2155
Kinek milyen tapasztalata van az Axelero ADSL szolgáltatásáról?
  • bertino
    hát ez inkább vírus szerintem.
  • 16gaborm
    Szép Jó Estét!
    Olyan problémám lenne tudom hogy nem a topicba illik,de itt vannak sokan és hátha valakinek már volt ilyen!T-Online internettel van a gond hogy gondol egyett a gép,és létrehoz egy "z-connect" nevű kapcsolatot(mint ahogy nekem kell hogy legyen netem),és utána sehogysem tudok a netre kapocslodni vagy maxx 5mp-ig!Próbáltam már törölni is a z-connectet,de semmi eredménye! Vagy talán vírus? Elnézést a zavarásért,Köszönöm a segítséget!
  • Narusco
    guglin csak azt találtam amit használok, de akkor nemment... kösz iamugy
  • Zs0lt1
    84.2.44.1
    84.2.46.1
    gugli egyébként a barátod :D
  • Narusco
    2 dns-sel dobjatok megy legyszi (hülye ehhez)
  • Zs0lt1
    http://forum.t-home.hu/ - Ha esetleg mást it is érdekelne :D
  • grebber
    Megtaláltam tárgytalan!
  • grebber
    Nem tudja valaki véletlenül mire változott a régi http://pohly.adatpark.hu fórum címe?? Mert tegnap olvastam hogy kiteszik majd az új elérhetőséget és én lemaradtam róla a régi cím meg nem elérhető!
  • RaveAir
    Naponta egyszer mindig le szoktam mérni, mert még mindig rettegek attól, hogy ez csak valami "hiba".
  • Narxis
    Szerintem mondj egy imát, hogy meg is maradjon. :D
  • RaveAir
    Végre újra írhatok jó tapasztalatot is a cégről.
    Még hétfőn kaptam tőlük egy levelet, hogy AZNAP! csinálnak valami vonaljavításokat és karbantartásokat, ezért a telefonszámomhoz tartozó vonalon kisebb kimaradások lehetnek. Sokat nem számított a levél, mert csak este 6 után olvastam...

A szerződésem szerint maximum 8Mbit-es sebességem lehet, és korábban örültem, ha a hármat eléri, de most valamit valóban sikerült megcsinálniuk, mert közel 7Mbiten dübörög a letöltési sebesség.
  • bertino
    óóóó mert a T mindent beköt 30 nap alatt, ugye
  • Narxis
    Jaja, sajnos nálam nem elérhető.
  • Narxis
    Szép kis kötbért fognak fizetni, bár a rekordot még mindig a T-Home tartja a sat tv bekötésekkel. :)
  • Zs0lt1
    Egyik ismerősöm b két és fél hónapja rendelte meg a 30/20-as netet, eddig még nem kötötték be neki :D
  • koryne
    Hát igen, a LAN nagyjából mindent ver ár / érték arányban, ha éppen elérhető...
  • Narxis
    Uhh, nekem is kéne olyan sebesség. Orrvérzésig torrenteznék.
  • Veno
    Én az 1Mbit/128kbit -s adsl-emmel eddig meg voltam elégedve, a 3 év alatt egyszer volt kiesés egy fél órára, csak ugye az ára lehetett volna kevesebb is. Na de most jön a digi lan netje 20/10Mbit-tel 2500 Hufért, erre fogok váltani remélem bejön.
  • Zs0lt1
    Rosszul tudud. Pl a Monortel az a UPC vonalát használja, az Invitel a saját maga által kiépítettet. Ezért is olyan szar szvsz :D
  • Hay #1856
    Igen, van más szolgáltató is, de ezek is a régi Matávos vonalakat, kiépített struktúrát használják, tehát Atyaistenéktől függ mégiscsak. És nyugodtan ellentmondok: nem stabilabb az ADSL technológia, a cégünknél is először az volt, és egyáltalán nem volt stabil... az említett kábeles céggel viszont sokkal kevesebb a gond (kb, 90% tré, 10% kábel gond). Ezen ne vitatkozzunk, ezek nálunk tények :-)
  • Narxis
    De nemsokára átállnak már itthon is Docsis 3.0-ra a kábelnetes szolgáltatók, köztük a T is.
  • Zs0lt1
    Hali!

"mindegyik az "Atyaisten" cégtől függ..."
    Ez igy nem teljesen igaz.
    Van más telefon szolgáltató is a tékomon kívül. Invitel, Monortel, Hungarotel stb...
    Az meg, hogy melyik stabilabb a kábelnet vagy az adsl sztem ne nyissunk vitát, mert egyértelműen az adsl. Tény, hogy sok helyen szar a szolgáltatás, de ha magát a technológiát nézzük, az adsl a stabilabb.
  • Narxis
    1412?
  • kilcsir
    Hol lehet kérni azt, hogy lemérjék mekkora a maximális sávszélesség, amit nyújtani tudnak?
  • Hay #1851
    Érdemes ott megnézni: Címlap-Információ-Akciók
  • Hay #1850
    Nem itt dolgozok, csak "aki nem hiszi, járjon utána" alapon: www.tarr.hu
  • Hay #1849
    Lemondásos esetem:
    #1044 #1055
    #1074 #1076 #1111
  • Narxis
    Kösz! :D Még 2 hónap és én is kábelnetes leszek.
  • Hay #1847
    Nálunk csillagpont rendszerű tv + internet + telefon van (tehát mondhatjuk kábelnet). Egy "koaksz", csillagpontos kábelen jön be minden. Éjjel-nappal pl. az origó szoftverbázisáról EGYFORMA, ráadásul az "ígért"- havidíjban fizetett sebességgel jön le az anyag. (Tv adás lehet analóg, set-top--boxxal digitális, minőségeik rendben.)

Nem egyedüli háztartás vagyunk ezekkel a paraméterekkel, kb 2 megyényi a lefedettség. Ezelőtt a topik címében szereplő cég adott netet, nem voltam elégedett, alig vártam az 1 éves hűségnyilatkozat végét, arról meg írtam itt valamikor, milyen tortúra volt a lejárat utáni lemondás...

Ráadásul informatikus féle is vagyok, mindezek alapján csak azt tudom javasolni, hogy aki teheti, kábeles netet szerezzen be, vagy rádióst. Csak ezeket a telefonvonalas megoldásokat ne, mindegyik az "Atyaisten" cégtől függ...

Sajna, akik "ezekkel" kénytelenek valamilyen formában "kapcsolatba" kerülni, azoknak csak kitartást tudok remélni, míg nem lesz másik megoldási lehetőségük.
  • Narxis
    Szívatják az ügyfelet.
  • RaveAir
    A nagy kábelszakadás után egy hétig tartott a boldogságom, ugyanis valamilyen rejtélyes okból kifolyólag 3mbitnél nagyobb sávszélességet is biztosítani tudtak számomra. Úgy tűnik, hogy a hét elején lejjebb tekerték megint a potmétert. Miért jó ez nekik?
  • Narxis
    Hát amit én eddig megtuttam az az, hogy kábelnetnél kevésbé számít a távolság a központtól viszont csúcsidőben érzékenyebb a terhelésre. ADSL-nél meg pont fordítva.

Én tavasz végén fogok Invitel adsl-ről T-kábelnetre váltani, elvileg nem lesz semmi gond mert kábelTV már be van kötve. Azért váltok mert ADSL-nél 5km-re vagyok a központtól és 1megásnál nagyobb csomagot nem tudnak adni és a jelenlegi vonalam minősége is gyatra, megnéztem modemben, szar SNR érték, szar attenuation stb. :/
  • Zs0lt1
    Merre lax? Ha van nálatok adsl is, akkor inkább azt köttess!
  • kilcsir
    Illetve mások véleménye is érdekel, aki tudja milyen, megéri-e. Köszi elöre is.
  • kilcsir
    Van valakinek kábel netje? Érdekelne a tapasztalata.
  • Zs0lt1
    A routertől utp kábelen megy a jel a set top box-ig, onnan meg vagy scart vagy hdmi.
  • kilcsir
    jaja, meg most olvasom, hogy a tv-hez bekell kábelezni a házat. És hogy külön vevő kell minden tv-hez. A kábelezés is gond, mivel 3 szintes a ház, és minden szinten van legalább egy tv.
    A tv-kábelnek UTP-kábelnek kell lennie?
  • Zs0lt1
    Ezen sztem még gonolkozz, nem nagyon ajánlom :D
    Ha elmegy a net, nem lesz semmi! Se tv se telefon. Szóval jól gondold meg!
  • Narxis
    LOL, ez szép.
  • csabka77
    Sziasztok!

Én sokáig voltam t-onlineos,(6év)most váltottam Rubicomra

Sztem érthetö,csak ajánlani tudom, Bp. III.ker Óbuda.
    Aki a környéken van annak érdemes váltania