844
Tvtuner
-
#484 hali!
vettem egy Yakumo Quickstick Basic DVB-T USB tuner ,de nem jön be rajta semmi.Tud valaki adni egy linket, hoogy most magyarországon hol milyen lefedetséggel lehet fogni digitális tv-t?Mert csak 2004-es térképet találtam.illetve hogy mikortól lehet a lefedetség bövitésére számitani? -
potyi21 #483 es mit tudok csinalni,h ne VfW verzióban legyen?azalatt mit ertesz? -
potyi21 #482 azt nemtudom,csak egy tv kariveal vettem fel,es abbol akarom kivagni!! -
potyi21 #481 Valaki valaszoljon a kerdesemre!nemtudom h miert irja ki..ezt? :the source video stream uses a compression algorithm which is not compatible with avi files,Direkt stream copy cannot be used witch this video stream!! mit jelent ez?hogy tudom elmenteni,ha mindegyikben ezt irja ki? -
dara #480 Milyen codec-kel van tömörítve? Annak a VfW verziójának jelen kell lennie a rendszerben, különben nem fogsz tudni Direct stream copy-ban dolgozni. -
dzso83 #479 próbálkozom még egyszer... mostanában szeretnék beszerezni egy tunert laptophoz...
Milyet érdemes venni? -
potyi21 #478 kivgagtam a reklamokat belole,de menteskor valami hulyeseget ir ki!nemtudom melyik be mentsem :save as avi,save old format avi,save segmented avi,!ezt irja ki:the source video stream uses a compression algorithm which is not compatible with avi files,Direkt stream copy cannot be used witch this video stream!! mit jelent ez?hogy tudom lementeni,ha mindegyikben ezt irja ki?! -
#477 Pontosan, ahol tetszik.(bár mintha ntsc videóval lett volna már gondom) "A világ legviccesebb állatai" c. műsorból vettem fel tíz órányi anyagot(12 perces blokkok), és válogattam össze belőle egy másfél órára elegendő jelenetet a jobbak közül. Általában egy-egy wish felénél illesztettem a részeket, amik kb. két másodperc hosszúak, pörgősek, és a két részlet utolsó, és első képkockájának stimmelnie kellett, hogy folyamatosnak tűnjön. ~30 jelenetet kellett pontosan, azonos kockánál megvágni, majd sorba rendezni. Ez már lehetett tetszőleges, mert minden jelenet passzolt bármelyik másikhoz. Annyit talán érdemes lehet tudni, hogy ha sorszámozva vannak a jelenetek, akkor csak az elsőt kell "appendelni", a többi követni fogja. De valóban csak annyit kell tenni, hogy save as-nál a videó módot, vagy a video menuben a tömörítést kell "direct stream copy"-ra állítani, vagy szükség szerint beállítani a megfelelő codec-et. -
dara #476 Érdekes, én vágom ahol jól esik, de mégsem kell áttömörítenem... -
Inquisitor #475 AVISynth? EGyik tanárom ajánlota, van hozzá egy vagon ingyenes plug-in, pl. olyan ami két képkocka közé renderel egy vagy több köztest, olyan ami megpróbál leszedni csatornalogót, meg ilyesmik. -
Inquisitor #474 "Vágáskor egy avi-t nem kell újratömöríteni,"
Persze, ha kulcskockáknál vágják. Különben szépen ki kell csomagolni a videót, meg vissza ... -
dara #473 A méretnövekedés oka: tömörítetlen avi-ba mentettél. Vágáskor egy avi-t nem kell újratömöríteni, a VirtualDub(Mod)-ban erre szolgál a Direct stream copy mód. -
potyi21 #472 rendes avi fajlt akarok dolgozni,a reklamokat akarom kivenni belole,es osszetenni!!csak ez egyik progival sem sikerult,volt olyan,h az 1gb s fajlbol csinalt 30 gb set!! Bzoley- megprobalom ugy ahogy mondtad!!kossz! -
dara #471 Mármint mit akarsz összevonni, Ha egy darabban van a felvétel, akkor a reklámokat csapkodd ki belőle (vágási szakasz eleje Home, vége End, majd megnyomod a Delete-et, utána irány a következő vágandó rész), majd a video-t mentsd el Direct stream copy módban. Nem kell semmit összeilleszteni. -
#470 Video megnyit, végére teker, "Append segment...", aztán mentés. CSak azonos tulajdonságokkal rendelkező avik fűzhetők össze. -
potyi21 #469 mar probaltam a virtualdubot,de sajna vagni tudtam vele,de osszeilleszteni nem tudtam!! valaki segitene benne? -
#468 Pl. Virtualdub, vagy Virtualdubmod -
potyi21 #467 Hellotok!letszives segitsetek!volna egy olyan problemam,h 3 honapja vettem egy leadtek winfast tv kartyat,minden rendben van vele,de nemtalalok olyan programot ,amivel avit tudok vagni!semmi extra keresem nics,csak hogy a reklamokat tudjam kivagni belole!kaptam hozza programokat,de egyikkel sem tutok vagni!meg vagni sikerul nagy nehezen,de osszevonni semmikepp sem tudom!!letszives segitsetek!! -
#466 Ez esetben nem ártott volna alaposabban elolvasni azt az újságot. Legalább egy bot antennát nem árt használni a tunerhez, de még ezzel is megkérdőjelezhető a használhatósága. Gyanítom, valamelyik dvb-t-s tunerről olvashattál, de egyelőre ne éld bele magad. A szolgáltatásról itt olvashatsz: http://www.ahrt.hu/Digitalis_atallas/Digitalis%20televiziozas.aspx
(amíg rá nem jönnek, hogy elcseszték a linket)
-
#465 Az újságba már nemtudom mi volt a cime ott irták hogy direkt pl lapotopokhoz jó amit vihetsz magaddal és semmiféle kábel nem kell bele mivel saját antennával rendelkezik a tuner.
De ott azt irták egenlőre asszem m1,m2, meg talán a duna tv fogható velük. -
#464 Pontosítsd a kérdést, mert ilyen nem létezik. Valamilyen antennát minden tunderbe dugni kell. Vagy kábeltévét, vagy szobaanetnnát, esetleg csak egy darab kábelt, DVB-T tunernél ahhoz való antennát.
A fogható csatornák számát is ezek valamelyike, és a helyszín határozza meg. -
#463 Olvastam valahol hogy van ilyen. Azért kérdem ezek mennyire jók és hány csatornát képesek fogni? Márha van ilyen valakinek aki tudna erre válaszolni. -
Inquisitor #462 Nem értem a kérdést? Van beéptett antennás tuner? Leszámítva pár ilyen pici USB-s kütyüt? Nyilván egy beépített antenna, még annyira se vétel képes, mint egy szobaantenna. -
#461 Valakinek van antennás tv tunere?
A beépitett antennés tv tunereken magyarországon jelenleg milyen tv csatornák jönnének?? És ezek mennyire jók márha jók?
Mert kellene egy a gépbe, de nem olyan amibe tv kábelt kell rákötni! -
dzso83 #460 Sziasztok!
Mostanában szeretnék beszerezni egy tunert laptophoz... éljen a mobilitás :)
Mostanában milyet érdemes venni?
Köszi előre is... -
dara #459 Tán megvannak még a turhatek és pájneköl tuneres képeim. Lehet fellökök pár mintát. Bár Te már láttad azokat a borzalmakat. -
#458 Az már épp elég gond, hogy kikapcsolja az Aero-t. A Vista több, mint egy éve megjelent. Ennél már csak a Creative tud "gyorsabb", lustább lenni. -
#457 Szerencsére még nem dobáltam ki a korábbi képeket. Nagyjából ki lehet találni, milyen lehet a többi képe, ha a legjobb usb-s tunernek kikiáltott Volar HX ennyit tud. Azért, ha valakinek minden áron usb-s tuner kell, ez már szinte nézhető, de azért látszik a különbség.
http://www.lhsite.hu/other/livevsrec2.jpg -
dara #456 Sokra mész vele ha már maga a TV kép is gyengébb minőségű, mint egy 5 éves konstrukcióé. -
#455 Én rendszeresen felveszem az F1-et és DVD beállításon teljesen ugyanúgy veszi fel mint a Tv adás minősége. -
dara #454 Ha vennék a fáradtságot és megírnák VMR-re is, akkor nem lenne ilyen probléma. Csak akaraterő kérdése. Láttam felvételt vele, nem éri el az Expert szintjét. Pedig az egy 5 éves kártya... -
#453 Hát Vista alatt annyi gond volt vele, hogy kikapcsolta az Aero-t.
A felvétele ugynolyan mint a Tv adás semmi gond vele. -
Inquisitor #452 "Sziasztok! Lehet hogy hülyeséget kérdezek, de arra lennék kíváncsi hogy van olyan tv-tuner amire műholdvevőt tudok kötni? Mármint nem a kábel tv antennazsinórját kötném bele, hanem a műholdvevőt? Köszi a válaszokat."
Jó régen kérdezted, de hátha még érdekel: Igen.
Van kizárólag műholdakhoz való, és van olyan tuner (jó drágán) ami fog analóg földi/kábeltévés és DVB-T földi digitális adást is.
Aztán műholdaból van DVB-S és DVB-S2 (ami utóbbit tudja, nyilván elöbbit is), és ezen kívűl van olyan aminél külön jelölik, hogy tud fogni HD adásokat is. Konkrétan neked mihez és mire kellene? -
dara #451 Csak Vista alatt problémás, és a felvételi minősége nem a legjobb. -
#450 Avermedianak van hasonló -nekem is az van- és szerintem sokkal jobb főleg szoftveresen. -
dara #449 Nem az egyetlen, csak Te ismered egyedül őket. Innovációban sosem jártak élen, alapvetően csak a bevált dolgokat használják. Semmi bátorságuk a szokatlan megoldások alkalmazására, az szinte csak a Leadtek és Compro (szintén csak tuneres témában utazik) sajátossága. Aztán ott van még tisztán video vonalra pl az ADS Tech (Pyro).
Egyébként meg alapvetően egy nullatudású cég, aki összevásárolt mindenfélét (Miro, Dazzle...). Amik eredetileg jók voltak, csak aztán pájnekölösítették őket, főleg az sw vonalat. Meg is ölték vele. Kifejezetten kényelmetlenül használható cuccokat "gyártanak". Az azért szánalmas, hogy a beállító és megjelenítő rész nem futtatható együtt.
Egyébként már 2005 óta nem önállóak, megvette őket az Avid. -
#448 és akkor a Dazzle TV Tunerek is Pinnacle termékek -
#447 Amúgy kinézetében egyértelműen ez néz ki a legjobbn
Pinnacle PCTV™ nanoStick
-
#446 mert én ahogy olvastam Pinnacle termékek nagyon jók csak használni kell tudni
réggebben is midndenki lehordta a driverei miatt
azt mégis ez az egyetlen cég ami kifejetettem csak ilyen termékeket és szovtvereket gyárt ami a pc-n való filmezéssel kapcsolatos -
dara #445 Ha sw szinten nincs változás, akkor továbbra is bukta. USB-s tunerek esetén külső sw-vel gyakorlatilag lehetetlen hango csiholni.
Képességeire meg semmi extra.