Mit olvasol mostanában?
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Sokan emberekben hisznek, Soknak kell a pénz, a név, Soknak tudás kell, és sejtés, Szerelem és dicsõség
A segítségeteket szeretném kérni.
Általánosban volt egy ajánlott könyv, de sajnos se a címére, se az íróra nem emlékszem.
A sztori nagyjából:
Van egy szegény munkáslegény, gyárban dolgozik. Verseket írogat, és folyton arra gyûjtöget, hogy tudjon venni borítékot, bélyeget, és beküldhesse a verseit az újságoknak.
Megismerkedik egy gazdag családból származó lánnyal, egymásba szeretnek, de a család ellenzi a kapcsolatukat. A srác közben híres lesz és gazdag a versei által. Késõbb pedig öngyilkos lesz, beugrik egy folyóba.
Nem tudjátok véletlenül, hogy melyik lehet ez a könyv?
Elõre is köszönöm a segítséget.
Hát az SGt .. 😊
A bölcsek nem tudósok - a tudósok nem bölcsek Lao-Ce
MSI K8N SLI Fi, A64 3700+ San Diego, Inno 3D 7600GST + Zalman VF-700 AlCu LED, 768 MB DDR 400 RAM. A tapasztalat jó iskola, csak a tandíj magas!!
nekem könyvben kellene, de ugy itt nincs senkinek ismerõsök közül 😞
Metallica. Csakis. Amig ki nem halnak. Easyrider öcsém, easyrider!
\"Tedd a dolgod, az emberek pedig hadd beszéljenek.\" (Manet)
és a HP6ot nem tudom beszerezni senkitõl 😞
megpróbálom levadászni ezt is
Két teljesen külön történet, közük nincs egymáshoz..
Egyszer olvastam 1 könyvet, amiben benne volt mindkét történet.
Érdekesség:
Erdetileg a Piknik..-et filmesítették meg az oroszok, de talán nagyon jól sikerült, és a még vágatlan anyag egy labor vagy raktár tûzben megsemmisült.. ez után született meg a Stalker ( alacsony költségvetés he he) ami a Piknik storyjához képest semmi... csak összevissza szenvednek benne..
A Stalkert többször is megnéztem, de semmi értelmes nem jött le a vászonról.
Majd megnézem valami olyan lejátszón, ahol bele lehet tekerni, h csak a lényeget lássam.. nem tudom..
btw most szepes máriától olvasom a szómágiát
1 Robott6örténetek
2 Acélbarlangok
3 A meztelen nap
4 Hajnal bolygó robotjai
5 Robotok és Birodalom
6 Az ûr áramlatai
7 Csillagok akár a por
8 Kavics az égben
9 Elõjáték az Alapítványhoz
10 Alapítvány
11 Alapítvány és Birodalom
12 Második alapítvány
13 Az Alapítvány pereme
14 Alapítvány és Föld
Amit ezen kívül írkáltak, az már csak olyan.. izé
Én pl olvastam a "Kalibán" c. könyvet, de ez is egy sorozat elsõ részének indult, van-e folytatása? Nem tudom..
Arkagyij és Borisz Sztrugackij
Piknik a Senki földjén...( nem árokparton)
Majdnem errõl szólt a Stalker c. készülõ játék, de aztán megváltozott a helyszín Csernobilra... ez szívás, hiszen az eredeti helyszínen ott voltak az idegen technológiák, ezeket jól be lehetett volna integrálni a gammába... no de mindegy..
Hogy a témához is szóljak jelenleg ( sokadszorra ) olvasom Douglas Adams Galaxis utikalauz sorozatát.
Vannak olyan regények/novellák amik részét képezik a robot/birodalom/alapítvány univerzumnak de nem Asimov írta õket (ilyen például az "Alapítvány gyõzelme" David Brintõl). Ezeket nem tartalmazza az 5 gyüjteményes kötet (azt azért gondolom tudod mik). Ezért kérdeztem, hogy ezek is megtalálhatóak-e olyan gyûjteményes formában mint az Asimov mûvek.
Last night, when I was alone in my room, from out of nowhere, I smelled a fart that wasn\'t mine! -Osaka http://www.spore.com/view/profile/Hmuda XBL: Hmuda Hun
és itt hangzik el elõször a robotika 3 törvénye ( amit haláláig le is védett, addig senki sem jelenthetett meg ilyen storykat)
A filmnek csak annyi köze van Asimovhoz, hogy a 3 törvényt emlegetik benne és szerepel benne 1 nyomozó, aki robotokkal kapcsolatos bûntényekben nyomoz..
Az tényleg hatalmas dobás lenne, ha akár animációs filmen megcsinálnák a teljes Alapítvány-sorozatot. Persze csak akkor volna értelme, ha nem csesznék szét a történetet...
"Másik: vannak olyan mûvek is felsorolva az olvasandó könyvek listájában, amit mások írtak. Azok is megtalálhatóak ilyen gyüjteméynes formában? Illetve mit tartalmaznak az A-B-Kitudjamégmilyen kötetek?"
Tessék??? he????
Másik: vannak olyan mûvek is felsorolva az olvasandó könyvek listájában, amit mások írtak. Azok is megtalálhatóak ilyen gyüjteméynes formában? Illetve mit tartalmaznak az A-B-Kitudjamégmilyen kötetek?
Last night, when I was alone in my room, from out of nowhere, I smelled a fart that wasn\'t mine! -Osaka http://www.spore.com/view/profile/Hmuda XBL: Hmuda Hun
de most olvastam stone: van gogh , ezt nagyon ajánlom nagyon jó életrajzi regény!
Egy igazi jóbarát segít költözni és elrejteni a holttesteket! :)
\"First escape you own faults before you free yourself to critize others.\"
Adott, egy alkoholista család, két gyerekkel, akiket egy kis közösségen belül figyelnek meg és próbálnak rajtuk segíteni. A könyv szociálpszichológiai dokumentum, amely a 70-es évek elején egy család terápiájának eseményeit írja le.
D.B.U.T.T...Don\'t Break Up The Team.
Nekem egy olyan link kéne ami erre a könyvre mutat:
Brian W. Keringhan, Dennis M. Ritchie -Tõl A C programozási nyelv
Lehetõleg PDF-ben.
THX
\" Mi minden voltam helyettem, mielőtt meg nem születtem ? \"
Yang: Skandi- senior shao wari
Sokan emberekben hisznek, Soknak kell a pénz, a név, Soknak tudás kell, és sejtés, Szerelem és dicsõség
Isaac A: Ûrodüsszeia
Elsõ kötet, most a harmadik, és majd a második (ha a könyvtár is úgy akarja...)
megmég régebben:
Turbo Pascal 7.0
Delphi
C++
De én már unom a programozást. Amióta a suliba azt tanuljuk.
Isaac Asimov: Az ûrvadász
Stephen King: Rémálmok és Lidércek
Vavyan Fable: Tündértánc 1., 2.
Rejtõ Jenõ: Tévedésbõl jelentik
Papp Ferenc: Könyv az orosz nyelvrõl (1979)
Buddha élete és tanításai
Huh...
Eszméletlen könyv, nem tudom letenni...😊
Olvassátok el, ha van kedvetek...
https://www.facebook.com/ferfiklubb/
Elõtte Merle - Pallos és szerelem (életem legjobb soratának befejezése- az elsõ kötet a Francia históriák címet viseli )