Mit olvasol mostanában?

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

chhaya
Írj majd élménybeszámolót. 😊

you are like a butterfly, a caterpillar's dream to fly

Ok, kössz a tippet, akkor a könyvvel kezdem. Tegnap este 11-kor rendeltem meg, ma már meg is jött. Meglepett a gyorsaság.

chhaya
Mindig a könyvet érdemes elõbb (de ez csak egyéni vélemény)... Mindkét sorrendnek megvan a maga elõnye és hátránya. 😊

És ilyen esetben ha el akarom olvasni a könyvet és a filmet is meg akarom nézni akkor melyiket érdemes elõbb? Nem voltam még ilyen helyzetben.

chhaya
Csupa kö9telezõket, másra nincs idõ... :/ Thomas Mann, Kafka, Brecht, egyelõre.
A filmet nekem is ajánlották, a könyvrõl nem tudok semmit, de szerintem érdemes nekiesni.

olvasta valaki Az Idõutazó Feleségét? Moziban is megnézném Eric Bana miatt. Aki esetleg látta is és olvasta is leírhatná a véleményét.

ja és egy kérdés:
mit olvastok mostanában? 😊

chhaya
Mostanság:
Bronte: Üvöltõ szelek
Stephen King: A ragyogás
Darvasi László: A könnymutatványosok legendája + a két Trapiti könyv
Huxley: Szép új világ
Elkezdtem Hellertõl a 22-es csapdáját, de nemtecc, félretettem.
Most keresem a következõ áldozatot.

Nemrégiben fejeztem be Cassandra Clare Mortal Instruments trilógiáját, imádtam, bár magyarul sajnos csak decemberben jelenik meg, de mindenkinek ajánlom!
Tegnap fejeztem be Alyson Noeltõl az Evermore-t, az eleje érdekes, bár kicsit vontatott, a vége pedig egyáltalán nem tetszik.
Most olvasom a P. C. Cast & Kristin Casttól a Markedet, eddig nagyon tetszik, nem az a tucatkönyv, de majd a végén nyilatkozom inkább...
jhetedikj
Végre egy jó írás ami a magyar állapotokat tükrözi,így elolvasva én is ajánlom mindenki figyelmébe!

anno 1987

Tetsuo

https://www.youtube.com/shorts/zECTF2H8Jp8

Aztán valószínóleg komolyabb vizekre evezek, és Wass Albert - Tizenhárom almafa és Adjátok vissza a hegyeimet! vagy valami más...attól függ, mennyire lesz kedvem elszomorodni 😊 Sajnos, szegény megboldogult mindig ilyen hatással van rám. A Magukrahagyottakat végigsírtam, pedig viszonylag erõs idegzetú vagyok...

Die ganze Welt dreht sich um mich, denn ich bin nur ein Egoist Der Mensch, der mir am nächsten ist bin ich, ich bin ein Egoist... [Falco]

Én pár napja fejeztem be Vavyan Fable - Mennybõl a csontváz c. könyvét, ami a múlt hónapban jelent meg. Jellegzetes Fable-könyv, kicsit a Szennybõl az angyal analógiájára íródott, de szórakoztató. Most újra a Mesemaraton-Emlékfutamot olvasom az írónõtõl. Én nagyon szeretem a könyveit, mert teljesen kikapcsol, és tapasztalhatóan fejleszti a szókincsem. 😊

Die ganze Welt dreht sich um mich, denn ich bin nur ein Egoist Der Mensch, der mir am nächsten ist bin ich, ich bin ein Egoist... [Falco]

Sziasztok
Ha ajánlhatok egy könyvet; nemrég volt szerencsém beleolvasni egy új magyar fejlesztésû kicsi sci-fi, kicsit fantasy, és még egy picit áltörténelmi kéziratba. Bár csak részletet olvastam, (hisz nem jelent meg) engem meggyõzött. Az egyik dedikáláson kérdeztem az írót (Anthony Sheenard: A csonkolás mûvészete, A láthatatlan város) a regény felõl, és elmondta, hogy a kiadó már évek óta dolgozik a sorozaton, és hogy igen komolyan gondolja. (Minden tiszteletem az övék, ma egy ismeretlen új világba belevágni nem kis kockázat.) Állítólag az ünnepi könyvhéten lesz a megjelenés. A sorozat Dreamworld néven fog futni, és ha minden igaz A fõnix ébredése címet kapja a könyv. Ha az egész könyv olyan mint amibe beleolvastam, én biztos fan leszek😊
Ha biztosat tudok felrakom, hátha valami jó dolog kezdõdik
zsutyesz
Stephenie Meyer: A burok

Ale Alonso! poppe fan club™

nekem is nagyon tetszett. bár én angolul olvastam

Molnibalage
James Hilton - Kék Hold Völgye.

A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM

plck
Üdv.

Én a "Cosa Nostra, a szicíliai maffia történetét" olvasom!
Engem érdekelt midnig is😊

Lorca: Hat színjáték..

sz4bolcs

Punk tudósok bebizonyították, hogy létezik 4. akkord.

htr93
ja az nem könyv😞

htr93
Kottákat😄

Hagakure
Dick Riddick
A közelmúlt olvasmányai:
Karl May: Az Ezüst-tó kincse (nekem nagyon tetszett, valamikor régen láttam filmen)
Tom Clancy: Rainbow Six (aki szereti ezt a mûfajt, az nem fog csalódni benne, kiváló könyv)
J. K. Rowling: Harry Potter és a Halál ereklyéi (imádtam az egész sorozatot, az utolsó rész is nagyon jó lett, de a befejezése nagyon nem tetszett)
Dan Brown: Angyalok és démonok (kiváló, le sem lehet tenni, végig feszült hangulat)

\"Heroes never die. They just reload.\"

jhetedikj
Ezeket olvastam el a közelmúltban:

-Salinger: Zabhegyezõ
-Orwell: 1984(ez volt a másodszori nekifutás,mert elsõre nem tetszett)
-Orwell: Állatfarm
-Daniel Defoe: Robinson
-Huxley: Szép új világ
-Kereszturi Ákos & Tepliczky István: Csillagászati tankönyv kezdõknek és haladóknak 😊

Jelenleg pedig:
-Gazdag László: Relativítás elmélet és szuperfolyékony vákuum

Jó hogy megtaláltam ezt a fórumot,mert ezeknek a könyveknek a nagy részét is innen-onnan a fórumró csipegettem össze.

anno 1987

mucsácsó
José Saramago - Vakság

Elég meghökkentõ könyv volt, nekem nagyon tetszett, érdemes elolvasni! A filmet is megnéztem amint elolvastam, habár az egyertelmûen nem lett olyan jó, mint a könyv. De azért a profi megfilmesítések közé tartozik! (fõleg a fényképezést tekintve)

Éppen agyalok, hogy vennék egy Stephen King novelláskötetet...ti melyiket ajánlanátok, melyik a legjobb? 😊
sz4bolcs
Most vettem meg hangoskönyvben, de megvan az animációs film verzió is. 😊

sz4bolcs
<#eljen> alapmû.. 😊

sz4bolcs
Nabokov - A Luzsin-védelem

Hermann Hesse - Sziddhárta

Punker
Charlie Wilson Háborúja

az elsõ 50 oldalnál tartok, eddig inkább "történelmi" könyv a 60-as 70-es évekrõl, a szereplõk háttér életérõl.

ajánlom mindenkinek!

A Föld IQ szintje állandó, csak mi vagyunk egyre többen \"Tanulok, mert egy idő után a tanulásba fektetett munkám meghozza a gyümölcsét, és mint tudjuk a gyümölcsből pálinkát lehet főzni!\"

jack higgins-nincs kegyelem
alex kava-dermesztõ õrület

akik szeretik a modern thrillert meg a sorozatgyilkosokról szoló könyveket akkor azoknak biztos tetszik, nekem alex kava az egyik kedvenc írónõm, majdnem az összes megvan 😊
Nikola Tesla és az Univerzum titkai

A könyv Magyarországon a legnagyobb szabású, a világon pedig az egyik, ha nem a legrészletesebb Tesla életmû feldolgozás...
a hamarosan megjelenõ könyv honlapja:

http://tesla-book.blogspot.com
Csuhai G
Köszönöm, beszerzés alatt. 😊

\"Amennyiben az érintettek elhalálozása nem következett volna be, még ma is élnének.\"

w77d
Stephen Kingtõl mindenképp olvasd el a Christine-t.. én nem rég olvastam el harmadszorra és még mindíg a kedvencem, egyszerûen nem tudom megunni...

Jól választottál.

Csuhai G
Most olvastam el Stephen King - A menekülõ ember címû könyvét. Mivel elõször olvastam Stephen Kinget nem tudtam, hogy mire számítsak, de nagyon tetszett a stílusa, a közeljövõben több mûvét is fogom olvasni. 😊
Most pedig következik:

H.P. Lovecraft - Összes mûvei I-II-III
Stephen King - Borzalmak városa

\"Amennyiben az érintettek elhalálozása nem következett volna be, még ma is élnének.\"

zoliapu
Ja a következõ pediglen ez lesz:

Friedrich Wilhelm Nietzsche

A hatalom akarása

Ha nem ismernél még: második nevem veszély, az első játék... Ambient Enjoy

Most olvastam el ezeket a könyveket:
John Caldwell: Mokhara Démona
Stephen King: A menekülõ ember
Monte Merrick:Memphis Belle

És ezeket fogom olvasni most:
John Caldwell: Nincs kegyelem
John Caldwell: Fekete Lángok
szerintem jó
zoliapu
Orwell: Az állatfarm
tetszett nekem és annak is idõszerû a mondanivalója.

bauer15
Jerome David Salinger: Zabhegyezõ
ez kinek tetszet mert sok negatív kritikát olvastam pedig nekem bejött😊

\" A következő események hajnali 4 és 5 óra között történnek\"

Kurt Vonnegut Jr: Utópia 14, Az ötös számú vágóhíd
w77d
roppant érdekes és tanulságos mû...

smith09
Orwell : 1984
w77d
Thomas L Friedman: És mégis lapos a föld
Greg Palast: Felfegyverzet diliház

zoliapu
Thomas Mann

Varázshegy

csak 755?😊
kevés
0Fritz0
Ian Watson Teljes Warhammer 40.000 Univerzuma
755 oldalnyi harc és káosz, nem is kell több. 😊

Nem a súly nehéz, hanem te vagy gyökér! Táguló világegyetemben élünk. Minden Chuck Norris el?l menekül.

vedd meg inkább ezt
Tamási Áron: Ábel
bauer15
vicces_😄
ezt megtaláltam amúgy többször is 😊
a kuruc info-n tatláltam egy olyat hogy meg lehet rendelni de egy kicsit félek attól az olodaltól:s

\" A következő események hajnali 4 és 5 óra között történnek\"