1737
Könyvek, könyvek, könyvek...
-
#1615 Germanus Gyula: Allah Akbar -
ManoNegra #1614 Mostanában én is gondolkodom, hogy meg kéne próbálkoznom a sorozattal. Mennyire nyerte el a tetszésed?
---------
Most éppen ezt - Fekete István: Zsellérek
Az első könyvön vagyok túl, elég felkavaró. -
Aries1984 #1613 Bán Mór - Hunyadi -
Mirk #1612 Brent Weeks - The Black Prism -
egyikpetra #1611 Orwell:1984 -
#1610 R. A. Salvatore: Ezüst erek -
#1609 Coleho.Veronika meg akar halni -
#1608 Moldova György: Bűn az élet -
ManoNegra #1607 Könyvajánló - Maderspach Viktor - Élményeim a nyugat-magyarországi szabadságharcból
[i]A mű 37 részes folytatásban jelent meg 1926-ban a Magyarság c. napilapban Maderspach Viktor (1875-1941) tollából. A kiváló vadász, sportember, értelmiségi, az erdélyi magyarság egyik kiemelkedő alakja több műben is közreadta élményeit. Harcolt az első világháborúban, a Székely Hadosztályban is, és fegyveresen kényszerült menekülni az oláhok elől hazájából, majd komolyan kivette a Sopron és környékéért folytatott harcokban a részét, majd egészen Budaörsig kísérte IV. Boldog Károly királyunkat, ahol szintén keményen helytállt. (...) -
ManoNegra #1606 A Cár országa
...Maurice Paléologue a háború, a cárizmus alatt a francia köztársaság nagykövete Szentpétervártt (ne felejtsük el: most Leningradnak hívják), a nyugati kultura, a latin kultura követe a különös, rejtélyes, nehezen átfogható és felmérhető, félig ázsiai, félig nagyon is keleti szláv birodalomban. Három évig ült ott idegen éghajlat alatt, idegen faj emberei között, alkalmazkodik idegen szokásaikhoz, kutatja idegen lelküket. Mint előretolt őrszem: figyel, tanul, hallgat és szükség szerint cselekszik. Ami udvariassága, kedvessége, hallgatása, jómodora, simasága alatt, mindaz alatt, amit egy diplomatán kívülről megláthatunk, van: azt elolvashatjuk ebben a több mint ezeroldalas naplóban. A napló őszintének látszik, nem valószínű az antedatálás, érdekes és fordulatos, néha izgalmas. Kétszer olvastam el.
Mindaz, ami benne történik, immár tizenegy–tizennégy éves, most úgy olvasódik, mint valami regény, vagy dráma, néha ráismerünk az eseményekre, néha elcsodálkozunk, hogy ez volt, erről mi mitsem tudunk, hogy a külső események alatt ilyenek huzódtak meg. Közben a könyv egyáltalán nem irodalom, egy percig sem az, ami nagy előny. ... -
#1605 Jeremy Scahill - Blackwater
Kétes üzletek, erőszakos módszerek. A világ leghíresebb magánhadseregének története -
#1604 Napoleon Hill-től Gondolkodj és gazdagodj, meg a Bagolyvár kiadónak mázsányi ilyenféle jó könyve van.
-
kpali888 #1603 Nagyon hasznos könyvek a nonverbális kommunikációval kapcsolatban:
http://www.libri.hu/konyv/testbeszed-1.html
http://www.libri.hu/konyv/beszedes-testek.html
Önfejlesztés céljából tökéletesek :)
Jobban érdekelnek az ilyen ismeretterjesztő könyvek mint pl. a szépirdalom. Ha valakinek van valami tippje, tanácsa.. szivesen fogadom :) -
#1602 Murakami Haruki: Világvége és a keményre főtt csodaország:
http://konyvmolyok.blogspot.hu/2009/01/murakami-haruki-vilgvge-s-kemnyre-ftt.html -
#1601 “Óvatosan fedezem fel, ami körülvesz. Több milliárd információ megy át rajtam egyszerre. Zavarba ejtő benyomás. Nivőse főaggyal nem igazán rendelkezik, sem központi idegrendszerrel, de több szíve is van. Nála minden érzés: egy eltévedt sétáló lépései morzejelekként üzennek felé, ő addig fárad, míg dekódolja, és a dómok fölött fújó szél véletlenszerű öleléseket és pofonokat osztogat. A fájdalom”
Excerpt From: Jean-Claude Ayerdhal & Dunyach. “Halott Csillagok.” Jean-Claude DUNYACH, 2011-12-19T23:00:00+00:00. iBooks.
This material may be protected by copyright. -
#1600 Rendészeti helyett inkább közigazgatásit mondanék... -
#1599 Csak remélheted hogy nem rendészeti szervnél dolgozol, mert a könyv után Öntudatra ébredsz, mint a Skynet... -
#1598 George Orwell : 1984 .. -
#1597 -
Vekka #1596 Sziasztok. Tudom, hogy itt könyvekről van szó, de lennétek olyan kedvesek, hogy kitöltitek az újságolvasási szokásokról szóló kérdőívem? Ez csak egy feladat az Egyetemen, az adatok nem lesznek publikálva, de a munkámat nagyban megkönnyítenétek. Előre is köszönöm mindenkinek, aki szán rá pár percet. :)
www.kerdoivem.hu/kerdoiv/580335514/ -
#1595 Robert Yugovith: Az őszinteség jutalma
Ritka mikor egy délután/este alatt végzek egy könyvel, de ez kibaszott jó volt!!!
Most a másik topicban az asztalon láttam a Gomora című könyvet az olasz maffiáról, így ma a könyvtár is utamba esett érdekesnek tűnik... -
Tsol #1594 Hawking: Az idő rövid története, A világegyetem dióhéjban, A nagy terv (létezik-e Isten?)
John Gribbin: A multiverzum nyomában
John Lukacs: A második világháború öröksége
David Stafford: Végjáték (a második vh. utolsó napjai)
A nagy terv különösen érdekes, érdemes elolvasni. :) -
ManoNegra #1593 Kőszegi Imre
Jezsuiták végnapjai
Az egyház hatalmáról, és a "felvilágosodásnak" köszönhető rendszerváltozáshoz vezető útról. Jó könyv. -
ManoNegra #1592 Makkai Sándor
Magyarok csillaga
Nagyon érdekes! -
#1591 Stephen King: Tóparti kísértetek -
#1590 Erich KNIGHT: Lassie hazatér
sokszor olvastam már, nagyon szeretem. -
ManoNegra #1589 Mihail Bulgakov: A Mester és Margarita
Hihetetlen jó könyv, ajánlom mindenkinek! -
Krisztikee18 #1588 FERNANDO ALONSOROL EGY KÖNYVET!(: -
#1587 Ha valakit érdekel:
Ugye egy pár hete megjelent hivatalosan is magyarul a Halo:Reach bukása című könyv. Anno mivel a fan fordítást olvastam, annyira nem izgatott fel a hír, ennek ellenére meg fogom venni.
A lényeg. Beszéltem a kiadóval, úgy tűnik hogy az összes Halo könyv kiadásra kerül 2012-ben. A 2. rész már most jött volna karácsonykor, de az EA kicsit bekavart, így csak januári megjelenés lesz. Fordítás már kész van, ahogy a borító is. -
Balázs 17 #1586 kedvenc író egyike :)
más?:D -
Menő #1585 Dean R. Koontz - Jégcsapda
Szerintem egész laza kis mű. Szerintem egyszer megéri elolvasni. -
Balázs 17 #1584 tudtok mondani olyan krimiket/thrillereket amik havas helyszínen játszódnak? -
Balázs 17 #1583 -
#1582 Trónok harca -
Menő #1581 Stephen King - Borzalmak Városa -
#1580 Körülményes ez a netes könyvrendelés,azt hittem annyi lesz hogy megadom a bankkártyám kódját aztán hozzák is,de nem.Számlára kellett utalni,kénytelen voltam bankba menni mert elektronikusan sem tudtam a bankomon át utalni mert ahoz valami kódokat kellett volna kérni a banktól előbb.Hihetetlen,itt az internet hogy egyszerűbb legyen,erre csak be kell slattyogni a bankba egy nyomorult átutalásért.Múltkor egy programkiegészítőt rendeltem külföldi oldalról,beírtam a bankkártya számát és annyi volt,pár perc után jött a visszajelzés hogy tranzakció megtörtént és már le is tölthettem a cuccot.Miért nem csinálnak egy rendelői webes felületet hogy egyszerűbb legyen? -
#1579 Én ezt a könyvet megrendeltem előreutalással de nem is kértek bankkártyaszámot,akkor hogy utaljam előre nem értem. -
Balázs 17 #1578 Graham Hurley - Sötétség
Érdekesen kezdődött, de azóta nem történt semmi:D
200. oldal körül járok, folyik a nyomozás, remélem azért még felpörög :) -
#1577 szívesen :) arra készülj, h eléggé sötét és szemét humorú könyv, viszont szerintem életemben nem röhögtem semmin annyit -
#1576 Azt hiszem felveszem ezt is az elolvasandók listájára, köszi a tippet. :)