. -
#954 az elemre rákötve? -
#953 Egy 1,2 Ohmos 2 Wattos ellenállás + 1 kapcsoló ;) -
#952 thx -
#951 Syasztok
már rágóta gondolkozom a kérdésen
Tud vki egy olyan alkatrészt,ami egy pár másodpercig terhel egy 1,2V-os mikró/ceruzaakkut 1A-rel?
én egy 3,5V-os zseblámpaizzóra gondoltam,de az nem jó:Nem 1A,és nem 1,2 V,de majd kiprobálom
Elemteszterbe szeretném beépiteni,hogy terhelés alatt mutassa a feszültséget,hogy terhelésnél mennyire esik le
Eddig a müszer ampermérő állásában mértem meg,ugy hogy párh kapcsoltam a két cuccot
tudom,nem igy kell kimutatni
de csak azért igy csinálom,hogy rövid időn belül kideritsem,hogy melyiket kell tölteni -
#950 Remélem megfelel.
Link -
#949 Hali!
Gitár torzító kapcsolási rajzot tudtok mutatni? -
Bohir #948 Kösz -
#947 ECG1364
NTC1364
SK9395
Elvileg ezek jöhetnek számításba (legalábbis ezt találtam Google segítségével). -
Bohir #946 Na mindegy azértkösz hogy próbáltál segíteni.