Mit olvasol mostanában?

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

magus
forumot

Dzsini
Bhagavad Gita

Lodzsong: Meditációk

meg egyéb ilyesmik

If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.

VinylToy
RIDEG SÁNDOR

INDUL A BAKTERHÁZ

Most találtam a neten és nekiálltam 😊)

"Mondtam az orvosomnak, hogy két helyen eltört a lábam. Erre Ő azt mondta, hogy ne menjek arra a két helyre többet."

Lazarus
Én csak az egri csillagokat olvastam el azt is határidõn kívül
JHetfield
nem vagyok buszkera ... de egy kotelezo olvasmany nem olvastam el mert nem izgattak, de meg 1x -se tudtak megszivatni beloluk:] sott mar nem is fognak Jeeeee...

Lazarus
😊 Egyet értek
magus
es raadasul olyan tanarunk van aki ugy tud kerdezni hogy hiaba lattad szinhazban hiaba lattad filmen, hiaba olvasod roviditve ugy kerdez hogy csak akkor tudod hogyha elolvastad. és ha nem emlexel akkor eleve bukta. bazz

magus
rohadt Shakespearet. ekkkora szarokat mert kötelezõ. rohadtul nem érdekel megézem szinházban. bazz tok gaz.

MuERTe
Pedig alapmû. Az elsõ fantasy(?)könyv élményem volt.
MARS3696
Elkattintottam... :o))

Poe-t ismerem. A "Korbácsot" nem....
Az alattad lévõre akartam válaszolni.

Ha L-A-S-S-A-N M-O-N-D-A-N-Á-M, mint Lendvai, akkor hazudnék!... :o) www.mars3696.hu

MARS3696
:o)

Ez kicsit hasonlított a "Galaxis utikalauz stopposoknak" címû könyv poénjára: mi az élet értelme? 42! :o)))

Ha L-A-S-S-A-N M-O-N-D-A-N-Á-M, mint Lendvai, akkor hazudnék!... :o) www.mars3696.hu

MuERTe
A legjobb a vége 😄
Az üzenet: Sziasztok 😄D
Lazarus
Ragyogást
MuERTe
Õõõõõ, mi van? 😊)
Valamit félreolvashattál, a Korbács nem Poe könyv 😊 Máskülönben egyet értek veled 😊
MARS3696
Mondtam ,hogy rossz a névmemóriám; inkább a témákra emlékszem. 😊

Titán Szirénjeiben derül ki, hogy a nagy, monumentális emberi építkezések csupán egy idegen értelem üzeneteinek földi materializálódásai?... Tetszett.

Bár ha idegenekrõl van szó, nálam az életem elsõ (s lehet, hogy naív) sci-fi meséje, a "Sehollakók" és Hal Clamens (CLement, Clament,...?) könyve az "Elveszett rakéta" viszi a pálmát. Ez utóbbi, a hihetetlenül aprólékos, igényesen kidolgozott, földitõl merõben különbözõ világ és annak lakóinak leírásával, az elsõ pedig gyermeki figyelmem felkeltésével a fantasztikum iránt.

MARS3696
Edgar Allan Poe világa annyira klasszikus a mûfajában, hogy jelzõs szerkezetként elterjedt a "poe-i világ", mint olyan.

MuERTe
A Korbács a legjobb könyv a mûfajában.
Dzsini
Lovecraft eléggé... más. ne várd azt a stílust amit a modern horror-íróktól 😊
ha viszont tetszik, utána olvass Edgar Allan Poe-t is...

a Korbács naggyon nagy könyv 😊

If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.

Factor_007
olvastam:
- Stephen King - Borzalmak városa(ez tetszett a legjobban)
Stephen King - Cujo (Ez is jo volt)
Stephen King - Ragyogás
Stephen King - Halálos Árnyék
J.R.R. Tolkien - Gyûrük Ura (unalmas volt, de azért jo volt)
most olvasok:
Clive Barker - Korbács (jo könyv, eddig)
olvasni akkarok majd:
H.P.Lovercraft-ot kiváncsi vagyok rá

Dzsini
Síkföldet Edwin A. Abbott írta, a NagySzámítógéppel egy könyvben jelent meg 😊
Kurt Vonnegut írta pl a Titán Szirénjeit ami egy igencsak nemrossz, stílusba illõ utópia, de neki is minden könyve gyakorlatilag a fanyar, csípõs, elég kemény kategória... ha visszaolvasgatsz ebben a topicban már volt róla 1 beszélgetés.

MARS3696
Egy ")" lemaradt...

MARS3696
Én magyarul olvastam a Szép új világot (nem beszélem olyan szinten az angolt, hogy élvezetes lenne számomra olvasni az eredetiket. De a magyar fordítás is zseniális, nem véletlen, hogy úton-útfélen utalnak rá az emberek (már aki szereti a sci-fit). Johannensont is olvastam már, ha jól emlékszem, bár inkább a tartalom ragad meg bennem, mint a cím.

Kurt Vonnegut mit írt?... Nem õ írta a Síkvilágot (lehet, hogy nem jól emlékszem a címre; ez az, amiben a történet egy kétdimenziós világban játszódik jobbára)

Dzsini
ha tetszett az 1984, érdemes mellé elolvasni (ha még nem tetted) Aldous Huxley : Szép új világ c. remekmûvét... egy másik utópia, szintén elgondolkodós mû. (ángilusul Brave new world)
meg további kellemes élmények érhetnek Kurt Vonnegut mûvei közt, meg Johannesson : A Nagy Számítógép c. könyvében... 😊

MARS3696
Hát igen, ezért van az, hogy komolyabb könyveket lassabban olvas az ember a tömegközlekedési eszközökön. Most fejeztem be Orwell könyvét, az 1984-et. Zseniális könyv, de ha elkalandozik a figyelmed, kimaradnak fontos dolgok. Ráadásul én szeretem beleélni magam a történetbe és az orwelli világ nehezen jön le mondjuk a délutáni csúcsforgalomban, miközben a melletted ülõ kiskamasz fején cicceg a walkman fejhallgatója, szembe meg két öregasszony az epekövérõl diskurál.

Laalee
bkv n alszol??? 😄

Photo Collage Maker http://www.collagemaker.me

Blasta
Én is ált. akkor tudok olvasni!
Max lefekvés elött.
Most Stephen Hunter-tõl olvasom a Hajtóvadászatot!

Jó kis sztori a mesterlövészekrõl...
Ponyva, de BKV-ra jó.

"Az amatörnek 100-ból 99 fotója sikerül. A profinak 100-ból csak EGY!"

Dzsini
a Bhagavad Gita a Krsna-tudatúak mondhatni szent könyve, van benne minden ami egy ilyentõl 'elvárható', érdekes környezetben. világszemlélet, filozófia, teológia, stb... igen, utazáshoz talán tényleg kicsit nehéz 😊 de vannak könyebbek is a témában és rengeteg érdekesség van bennük...

MARS3696
Az nem valami teológiával foglalkozó könyv?

Azt hiszem, "nehéz" lenne a buszos olvasáshoz... :o)

Dzsini
csak a KenFollett-et ismerem a lentiek közül... nem mertem egyik másikat sem ajánlani 😊

nálam még mindig a Bhagavad Gita megy... pár egyéb ilyesmi könyvvel felváltva

MARS3696
Látom, senki nem segített! Mi van userek? Senki nem szeret olvasni?

Egy jó sztori ezzel kapcsolatban:
Haver telerakta a kocsiját megúnt könyvekkel, aztán eljött hozzánk a XV.ker.-be és itt a ház elõtt lerobbant. Mivel úgysem tudott elmenni, itt állt az autója vagy három hétig és a könyveket bennehagytuk (dugig volt vele).

Aztán elhuzatták, de a könyveket felhoztuk. Két hét múlva felugrott valamiért és az anyósülésen hagyott vagy öt CD-t. Míg fent volt kb. negyed órát, felnyomták a kocsiját és elvitték a CD-ket.

Tanulság: a XV.ker.-ben nem szeretnek olvasni, zenét hallgatni viszont annál inkább! :o)))

MARS3696
No, vége Ken Follett-nek...

Mit olvassak?
1., Ken Follett: Tû a szénakazalban (már olvastam)
2., S.Sontag: Halálkészlet
3., Galgóczy: Vidravas

Ha reggelig jön tipp, akkor abba kezdek bele... :o)

MARS3696
Illetve ha busszal megyek, akkor Ken Follett: Egy férfi Szentpétervárról

Nem olyan, mint ar Orwelli világ, de leköti az embert.

MARS3696
1984 (Kicsit jobb, mint a Big Brother)

Dzsini
Bhagavad Gita

dikki*yysw
Kircsó.

Sok láma fasz meg nézi BB-t azt se tudja mi a agy testvér 😄DDDDDD

:: http://www.behun.net :: Teh pwn Palace!™ ::

dikki*yysw
Semmit sem olvasok. Olvasni száksz. Igazából szégyellném magam, ha olvasnék.
Az alienbe rohadt király, amikor kimászik a csáveszbõl az alien. Azt egy könyv se adjatha vissza.
Ti minek olvastok?

:: http://www.behun.net :: Teh pwn Palace!™ ::

Én Herry Kokler

\"Life is around you and in you.\"

Coine
Szokolay Zoltán - Sörmentén Prága ; Útikalauz sörivóknak

Coine
Eü. vizsga tételek...

Hypo
R.A.Salvatore ICEWIND DALE trilogia, epp ma fogom befejezni, mar vagy 5x, aztan ha megjonnek postan a konyvek jon a folyt:}

Efreet
A Belsõ Ösvény Kulcsa

"Moderáld magad, ne nekem kelljen!"

1984 (megint - egyszerûen nem tudok vele betelni)

Depending on the chatter, the definition of "lol" may vary. For example: "I have nothing worthwhile to contribute to this conversation."

Hitm@n
Ja,meg ami most jön:

Digitális és analóg technika II.

...ezt már nem imádom annyira,sõt! 😞

I am Ripper... Tearer... Slasher... Gouger. I am the Teeth in the Darkness, the Talons in the Night. Mine is Strength... and Lust... and Power! I AM BEOWULF!

Hitm@n
Leslie L. Lawrence: Csöd

Szvsz már nem az igazi,láttunk már hasonlót,de a hangulata még mindig magával ragadó...egyszerûen imádom a könyveit! 😊)

I am Ripper... Tearer... Slasher... Gouger. I am the Teeth in the Darkness, the Talons in the Night. Mine is Strength... and Lust... and Power! I AM BEOWULF!

The Garrett
Atkinson: PSZIHOLÓGIA

jó kis olvasmány.

I\'m a Goodfella just like Deniro, punk.

Lteebee
Mirõl szól?

Magyarország! Ne feledd halottaidat, mint vádlók élnek ők.

Rincewind
H.P.Lovecraft - Árnyak Innsmouth felett
Az utóbbi idõben hülyébbnél hülyébb olvasmányok...
John Caldwell (Nemes István) - A Káosz Kincse
Jeffrey Stone (Nemes István õ is) - Az Elõhalott Balladája
John Caldwell - Nincs Kegyelem
John Caldwell - Vérkáosz (eddigi legjobb könyv amit olvastam!)
John Caldwell - Síró Madzsun
Douglas Rowland - Az idõ vasfoga
Daniel P. Campbell - Bölcsõdal
Daniel P. Campbell - Siratóének
Nagyon komoly könyv mind mit mondjak... Worluk Káosz rulezz!

Coine
Dr. Andics László - Alapfokú és közúti elsõsegély

...

mateos
semmit se olvasok 😊