844
Tvtuner
  • dendroaspis
    Nekem Pinnacle PCTV Hybrid Pro Stick 340e-m van, és nekem is 5-10 perc után elkezdett sercegni a hang. Rájöttem a próblémára: a tuner túlmelegszik, hőmérővel megmértem, nálam kb. 44 Celsius fok után kezd el sercegni.
    Most úgy hűtöm, hogy egy nejlonzacskóba hideg vizet rakok,bekötöm,és a zacskót rárakom a tunerre. Így most már jó a hang.
    Persze a módszert még lehet tökéletesíteni:)
  • hummer91
    Nos mint ígértem leírom a hiba forrását: Volt a gépben 2PCI kari amit most távolítottam el. Az 1ik Wireless míg a másik 1net kártya-használaton kívüli. Most teljes bizonyossággal nem tom azt mondani, hogy a net kártya volt a felelős, de nagyon valószínűsíthető, hisz a másik gépen -ahol kipróbáltam a tunert és ment- ugyszint van wireless kártya méghozzá márkára és típusra megegyező! Köszönöm azoknak akik tippjeikkel próbáltak segíteni!
  • hummer91
    van 1kis újdonság! nagy valószínűséggel 1másik hardware-vel nem fér össze:S talán a sata nem teccik neki?? vagy az epox lap? írtam a pinnacle-s kollégáknak :D is hátha nekik van vmi ötletük... ha +tom mi volt a baj leírom nektek is!!
  • hummer91
    rendben, majd teszek róla...
    és várok további tippeket szerintetek mi lehet a gondja a cuccnak?!
  • MaSzKa
    ower supply gold ms-400atx p4

ez az egyik hiba

cseréled le mert ez 1 gagyi táp tönkreteheti a gépedet
  • hummer91
    jaja a biosnál nem hinném h probléma lenne
    a tápom 1 power supply gold ms-400atx p4
    panda av+fw van napi frissitéssel szal vírust sem nagyon hinném ( futtatom is a scan-t) újra viszont nem raktam az sp-ket, sőt 3om nincs is fent... gondolod ez lehet a probléma?->ettől akarna nekem külső hardware elemről bootolni?- biosban az usb boot le van tiltva
  • MaSzKa
    ez érdekes

legújabb driverek és bios van fent?

tápegységed milyen?

virus stb?

ijratelepítetted a winxp- sp2-3-at?
  • hummer91
    Hali mindenki!
    Az lenne a problémám, h: minap vettem 1 pinnacle PCTV Analog USB külső tvtunert. Miután bebootolt a gépem csatlakoztattam, mert ha kikapcsolált állapotban dugtam be az usb-be nem bootolt. Namost a gép felismerte mint új hardware és szépen felrakta a drivert, majd én kézileg a programokat. Viszont amikor újra indítottam a gépet úgyan úgy nem bootolt a winchesterről és a tuner software cdjéről akart. Lehúztam a tunert és újra benyomtam a gépet, így simán ment minden viszont amikor bejelentkezett és utánna bedugtam az usb-be, és turkálni kezdtem a beállításai közt automatice újra indúlt és hasonlóképp nem bootolt. (Az első indítási kép mejelenik, majd nagy nehezen tovább lép és amikor kéne bootolnia a merevlemezemről befagy, mintha várna vmire-> elsődleges bootolás a winchesterről van!) Van melette nyomtató és webcam is. Tudja valaki, h mi lehet erre az orvosság?
  • bzoley
    Bárhol vásárolsz, ugyanúgy befürödhetsz, ha nincs szerencséd.
  • Frigetrus
    Kérek szépen választ! Szerintem ipon-ról rendelek majd, de megerősítést kérek valakitől, ugyanis nem szeretnék befürödni a dologgal. Köszönöm szépen!
  • Frigetrus
    súlyosak azok a garancia problémák? Tudsz esetleg jobb webáruházat? köszönöm a válaszod!
  • dara
    Jó kártya. ipon-nál a gar szokott esetleg problémás lenni.
  • Frigetrus
    Esetleg az Ipon.hu? nem tudom mik a megbízható webshop-ok, nem akarok befürdeni a netes vásárlással.
  • Frigetrus
    Hy! Nézegettem a tunereket, és végül is olyan kellene, amelyik tud hardveresen mpeg2-t, de az se lenne rossz, hogyha digitális adást is tudna venni. Azt hiszem a Leadtek WinFast PxDVR3200 H is tudja mindezt. Mi a véleményetek erről a kártyáról? Hol lehet jó áron beszerezni, mert sajna ahol lakom egyik üzletben sem találtam ilyet? Vagy esetleg valami hasonló tudású kártyát tudtok ajánlani? Tud valaki valami megbízható webshop-ot?
  • MaSzKa
    Pinnacle PCTV Stereo és DScaler esete

• foedem
    Még mindig nem sikerült megoldanom... Valaki valami okosat tud mondani?

Köszi!
  • foedem
    Hello!

Vettem egy Avertv super 007-es tv-tunert. Az a bajom vele, hogy amikor az s-video bemenetre rádugom a fényképezőt, vagy a dvd-t (Rca->S-video átalakítókábellel), akkor A képernyőn csak futó színes csíkok jelennek meg.

Tudnátok vmi megoldást mondani?

Köszi!
  • MaSzKa
    új bios a laptopba és a legújabb drivereket javaslom

winxp sp3 reinstall

és pinnacle új driver
  • rotweiler
    Helló! Olyan kérdésem lenne, hogy: a PCTV pro sick tunert laptopba, bekapcsolás után kb. 5 perc mulva elkezd sercegni-torzulni a hang. a felvátelen is oly an lesz. Már sok mindent probáltam de eredményzelenül. A rendszertestje azt irja ki, hogy megfelelö a gép és tökéletesen kell müködnie. Hw valaki tud valami ötletet? Köszi. Csákányi!
  • dara
    Mondjuk a Box 9 esetén ez tényleg nem megoldható.

Érdekes egy teszt... Nem tudom mi az extra a TimeShift-ben és az időzítőben. Az viszont nem zavarta őket, hogy egyik sw-ben sem lehet rendesen testreszabni a felvételi profilokat.
  • Frigetrus
    lehet, mondassz valamit :D ;)
  • dara
    Minden valamirevaló tuneres program képes képernyőmentést készíteni. Miért nem azzal csinálták vajon? Talán gőzük sincs az egészről?
  • dara
    Ettől függetlenül mocsok szar a képe mindnek. De nem meglepő számomra. Csak azt nem értem, hogy egy elmosódott, szemcsés képre hogyan képes valaki azt mondani, hogy kristálytiszta? Nonszensz. Ráadásul a PCTV 50e képen akkora moire van, hogy ihaj.
  • Frigetrus
    hát nemtom, a képeken látszik, hogy le van lefényképezve a megjelenítő, és a fényképezés sokat ront, ezért ott nem jön át a minőség. a videókról meg no comment, lehet, hogy otthon nézve tv-n jobban mutatna
  • MaSzKa
    de azt írták is asszem, hogy a vétel nem volt túl jó

mert az m1 m2 még analog adásokat alakít át
  • dara
    Megnéztem ezt a tesztet. Hihetetlen, hogy mit képesek egyesek kristálytiszta képnek nevezni.
  • dara
    Akkor meglehetősen alacsony az igényszintjük...

A vicc az egészben, hogy az USB-s eszközök képét ugye minden valamirevaló tuneres sw képes megjeleníteni (hang csak a sajáttal lesz tipikusan). Amikor nálam volt a PCTV USB2 (komolyabb változatát PCTV 100e néven nyomta akkoriban a pájneköl, de hw szinten teljesen ugyanaz a kettő, még a telepítőkódot is elfogadja mindkettőnek), akkor megnéztem PVR2-vel is. Messze jobb képet produkált, mint a pájneköl TV Center Pro, vagy MediaCenter, de még így is messze elmaradt akár a TV2000XP Expert mögött is. És akkor nem is merem összehasonlítani a PVR3000 Deluxe képminőségével, mert az már nagyon övön aluli lenne...

DScaler nem érdekel, mert nem egy nagy durranás. Arra mondjuk megfelel, hogy a nem írásvédett flash-ű tunereket használhatatlanná tegye. Eleve azzal a körítéssel kell tesztelni egy tunert, ami hozzá tartozik.
  • MaSzKa
    képminőségről pedig elég jókat írnak ph hoc stb más teszoldalakon is
  • dara
    A Leadtek PVR2 (akkor még DTV-nek hívták) már két éve támogatja a h.264 és AAC stream-eket is. Mindez ugyanis csak SW kérdése.

Csak ugye a pájneköl az a korrekt cég, amelyik ugyan azt a hw-t eladja két három csomagban, úgymond eltérő tudással. Köcsög egy hozzáállás, lévén hw szinten 100% az azonosság (max a háza tér el a külső eszközöknek).

Volt már "szerencsém" pájneköl tunerhez nem egyhez. Se a képminősgük se a sw színvonala nem hagyott bennem maradandó emléket. Illetve de: emlékezetesen szar volt mind.

Az 500MiB-os telepítő meg ténylegesen probléma, lévén a már említett PVR2 telepítőkészlete kemény 38,9MiB, feltelepítve sem foglal többet 45-50MiB-nál. Emellett megelégszik 2-5%-nyi prociidővel olyan gépen, amelyiken a pájneköl szarok (sw-nek nevezni erős jóindulat kell) >20%-ot esznek. Nekem ehhez a PVR2-t legalább 4x kell elindítanom! De akkor már egyből tudok négy tunert használni párhuzamosan és stabilan. (Volt szerencsém meg is tenni, szóval nem a levegőbe beszélek.)
  • MaSzKa
    ráírjuk hogy HDTV meg más software és mehet is el eladásra

amúgy eddig pl mik/más márkák tudnak ilyet?

ahogy olvasgattam nagyón jók a pinnacle termékek

csak sokan olyanok miatt höbörögnek amiért sztem nem kéne

pl 500mb-os telepítő
    teljesen lényegtelen szerintem
  • dara
    Kicsit kurvára le vannak maradva mindezzel. Semmi újdonság nincs benne.
  • MaSzKa
    Miért jó a digitális tévézés?]
    http://video.hirado.hu/videok/este/20080627/este_digitv_080627.wmv
  • MaSzKa
    http://prohardver.hu/hir/hdtv-t_is_nezhetunk_a_pinnacle_uj_tunerjevel.html
  • Sordoran
    hát sztem csak elnéztem
    vagyis nem is azt néztem h nekem FM rádiós kell, hanem amit néztem, máshol írták h rádió is van benne, szóval infó hiány :S
    de nem baj, mert nem fizettem érte többet mint ha rádiós máshol, szóval anyagi kár nem igazán ért, de azé bosszantó h azt hittem lesz és nincs :D
  • dara
    Ha azt rendeltél és a számlán is az szerepel, akkor irány asztaltcsapkodni. Főleg hogy az FM verzió 1-2k-val tipikusan drágább, innentől kezdve pedig anyagi kár ért.
  • Sordoran
    hát tényleg úgy néz ki :O
    pedig a rádiósat rendeltem, vagyis azt hittem :S
    na mind1, akkor nem idegeskedek rajta, úgyse használnám sokat :D
  • dara
    A Global-nak van rádiótuner nélküli változata is, a jelek szerint olyat vettél.

Ha bátor vagy megpróbálkozhatsz ezzel. Természetesen csak és kizárólag saját felelősségre! Garancia így ugrik.
  • reaper4
    nincs hát...
  • dara
    Fingjuk nincs róla mennyi eszközt kötöttél rá.
  • dzso83
    épp ebben a témában van egy kérdésem, úgyhogy pont jókor néztem be :)

ha egy sima osztóval elosztom, az nem zavarhat be a szolgáltatónál, ha azt mondják hogy csak 1 TV? Vagy ők ezt nem érzékelik?