844
Tvtuner
  • davidragon
    Sziasztok!
    Van valakinek olyan tunere, ami PC nélkül működik?
    Tehát simán csak rádugom a monitorra és kész.
    Ilyet szeretnék venni, de nem mondhatnám hogy sokat találtam.
  • dara
    Ha nem lenne felrakva codec, akkor semmit se látnál és hallanál a videoból... Szóval van codec, csak a gép gyökér a jelek szerint. Akkor viszont tömörített avi-val sem fog jobban boldogulni (az MPEG1/2 hw igénye nem éppen magas).

Az átkonvertált videod meg azért lett akkora, mert tömörítetlen. Használj valamilyen codec-et, állítsd be rendesen, és akkor sokkal kisebb lesz. Jobb minőségű nem, max kevésbé rossz.

Esetleg a megjelenítésre használni szándékozott gépre rakj fel egy VLC-t.
  • dara
    Számítógépen sehogy.
  • Balazs15
    császtok

Nagyon fontos kérdésem van nagyon sürgösen mert 500 ember elött kel levetitenem a videot...nah tehát van egy 7 perces videom mpeg formátumban..1.32 giga...ez ki lett probálva de amin le lesz játszva szerencsétlen laptopon akad a video elcsuszik midne baja van...gonolom ncisn is kodek a laptopon és vmien oknál fogva nem tudnak kodeket tenni a gépre..avi video fájloakt semmi baja sincs..át is konvertáltam avi ba de 70% megált a konvertálás hogy nicsn több hely a meghajton 6 PERCES VIDEO 70 gigás lett..^^ hogy tudnám tökéletes minöségbe átkonvertálni minimum 4.7 gigára...hogy szaros laptopnak ne legyen kodek problémája..avin kivül??mi az amivel lehetne konvertálni...sürget az idö...
    kösz a válaszokat
  • Japep
    Ha nem alkalmas ilyen célra, akkor hogyan lehet ezt elérni TV-kimenetes 3D kártya nélkül?
  • dara
    Nem alkalmas ilyen célra.

Sok minden lehet. Pl az olcsóbbon egyszerűbb, sokszor már elavult chip van, csak sw tömörítéssel tud felvenni. A drágábbon komolyabb tudású chip, mellette hw encoderchip...
  • Japep
    Hello!

Ugye a TV-tuner kártya alkalmas arra, hogy a gépet összekössem a TV-vel S-video kábellel és a TV-n nézzem a filmet (amit gépen indítok el)?

És mi a különbség egy olcsó (4-5000) és egy drága tunerkártya között?
    Úgy értem rosszabb a kép, vagy csak nincsenek benne extrák?
  • Morphin
    0. busz, 8. eszköz, 0. funkció Philips SAA7130HL Multimedia Capture Device
    ezt írja everest a tunerhez...
  • Morphin
    váratlan esemény történt...apu gépében működik a kártya. na ez h lehet...ez egy Epox EP-8K7A+ -as alaplap everest szerint.és 1,4es régi amd benne.Lehet az én alaplapom nem kompatibilis a tunerrel??(anus m2n-e sli) vagy pedig azért nemlátja mert vistám van?? találtam vmi vista support drivert proba azzal??
  • Morphin
    amit mondtam h nemjó tuner, kivettem, megnéztem és nem púposak a kondik egyáltalán...még apu gépében megnézem aztán kuka, vagy talon^^
  • MaSzKa
    az szerintem nem nagy baj ha kicsit jobban leterheli a gépet

elvégre ha tv-zel akkor mást nemigen csinálsz

én netezni szoktam bt878a van

ha tömöríteni is lehet közben 30-40%-al lassaban
  • dara
    A sw és a driver már nem annyira szívderítő...
  • Morphin
    ezek hasznosak, köszi
  • MaSzKa
  • MaSzKa
    http://www.pinnaclesys.hu/pctv.php
  • Morphin
    állítólag mercury-hoz rendes vista driver sincs szal...
    na mind1 majd később veszek vmi kezdő cuccot, már van 5k FTtól is ami elég jó...most még nem aktuális. van 2 beltérink upc parabolához, de itt fent az én szobámba felesleges előfizetni még1re,ugyis csak ritkán nézném. ezért terveztem el h veszek egy lepkeantennát, felkurom a padlásra aztán a kábel meg lejön plafonon ugyis van egy kábel-lyuk a sarokban.ehhez kéne még ugye a tuner.majd még okoskodok vmit aztán írok ha valami nem megy...
  • dara
    Akkor a jelek szerint halott. Esetleg nézd meg, hogy a kártyán a kondik nincsenek-e felpúposodva. Ha igen, akkor kuka.
  • Morphin
    Megnéztem tesóm gépében, és ott sem szeretné felismerni :S...mintha nem lenne benne egyszerűen.Lehet hogy halott? Áramot kap,mert meleg...igaz fater másfél éve nem használta,mert új helyen lakunk,de attól nem kéne tönkremennie
  • Morphin
    Nem, abszolut nem látja a vista...(64bites) tehát mintha benne sem lenne.Pedig benne van és áramot is kap.Kipróbálom egy másik gépben is gyorsan.
  • dara
    Mit jelent az, hogy nem ismeri fel? Megjelenik egyáltalán a Device Manager-ben? Mert ha igen, akkor csak simán arról van szó, hogy nincs hozzá driver. Ezen mondjuk meg sem lepődnék, ismerve a Mercury-t, mint "márkát"...
  • Morphin
    Hi!
    Faterom gépéből kiszedtem egy Mercury tv tunert, mivel használni szeretném.A vista egyszerűen nem ismeri fel, két slotban is próbáltam, de nem látja.Ha megfogom akkor kézmeleg,ergo kap áramot! valakinek 5lete??
  • Doomista
    hát kb igy gondoltam :]

jolvan értem akkor,szerintem jólesz nekem ez a WinFast DTV1800H.

köszönöm szépen a segitségeket!
  • dara
    Nem a TV-re kell kötnöd a tunerkártyát, hanem egy osztót kell beépítened a bejövő kábelbe. A kimeneteinek egyikére kötöd a TV-t, a másikra a tunerkártyát.
  • Doomista
    hát én már összekeveredtem...én szimplán annyit akarok,hogy a pcröl tudjam nézni a tvben szereplö adásokat,müsorokat.ezt meg elvileg tvtuner kártyával érhetem el meg kábellel.vagy nem ? :O
  • bzoley
    Háhá, pont öt évvel ezelőtt regisztráltam itt:)

Regisztráció időpontja: 2003. 11. 14.
    Utolsó üzenet időpontja: 2008. 11. 14. 19:01
  • bzoley
    A tévédhez nem sok köze vanezeknek az eszközöknek. Beszerelés után csak egy antannát, vagy kábeltv-t kell a PC-be dugni, és nézheted a monitoron a tévét(ha be van kapcsolva a gép).
  • Doomista
    hát azt szeretném,hogy egy kábel segitségével a tv és a gép között legyen egy olyan kapcsolat,hogy gépröl tudjam nézni az adásokat,müsorokat.Bár nem értek ehez,hogy a belsö jobb lenne e,vagy usb-s.
  • bzoley
    Négynél azért jóval több gyártó van, ajánlható viszont talán a négyet sem éri el. A Pinnacle pont nincs benne.
    Először nem ártana tisztáznod magadban mire kell a kártya, normális belső, vagy valami usb-s megoldásra van-e szükséged.
    Azt látom, hogy túl sokat nem akarsz költeni rá, így analógban esetleg egy WinFast TV2000XP Global,hybridben(analód+DVB-T) mondjuk WinFast DTV1800H ajánlható. Egyszerűek, elég jók, és olcsók.
  • Doomista
    Most már én is elgondolkodtam azon,hogy lehet veszek egy tvtuner kártyát,csak nem tudom,hogy milyen fajtát zuzzak,mert nem értek ehhez ...Láttam hogy 4 féle cég gyártó van,azok közül én a pinnacle-t néztem ki...kb. 10 ezer forint körüli kellene.Esetleg kellene valami információ,hogy tudjon e illetö segiteni ?
  • VTomi75
    Hm, ez nem az a kimondottan pörgős topic... ;)
  • VTomi75
    Letiltottam a Vistában a hibernálást, erre automatikusan átvette a helyét a Sleep. Helyes :) Az új PVR2 működik, de ha Magyarország van beállítva, akkor pár csatornaváltás után elmegy a hang és szétesik kékes kockákra a kép. Beállítottam németre és elkértem a kábeltévés sráctól a pontos frekvenciatáblázatot. 4 csatit beállítottam (többre nem volt időm, mert indulnom kellett), azok mennek rendesen. Néha-néha mintha kicsit akadozni kezdene a kép, úgy tűnik, mintha köze lenne a timeshift-hez. A MediaCenter jól megy, csatornákat nem ismer fel, de manuálisan megadva működik. A távirányító is megy, bár idegesítő, hogy nem az van a gombra rajzolva, amit csinál :)
    Kicsit "fésűs" a kép helyenként... ezen lehet segíteni? Sok időm még nem volt vele foglalkozni, hétvégén Pesten leszek, majd vasárnap este folytatom. Addig is szívesen fogadnék bármilyen okosságot ;)
    Egyébként a képminőség érezhetően jobb, mint a Globálé volt, az AUX-on keresztüli hangerőszabályzás csont nélkül működik, a gép ki-bekapcsol távirányítóval is, szóval... alakul :)
  • dara
    Jelenleg mi a helyzet?
  • VTomi75
    Na ez is storno. Meglett :) Majdcsak összeáll ez... :)
  • VTomi75
    Daraaaaa :) Rá lehet valahogy venni a szoftverét, hogy a főkapcsoló alvó állapotba kapcsoljon hibernálás helyett? Ez lett volna a lényeg, amiért megvettem.
  • MaSzKa
    dara a leadtek mester én nem :D
    ő ajánlotta
  • VTomi75
    Na most meg egy "hiba a képalkotás során" üzenettel adja be a kulcsot. Valaki tudna segíteni?
  • VTomi75
    Storno. Én voltam a hülye :) Érdekes: most működik a hangerőállítás AUX-on keresztül is :) Viszont a mozgás fura... talán kodek gond lesz. Kissé darabosnak tűnik. Mindenesetre valami már lesz... :)
  • VTomi75
    Sziasztok megint.

Megvettem a DVR3100H-t. Hát kapásból nagyon nem akar működni. Egyetlen hardver települ, "WinFast DVR3100 H" névan a "hang-, video- és játékvezérlők" közé. A PVR2-ben az egyetlen eszköz a "WinFast DVR3100 H BDA Tuner", kép nincs, hangot sehol nem tudok állítani. Én csinálok valamit rosszul?
  • dara
    Hidd el nem hátrány. Meg ez amolyan extrém sport.
  • MaSzKa
    3 tuner 1gépbe

minek annyi neked?