844
Tvtuner
  • Kövesdi A
    hát az tényleg nem tulsok !
    felvételnél egy kicvsikét életlenebb a kép az élő adáshoz képest (amikor nem veszek fel )

amugy az a fm rádió váltó gombja meleti e betüs gomb mire való mert látam hogy nagyon sok mindent lehet ott álitani fps felbontás mhz stb
    de ugy nem lehet felveni akor mire jó ?
  • dara
    A beállítópanelen van egy élesség csúszka (a fényerő és egyebek között). Ennyi az össz beavatkozási lehetőséged.
  • Kövesdi A
    A felvétel éleségét hol lehet álitani ?
    pl wmv vagy tömöritetlen avi-nl formátumban !
  • bzoley
    Még egy szavazt a DTV1800 H, DTV2000 H, kártyákra hogy könnyebb legyen dönteni. A két tuner csak az elkelmazott tunerben tér el egymástól(Si/RF). A DTV1800 H az újabb.
  • bzoley
    Nem éri meg, de azért meg lesz oldva:)
    (Hybrid DVB-T + Analog + HW MPEG )
    Több infó nincs róla, de pofára ugyanúgy néz ki, mint a PCI-E-s PVR2000(PxPVR2200), valszeg az XC2028 helyett XC3028 kerül rá. És ennél még jobbak is lesznek.
  • dara
    Nem csoda, hogy alacsonyabb felbontásban nem mosódik el. Alapvetően két oka van:

1. Ha ugyan akkor a bitrate-tel tömörítesz, akkor kisebb felbontás mellett több bit jut egy pixelre (pontosabban kevesebb pixel egy bitre).
    2. Az lefelé történő átméretezésnek önmagában van zajelnyomó hatása. Márpedig a bejövő PAL jel felbontása 768x576 (még ha nem is ekkora felbontásban kerül rá a műsor), szóval ha ennél kisebb felbontásban veszel fel, akkor a decoder már át kell, hogy méretezze.

Ami miatt érdemes a maximális felbontást használni: utófeldolgozáshoz megőrzi a bemeneti stream-et a lehető legnagyobb mértékben. Azaz a veszteségek ellenére jobb lesz a kimeneti stream minősége és a lefelé történő átméretezés zajelnyomó hatását is ki tudod használni. Utóbbi persze DVD esetén nem számít.
  • dara
    Az Asus-t tényleg felejtsd el, rohadt szarul van támogatva sw és úgy minden szempontból (az Asus ebből a szempontból hagyományörző).

A GB-ket nem ismerem. Viszont mellékelt sw a PowerCinema, az meg nem éppen a konfigurálhatóságáról ismert (röviden tömören szar).

Amit viszont tudok ajánlani, az a Leadtek DTV1800 H és DTV2000 H. Vista kompatibilisek, jó sw, megbízhatóság.

Egyébként a hibridtunerek között nem igazán van hw kódolású. Digitális jelet nem is kell, csak simán menteni. Ezek a tunerek többnyire ígyis elég zsúfoltak, nem éri meg mégegy chipet rájukerőszakolni. (Bár a Conexant gyárt 2in1 broadcast decoder + MPEG encoder chipet. És az analog Leadtek PVR3000-nek is mindkét oldalán van chip meg minden.)
  • cicamisa
    Sziasztok!

Segítséget szeretnék kérni, kinéztem 3 féle tv tunert:

1. ASUS My Cinema-P7131Hybrid
    2. GIGABYTE GT-PTV-TAF analóg + digitális TV tuner
    3. GIGABYTE GC-PTV-TAF analóg + digitális TV tuner
    A kérdésem az lenne, hogy beüzemelésük és működésük szempontjából melyik a megbízhatóbb? Az ASUS-ról nem sok jót olvastam. A GIGABYTE-ról viszont nem igazán találok hozzászólásokat és véleményeket.Melyiknek van jobb képminősége? Honnan tudom megállapítani, hogy hardveresen,vagy szoftveresen kódol?Valóban nem várható el az ilyen kártyáktól,hogy olyan képminősége legyen, mint a TV-nek - vagy ez függ a harverkörnyezettől?Nekem TV nézésre és előre programozott felvételek készítésére kellene.A két GIGABYTE kártya között nem igazán látom át a különbséget.
    Előre is köszönöm a válaszokat.
  • takraj
    nem terheli a gépet
  • Kövesdi A
    amugy mire is jó a hardveres felvétel ?
    mivel jobb a simátol ?
  • Kövesdi A
    igen megjelenik
    hol is kapcsolható ki ez a xvid státusz ablak ?

csak mert ha alacsonyab felbontást használok nincs elmosodás de magasabb felbontásnál mindig elöjönn !
  • bzoley
    Optimális felbontás nem feltétlenül van, hacsak nem a cpu számára.
    Adott felbontáshoz ajánlott sávszélesség viszont igen. Real time tömörítésnél egy 720*576-os képmérethez szükséges lehet 2-3000kbps, hogy ne blokkosodjon a kép, de ehhez még a cpu-t is meg kell dolgoztatni rendesen. Egy 352*288-as képmérethez már 500kbps is elég lehet. Szóval sok múlik a beállított sávszélen, de emellé még számos dolgot be kell lőni, hogy valóban élvezhető legyen a felvétel. És ilyenkor szokott jönni az, hogy nem bírja a cpu időben feldolgozni a túl nagy képeket.
    Ezért lehet ajánlottabb Mpeg2 felvételt készíteni akár 6-8Mpbs sávszéllel. Kevésbé terheli a gépet, és a végeredmény is kielégítőbb lesz. Igaz, némi utómunkára szükség lehet, ha avi-ra van szükséged.
  • bzoley
    Felvételkor megjelenik az XviD státusz-ablaka?
    Ha igen, a beállításokban kapcsold ki, az okozza a kvázi fagyást.
  • Kövesdi A
    mert érdekes de csak magasabb felbontásnál jeletkezik ez a bizonyos elmosodás alaconyab felbontásoknál nincs
  • Kövesdi A
    azt nem tod véletlenül hogy anak mi lehet az oka hogy ha xvid cocec-et szeretném használni és felveni elinditom a felvételt de amint a stopra kattintok megáll a program és a feladat kezelőben ez olvasható nem válaszol vajon mért csinálja ezt ?
    talán nem mindeik formátumal használható együt a xvid cocec ?
    amugy szerinted meik formátumban menyi az optimális felbontás beálitás ?
    vagy ez teljesen lényegtelen lehet bármenyi ?
  • dara
    Nem tudok róla, hogy külön forgalmaznák. Viszont megpróbálhatod a következőt: veszel egy fotodiódát egy 3,5mm-es jackdugót és némi vezetéket hozzá. Mindezt összeforrasztod (dugó -> vezeték -> dióda). És kipróbálod, ha nem működik, akkor megfordítod a diódát. Ha akkor sem, akkor máshogy kell megoldani.
  • Kövesdi A
    Amugy nem tudod hogy a távirányitóhoz vevőt lehet valahogy szerezni
    külsöleg ?
  • TH0R
    ööö bocs denem winfastom van.. asus my cinema p7131.. és power cinmát használnék ha müködne.. igy maradtam aChris Tv 5.01-nél és még mindig nem müxik a távkapcs :)
  • dara
    Beállítás kérdése.
  • Kövesdi A
    köszi csak azért kérdeztem mert van egy animéröl videom ami 40 mega 20 perc a minösgée is elégé elfogadható WMV formátumban van és érdekelt hogy létre tudok e hozzni hasonlo méretben hasonlo minösget de sajnos több let a méret de a minöség is jobb let valamivel

amugy szerinted hogy lehet egy WMV 20 vagy 40 mega egy 20 perces felvétel ?
  • dara
    Windows Media(R) Video-t válaszd a profilok közül. Persze ne számíts valami őrületes konfigurálhatóságra, az sosem volt jellemző a wmv-re.
  • Kövesdi A
    de igen bocs wmv formátumba hogy lehet felveni ?
  • dara
    amv? Nem wmv, vagy asf?
  • dara
    A WinFast Wizard-ban engedélyezve van a távirányító? (jobbgomb a Wizard-on -> Setting -> Remote Controller Enable-re. Esetleg el lehet még szórakozni az MCE Remote kapcsolgatásával is.
  • Kövesdi A
    mostmár ugy ahogy kezdek bele rázodni bár még egypicsit mindig bonyolul néhány dolog de lesz ez még jobb is !
    pl amv-ben hogy lehet felveni a pvr-ben nem látam ilyet vagy ez is codecel lehetséges csak ?

amugy van még valami használható felvevő progi a PVR 2 kivül ?
  • TH0R
    Mit kell csinálni akkor ha kikapcsolás után.. ha vissza kapcsolom a gépet többet nem müxik a távirányitó csak ha újra rakom a tuner drivert.. ?
  • dara
    Na várj, itt ellentmondás van. Vagy DivX, vagy wmv. Egyébként ott gyaníthatóan kBps-ban van megadva (azaz kilobytepersecundum). 97kBps ~800kbps. Ezt viszont a DivX saját beállítópaneljén tudod állítani. Ezt a Video kodek beállításai gombra kattintva tudod előcsalogatni.
  • Kövesdi A
    az audio codec beálitásaira nem lehet katintani csak a video codec beálitásaira !
  • Kövesdi A
    igen a 56 az az audio bitsebesége de a videoé amit felvetem divx codecel windows media fomátumban 640*480 anak sem sokal több 97 kbps

már csak aztkéne tudni hogy a video bitsebeség hol álitható ?
    mert olyan 220 körüli lenne szerintem az elfogadható nem pedig 97 !
  • dara
    Legördülő menüben a profil beállításainál. Audio kodek beállításai néven keresd.
  • Kövesdi A
    de a bitrate hol álitható ?
  • dara
    Az elmosódás oka lehet pl az alacsony video bitrate. Ez a hátrány ha egyből kész és kis méretű anyagot akarsz felvenni. Ezzel nem tudsz mit kezdeni, csak a bitrate-et növelheted (előbb utóbb kifogysz a prociból) vagy más codec-et használsz. Pl a hw MPEG2-t, akkor viszont át kell tömörítened ha kisebbet akarsz. (10000kbps video + 386kbps audio mellett 1h ~4GB) Esetzleg egy MJPEG codec, ez viszont óránként ~5-8GB (képtartalom függő) és mindenképpen át kell tömörítened.

Gondolom ez az 56kbps a hangra vonatkozna. A Win beépített mp3 codecje csak ennyit tud. Telepítsd fel ezt.
  • Kövesdi A
    másik kérdés azt nme tod hogy a bitsebeséget hol lehet álitani és menyi az a bitsebeség ami már azért optimálisan jó

csak mert a divx codec alapbol 56-os bitsebeségben veszfel nem kevés egy kicsit

és bocs a sok kérdésért !
  • Kövesdi A
    nem tod mi lehet enek a kis elmosodásnak az oka ?
    mert néha sikerül jól beálitanom néha meg nem jah és csak felvétel közben van !
  • Kövesdi A
    amugy eröl a hibárol beszéltem csak egy picit zavaro néha . vagy talán a magas felbontás teszi

• Kövesdi A
    végülis csak anyi volt hogy rossz codec-et tetem be!
    amugy a codec választásban tudsz segiteni hogy meikeket érdemes használni ?
  • dara
    Az ilyesmit sose tartsd magadban, mindig oszd meg a tapasztalataidat másokat segítve.
  • Kövesdi A
    hasonlo de nem enyire durva de hasonlo inkáb olyan hogy a vonalak nem teljesen egyenesek hanem egy kicsit pixelesek éski tülemkednek

mintha lene gey 5 cm hoszu egyenes és 3 felé tagolodik az egyenes mind a 3 tagolat éphogy csak 1mm-terel logki az eredeti vonal ivéböl de nagyon zavaró tud lenni de már találtam rá megoldást !
  • bzoley
    Néha benézek az rFactor topic-ba, de ennyi. Nem tudtam, hogy ilyen topic is van.
  • dara
    Bazzeg! Nem is tudtam, hogy itt is szoksz manifesztálódni...