844
Tvtuner
  • dara
    Ha sok helyed van, vagy DVD a célformátum, akkor hardveres MPEG2 vagy hardveres DVD.

Ha jól értelmezem a második kérdésed, akkor az interlacecsíkokat (fésűsödés) látod. Erről lenne szó?
  • bzoley
    "Faszság! A Leadtek PVR2 az egyik legjobb ilyen program..."
    Ez határozott kijelentés volt
    Egyébként igaz.
    (nahát, itt sem jártam még)
  • Kövesdi A
    kicsit jo lenne töbet tudni a progiban lévö codec-ekröl hogy pl meik mikor jó stb
    edig a dvix-eset használtam van még olyan codec ami szerinted egészen jól használható és a minöség sem lesz olyan borzasztó !
  • Kövesdi A
    csak azt nem értem hogy az mért van hogy felvételnél amikor divx codec-et használok bár milyen más formátumban pl mpeg 1-2 a felvételnél a vonalak nem egyenesek ha nem egy picsit pixelesekolyan mintha lenne egy vonal de több részre taglodig egymás allat mellet enyhén eltolva
  • dara
    Ha egyből kész anyagot akarsz felvenni, akkor Progresszív. Ha utófeldolgozni akarod, akkor valamelyik interlaced, hogy melyik az már ízlés dolga.
  • Kövesdi A
    képrögzités modjánál meiket célszerü ki választani meikel lesz a legjob a felvet anyag ?
  • dara
    Ha a TV-n is ilyen a kép, akkor tényleg nem tudsz mit kezdeni a tunernél.

Most hirtelenjében én sem tudom hol lehet állítani. Egyébként a PAL rendszerben 50 félkép, azaz 25 teljes kép jelenik meg másodpercenként. (Gyanítom ehhez igazodik a program is, de rákérdezek.)
  • Kövesdi A
    de amugy észre vetem hogy a tv-ben is meg található ez a kis hangyás foltok szoval a jell ami bejön a szobámba az már eleve ilyen sajnos ugy ezen sehogy nem tudok segiteni semilyen finom hangolásal !
    de igy is elég jó
    anyira nem lehet észre veni csak ha már nagyon oda figyelsz a részletekre !

amugy a fps-t hog menyivel vegyen fel hol lehet álitani ?
    gondolom mindig alapbol 30 nem azalat már az emberi szem észre veszi hogy lassú a mozgás !

és köszi hogy segitetél nélkülüled nem sokat ért volna ez az egész !
  • dara
    A hangolási problémát nem csak én tapasztaltam. Én is csak véletlenül jöttem rá, de mások is megerősítették.

Nem hinném, hogy erősebb a csillapítása (nem szűrés, az túl szép lenne), mint egy kettes osztónak. Ráadásul a mai elosztók már sokkal kisebb csillapítást okoznak, mint a régebbiek (nekem ilyenekhez van szerencsém, kettő is van a kábelben). A kábel vezetésére is figyelj oda, hurok pl még véletlenül se legyen benne. A csatlakozók is megfelelően legyenek bekötve, sokszor ez is probléma (sajnos a csatlakozók minősége sokszor hagy maga után kívánnivalót).

A 75Ohm az rendben, annyinak kell lennie. Elméletileg a kábelek dobján szokott lenni specifikáció, azon rajta lenne. Nem meglepő mondjuk ha egy boltban erről nem tudnak, ez nem feltétlenül szemükre vetendő.
  • Kövesdi A
    szoval akor lehet hogy a mostani erösebb szürést ado 3-as eloszto okoza a problémát ?
  • Kövesdi A
    ah nem is tudtam hogy a PVR 2 sokal feljeb álitjah a csatornákat

ami rá van írva adat az 75 Ohm
    azt hogy menyi Mhz -et vagy Ghz-et bir el sajos fogalmam sincs szerintem még az elado sem tudta volna !
  • dara
    A PVR(2) alapból ~250kHz-cel fentebb hangolja a csatornákat mint kellene. Ezt kézzel elintézheted, ugyanis a Ctrl + és Ctrl - kombinációkkal 25Khz-es lépésekben finomhangolhatod a csatornákat.

Egyébként egy PC-s tuner mindigis érzékenyebb lesz a bemenőjel minőségére, ezért lehetőleg minnél kevesebb osztót kell elé beépíteni. Ha egy hármas vagy négyes osztót használsz, akkor az nem probléma, olyan mintha csak egy osztó lenne. Emmellett léteznek jelerősítők, ezekkel lehet valamelyest javítani a helyzeten (viszont ha alapból zajos a jel, akkor a zajt is tovább erősíti).

A kábelen szintén sok múlik, érdemes jó minőségűt használni, ami legalább 1GHz-et bír.

A konfigom kb ugyanolyan mint a Tiéd (AN8 Ultra, A64 3500+, 2x512MB RAM a többi lényegtelen, tulajdonképpen a lap is), CnQ bekapcsolva és az említett beállításokkal tipikusan 1800MHz mellett 75-80%-nyi procterheléssel vesz fel.
  • mrbaba
    Thnx
  • Kövesdi A
    vagy az lehet a gond hogy mivel nálam a cabel 3 felé ágazik el egy 3-mas elosztoval aminek a szürése 5-2040 mhz -ig terjed !
    na és hogy azért ilyen a jel mert hogy 3 felé ágazik szét a cabel és igy csökent értékü jelet kap a tv-tuner ?
    vagy a elosztó hibája ?

vagy a jelet akkár hány felé osztom normális vételnek kel lenie nem ?
    mert elvileg egy cabel-tv-t kb 3 max 4 tv .re lehet szét szorni na és akkor a tv-tuner a 4-edik ezért lehet hogy egy kicsit hangyás a kép ?

vagy ez az egész 3 tv-és dolog csak egy nagy humbug ?
  • Kövesdi A
    köszi ezt a linket nagyon sok hasznos info le van írva !
    még valami az hogy egy picit hangyás a kép már mint az élő adásnál anak lehet az az oka hogy a kábel amit a tv tunere kötötem nem olyan vastag mint amin a cabel-tv-t bekötöték ?
    vagy ha nem akkor szerinted mért nem teljesen tiszta a kép ?

amugy szerintem egész jó configom van
    Gigabyte K8NF-9 939-es aaplap
    egy giga 400 mhz -es ddr ram
    Amd Atlon 64bit 3500+
    Club 3d 7600 gt

gondolom ez a config elég azon beálitások használatához amiket egy pár üzenetel előbb írtál ?
    "Ha erős a géped, akkor pl DivX 1235kbps + mp3 128kbps."

• TH0R
    Sziasztok!

Lenne egy problémám!

Most vettem egy asus my cinema - p7131 tv tunnert.. de nem ismeri fel a gyári programja (my cinema)!.. az eszköz kezelőben is látja minden távirányitó müxik.. de ha tv-t akarok nézni vagy rádiót halgatni mindig azt a választ kapom "no tv (radio) tuner device".... mi kelhet hogy jó legyen.. konfigom:

gigabyte ga k8nsc 939 alaplap
    512 mb ram
    amd athlon 64 3000+
    asus readon 9250 256mb

plz help!
  • dara
    Gyakorlatilag bármelyik profilt lemásolhatod a Hozzáadás gombbal (kér egy nevet, alapértelmezésben "Másolat: eredeti profilnév"). Ezután kedved szerint szerkesztheted őket (persze MPEG1/2-ből nem csinálhatsz avi-t) a Szerkesztés gombra kattintva. DivX-et codec-ként a "Tömörítetlen AVI" vagy az "MPEG-4" peofil másolatában állíthatod be (persze ehhez fel kell telepítened a DivX-et). A codec-et a Videó kodek legördülő menüben választhatod ki (gyakorlatilag bármilyen a rendszerben bárki által hozzáférhető DS codec használható a PVR(2)-ben), majd a Videó kodek beállítása gombra kattintva állíthatod be a paramétereit.

Mindenki tudatlanul jön a világra, ez nem szégyen amennyiben hajlandó és képes fejlődni. Én is nulláról indulva ismertem meg a PVR-t, majd a DTV-t (ez utóbbit keresztelték át PVR2-re). Sok hasnos infot szerezhetsz bzoley oldaláról.
  • Kövesdi A
    bocs de szeretem volna képet be rakni de nem tudtam mert tulnagy mérete
    de van Mpeg 1 normál m jó minöség job minöség Mpeg 2normál m jó minöség job minöség

vcd
    super vcd
    dvd
    windows media R
    Tömöritetlen avi meg ugyan ezek hardveresen nem látok ott dvix formátumot holtalálom ha ott nincs vagy a kodekel kell valamit manipulálni bocs hogy enyire tudatlan vagyok de sajnos még csakmost kezdek bele rázodni az ilyen dolgokba !
  • Kövesdi A
    Divx nme találtam ilyet a felvételi profiloknál
    ezek vanak
  • dara
    1365kbps

Ha erős a géped, akkor pl DivX 1235kbps + mp3 128kbps.

MPEG1/2 ekkora bitrate mellett kb használhatatlan. A DivX meg nem biztos, hogy kielégítő minőséget ad majd, főleg a gyors mozgásoknál.
  • Kövesdi A
    ok ez is meg van !
    bár monjuk nem a legjob minöségben jönn az adás de azért jó

amugy milyen beálitások mellet érhetö el 200 mega allati és 20 perc környékü felvétel ?
  • dara
    A hangeszközöket ugyanúgy be kell állítani, mint a PVR2-ben. Lehet csak emiatt nincs hangod.
  • Kövesdi A
    nem tom nálam másodjár sem indul az fm tuner tök süket pedig elvileg a keresés talált csatornákat !
    a fm tuner antenáját mindegy hogy hova helyezem el ?
  • dara
    Kérdés mi neked az ideális. Ha a hw codec-et használod, akkor 8000kbps video és 224kbps hang nem fogja elpusztítani a szabad helyet a vinyódon. Sw codec már érdekesebb kérdés, ez a procid erejétől függ.

Az FM-et a PVR2 vezérlőpultján az FM gombra kattintva indíthatod el (vagy TV vagy FM, a kettő együtt nem megy!). Lehet elsőre nem indul zökkenőmentesen, de másodjára már nem szokott gond lenni vele. Ha mégis lenne, akkor itt a legfrissebb verzió, bár ha azt a PVR2-t töltötted le, amit linkeltem, akkor abban is ez van. Egyébként ne lepődj meg, még a régi design, nem igazán fejlesztik, csak kompatibilissá teszik az újabb tunerekkel.
  • Kövesdi A
    az fm tunert hogyan lehet müködésre birni ?
  • Kövesdi A
    és amugy szerintetek meik az a optimális felvételi beálitás ami egész jó minöséget ad de a mérete sem lesz több giga ?
  • Kövesdi A
    végre van hang meg ugy kép is
    nincs valakinek véletlenül egy mentet csatorna beálitása ?
    vagy nincs mod ilyenre hogy az adot csatorna be álitást elmentsük és késöb elö hozzuk ?

jut eszembe pl a felvételröl van ara lehetöség hogy a pl a csatorna logoját meg a korhatárt jelzö kis sárga kört el tüntesük ?
    vagy ez csak vágásal lehetséges?
  • Kövesdi A
    de a távirányitó aljzata nincs meg az ki hagyták a csomagbol dögöljenek meg gondolom nem igen lehet szerezni külön nem ?
  • Kövesdi A
    jobban meg nézztem és végülis meg találtam a audio cabel helyét csak hát nem fekete mint a képeken ha nem csak 4 szálbol álló foglalatt de össze kötötem az alaplapont talált hasonlo foglalatal gondolom nincs tulsok az alaplapon belöle !
  • dara
    Anélkül nem fogsz. Bár a jelek szerint az a téglalap alakú csatlakozó valóban audiokábelre utal. Ha megoldható, akkor esetleg pár képet fellökhetnél arról, ami van.

A távirányító aljzata egy sima 3,5mm-es jack.
  • Thibi
    Lenni kellene valamilyen téglalap alakú csatlakozónak a tv kártyán,hátul gondolom nincs audio out jack dugó.
  • Thibi
    Igen , a kétfelé ágazó madzag az fm antenna
  • Kövesdi A
    és anélkül az aaudoi cabel nélkül nme is fogok hangot kapni vagy van rá más megoldás is hogy hangok kapjak ?
  • Kövesdi A
    ÉN ara a zéz szinü cabelre ami 2 felé ágazik nah hogy az a fm antena nem ?
  • Kövesdi A
    akkor csak a távirányitó vevője nincs meg a Tv-teuneren meg nincs olyan aljzat amit emlitetél legalábis is én nem találtam rajta !
  • Thibi
    A téglalap alakú dugaszos kábelt kellene a hangkártyához/vagy alaplapi cd-in dugaszba bedugni
    http://www.leadtek.com/eng/tv_tuner/image/winfast_pvr2000_3.gif
  • dara
    A hangkártyához ugyan olyan kábellel kell kötni, mint ami a CD/DVD meghajtót köti a hangkártyához (ennek már semmi értelme egyébként).

PH! teszt. Fentről a második képen (a flash reklám nem számít) ott vannak a tartozékok, amiknek a dobozban kell(ene) lennie. Az alsó sor balról jobbra: audiokábel, távirányító vevője, breakoutkábel.
  • Kövesdi A
    bocs de ezt nem értem hogy hogy ugyan ara van álitva ?
  • Kövesdi A
    gondolom ilyen cabelt a hangkártyához amivel össze köthetem lehet kapni egy számtech boltban ?
    nem tudnád részletesen le írni hogy mit álitsak be ponrol pontra ?
    kezdve pl a képel továb a hanghoz stb !
  • dara
    Az Audio vezérlése és a Felvétel vezérlése ugyan arra van állítva?