844
Tvtuner
-
#444 "erről mondj valamit"
Talán légyszíves, vagy valami. Igaz, hogy ez az SG, de egy kis műveltség azért ragadhatna rátok.
Amúgy szerintem felejtős. Az pedig, hogy Londonban TV2-zni fogsz ilyennel, az kizárt.
-
#443 és ha kivinném pl londonba ott is jó lenne?
tudnám foni a TV2 ReTekClub-ot? -
#442 veszprém megyébe lakok a Kab-hegy közelébe (itt kisérleti digitális tv szórás folyik)
jó lenne ez? -
#441 erről mondj valamit
A PCTV nanoStick Ultimate nagy felbontású tévéadást is kezel.
A korábbiaknál is kompaktabb digitális tévévevőt dobott piacra a Pinnacle. A PCTV nanoStick Ultimate normál és nagy felbontású DVB-T adások vételére egyaránt képes, támogatja mind az MPEG-2, mind a H.264 kódolást. A Pinnacle TVCenter Pro szoftvert mellékelik hozzá, és integrálható a Windows Media Centerbe is.
Felvételek beállíthatók előre, és mód van time-shiftingre is; a videoanyag merevlemezre vagy rögtön DVD-re kerülhet. A rögzítés formátuma MPEG-1/2, DivX, MPEG-4 AVC/H.264 lehet, utóbbinál beállítható az iPodokhoz illő felbontás. A kisméretű tunerhez botantenna és távirányító jár. A DistanTV szoftver segítségével hálózaton keresztül továbbítható a műsor, így az legfeljebb három másik számítógépen követhető figyelemmel. A PCTV nanoStick Ultimate ajánlott ára 59 euró.
-
dara #440 Van egy VGA be és egy kimenete is, szóval "átjátsza". -
#439 Helo!erről a tv tunerrőllenne 1 kérdésem konkrétan arra lennék kiváncsi,hogy most hogy működik.a monitor kábeléd azt mindig át kell dugni mikor mit akarok használni?vagy ez át is játsza? -
#438 Azt nem tudjátok, hogy ha megy a tv és közbe gépezek miért akadozik a kép? -
#437 halli!
szeretnék venni a notebookomhoz usb tévé tunert, hogy amikor magyarországon vagyok úton bárhol nézhessek tévét. Lehetséges ez?
Tudtok ajánlani valamit?
A válaszokat előre is köszi.
-
#436 Sziasztok! Lehet hogy hülyeséget kérdezek, de arra lennék kíváncsi hogy van olyan tv-tuner amire műholdvevőt tudok kötni? Mármint nem a kábel tv antennazsinórját kötném bele, hanem a műholdvevőt? Köszi a válaszokat. -
#435 halihó mindenki:)
egy olyan kérdésem volna csak, hogy a jelenlegi leadtek, pinnacle kártyákkal mennyire lehetséges már a kultúrált minőségű vhs digitalizálás?
hang elcsúszás, és képugrálás nélkül. egy 3200+ sempronon haladna a dolog 1gb/800 (vga miatt 768) rammal, és egy nv6200 integrált vga-val. -
goofy1984 #434 Hello!
Olyan problémával kerültem szembe, hogy a Crossbar-ban beállított kompozit jelről mindig svideo-ra ugrik át a bemenet minden újraindítás után.
A rendszerben 3 tuner van: 2 db PCTV stereo és egy másik. A 2 megegyező kártyával van a gond. Ha újraindítás után beállítom a bemenetet kompozit-ra, akkor az addig jó, amíg újra nincs indítva a gép. Utána visszaáll svideo-ra állandóan.
Ez egy kamerás rendszer, ami a kompozit bemenetre küldi a képet.
Próbálkoztam újabb és régebbi driverrel, a kamerás program paramétereinél, de egyik se lett jó.
Van valakinek ötlete? -
dara #433 PVR2-nek nem szokása kékbe küldeni a gépet. Valami más Direct Show eszköz vagy codecpack miatt lehet a fagyás.
Egyes monitorok érzékenyek a hálózati feszültség ingadozására, emiatt remegni szokott a képük. -
asdasd #432 Nem a szétosztott jel a baj, attól max szemcsés lesz a kép, engem az érdekel miért vibrál a PVR2 képe a DScalar-é pedig miért nem, sőt mitől vibrál be néha az egész monitor? Nem a képfrissítés a baj, az biztos... Sőt már előfordult az is, hogy a PVR2 inditásakor kék halált halt az egész gép. -
dara #431 Szerte széjjel osztott jeltől ne várj többet. -
asdasd #430 Hello!
A problémám a következő. Van egy Leadtek PVR2000-es TVTuner kártyám, teljesen új, de mégsem müködik rendesen.
Elöször is a azoftver amit adtak hozzá (annak ellenére, hogy mindenki dicséri) nekem nem igazán jött be. Ez a winfast pvr2 amivel az a baj, hogy a tv csatornák képe vibrál, de általában csak akkor ha ablakokat mozgatok, klikkelgetek stb. Ha nem nyúlók a géphez akkor rendesen fut.Kiprobáltam a DScalar nevű progit is, az sokkal ritkábban produkál ilyet(talán egyáltalán nem is),viszont abban pedig nincs hangja az adásnak(beállítottam rendesen) Néha egyébként az egész képernyő bevibrál... VGA? TVTuner? Táp? Mi a ludas?
Másodszor a kép mínősége sem túl jó, bár ez a hagyományos tv-re is vonatkozik. Itt arra gondolok, hogy picit szemcsés a kép, sávosodik (azaz világosabb sávok futkosnak lefelé a képernyőn), úgyhallottam hogy ez földelési probléma és egy földhurok leválasztó segítene. Erősitőt már vettem az nem segített(9 felé van osztva a kábeltv) Kiváncsi vagyok a véleményetekre. -
#429 Az RGB jel nem SCART-on megy a TV-hez? (legalábbis PS2-n így van) -
dara #428 A SCART hogy jön ide? RGB kimenetről van szó, bár lehet inkább komponens az. -
#427 Hát az EURO scart-ot fogadó TV Tunerről még nemnagyon tok, e javítsatok ki, ha tévedek. -
Alblink #426 Hello,milyen kartyat ajanlatok?,ha konzolt(nintendo wii-t rgb kabeles)akarnek ra kotni,hogy ne a tv-re kotve,hanem a monitoron nezhessem,nativ felbontason 1680x1050wide.Koszi. -
dara #425 Igen. -
atomeromu #424 A leadtek tv2000xp global tudja az idozitett felvetelt tv-rol? -
potyi21 #423 hellotok!!olyan problemam van,h a tv kari programja miert szedi le a hangot az program kilepese utan??amint kilepek a programbol,azonnal elnemitsa a hangot a gepen,es eleg idegesito mindig visszarakosgatni,ahanyszor elinditom !!!!! Amugy a chris tvt hazsnalom!! Kerlek segitsetek !!koszi -
#422 Leadtek TV2000 XP Global -
atomeromu #421 Tipp, hogy milyen kartyat vegyek???
-
#420 Hi!
Aki AverMedia-s cuccal akar nézni valamit, ami NTSC jelű, annak van egy tippem. A dokumentumokban van egy fájl, aminek a ini a kiterjesztése. Meg kell keresni a Composite_Format=PAL_B sort, és a PAL_B-t átírni NTSC-re. Nekem működött. (PS2-vel tesztelve) Remélem valakinek segítettem.
Na bye. -
dara #419 A hangelcsúszást 100%-osan csak egy hw codec-es kártya tudja kiküszöbölni.
A problémát egyébként okozhatja a túl magas processzorterhelés, vagy a hangkártya nem kellően stabil mintavételi frekvenciája. -
atomeromu #418 Elfelejtettem csatolni a linket a TV-kartyamrol, ime:
http://www.maplin.co.uk/module.aspx?ModuleNo=99126&doy=22m11 -
atomeromu #417 Pls Help me!
Ket kerdesem lenne: - Van egy tv kartyam es a kovetkezo problemaval kuzdok. 2 ora hasznalat utan elcsuszik a hang a kephez kepest. Nem lehet szo melegedesrol, mert ha bezarom a programjat es ujbol megnyitom, akkor megint tokeletesen mukodik. Mar kicsereltettem, de az ujjal is ugyanezt a hibat produkalja. Mi lehet a problema oka? 1ebkent a parabola belteri egysegevel van osszekotve a video es a hang jel. Egy SCART-RCA atalakitoval ami egy RCA-S-Video atalakiton keresztul jut be a kartyaba, ha ezzel segitettem valamit.
- ha tovabbra sem uzemel a dolog, akkor szeretnek venni egy ujat, namost nem vagom annyira a temat ezert kernem a segitsegeteket. Ami szamomra lenyeges lenne:- tudjak felvenni vele a tv-bol
- a kesobbiek soran tudjam hasznalni egy esetleges HDMI-s TV-vel is, mert jelenleg monitoron nezegetem a musorokat
-mivel lusta ember vagyok, jo lenne hozza taviranyito is
Elore is koszi -
Medolyn #416 Segítséget kérnék! Van egy pinacle tunerem és egy 7.1es hangkarim. Az a gáz, hogy ha felrakom a hangkarim driverét akkor letilt a tuner és nem tom használni. Erre a prblémára szereték megoldást.
Előre is kössz -
#415 Már vagy három hete megvettem. A kiszemelt egyén egy AverMedia AverTV Hybrid USB Volar. A tesztjék a PH-n olvastam, és onnan tetszett meg. Nem csalódtam benne, minden fasza, még Vistával is. Egy szó mint száz, csak ajánlani tudom mindenkinek. -
#414 nekem tapasztalatom az nincs
de jókat olvastam róla
csak a procit terheli le kicsit és a driverre várni kell mire kiforr -
dara #413 Viszont ha USB-st veszel, ezerszer nézd meg melyiket, mert ritka hulladékok is vannak közöttük. Terratec Cinergy Hybrid T XS-t még véletlenül se vegyél, mert ritka hurka egy valami. Hw és sw oldalról egyaránt. -
#412 Az usb-s tuner akár egy asztalai PC-n is használható lehet. -
#411 HI!
Laptophoz milyen tunert érdemesebb venni? USB-st, vagy PCMCIA Express-est.
A válaszokat előre is köszi. -
#410 Milyen az "2100-as hybrid"? DTV2100 H-ra gondolsz? Eddig csak DTV 2010 H-t láttam, de az is OEM.
chapog:
Valami tudományosabb magyarázattal is tudsz szolgálni, vagy csak az íráskényszer hajtott? Miért jó megvezetni azokat, akik amúgy sem biztosak a dolgukban? -
Inquisitor #409 Klasz oldal, remélem lesz 2100-as hybrid teszt is rajta :) -
dara #408 Expert RM nincs. Van TV2000XP RM és TV2000XP Expert. Hogy a többit most ne soroljam fel. -
dara #407 Az Expert és a Global a tunert leszámítva gyakorlatilag ugyan az. A Global Si tunere sokkal kevésbé érzékeny a bemeneti jel minőségére, és a PC-n belűli zajokra. A többi régebbi Leadtek tuner egyértelműen gyengébb minőséget produkál, már csak a broadcast decoder képességei miatt is.
Nem tudom mikor volt a kezeid között Global (ha volt egyáltalán). A kezdeti időkben tényleg volt vele némi probléma (töredéknyi, mint most a DVR3200 H-val, vagy akár a PVR3000 Deluxe-szal), de ezt az újabb driverek rendberakták. Alapszabály, hogy a mellékelt CD-t félre kell tenni, és a netről beszerezni a megfelelő drivert és PVR2-t. Van egy kitűnő magyar támogatási oldal, rengeteg hasznos információval. Leadtek Helpsite -
Inquisitor #406 Érdekes amit írsz, a múltkor én lettem nem kicsit leszúrva, hogy a Global a tesztek szerint jobb minőségben vesz fel, mint az Expert vagy az Expert RM. Nekem fogalmam sincs, de ezt kaptam arcomba, tehát lehet benne valami :) -
chapog #405 egy kacat
többet érsz egy régebbi típussal pl Expert