844
Tvtuner
  • Sordoran
    na, ezzel bejön a rádió rész, de kiírja h nincs rádió eszköz, majd elindul a progi, és semmi hang
    a TV tunert felismeri, kiírja nevét
    még frekvenciát se lehet váltani, semmi
  • dara
    Igen, osztót kell venned. Párszáz forintért vannak. Viszont a kábelek és csatlakozók minőségére, és a kötések kivitelezésére figyelj oda!
  • dara
    Nics rendesen a helyén az alaplap.
  • dara
    A rádió egy érdekes része a PVR2-nek, mert egyes verziókban nem igazán működik. Próbáld meg ezzel. Csak simán felűl kell írni vele az eredetit.
  • Balazs15
  • Balazs15
    hello all
    kéne egy kis segitség uygan ez nem tv tuner hanem hálo kártya csak nem akar bele passzolni az alaplapba:D szerintetetek ennek bele kéne mennie??
    IMG]http://iaro.3dmax.hu/kep/halokartya.JPG[/IMG]
  • Sordoran
    ok, a távirányító most jó
    de a rádió meg be se jön :S
    benyomom a távirányítón a FM gombot, erre kikapcsol a TV és vége
  • Sordoran
    hát gondolom rendesen benne van, az elem meg amit hozzá adtak van benne, és az működik, kipróbáltam másban
  • Frigetrus
    köszönöm válaszodat. még annyi lenne a kérdésem, hogy akkor hogy oldjam meg a tv nézést kikapcsolt számítógéppel, ha nem akarok tv box-ot venni? valamiféle koax elosztóval? elég idegesítő lenne, ha tv nézéshez be kéne kapcsolnom a gépet mindíg, vagy a kábelt kéne átdugdosnom a tunerből a tv-be. szóval box-ot nem akarok, de azért szeretném tudni, hogy azok mit tudnak még. köszi.
  • dara
    Hülye kérdések:
    Dugó rendesen a helyén van?
    Távirányítóban van elem és jó is mind a kettő?
  • Sordoran
    hát ez van beállítva, mégse megy :S
    kártyán belenyomtam abba a kis lyukba, itt van 10 cm-re a vevő a távirányítótól és mégse fogad semmi jelet
  • dara
    Az óra mellett a WFWizard-ra kattintva jobb gombbal, a feljövő menüben Setting, azon belűl a Remote Controller Enabled-re, és az MCE Remote elől vedd ki a pipát.
  • dara
    A Leadtek minden tuneréhez ad távirányítót.

Hogy érdemes-e? Ezt neked kell eldöntened, első körben van-e egyáltalán felétek digitális adás... Már az a négy csatorna.

Ha nem kell hw tömörítés, akkor DTV1800 H (~12k) vagy PxDTV2300 H (~15k). Utóbbi PCI-Expresses.

És ezen kártyákhoz mindenképpen bekapcsolt állapotban kell lennie a gépnek, hogy használd. Ha olyan kell, ami kikapcsolt géppel is működik, akkor TV Box-ot kell venned.
  • Frigetrus
    javítok, nem "kapható távirányító", hanem, minden tunerhez adnak távírányítót a csomagban??
  • Frigetrus
    Hy! Nincs tapasztalatom tv-tunerekkel, de mostanság tervezgetek beszerezni egyet. Szeretnék segítséget kérni, hogy milyeneket ajánlotok. Kb 15ezerig mennék el árban, gondoltam Leadtekre, de azon belül nemtudom milyen lenne jó. minden tunehez kapható távirányító? érdemes olyat beszerezni, ami digitális tv adást is tud venni? vagy egyáltalán melyikek azok?? Még azt szeretném tudni, hogyha a tunerbe megy az adás, akkor csak úgy tudok tévézni, ha be van kapcsolva a gép?? vagy talán elég ha csak áram alatt van a gép?? válaszokat előre is köszönöm.
  • Sordoran
    Sziasztok! Van egy Leadtek WinFast TV2000 XP Global tv kártyám, és a progi WinFast PVR2. A baj, hogy nem megy a távirányító. Ölet? Be van dugva a kábel, elvileg látnia is kell, de mégse reagál.
  • lapos22
    Sziasztok!!
    Van egy AVerTV USB 2.0 Plus tv-tuner kártyám usb interfészen csatlakozik.
    Szoftver telepitve, driver is erre ezt irja ki:

Warning: No sound card in your computer

természetesen van hangkártya a gépemben, telepitve van, valószinüleg nem ismeri fel az avertv-t.

remélem tudtok segiteni,,,
  • Bagoly81
    üdv!

van nekem egy avermedia Hybrid+FM PCI tuner és hangkártyám egy creative fataliti pro (64 megás) 5.1 be van beálitva.

az a bajom hogy 5.1 böl nemvezérli a centert ( csak hangosan szol.) az oldalsó hangszorokat igen de a center nem. nekem ez rendkivül zavaró mert legtöbbet csak azt az egy hangszorót használom.
    probáltam ujabbat régebbi drivereket mind2 hardvernél kapcsolgattam a hangkártyát mindenféle álásba, és nemtudom mitévő legyek. segitsen valaki aki tud.

köszi.
  • dara
    Képminősége nem a legjobb.
  • MirP
    Lényegében nekem mindenképp olyan kell, amin van analóg bemenet, mivel analóg kábeltévénk van és onnan szeretnék felvenni ezt-azt, továbbá hogy legyen rajta video-bemenet, hogy pl. videokameráról vagy régi videokazikat bedigitalizáljak! Ez a legfontosabb, hogy ilyen legyen!
    Az, hogy USB-s legyen, tényleg jó ötlet, ki is néztem ismét egy újat:
    http://www.pcworld.hu/story.php?sid=10701
    Ezzel szerinted tudnék videokazikat bedigitalizálni, stb... ???
  • MaSzKa
    nekem ez nem jön be

ráadásúl régi

USB-s -et vennék az jó laptopba is

ami inkább DVB-T antenna is jár ami késöbb jól jöhet

az a Pinnacle amit írtam 16eFt igaz azon meg analog nem igazán van
  • MirP
    Közben változott a szitu! :)

http://www.bovito.hu/index.php?page=2&sub=2&group=51&product=5346

Ezt választottam! :)
    De úgyis csak a jövő héten veszem meg, addig is vélemények erről a kártyáról??
  • MirP
    A link mégegyszer:
    http://www.pcx.hu/?action=termekOldal&azonosito=09540
  • MirP
    Igen, körbenéztem!
    Most viszont az lenne a kérdésem, hogy szerintetek ez a kártya jó választás?
    http://www.pcx.hu/?action=termekOldal&azonosito=09540
    Ezzel elvileg lehet videóról digitalizálni is?
    Előre is köszi a választ!
  • MaSzKa
    olvasgass itt vissza
    sokféle van

15-20eFt között sztem találsz megfelelőt
  • MirP
    Szevasztok! Én nagyon kezdő vagyok még ebben a TV-tuneres dologban, de szeretnék kérdezni valamit! Vagyis szeretnék venni egy TV-tunert! Arra kellene, hogy a TV-ből rögzítsek egy pár adást a gépemre! Jelenleg nálunk 1 db. sima koax kábel megy a TV-be, sima kábeltelevízió van bekötve!
    Ehhez milyen TV-tunert ajánlotok?
    Előre is köszi a választ!
  • repvez
    Tudnátok valamien kompatibilis drivert vagy lejátszó szoftvert ehhez a yakumo tunerhez, mert nem ismeri fel a gépem.A lejátszó progi felmegy, de kiirja hogy nincs tuner a gépen.Ha a driverét fel akarom rakni akkor azonnal ujraindul a gép.Az adásokat elviekben tudnám fogni,mert a szomszédomnak van egy másik fajta digit tuderja és azt mondta, hogy a nagy antennára kötve még az osztrák adok is bejönnek.Csak valahogy fel kéne tennem a gépre a drivert.
  • potyi21
    Hellotok!! segitseg kellene, hogy hogy tudok ugy avit felegetni h az asztali dvd elvigye??DVD lemezre szeretnem felegetni!!
  • MaSzKa

Felettük jobbra pedig egy 128 MB-os Samsung memóriamodul látható
  • MaSzKa
    A nanoStickhez az ismert MCX csatlakozós botantenna jár, amely mágnestalpas és 120 centiméternyi kábellel rendelkezik. A tuner különösen érzékeny DVB-T vevővel van ellátva, így a botantennát használva állítólag gyenge vétel esetén is jól foghatóak az adások. Ám hazánkban a kísérleti műsorszórás miatt egyelőre gyenge az adók teljesítménye, az ilyen kis antennáknak még nem sok hasznát vehetjük, hacsak nem lakunk a két multiplex valamelyikének közvetlen közelében.

hehe itt lakok a -Kab hegynél

• MaSzKa
    Pinnacle újdonságok

isminek ezt ajánlottam kb 1 hónap múlva megveszi

bár a pinnaclesys.com weboldalán van többféle is de nehéz kiigazodni
  • rambuu
    Szuper thx szépen!
  • bzoley
    Teljes képernyőn minimálisan "tompább" lehet a kép, főleg ha eleve rossz az csatorna minősége. Én 24"-on nézem, igaz közelről nem teljes képernyőn, de nem látványos a különbség. 2 méterről, ágyból meg semmi észrevehető.
  • bzoley
    Akkor előfordulhat, hogy a video kompozit kimenete, a tuner bemenete, a kábel, és a csatlakzók közül valamelyikr rossz. Külön kéne ellenőrizni őket. Előfordulhat programhiba is. Ha tudnád a tunered pontos típusát, és a használt program nevét, lehet ajánlanék másikat. Az RCA, amit említettél, ugye sárga?
  • Seten

Köszönöm a segítséget, CVBS-re sikerült is átállítanom, video szabványt is , hang rendben de kép így sincs, illetve nagy feketeség amibe néha bevillan némi kékes fény.
    Passzolom mi lehet a gond.

• rambuu
    cs all!
    Az lenne a kérdésem hogy pl. ez a TV kártya WinFast TV2000XP Global
    Ennél ha én 22"-es Monitoron nézem az nem ront a képen? Me itt már jobban szét húzza mint egy síma 17"-esen.?!
  • bzoley
    "Leadtek Winfast 2000 program" nem létezik. WinFast PVR, vagy PVR2 az igen.
    Mivel RCA-ról beszéltél, a forrást is át kell állítanod CVBS-re. PVR2-nél jobbgomb - video bemenet - CVBS, vagy ahogy előttem írták (V)billentyű, vagy a vezérlőpult bal szélén a kikapcsoló gomb alatt.
    Nem árt ellenőrizni az aktuális video szabványt sem, jellemzően PAL-ra kell állítani.
  • Thibi
    Ha jó helyre van dugva,akkor a V billentyűvel lehet átváltani a képet
  • Seten

Üdv!
    Kis segítséget szeretnék kérni. Most ismerkedem egy Leadtek Winfast 2000 programmal, egy régebbi videokamerát csatlakoztattam a barátnőm gépére (mert az övében van tv-tuner) és a felvett anyagot szeretném a PC-re rakni. (Nem, nem home-video) :)

Szóval, RCA csatlakozók bedugva, kamera/program elindítva, hang az van is de kép az nuku.
    Tuti az a baj, hogy nem ismerem a programot és ezért nem tudom elővarázsolni a képet. (pedig nyomkodtam már minden gombot)

Mi a teendőm ilyenkor?

• dara
    A lefedettség azóta sem változott. Bővíteni meg majd valamikor talán... 2012-ig van rá idejük, szerintem akkor fognak majd kapkodni. Elméletileg már Debrecen környxékén is majdcsak két éve kellene lennie, de állandóan elhalasztják.