2155
Kinek milyen tapasztalata van az Axelero ADSL szolgáltatásáról?
-
kilcsir #1835 Hali!
Gondolkodunk egy telefon internet tv szolgáltatáson. Van valakinek tapasztata erröl?
megéri?
látom hogy a telefonhoz is már spéci cucc kel..
-
#1834 A szűrőn nem sok múlik! -
#1833 Örülj neki, hogy neked ennyi jön. A nagy T-összeomlás pozitív hozadéka nálam, hogy valamit gyorsult a net. Most már a speedtest inkább 3000kb/s-hez közelibb értéket ad a letöltésnél, és nem 2000kb/s környékit.
Különböző fórumokon olvasgattam, hogy esetleg egy normálisabb splitter, és nem a gyári t-ssel jobb értékeket is el lehetne érni. Ebben mi az igazság, és milyent lenne érdemes venni? -
#1832 A szerződésedben nem az áll, hogy 8Mb/s, hanem AKÁR 8Mb/s!
Nagy különbség! -
#1831 Akkor mennyi??
Ha a szerződésben is az áll, hogy 8Mb letöltési, 0.5Mb feltöltési sebesség!
A fél (0.5Mb) = 512 Kb
512 / 8 = 64 - lejön a Ping, jó ha 58Kb/s a feltölés!!!
Amúgy SpeedTest is azt mutatja!
[IMG][/IMG]
Azt ozd le 8-al! És meglátod! 412 / 8 = 52 kb/s
Nekem annyi! De a letöltés is csak 6025 / 8 = 753 (annyi)
De viszont 6025 / 1024 = 5.8 Mb az se 8 Mb
Vagy én számolom rosszul?
-
#1830 "512 a feltöltés osztva 1024-el = 0,5 tehát fél megabyte a feltöltésed."
hát... nem. -
#1829 A 48-50 KB/s az teljesen reális, és a maximális feltöltési sebesség.
512 a feltöltés osztva 1024-el = 0,5 tehát fél megabyte a feltöltésed.
Nem???
Inkább a letöltés miatt rinyálj, mert pl vasárnap du-tán örülj neki, hogy ha a letöltésed eléri a 2Mb-ot!!!
Szerda éjjel 2kor, meg a max 6.5-7 Mb !!! (amiért 8Mb os-at fizetsz)
Ennyit a Tré-Kom ról.
És nincs vírus, vagy trójai, ennyit ad a központ, kicsit túlterheltek.
Lépj fel a saját adsl@test felhasználónévvel, és test jelszóval, és úgy végezz sebességtesztet T-Online sebességteszt és meglátod, hogy mennyit mér!!! Itt hardveres tűzfal van, és a központ méri, tuti vírus mentes mérés!
Nah csipesz -
#1828 köszönöm szépen!! így már értem:D este meg is nézem hogy mennyire voltam hülye :D -
#1827 így első körben a bit (b) és byte (B) fogalmak közti különbség tisztázása lenne célszerű :) -
#1826 A különböző progik (ftp, torrent, egyéb p2p) többnyire nem Kb/s-ben (kilobit per sec), hanem KB/s-ben (kilobyte per sec) írják ki a sebességet, a szolgáltatók viszont Kb/s-ben adják meg. 8 a váltószám, tehát a Te 40-50 KB/s-ed 320-400 Kb/s. A minimális 192 Kb/s 24 KB/s átváltva. A progik többségében be lehet állítani, hogy milyen mértékegységben mutassa, állítsd át és nézd meg, hogy úgy mit ír, és ha nem éri el a 192-t, akkor reklamálhatsz. -
#1825 sziasztok, kérdésem lenne: van 1 8mb es ADSL em t-online , és olvasom oldalukon hogy garantált minimális feltöltési sebesség 192Kb/s . ezek helyett örülök ha 40-50kb/s re felkúszik a feltöltési sebességem! Mi lehet a gond? mert ez nem csak nálam van így.. esetleg régifajta a modem vagy ők nem tudják garantálni mégsem? köszi várom segítő válaszotokat ha tudtok rá vmi okosat :) -
#1824 nem akartam senkit megbántani itt. természetesen nem a dolgozók miatt vannak az ilyen elcseszett dolgok amúgysem, hanem a tisztelt vezetőség miatt. -
#1823 t-home, csak elqrtam :D -
#1822 hát nézd, nekem aztán mondhatja, én már nem a t-jome-nál dolgozom, bár telekomon belül még mindíg, szal nem hat meg :D -
#1821 XD
am. mondjuk én is mindenkitől ezt hallom. Meg van nekem is ismerősöm aki ott dolgozik. -
#1820 ezt ebben a formában a lehető legjobb embernek válaszoltad a topikban... pff. -
#1819 jaja, az sem volt eléhwtő. aztán később elérhető lett, 50 kicseszett percig hallgattam az agyb@szó dallamukat, de basztak bárkit is kapcsolni, ezért meguntam. múltkor is fél óra után kerültem scak sorra mondjuk. úgy tűnik magasról leszarják az embert. mocsok szar szolgáltató. -
#1818 LOL :D
ment ;) -
#1817 Megadhatod, megígérem, hogy nem fogunk gyakran zargatni ;) -
#1816 A 1412 nem is volt elérhető XD
Egyébként nincs meg a mobilszámom? Azt hívhattad volna :-)
Ha nincs, meg szólj, pm-ben küldöm ;-) -
#1815 Jah, észrevettük :P Gondolkoztunk, hogy telefonáljunk-e vagy sem, de aztán rájöttünk, hogy úgysem ismerős venné fel, tehát felesleges... Akit ismerünk, azok már mind prémiumosok vagy tök máshol vannak :( -
aztakurva -
#1813 Nah ez volt ma, egy kissebb országos leállás:
-
#1812 "l 1,2 millió háztartásban lesz elérhető új generációs hozzáférési hálózat."
nincs is annyi háztartás :o -
#1811 Hát a t-home 25 megás vonala perpill Pesten 3 helyen elérhető, vidéken meg azt hiszem Debrecenben, de ott is csak kevés helyen.
De ne add fel!
http://sajtoszoba.magyartelekom.hu/process?action=news&id=4139
Idézem:
2013 végére a tervezett hálózatfejlesztések eredményeképpen összesen körülbelül 1,2 millió háztartásban lesz elérhető új generációs hozzáférési hálózat.
-
#1810 nem 10-et fizetek most, "csak" asszem 6-7k körüli összeget, 4 megabitért. 10k-ért lehetne 25 megabites, és annyit meg is érne nekem, csak ezt mondtam. nem ragaszkodok én itt a thome-hoz, de ami másról tudok (digi tv, tv networks), ide nem tudnának szintén nagy sebességű cuccot kötni.
ezek után megpróbáltam a 8 megabitre váltást is, hogy legalább annyi legyen akkormár, az eredményt itt írtam le, nem is rég: #1798.. -
#1809 Ha sokallod a havidíjad, akkor válts szolgáltatót vagy díjcsomagot. Senki nem kötelez arra, hogy nagy összeget fizess havonta internetre. Egyébként elárulom, hogy perpill a t-home-nál a 8 megás csomag (ami ugye akár 8 mega :p) az 8 390 Ft-ba kerül, szal feleslegesen fizetsz plusz 1500 ft-ot. Ha régebbi díjcsomagod van válts, ezt akár az online ügyfélszolgálaton belül is elintézheted, nem kell várakozni órákat a 1412-n. -
#1808 nyilván ezért van tele az sg a német adsl-ről szóló terület ellátotlanságokkal. -
#1807 a 10ezer forintos havidíj meg kibaszottul sok ahhoz képest, hogy külföldön feleennyiért kapnál ilyen sebességet. ráadásul ott kapnál, nem mondanák, hogy nem tudják kiépíteni. -
#1806 azért, mert kibaszott drága az optika, a központi eszközökről nem is beszélve. -
#1805 lal -
#1804 akkor miért rinyálsz ?
egyszer majd lesz, ennyi.
nem te döntöd el, mikor. -
#1803 egy hónapja már megmondták, hogy lófasz, meg azelőtt is egy hónappal megmondták. azóta gondolod változott a helyzet? -
#1802 1412-n megmondják -
#1801 nekem kéne már egy VDSL (25mbit) szintű dolog, f@szért nem bírják már kiépíteni.. -
#1800 mi a fasz van már ezzel a dugult interoutes kapcsolattal? nem kéne má bővíteni? -
sKie #1799 25/25 max a fovaros biz. reszein, vagy kulfoldon. De ilyen net nekem nem kene. Nem hasznalnam ki. 6/6 vagy ilyen 10/2 boven megtenne mindenre. Egy dolog lenyeges, hogy stabil legyen. Ami jelenleg mifelenk kb evente 2-4 honap. A tobbiben szivok mint az allat a magas pinggel, az ugralo 20-80ms pinggel, az esetenkent megcsappano savszelesseggel, a vonalszakadassal, olyannal, hogy netezni nem lehet, de minden mas (pingek, irc) megy. Valtottam 4-rol 8Mbitre, de a savszel azota folyamatosan esik vissza. Eleinte 766kbps volt, most mar 700 korul mozog. Nem tudom mi megy, de minden honapra jut vmi inyencseg. -
#1798 nekem pedig már kezd kilenni a tököm a dsl-el. 4 megabites van, a feltöltés különösen botrányos (32KB/s az elméleti maximum). nézek ilyeneket, hogy digi tv, tvnetworks, ahol közvetlenül nagysebességű netet tudnának bekötni, itt még nem tudják kiépíteni (lakok ~100 méterre a főváros határától, persze az első legközelebbi fővárosi utcán már be lehetne kötni, ennek a teleülésnek a neve sincs kint sehol). látom, hogy van új 25 megabites vdsl a thome-nál, bár rosszabbnak tűnik mint az előzők és kicsit drágább is, simán beleférne még. de nem, azt sem tudják kiépíteni. aztán nézegetem a többit, hogy akkor már legalább 8-as legyen már. alig drágább, mint a 4-es, amit most fizetek. erre kitalálják, hogy nem tudok rá átváltani, mert "szereld magad" csomagom van (vagymiafasz) (vagy pont a másik: nem szereld magad), és a 8 megabites csak a másikban van ezért nem tudok rá simán átváltani (asszem mert ilyenkor a modem nem az én tulajdonom?), le kéne mondani, egy hónapot kihagyni a netet, aztán megrendelni a 8-asat, ez az egyetlen járható út elvileg. mondom akkor kifizetem a modemet, úgyis egy párezres kínai ócskaszar az egész, de nem, úgy sem jó. le kell mondanom és megint megrendelnem, és közben 1 hónapig kimaradna a net. magyarország, 2008, brávó. más helyeken 25/25-ös netet kapsz és még ki is nyalják a segged feleannyiért, amennyit fizetnék. -
#1797 LOL, júniusig kell kibírnom de akkor nem csak a netet viszem, vagy megszüntetem a vezetékes telefont vagy átviszem T-hez, majd még eldöntöm, de invitellel meg akarok szakítani minden kapcsolatot. -
#1796 Az Invitel egy rakas sz.. Ott dolgozok harom honapja, nekem kell reklamozni a 4 meg a 8 megas netet, kozbe otthon meg szetkapcsol a net naponta 3x.
Rohej, ja es szerelo is volt kint de semmit nem csinalt, mert ugyanugy szetmegy a net.
Felmondani persze nekem is, mint dolgozonak csak kotberrel lehetne, ami 12 ezer lenne.
Szep kis tarsasag.