844
Tvtuner
  • Kövesdi A
    Leadtek PVR 2000
    hogy milyen cabelt nem kaptam hozzá olyat amit a hangkártyához köthetnék
    volt benne -elem
    -ANTENA A fm tuner részhez
    -távirányitó
    -meg egyilyen kisebb cabel 20 cm-ter hosszú és téglalap alapú a dugasza
    - a másik a s-viedo hoz egy2-es elosztó !

bocs ha roszul írtam le de nem mindeikröl tudtam hogy mi csoda is !
    de audio cabal nem volt a csomagban !
    és amugy a távirányitóhoz nem kel egy infra fogadó eszköz ?
    mert ha igen az sem volt a csomagban !
  • Kövesdi A
    meg egymásik érdekeség felvételnél van hang de ha csak tv ként hasznám nincs mi lehet enek az oka ?
  • dara
    Sorban: Milyen kártyát is vettél?

Ha Leadtek:

A PVR2-t letöltheted pl innen. Azzal ne foglakozz, hogy nem hivatalos beta verzió, nem jelent semmit, stabil a kód.

Hangot úgy kapsz, hogy összekötöd a tuner- és a hangkártyát. Ehhez kaptál a csomagban egy kábelt. Emellett a PVR2-ben be kell állítanod a megfelelő bemenetet az Audio vezérlése és Felvétel vezérlése legördülőben (Egy példa képben. Lehet nálad mást kell kiválasztani, próbálgasd végig. A kettőt ugyanarra kell állítani, ha a felvételnek is akarod, hogy legyen hangja.) Ehhez persze a Win felvételi beállításait is megfelelően kell beállítani: első lépés, második lépés (szintén előfordulhat, hogy nálad más).

A hangolást Adaptív módban végezd, ha Hungary-val nem jó, akkor pl Croatia megfelelő. (PVR2 esetén már a Hungary is jó kell, hogy legyen.) Ha enyhén zajos, akkor a Ctrl + és Ctrl - kombinációkkal tudsz finomhangolni. És megvan a lehetőség a csatornák egyenkénti kézzel történő hozzáadására is.

A távmachinátor érzékelőjének szintén benne kellett lennie a csomagban, a kártya megfelelő aljzatába kell dugni. És nem árt a távirányítóba belerakni a szintén mellékelt elemeket. Mondjuk hozzáteszem: gép mellett ülve nem igazán van szükség távirányítóra, a fel/le nyilakkal lehet csatornátváltani, a jobbra/balra nyilakkal pedig a hangerőt szabályozni (hatása csak akkor lesz, ha megfelelően állítottad be, mint fent említettem).
  • Kövesdi A
    és amugy a távkapcsolonak hol található a vevöje ?
    gondolom nem csak ugy a semibe küldi a jelet !
  • Kövesdi A
    nem tom nézztem a tesztet és én nem kaptam hozzá olyan progit mind amit ott mutat
  • Kövesdi A
    na sikerült képet kapni de nagyon hangyás csikos a kép rádásul kék és nincs hang nem tudtok segiteni hogy hogyan álitsam be ugy hogy minöségi legyen ?
  • Kövesdi A
    hi tudnátok segiteni meg van a kártya és kéne egy kis segitség hogy meik programal kell meg keresni a csatornákat meg a felvétel !
    elöre is köszönöm !
  • dara
    Én 96MB RAM-mal és 750-es Duron-nal is használtam sikeresen sw tömörítésű kártyát (Leadtek TV2000XP Expert). Te veszel egy hw kártyát, amihez szinte semmiféle erőforrás nem kell ha hw codec-kel veszel fel.
  • Kövesdi A
    ugy nézzki hogy kedd-en meg veszem a leadtek PVR 2000- Tvtuner kártyát remélemnem fogok bene csalodni !
    amugy egy giga ram elég egy tvtunerhez már mint hogy müködjön és mondjuk még egyéb más programok is futhasanak a gépen nah meg persze + amit az xp alapbol el fogyaszt :)
  • Kadzsor
    Sziasztok!

Nekem XP alatt kiválóan működik, viszont amikor Vista-t akartam telepíteni, a telepítő kapásból elakadt, míg az XP feltelepült.
    Ha kiveszem belőle a kártyát, akkor viszont hajlandó települni a Vista is.
    Van valakinek valami ötlete, hogy mi a probléma?

Az alaplapom típusa MSI 945PL Neo platinum.
  • takraj
    Egyetértek. Nagyon fasza progija van.
  • dara
    Faszság! A Leadtek PVR2 az egyik legjobb ilyen program, főleg ha a kártyákhoz csomagoltakat nézzük. Nagyon jól használható, kellően részletesen beállítható és meglehetősen sok szolgáltatást nyújt. Legfeljebb az AverTV említhető vele egy lapon a csomagolt sw-k közül.
  • Kövesdi A
    köszi a sok segitséget amit nyujtotál nekkem de lene egy kérdésem még hogy halotam hogy a leadtek-nek a alap programja amivel fel veni lehet elég gagyesz ez igaz ?
    ha igen milyen más programot ajánlasz felvételre ami aránylag jól is vesz fel !
  • dara
    AC97 és AC97 között rengeteg különbség lehet. A kezdeti megvalósítások egyértelműen alacsony színvonalúak, viszont pl egy ALC650/850-nel már egészen jó szintet értek el. Én egy ALC850-es hangvezérlőt használok, és nem mondanám, hogy sok baj van a felvételi hangminőségével. Eleve figyelembe kell venni, hogy az analóg TV sugárzás hangminősége bizony nem éppen Hi-Fi szintű.
  • Kövesdi A
    és pl egy ac97-es alaplapi hangkártyátol szerinted milyen hang minöség kapható ?
  • dara
    MPEG2 vágása nem nevezhető éppen egyszerűnek, általában az egész stream áttömörítésével jár, de megoldható.
  • Kövesdi A
    az hogy mire akkorom használni tv-böl közvetlenül fel veni a adot müsort némeiket vágva némeiket nem mert ugye bár nem kel a reklám !
  • dara
    A képminősége nagyon jó, ahogy a hangé is (utóbbi függ ugye a hangkártyától is).

A felvett anyag mérete és minősége függ a bemeneti jel minőségétől (ez bármilyen meglepő, befolyásolja a fileméretet is, amennyiben nem fix bitrate-tel tömörít az ember), felvételi codec-től, és annak beállításától, illetve a képtartalomtól és dinamikától. PICVideo (sw) esetén 18-as minőségi beállítással 1h-nyi anyag ~ 6-9GB, MPEG2 esetén (ez ugye lehet hw is) számítható a bitrate-ekből.

L = t(a+v)

Ahol:
    L: file mérete kilobitben
    t: file hossza secundumban
    a: audiobitrate
    v: videobitrate

Ha ebből GB-ot akarsz kapni, akkor el kell osztanod 8x1024²-tel.

Egy példa: 1h-nyi (azaz 3600s-nyi) stream 6000kbps video és 224kbps audio bitrate esetén 2,67GB helyet fog foglalni. A maximális beállítások esetén (10000kbps video és 384kbps audio bitrate) 4,46GB óránként.

Kérdés milyen felhasználást tervezel. Ha közvetlenül akarod az eredményt felhasználni, akkor az első beállításokkal 1,6h-nyi (1h 38' 25,62") stream fér el egy DVD-n. Utóbbival viszont csak 0.98h-nyi (58' 55.43"). Azaz érdemesebb az előbbit használni ilyen célokra.

Ha utófeldolgozni akarsz (pl vagdalni, filterezni, bla-bla), akkor az utóbbi a jobb megoldás (ilyenkor mindig a lehető legjobb minőségben kell ugyanis felvenni). Ennek további előnye, hogy a végleges anyag feldolgozása során alkalmazhatod a többmenetes tömörítést, ami sokkal jobb minőséget ad, mint az egymenetes.

Persze ha maximalista vagy, akkor PICVideo vagy HuffYUV a felvételi codec. Ezek gyengén tömörítenek (utóbbi veszteségmentesnek tekinthető), emiatt kisebb az erőforrásigényük is (bár a hw codec erőforrásigényét nem lehet alúlmúlni). Viszont ezért cserébe nagy méretű file-okat hoznak létre, tehát jó nagy vinyó kell hozzájuk, és mindenképpen utófeldolgozni kell őket. Ezen videocodec-ek mellé mindenképpen tömörítetlen hang illik (ebből 44100Hz mintavételi frekvencia esetén 1h ~600MB-ot foglal, 48000Hz esetén 659MB-ot)

Esetleg még ott lehet egy DV codec (25Mbps MPEG2 egyébként), ami megintcsak nagy fileméretet és nagy erőforrásigényt jelent.
  • Kövesdi A
    Szoval nekked PVR3000-es milyen minöségben vesz fel hang minöség kpminöség stb ? és egy jób minöségi felmétel menyi helyet foglalnálad kb ? pl egy fél -őrás müsor !
  • dara
    Az enyém innen származik.

Probléma van vele mint írtam, pl a teletext egyelőre nem működik.
  • Kövesdi A
    tudsz esetleg mutatni olyan cumputeres boltot ahol lehet kapni PVR3000?
    mint pl Aqua stb !
    mert kerestem és nem nagyon találtam csak 2000-est
    mert sziveseben veném meg a PVR3000-est lehet hogy új éslesznek majd vele egydarabig problémák de gondolom ezek idövel eltünek és igy egy kicsivel jobbb kártyám lesz mint a PVR2000-es
    de ha minden kötél szakad és nem lesz sehol PVR3000 -ES akkor ha nincs ló jó a szzamár is (PVR2000)
  • dara
    A PVR3000 24k körül van. Amiben többet tud pl: paraméterezhető 3-D Y/C és 3-D NR filter, jobb minőségű TV dekóder chip, sokkal jobb rádiórész. A képe élesebb és teltebb...

Viszont még elég friss termék, szóval akadhatnak vele még problémák.
  • Kövesdi A
    szoval akkor azt szüröm ki a írásodbol hogy inkáb leadteket ajánlod PVR2000 -est vagy 3000-est hisz digitális vétel egy darabig ugy sem lesz
    és ha még is lesz 2012 körül digitális vételre lehetöség adig simán veszek mejd egy új hibrid-et ! !

amugy a PVR3000 mijen árban van ? csak mert én a aqua-nál néztem a PVR2000-et 19000 ft !
    és menyivel tud többet az elödjénél ?
    azt amugy én is tudom hogy a Leadtek PVR2000 nem egy rosz tuner kártya
    szerintem meg veszem majd a leadteket eredetileg is ezt szeretem volna csak a haver el bizonytalitot !
  • dara
    Ne keverjük a kettőt. Az említett Hauppage tunerek hibridek (azaz analóg és digitális vételre is alkalmasak). Ha nézni akarod azt a ~3 csatornát (mtv, m2, Duna TV) digitálisan, akkor van értelme megvenni. Kicsit részletesebben. Illetve WinTV HVR4000 esetén lehetőséged van a kódolatlan műholdas digitális csatornák vételére is. Tehát nálunk is van már DVB-T, de csak mennyiségben és térben is korlátozottan, szóval nem biztos, hogy érdemes egyelőre foglalkozni vele. 2012-ig viszont kötelező átállni rá, az meg 5 év múlva lesz. Ismerve magunkat, az utolsó pillanatban lesz ez is abszolválva.

A PVR2000 viszont sima analóg tuner hardware-es tömörítéssel. Viszont kiforrott és bizonyítottan jó minőségű. Viszont ahogy nézem ugyan annyiba van a PVR3000 is, ami egy eléggé új típus. Emiatt még vannak vele problémák, de ismerve a Leadtek sw fejlesztőit, ezt hamar orvosolni fogják. Minőségben mindenesetre felűlmúlja a PVR2000-et, pedig az sem gyenge éppen...
  • Kövesdi A
    hi eredetileg ezt a tuner kártyát szeretem volna meg venii Leadtek PVR2000 Tunerkártya MPEG I-II

de a haverom mondta hogy inkáb ezt vegyem meg Hauppauge WinTV HVR 3000 vagy Hauppauge WinTV HVR 4000
    szerintetek megéri meg veni?
    a Hauppauge- jobb a leadtek-nél ?
    anyit tudok hogy Hauppauge ezeken van digitális szabvány de csak enyi lene a külömbség ?
    végülis a digitális szabvány nem fontos hisz 2012 nem lesz digitális tv jel !
  • dara
    Tömörítés erőssége. bemeneti jel minősége...
  • Kövesdi A
    amugy igazábol mi is számit a felvételnél hogy jó minöségü anyagot kapjak ?
    gondolom max felbontás és még ?
  • Kövesdi A
    szoval akkor ha egy live-nak nagy az alapzaja de akkor pl enek milyen lehet az alapzaja Sound Blaster X-Fi Xtreme Audio 5.1

de akkor vég eredményben job a sima alaplapi mert kiseb az alapzaja nem ?
  • dara
    Nem jól állítottad be a WinfastFM-ben a bemeneti eszközt. A felvételit viszont igen.
  • dara
    Kérdés mit tud felvétel szempontjából a kártya. Ha nagyon torzít és magas az alapzaja, akkor kellemetlen lehet az eredmény. Szerintem egy Live! alapzaja rettenetesen magas felvételhez.
  • takraj
    Nekem TV2000XP Global van... ez ugyebár eléggé hasonló felépítésű kari (kivéve a hardveres rögzítést)... nekem egy olcsó 2000Ft-os bóvli hangkártyám van és tökéletesen meg vagyok elégedve a felvétel minőségével. Szal tökéletes lesz az alaplapi is!
  • ferere
    sziasztok tudna nekem valaki segíteni van egy winfast dv2000 tv tunerem és a tv része mükö de az fm része tök süket van rajta felvételi lehetőség az fm ről fel is veszi és a felvételnél viszont van hang
  • Kövesdi A
    És menyire szükséges pl a felvételhez egy jobb hangkártya vagy a alaplapi ac97-esel is tökéletes lesz a felvétel ?

csak mert a rendszerkövetelmények közöt olvastam hogy hangkártya akkor menyire számit ? vagy nincs semi jelentösége hogy alap lapi vagy sem !
  • takraj
    Itt egy teszt:

http://prohardver.hu/cikkek/2006-10-19/leadtek_tevetunerek_pci_foglalatban/
  • Kövesdi A
    Köszönöm a válaszod !
    legalább halotam már vaklakitöl valami infot rola !

amugy tudsz rola esetleg valami már mint hogy milyen minöségben lehet vele fel veni stb ?

ha esetleg tudsz róla testet szivesen fogadnám !
  • dara
    Kiforrott és jó tuner, kitűnő gyári sw-vel. Nyugodtan megveheted.
  • Kövesdi A
    hi nekkem az lene a kérdésem hogy a http://www.aqua.hu/index.php?id=termekek&kat1_id=207&kat2_id=210&kat3_id=36&

ezen az oldalon található tv-tuner kártyák közül szerintetek meik a legjobb és a legjobb vétel ?

én eben gondolkodtam " Leadtek PVR2000 Tunerkártya MPEG I-II >> A nagyításhoz kattintson a képre!

Leadtek PVR2000 Tunerkártya MPEG I-II" de mivel nem értek hozzá gondoltam meg kérdezlek titeket is !
  • Laxxa
    Sziasztok, remélem tudtok segíteni.
    Most vettem egy PIXELVIEW tipusu Tvtuner kártyát és az a problémám, hogy ha bármit fel akarok venni a tv-ből csak a hangot veszi fel és mást nem, azt is 230Mb 15sec be.
    próbáltam a beállításait de azt írja ki, hogy kódoló eszköz nem érhető el.
    Remélem a problémára tudja valaki a válszt.
    A válaszokat előre is köszönöm!
  • CopyG
    Helyesbítek, mindegy milyen módban nézem, elkezd recsegni, ha bármit csinálok!
  • CopyG
    Volna egy gondom. Nem tudom hogy a kártya csinálja e, vagy a PowerCinema, de mikor kirakom kicsibe, hogy mindig látszódjon a tv adás és közben netelek, vagy vagy valami olyat indítok el, ami erőforrásigényesebb, akkor elkezd recsegni a hang. Ha leállítom stop gombbal a tv-t és visszakapcsolom akkor megszűnik, de miután újra böngészni kezdek, újra ezt csinálja és csak ebben az állandó látszódó módban. Mi lehet a gond?