1737
Könyvek, könyvek, könyvek...
  • zsoltioregon
    Germanus Gyula: Allah Akbar
  • ManoNegra
    Mostanában én is gondolkodom, hogy meg kéne próbálkoznom a sorozattal. Mennyire nyerte el a tetszésed?

---------

Most éppen ezt - Fekete István: Zsellérek

Az első könyvön vagyok túl, elég felkavaró.
  • Aries1984
    Bán Mór - Hunyadi
  • Mirk
    Brent Weeks - The Black Prism
  • egyikpetra
    Orwell:1984
  • chhaya #1610
    R. A. Salvatore: Ezüst erek
  • The Protector
    Coleho.Veronika meg akar halni
  • zsoltioregon
    Moldova György: Bűn az élet
  • ManoNegra
    Könyvajánló - Maderspach Viktor - Élményeim a nyugat-magyarországi szabadságharcból

[i]A mű 37 részes folytatásban jelent meg 1926-ban a Magyarság c. napilapban Maderspach Viktor (1875-1941) tollából. A kiváló vadász, sportember, értelmiségi, az erdélyi magyarság egyik kiemelkedő alakja több műben is közreadta élményeit. Harcolt az első világháborúban, a Székely Hadosztályban is, és fegyveresen kényszerült menekülni az oláhok elől hazájából, majd komolyan kivette a Sopron és környékéért folytatott harcokban a részét, majd egészen Budaörsig kísérte IV. Boldog Károly királyunkat, ahol szintén keményen helytállt. (...)
  • ManoNegra
    A Cár országa

...Maurice Paléologue a háború, a cárizmus alatt a francia köztársaság nagykövete Szentpétervártt (ne felejtsük el: most Leningradnak hívják), a nyugati kultura, a latin kultura követe a különös, rejtélyes, nehezen átfogható és felmérhető, félig ázsiai, félig nagyon is keleti szláv birodalomban. Három évig ült ott idegen éghajlat alatt, idegen faj emberei között, alkalmazkodik idegen szokásaikhoz, kutatja idegen lelküket. Mint előretolt őrszem: figyel, tanul, hallgat és szükség szerint cselekszik. Ami udvariassága, kedvessége, hallgatása, jómodora, simasága alatt, mindaz alatt, amit egy diplomatán kívülről megláthatunk, van: azt elolvashatjuk ebben a több mint ezeroldalas naplóban. A napló őszintének látszik, nem valószínű az antedatálás, érdekes és fordulatos, néha izgalmas. Kétszer olvastam el.

Mindaz, ami benne történik, immár tizenegy–tizennégy éves, most úgy olvasódik, mint valami regény, vagy dráma, néha ráismerünk az eseményekre, néha elcsodálkozunk, hogy ez volt, erről mi mitsem tudunk, hogy a külső események alatt ilyenek huzódtak meg. Közben a könyv egyáltalán nem irodalom, egy percig sem az, ami nagy előny. ...
  • Peter1
    Jeremy Scahill - Blackwater
    Kétes üzletek, erőszakos módszerek. A világ leghíresebb magánhadseregének története
  • zsoltioregon
    Napoleon Hill-től Gondolkodj és gazdagodj, meg a Bagolyvár kiadónak mázsányi ilyenféle jó könyve van.

• kpali888
    Nagyon hasznos könyvek a nonverbális kommunikációval kapcsolatban:
    http://www.libri.hu/konyv/testbeszed-1.html
    http://www.libri.hu/konyv/beszedes-testek.html
    Önfejlesztés céljából tökéletesek :)
    Jobban érdekelnek az ilyen ismeretterjesztő könyvek mint pl. a szépirdalom. Ha valakinek van valami tippje, tanácsa.. szivesen fogadom :)
  • zola2000
    Murakami Haruki: Világvége és a keményre főtt csodaország:

http://konyvmolyok.blogspot.hu/2009/01/murakami-haruki-vilgvge-s-kemnyre-ftt.html
  • AnarchoiD
    “Óvatosan fedezem fel, ami körülvesz. Több milliárd információ megy át rajtam egyszerre. Zavarba ejtő benyomás. Nivőse főaggyal nem igazán rendelkezik, sem központi idegrendszerrel, de több szíve is van. Nála minden érzés: egy eltévedt sétáló lépései morzejelekként üzennek felé, ő addig fárad, míg dekódolja, és a dómok fölött fújó szél véletlenszerű öleléseket és pofonokat osztogat. A fájdalom”

Excerpt From: Jean-Claude Ayerdhal & Dunyach. “Halott Csillagok.” Jean-Claude DUNYACH, 2011-12-19T23:00:00+00:00. iBooks.
    This material may be protected by copyright.
  • zsoltioregon
    Rendészeti helyett inkább közigazgatásit mondanék...
  • zsoltioregon
    Csak remélheted hogy nem rendészeti szervnél dolgozol, mert a könyv után Öntudatra ébredsz, mint a Skynet...
  • V43 1105
    George Orwell : 1984 ..
  • Peter1
  • Vekka
    Sziasztok. Tudom, hogy itt könyvekről van szó, de lennétek olyan kedvesek, hogy kitöltitek az újságolvasási szokásokról szóló kérdőívem? Ez csak egy feladat az Egyetemen, az adatok nem lesznek publikálva, de a munkámat nagyban megkönnyítenétek. Előre is köszönöm mindenkinek, aki szán rá pár percet. :)

www.kerdoivem.hu/kerdoiv/580335514/
  • zsoltioregon
    Robert Yugovith: Az őszinteség jutalma

Ritka mikor egy délután/este alatt végzek egy könyvel, de ez kibaszott jó volt!!!

Most a másik topicban az asztalon láttam a Gomora című könyvet az olasz maffiáról, így ma a könyvtár is utamba esett érdekesnek tűnik...
  • Tsol
    Hawking: Az idő rövid története, A világegyetem dióhéjban, A nagy terv (létezik-e Isten?)
    John Gribbin: A multiverzum nyomában
    John Lukacs: A második világháború öröksége
    David Stafford: Végjáték (a második vh. utolsó napjai)

A nagy terv különösen érdekes, érdemes elolvasni. :)
  • ManoNegra
    Kőszegi Imre

Jezsuiták végnapjai

Az egyház hatalmáról, és a "felvilágosodásnak" köszönhető rendszerváltozáshoz vezető útról. Jó könyv.
  • ManoNegra
    Makkai Sándor

Magyarok csillaga

Nagyon érdekes!
  • chhaya #1591
    Stephen King: Tóparti kísértetek
  • videobaby
    Erich KNIGHT: Lassie hazatér
    sokszor olvastam már, nagyon szeretem.
  • ManoNegra
    Mihail Bulgakov: A Mester és Margarita

Hihetetlen jó könyv, ajánlom mindenkinek!
  • Krisztikee18
    FERNANDO ALONSOROL EGY KÖNYVET!(:
  • orichalcos
    Ha valakit érdekel:

Ugye egy pár hete megjelent hivatalosan is magyarul a Halo:Reach bukása című könyv. Anno mivel a fan fordítást olvastam, annyira nem izgatott fel a hír, ennek ellenére meg fogom venni.

A lényeg. Beszéltem a kiadóval, úgy tűnik hogy az összes Halo könyv kiadásra kerül 2012-ben. A 2. rész már most jött volna karácsonykor, de az EA kicsit bekavart, így csak januári megjelenés lesz. Fordítás már kész van, ahogy a borító is.
  • Balázs 17
    kedvenc író egyike :)
    más?:D
  • Menő
    Dean R. Koontz - Jégcsapda
    Szerintem egész laza kis mű. Szerintem egyszer megéri elolvasni.
  • Balázs 17
    tudtok mondani olyan krimiket/thrillereket amik havas helyszínen játszódnak?
  • Balázs 17
  • Rage47
    Trónok harca
  • Menő
    Stephen King - Borzalmak Városa
  • Willenbrock
    Körülményes ez a netes könyvrendelés,azt hittem annyi lesz hogy megadom a bankkártyám kódját aztán hozzák is,de nem.Számlára kellett utalni,kénytelen voltam bankba menni mert elektronikusan sem tudtam a bankomon át utalni mert ahoz valami kódokat kellett volna kérni a banktól előbb.Hihetetlen,itt az internet hogy egyszerűbb legyen,erre csak be kell slattyogni a bankba egy nyomorult átutalásért.Múltkor egy programkiegészítőt rendeltem külföldi oldalról,beírtam a bankkártya számát és annyi volt,pár perc után jött a visszajelzés hogy tranzakció megtörtént és már le is tölthettem a cuccot.Miért nem csinálnak egy rendelői webes felületet hogy egyszerűbb legyen?
  • Willenbrock
    Én ezt a könyvet megrendeltem előreutalással de nem is kértek bankkártyaszámot,akkor hogy utaljam előre nem értem.
  • Balázs 17
    Graham Hurley - Sötétség

Érdekesen kezdődött, de azóta nem történt semmi:D
    200. oldal körül járok, folyik a nyomozás, remélem azért még felpörög :)
  • Calver
    szívesen :) arra készülj, h eléggé sötét és szemét humorú könyv, viszont szerintem életemben nem röhögtem semmin annyit
  • chhaya #1576
    Azt hiszem felveszem ezt is az elolvasandók listájára, köszi a tippet. :)