Tvtuner kérdések

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Kövesdi A
élõ adásnál van hang a tv-tuneren ha hiba van de ha van hiba a felvételnél sincs hang sõt bár mely film fájlt akarok elinditani aban nincs hang
de most újra raktam a wint idáig nem volt hiba talán már nem is lesz

amugy a driver.hu-rol le szedtem egy drivert hozzá valami 2005.12 hónapjában került fel biztos jó lesz !

A legutolsót nyugodtan használhatod.

A hibát viszont nem maga a tuner okozza, inkább valami sw hiba. Lehet nem ártana felrakni a legutolsó DX frissítést.

A hang nincs probléma azt jelenti, hogy a felvett videon nincs hang? Mert azt okozhatja sw codec esetén, hogy nincs összekötve a tuner és a hangkártya, illetve nem jól van beállítva a Felvételi vezérlés.

Kövesdi A
LEADTEK PVR 2000-ES TV-TUNER kártyához meik drivert ajájátok ?

Kövesdi A
hi szerintetek okozhat a tv-tuner kártya olyan problémát hogy a gépen elszál a hang
A Generic host progress for win32 services leállt elnézést kérünk a kellemetlenségért "

csak mert azota áll fent kb ez a hiba miota a gépemben van a tv-tuner kártya . és ha nem a kártya okoza akkor szerintetek mi lehet a okozoja ?

mert a másik érdekeség hogy lejátszásnál nincs hang de a PVR-2 ben van hang !

SZevasztok!

Kérdésem volna, remélem tudtok nekem segíteni.
Létezik-e digitális adások vételére alkalmas, szoftver kulcsos tv tuner kártya. Olvasgattam a forumot, de nem találtam róla semmit.

Köszönet: Falab
és itt van 2kép a tv csatornákról(RTL Klub és TV2):
http://kepfeltolto.hu/index.php?img=2jfp
http://kepfeltolto.hu/index.php?img=2jfq
Íme 6db kép a beállításokról:
http://www.kepfeltolto.hu/?img=2jfr
http://kepfeltolto.hu/index.php?img=2jfs
http://kepfeltolto.hu/index.php?img=2jft
http://kepfeltolto.hu/index.php?img=2jfu
http://kepfeltolto.hu/index.php?img=2jfv
http://kepfeltolto.hu/index.php?img=2jfw
"szeretném lecserélni egy olyanra ami nagyobb és jobb minõségû képet tud."

Nagyobbat? Minél? A szabvány analóg TV adásnál? (Amúgy is 1024-ben tudja, ami már is túl nagy nagyítás és szétesik a kép.)

A kép ugrál és szemcsés de rakok be néhány fotót a beállításokról és a képrõl is.Hogy érted a zsolgáltatómat?Mert kábeltv-nk van.
A képeket link formájában rakom be,mert nagy a mérete
Igen. Legalábbis a gyári programok esetén mindenképpen.

Üdv mindenkinek!
Annyi lenne a kérdésem hogy a leadtek kártyáit (PVR2000, PVR 3000) kötlezõ jelleggel össze kell kötni a hangkártyával ahoz hogy TV nézésnél, ill. rögzítésnél legyen hang?

MSI G31M2FD V2 | C2D E4500 2,2GHz | 2x1GB Kingston DDR2 800MHz KIT | Galaxy GeForce 9600GT 512MB OC Xtreme Tuner | 320GB SATA2 HDD | FSP SAGA+ 450W Passive PFC | Hauppauge WinTV-HVR 1300 MCE

Chrystopher
Esetleg csinálhatnál néhány fotót a beállításokról...
Most leírod, hogy rossz a kép abból nem tudjuk, hogy mi a kiváltó oka..
Kicsit bõvebben:
-milyen a kép(vibrál, ugrál, akadozik, lilaszínü, szemcsés, stb..)
-milyen formátumot adtál meg(ntsc,pal(b/m/n/stb..)
-milyen szolgáltatód van?
-megfelelõ a kábel?
-tvbe dugod a kábelt akkor ott is rossz-e a kép?
-ilyen apróságok...

Hello!
Nekem most egy Pinnacle PCTV 110i tv-tunerem van és szeretném lecserélni egy olyanra ami nagyobb és jobb minõségû képet tud. T-home (IPTV) tv van bekötve tehát mindenképp olyan kéne amin S-video csatlakozó van mert másképp nem tudom átvinni a képet (vagy hdmi de én ilyen karit még sehol se láttam). Esetleg videódigitalizáló is szóba jöhet csak nem tudom hogy az befogadja-e a TV-bõl jövõ S-video képet.

Szeretnék egy kis segítséget kérni, hogy milyen karit vegyek mert nem szeretnék melléfogni.
sziasztok
A segítségeteket szeretném kérni.Van 1 AVerTV GO 007 FM tvkártyám és hát elég rossz a kép mi lehet az oka?kérlek válaszoljatok mert nagyon fontos volna!!!amúgy számít az hogy a tunert 8000-ért vettem?
Kövesdi A
nekkem is ilyen van mint amilyet pont emlitetesz és szerintem nagyon jó tv-tuner !

takraj
jó tuner, hardveresen rögzít, jó vétel

AMD Athlon 64 4200+ X2 CPU, 2GB DDR2 DC, ASUS HD2600XT 256MB GDDR3, Asrock AliveNF5-eSATA2+, FSP 400W

Sziasztok!

Nagy segítség kellene.
Van egy Pinnacle kártyám. távirányításhoz szeretném használni a girder nevû programot de sajnos nem látja egyáltalán az infrámat.
Nemtudom, hogy mit kell beállítani. Azt írja ki a program indításkor, hogy nem képes megnyitni a com portot
Leadtek PVR2000 PAL PCI Tuner
valaki tud véleményt mondani errõl a tunerrõl?

Chrystopher
Sziasztok! Van egy Hauppauge Tv-Tuner kártyám. Ha kell adok pontos gyártmányt. Felraktam a drivert, rádió kezelõprogiját, távikezelõ progiját, tv adás megjelenítõ progit. --> Összekötöttem a tv-vel, vidicammal. //Szóval a kellemeset a hasznossal// Ez mind frankont ment. Megy is, viszont a tv adás hangja viszhangos. Mit tudok tenni? A Hangkártya egy Audigy Sound Blaster. Line-in bemeneten adagolja be neki a tv-tuner a hangot. A Windows Hangkezelõ beállításokban semmi lényegeset nem találtam. A TV mindeddig mûködött. (~1+hét)..

Elõre is köszi,
Psyho

Ha a gombra rámész és rajta hagyod egy kicsit az egérkurzort, akkor felugrik a cetli: Élõ közvetítés. Azaz hálózaton keresztül tudnád sugározni a TV-adást vagy egy megnyitott video-t.

Kövesdi A
hát az tényleg nem tulsok !
felvételnél egy kicvsikét életlenebb a kép az élõ adáshoz képest (amikor nem veszek fel )

amugy az a fm rádió váltó gombja meleti e betüs gomb mire való mert látam hogy nagyon sok mindent lehet ott álitani fps felbontás mhz stb
de ugy nem lehet felveni akor mire jó ?

A beállítópanelen van egy élesség csúszka (a fényerõ és egyebek között). Ennyi az össz beavatkozási lehetõséged.

Kövesdi A
A felvétel éleségét hol lehet álitani ?
pl wmv vagy tömöritetlen avi-nl formátumban !

bzoley
Még egy szavazt a DTV1800 H, DTV2000 H, kártyákra hogy könnyebb legyen dönteni. A két tuner csak az elkelmazott tunerben tér el egymástól(Si/RF). A DTV1800 H az újabb.

http://www.lhsite.hu - Leadtek TVtuner driver-ek, WinFast PVR, WinFast PVR2, Help

bzoley
Nem éri meg, de azért meg lesz oldva😊
(Hybrid DVB-T + Analog + HW MPEG )
Több infó nincs róla, de pofára ugyanúgy néz ki, mint a PCI-E-s PVR2000(PxPVR2200), valszeg az XC2028 helyett XC3028 kerül rá. És ennél még jobbak is lesznek.

http://www.lhsite.hu - Leadtek TVtuner driver-ek, WinFast PVR, WinFast PVR2, Help

Nem csoda, hogy alacsonyabb felbontásban nem mosódik el. Alapvetõen két oka van:

1. Ha ugyan akkor a bitrate-tel tömörítesz, akkor kisebb felbontás mellett több bit jut egy pixelre (pontosabban kevesebb pixel egy bitre).
2. Az lefelé történõ átméretezésnek önmagában van zajelnyomó hatása. Márpedig a bejövõ PAL jel felbontása 768x576 (még ha nem is ekkora felbontásban kerül rá a mûsor), szóval ha ennél kisebb felbontásban veszel fel, akkor a decoder már át kell, hogy méretezze.

Ami miatt érdemes a maximális felbontást használni: utófeldolgozáshoz megõrzi a bemeneti stream-et a lehetõ legnagyobb mértékben. Azaz a veszteségek ellenére jobb lesz a kimeneti stream minõsége és a lefelé történõ átméretezés zajelnyomó hatását is ki tudod használni. Utóbbi persze DVD esetén nem számít.

Az Asus-t tényleg felejtsd el, rohadt szarul van támogatva sw és úgy minden szempontból (az Asus ebbõl a szempontból hagyományörzõ).

A GB-ket nem ismerem. Viszont mellékelt sw a PowerCinema, az meg nem éppen a konfigurálhatóságáról ismert (röviden tömören szar).

Amit viszont tudok ajánlani, az a Leadtek DTV1800 H és DTV2000 H. Vista kompatibilisek, jó sw, megbízhatóság.

Egyébként a hibridtunerek között nem igazán van hw kódolású. Digitális jelet nem is kell, csak simán menteni. Ezek a tunerek többnyire ígyis elég zsúfoltak, nem éri meg mégegy chipet rájukerõszakolni. (Bár a Conexant gyárt 2in1 broadcast decoder + MPEG encoder chipet. És az analog Leadtek PVR3000-nek is mindkét oldalán van chip meg minden.)

Sziasztok!

Segítséget szeretnék kérni, kinéztem 3 féle tv tunert:

1. ASUS My Cinema-P7131Hybrid
2. GIGABYTE GT-PTV-TAF analóg + digitális TV tuner
3. GIGABYTE GC-PTV-TAF analóg + digitális TV tuner
A kérdésem az lenne, hogy beüzemelésük és mûködésük szempontjából melyik a megbízhatóbb? Az ASUS-ról nem sok jót olvastam. A GIGABYTE-ról viszont nem igazán találok hozzászólásokat és véleményeket.Melyiknek van jobb képminõsége? Honnan tudom megállapítani, hogy hardveresen,vagy szoftveresen kódol?Valóban nem várható el az ilyen kártyáktól,hogy olyan képminõsége legyen, mint a TV-nek - vagy ez függ a harverkörnyezettõl?Nekem TV nézésre és elõre programozott felvételek készítésére kellene.A két GIGABYTE kártya között nem igazán látom át a különbséget.
Elõre is köszönöm a válaszokat.

takraj
nem terheli a gépet

AMD Athlon 64 4200+ X2 CPU, 2GB DDR2 DC, ASUS HD2600XT 256MB GDDR3, Asrock AliveNF5-eSATA2+, FSP 400W

Kövesdi A
amugy mire is jó a hardveres felvétel ?
mivel jobb a simátol ?

Kövesdi A
igen megjelenik
hol is kapcsolható ki ez a xvid státusz ablak ?

csak mert ha alacsonyab felbontást használok nincs elmosodás de magasabb felbontásnál mindig elöjönn !

bzoley
Optimális felbontás nem feltétlenül van, hacsak nem a cpu számára.
Adott felbontáshoz ajánlott sávszélesség viszont igen. Real time tömörítésnél egy 720*576-os képmérethez szükséges lehet 2-3000kbps, hogy ne blokkosodjon a kép, de ehhez még a cpu-t is meg kell dolgoztatni rendesen. Egy 352*288-as képmérethez már 500kbps is elég lehet. Szóval sok múlik a beállított sávszélen, de emellé még számos dolgot be kell lõni, hogy valóban élvezhetõ legyen a felvétel. És ilyenkor szokott jönni az, hogy nem bírja a cpu idõben feldolgozni a túl nagy képeket.
Ezért lehet ajánlottabb Mpeg2 felvételt készíteni akár 6-8Mpbs sávszéllel. Kevésbé terheli a gépet, és a végeredmény is kielégítõbb lesz. Igaz, némi utómunkára szükség lehet, ha avi-ra van szükséged.

bzoley
Felvételkor megjelenik az XviD státusz-ablaka?
Ha igen, a beállításokban kapcsold ki, az okozza a kvázi fagyást.

Kövesdi A
mert érdekes de csak magasabb felbontásnál jeletkezik ez a bizonyos elmosodás alaconyab felbontásoknál nincs

Kövesdi A
azt nem tod véletlenül hogy anak mi lehet az oka hogy ha xvid cocec-et szeretném használni és felveni elinditom a felvételt de amint a stopra kattintok megáll a program és a feladat kezelõben ez olvasható nem válaszol vajon mért csinálja ezt ?
talán nem mindeik formátumal használható együt a xvid cocec ?
amugy szerinted meik formátumban menyi az optimális felbontás beálitás ?
vagy ez teljesen lényegtelen lehet bármenyi ?

Nem tudok róla, hogy külön forgalmaznák. Viszont megpróbálhatod a következõt: veszel egy fotodiódát egy 3,5mm-es jackdugót és némi vezetéket hozzá. Mindezt összeforrasztod (dugó -> vezeték -> dióda). És kipróbálod, ha nem mûködik, akkor megfordítod a diódát. Ha akkor sem, akkor máshogy kell megoldani.

Kövesdi A
Amugy nem tudod hogy a távirányitóhoz vevõt lehet valahogy szerezni
külsöleg ?

TH0R
ööö bocs denem winfastom van.. asus my cinema p7131.. és power cinmát használnék ha müködne.. igy maradtam aChris Tv 5.01-nél és még mindig nem müxik a távkapcs 😊

Igazi győzelem, ha veszteségek nélkül nyered meg a csatát. Háborút vívni veszteségek nélkül... lehetetlen. - Én :) Én normális vagyok... Ezt a hangok is meg mondták.

Beállítás kérdése.

Kövesdi A
köszi csak azért kérdeztem mert van egy animéröl videom ami 40 mega 20 perc a minösgée is elégé elfogadható WMV formátumban van és érdekelt hogy létre tudok e hozzni hasonlo méretben hasonlo minösget de sajnos több let a méret de a minöség is jobb let valamivel

amugy szerinted hogy lehet egy WMV 20 vagy 40 mega egy 20 perces felvétel ?

Windows Media(R) Video-t válaszd a profilok közül. Persze ne számíts valami õrületes konfigurálhatóságra, az sosem volt jellemzõ a wmv-re.

Kövesdi A
de igen bocs wmv formátumba hogy lehet felveni ?

amv? Nem wmv, vagy asf?

A WinFast Wizard-ban engedélyezve van a távirányító? (jobbgomb a Wizard-on -> Setting -> Remote Controller Enable-re. Esetleg el lehet még szórakozni az MCE Remote kapcsolgatásával is.

Kövesdi A
mostmár ugy ahogy kezdek bele rázodni bár még egypicsit mindig bonyolul néhány dolog de lesz ez még jobb is !
pl amv-ben hogy lehet felveni a pvr-ben nem látam ilyet vagy ez is codecel lehetséges csak ?

amugy van még valami használható felvevõ progi a PVR 2 kivül ?

TH0R
Mit kell csinálni akkor ha kikapcsolás után.. ha vissza kapcsolom a gépet többet nem müxik a távirányitó csak ha újra rakom a tuner drivert.. ?

Igazi győzelem, ha veszteségek nélkül nyered meg a csatát. Háborút vívni veszteségek nélkül... lehetetlen. - Én :) Én normális vagyok... Ezt a hangok is meg mondták.

Na várj, itt ellentmondás van. Vagy DivX, vagy wmv. Egyébként ott gyaníthatóan kBps-ban van megadva (azaz kilobytepersecundum). 97kBps ~800kbps. Ezt viszont a DivX saját beállítópaneljén tudod állítani. Ezt a Video kodek beállításai gombra kattintva tudod elõcsalogatni.

Kövesdi A
az audio codec beálitásaira nem lehet katintani csak a video codec beálitásaira !

Kövesdi A
igen a 56 az az audio bitsebesége de a videoé amit felvetem divx codecel windows media fomátumban 640*480 anak sem sokal több 97 kbps

már csak aztkéne tudni hogy a video bitsebeség hol álitható ?
mert olyan 220 körüli lenne szerintem az elfogadható nem pedig 97 !

Legördülõ menüben a profil beállításainál. Audio kodek beállításai néven keresd.