2155
Kinek milyen tapasztalata van az Axelero ADSL szolgáltatásáról?
  • Zs0lt1
    egyértelműen nem birja a vonal a megemelt sávszélességet.
    mindenképp jelentsd be a hibát az ügyfélszolgálaton.
  • zotja
    Olvastam,hogy az is lehet a baj,hogy túl melegszik? vagy újra bekéne állítani vmit?
  • zotja
    D-link dsl 360r
  • Carloska
    milyen a modemed?
  • zotja
    Helló all!

Olyan problémám van,hogy mióta sávszélességet emeltünk a T-online nál,folyamatosan megy el az internet,5 megás netünk volt alapból...15 megás a másik opció(micsoda lehetőségek) Jó legyen 15 megás,vígan elvagyunk délelőtt a nettel,de estefelé elkezd szakadozni 5 percenként elmegy 2-3 percre,szoltunk be,hogy gáz van..kijöttek,mondták,hogy messze vagyunk a várostól :D :D kb 1,5 km,és nem bírja ezt a sávszélességet. Visszarakták 5 re,de ugyanaz a helyzet,csak már kb óránként megy el a net :)

Vki tudna segíteni?
  • Zs0lt1
    manapság már nem az érdekli az embereket, hogy miként szerez meg egy bizonyítványt, hanem, hogy egyáltalán meglegyen tutira.
  • Zs0lt1
    itt.
  • koryne
    OFF

Jaja, "végeztem" ;)
    Úgy döntöttem, hogy nem nekem való hely. Volt időm kitapasztalni. Érzésem szerint túl sok fölösleget tanultunk, ami lényeges lett volna, abból meg kevés volt. Meg kissé zavart, hogy én tisztességesen a nehezebb tárgyakból csak 2-3-asokat szereztem (esetleg valamiből meg is buktam), mások nehéz gépágyúkkal megszerezték az 5-öst. Aztán persze a tényleg tudást igénylő dolgoknál gyakran elvéreztek, de mivel ezekből volt kevesebb, nekik jobb lett az átlaguk... 1 embert ismerek, aki megérdemelten jutott előre, de még neki is volt, hogy valami nem sikerült elsőre. Ennek ellenére ő az egyetlen, akinek a diplomája tényleg érni is fog valamit.
    Így én tök feleslegesnek éreztem magam. Inkább dolgozok, az legalább értelmes.

/OFF
  • piamania
    Mert te hol dolgozol?
  • Zs0lt1
    ez a témobilnál van. tudod nagyon jól, hogy nálunk tökre más a helyzet. bár már nálunk is kezdenek faszságokat bevezetni, de mi azért nem vagyunk azok a droidok, mint a témobilnál xD

Végeztél egyébként a sulival, vagy miért keresel melót?
  • koryne
    Heh, ha minden kötél szakad, még a végén odavezet az utam :D
    Ugyanis most melót keresek, de az üfsz nálam csak végső megoldás... Azért annyira nem tetszett a cikk, hogy rögtön vissza is rohanjak :)
  • Zs0lt1
    Helloka, szerintem simán visszavesznek ha kéred XD
  • Zs0lt1
    lol a t-mobilnál dolgozik a srác :D
    egyébként nem mondanám, hogy a ténél diplomás fizetést adnak, bár azon a részen ahol én dolgozom össze lehet hozni elég szép fizetést, de a sima helpdeszkes arcok nem sokat keresnek, pláne a vidékiek.
  • ZsirosKenyer
    amúgy meglepően alapos a cikk, ez a Bog gyerek vagy dolgozott már a T-nél, vagy segített neki egy belsős..
  • ZsirosKenyer
    sajnos számomra még nem nosztalgikus...

Néha unom már, de hát ott tart a magas fizu, mert akármennyire tuskó cég a T, érettségis melóért diplomás bért fizetnek.
  • koryne
    Karaly cikk
    Olyan nosztalgikus érzésem támadt :D
  • Zs0lt1
    Egy kis olvasnivaló!
    Kicsit meg lehet ismerkedni annak a munkájával akinek le akarjátok szedni a fejét telefonon :-)
    Bár ez a t-mobile-nál van így, a t-home-nál sincs sok különbség.
  • Narxis
    :D
  • fook
    ~2030-40
  • Narxis
    Idővel megéri az, csak először a lakótelepek felé építik ki.
  • koryne
    Itt nálunk kb sosem lesz, mert nem érné meg nekik. Errefelé kertes házak vannak, nekik meg az jó, ha minél kisebb területen sok-sok ügyfél van.
  • sb1
    De szerencsére fejlődnek és terjeszkednek..1-2 év, és ha t-genya nem változtat üzletpolitikályán, akkor szerencsére cumi lesz nekik!
  • koryne
    Ja, csak a digit meg olyan kevés helyen lehet rendelni, hogy lényegében elhanyagolható...
  • Narxis
    Azért a Digi kicsit előrébb tart...
  • Zs0lt1
    elárulok valamit. a marketing leszarja, hogy mit ad el. meg van határozva nekik egy kvóta azt el kell adniuk. leszarják, hogy neked épp párnappal azelőtt állapította meg a szakvélemény, hogy nem fog a neted menni 2 megánál többel. leszarják és beléd magyarázzák, hogy megy az akár 15-el is. Úgy csűrik, csavarják a mondataikat, hogy te meg el is hiszed, mert miért ne hinnéd el, mert könnyű elhinni, hogy jobb lesz a net. de nem lesz jobb, jön megint a szakadozás, meg a sebesség csökkenés meg a többi szar. aztán mehet megint a szakvélemény, ahol ismét megállapítják, hogy nálad csak 2 mega a max amin netezhetsz, mert 3 kilométerre laksz a központtól.
    ez egy kibaszott ördögi kör, amiből nincs kiút.
    innen egy kiút van a technológia váltás. adsl-ről kábelnetre és fordítva vagy ha esetleg szerencsés vagy akkor van nálatok optika.
    ennyi.
    Magyarország 2010. Itt tartunk.
  • Pacee
    Kedves fórumozók!

A korábban leírt ügyem folytatása, hogy az egyik fórumból linkelték az itt is leírt panaszomat a t-Home saját fórumára, ahol a T-Home marketing ágazat, ügyfél-érdekképviselő menedzsere így kommentálta az esetet:

"Láttam én is, tehát volt egy valamilyen, vélhetőleg valós sebességprobléma. Okay, van ilyen.

Azonban hiányzik egy logikai láncszem a történetből, hogy milyen módon szűnt meg a szerződés az ügyféllel, azaz szerintem, miért bontottunk velük szerződést? Valószinüleg nemfizetés miatt.

A többi a szokásos történet. Amennyiben kötbér követelése van, a szokásos csatornákon tudja érvényesíteni, de ha erre az igényre alapozva nem fizet havidíjt -vagy emögé bújik - akkor érvénybe lép a szerződésbontás (pedig jóhiszemüek voltunk, és felajánlottuk visszamenőleg a különbözetet, UGYE?)

Tehát sokáig nem fizetett, és ment a szerződésbontás:

Azt nem hiszem, hogy nem volt jogcim feltüntetve... ez kamu. Akkor lett volna érdemes telefonálni vagy bemenni egy T-Pontba, és nem egyből ügyvédhez fordulni (ami szerintem eleve hülyeség...)

"Ez év februárjában azonban postázott a T-Online egy közel 30 000 forintos csekket, melyen jogcím nem volt feltüntetve. Ekkor e-mailben felkerestük az ügyfélszolgálatot, a követelést illetően, de választ most sem kaptunk, ezért egy héten belül ügyvédhez fordultunk."

Ez alapján meg jogos a kötbér, mivel nem egyezkedtek, nem kértek semmit, behajtásra került, és ennek ilyenkor ez a vége. Az meg bocs, de hogy a saját hülyesége miatt sajtónyilvánosságot akar... hát...
    ----------------------------------------
    Magyar Telekom,
    T-Home marketing ágazat, ügyfél-érdekképviselő menedzser"

A szerencsének köszönhetően ráleltem erre a hozzászólásra és azon nyomban visszautasítottam a feltételezéseire alapuló rágalmait és azt, hogy lehülyézett! Nem sokkal utána felcserélte a hozzászólások sorrendjét és hirtelen a beosztását is eltüntette a fentebb idézett kommentből. Ezt nem sokkal később visszatette, azóta viszont elérhetetlen az egész fórum!

A fórum linkje: http://forum.t-home.hu/mvnforum/index
  • Pacee
    Ha egy éven belüli a szerződésed, akkor elvileg visszautalják a különbözetet. Menj be hozzájuk reklamálni. Ha meg faszkodnak akkor panaszold be őket a fogyasztóvédelemnél és a Nemzeti Hírközlési Hatóságnál.
  • karalábé007
    Na ez jó, ezekszerint nálunk sincs kiépítve...és mi is többet fizetünk a semmiért. Én még csak most kezdtem ezzel foglalkozni, de akkor lehet inkább nem folytatom a dolgot, ha ez lesz a vége.. :S
  • Pacee
    Sziasztok! Az én tapasztalataim a következők:

E cikk apropóját a Magyar Telekom adta, történt ugyanis, még 2008 januárjában, hogy a nevezett szolgáltatónál az addigi 1Mbit/sec sebességű internet csomagunkat 4Mbit/sec sebességűre bővítettük. Akkoriban egyértelműen feltűnt a letöltések gyorsulása, s mivel viszonyítási alapunk sem volt, abban a hiszemben voltunk, hogy minden rendben van. 2009 márciusában aztán a T-Online telefonos megkeresésére tovább bővítettük a sávszélességet, amely így már 8Mbit/sec volt, legalábbis papíron, illetve a számlán…

Május végén, június elején, amikor vége lett a szorgalmi időszaknak az egyetemen és több időt töltöttem otthon, egyből feltűnt, hogy valami nem stimmel. A soproni lakóhelyemen is ugyanekkora sávszélességű internetet használtam, de az valahogy sokkal gyorsabb volt, igaz, azt más szolgáltató nyújtotta... Ekkor azon nyomban felléptem a www.speedtest.net internetes oldalra, melyen ellenőrizni lehet az internetkapcsolat sebességét. Ez mindösszesen 2Mbit/sec sebességet mért, így ezzel a lendülettel telefonáltam is a T-online ügyfélszolgálatára. Ők elvégeztettek velem néhány beállításbeli módosítást a számítógépen, majd saját mérést végeztek, mely szintén igazolta, hogy mindösszesen 2Mbit/sec a tényleges letöltési sebesség. Rákérdezve ennek lehetséges okaira a válaszok között szerepelt, hogy az is lehetséges, hogy ki sincs építve a lakóhelyünkön ennél nagyobb kapacitású hálózat. Ekkor már éreztem, hogy csúnyán átvertek bennünket. Közölték, hogy körülbelül hat (!) hétig tart, amíg kivizsgálják az ügyet.

Úgy egy hónap telt el amikor július 2-án felkerestük a szombathelyi Thököly Imre utcai ügyfélszolgálatot,hogy érdeklődjünk az ügy helyzetéről, illetve a további teendőkről. Azt a választ kaptuk, hogy ők ebben nem tudnak segíteni, írjunk egy panaszlevelet, és azt faxon elküldik a központnak. Ez meg is történt, bár kicsit érdekes volt, hogy egy általunk vitt számlára kézzel íratták meg velünk a panaszt. Ebben kértük a vizsgálat mielőbbi lefolytatását és amennyiben megállapítást nyer, hogy valóban csak 2Mbit/sec a hálózat kapacitása, úgy fizessék vissza 2008 januárjáig a különbözetet, kamatokkal együtt. Ugyanis nem tartjuk valószínűnek, hogy időközben építették volna le a hálózatot, a XXI. század információs társadalmában. Erre a levélre másfél hónap alatt semmilyen formában sem kaptunk választ, ezért augusztus 19-én elektronikus levélben kértük a panaszunk kezelését, valamint kilátásba helyeztük, hogy amennyiben nem hajlandóak reagálni a fogyasztóvédelemhez fordulunk.

Még augusztusban érkezett aztán egy telefon, melyben édesapámat tájékoztatták, hogy valóban csak 2Mbit/sec a hálózat kapacitása, ezért „visszaállítanak” minket egy olyan sebességű csomagra, valamint visszautalják 2009 márciusáig a különbözetet. Erről azonban azóta sem kaptuk semmilyen írásos értesítést, annak ellenére sem, hogy a T-online általános szerződési feltételei szerint, a szerződéskötést minden esetben írásosan is rögzíteni kell.

Ezzel részükről le volt tudva a dolog. Én azonban felháborítónak tartottam ezt a fajta hozzáállást, ezért 2009 szeptemberében elektronikus levélben tájékoztattam a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság Szombathelyi Kirendeltségét a történtekről. A vizsgálat novemberben lezárult és megállapították, hogy a Magyar Telekom nem kezelte megfelelően a panaszunkat. Mivel ezt követően sem tettek felénk semmilyen lépést sem az ügy tisztázása érdekében 2010 januárjában szolgáltatót váltottunk.

Ez év februárjában azonban postázott a T-Online egy közel 30 000 forintos csekket, melyen jogcím nem volt feltüntetve. Ekkor e-mailben felkerestük az ügyfélszolgálatot, a követelést illetően, de választ most sem kaptunk, ezért egy héten belül ügyvédhez fordultunk. Az ügyvédi levélre már hajlandóak voltak válaszolni, ám hidegzuhanyként ért az ami benne szerepelt. A Magyar Telekom azok után, hogy másfél éven át hibásan teljesített felénk, a különbözetet nem utalta vissza, megszegte a saját általános szerződési feltételeit és egyoldalúan módosította a velünk kötött szerződést, szerződésbontási díjat követelt! Ezt ügyvédi levélben utasítottuk vissza és kértük a 2008 januárja és 2009 márciusa közötti időszak különbözetének megtérítését, melyre a T-Online egy immáron 60 000 (!) forintos tartozást emlegető levéllel válaszolt! Az ezt követő ügyvédi levelekre már azt mondhatom, szokásukhoz híven nem válaszoltak, ellenben átadták a tartozást az EOS KSI Magyarország Inkasszó Kft-nek, mely törvénytelen módon való behajtással (inkasszózással) fenyegetve követelte édesapámtól telefonon az összeg befizetését.

Sajnálatos módon ez hatott, mivel nem kívánták vállalni, hogy esetleges pervesztés során ennek az összegnek a sokszorosát kelljen kifizetni, ezért a behajtó cégnek át lett utalva az összeg. Reményeim szerint azonban az ügynek itt még nincs vége, s bár a pénzünket így már biztosan nem látjuk viszont, bejelentést tettem számos a fogyasztók védelmével foglalkozó szervezetnél, valamint bízom benne, hogy valamilyen szintű médianyilvánosságot is kap az ügy, ha már a Magyar Telekomnak ennyit jelent egy tíz évig hűséges ügyfél. Aki e történet ellenére is a Magyar Telekommal kíván szerződést kötni, annak ajánlom, hogy gondosan olvasson el minden dokumentumot a szerződéskötés előtt tájékozódjon, és írásos formában rögzíttessen minden felmerülő kérdést.

• Solt
    A büdös életben nem kötök több hűségszerződést... ( albérletben meg pláne nem ;) )
  • karalábé007
    értem, köszi:)
    már szakvéleményezik, remélem kihoznak belőle vmi használhatót

akkor vennem kéne 1 hálókártyát, kölcsönkérni nem igazán tudok kitől :(
    valamit tudtok ajánlani? nem vagyok 1 nagy szaki..sőt :D
  • Zs0lt1
    ha 5megás netért fizetsz és 2 megás neted van akkor kérj szakvéleményt és akkor nem 2 megás neted lesz, hanem 1. mert 2 megás díjcsomag nincs a t-home-nál.
    szóval ezek a lehetőségeid:
    - fizeted továbbra is az 5 megás dijcsomagot, de 2megával működik
    - kérsz egy szakvéleményt, akkor nem fogsz 5 megás csomagot fizetni, lesz helyette egy 1megás csomagod, amit rendes áron kapsz
    - szolgáltatóváltás

egyébként én a helyedben kölcsönkérnék egy hálókártyát tesztelni, mert lehet h azzal van a gond.
  • Zs0lt1
    hűségidővel ennek a töredéke lenne.
  • karalábé007
    sziasztok!

segítséget szeretnék kérni a T-onlines netemmel kapcsolatban.
    a problémám a következő:

-gyakran megszakad a netem (láthatóan kapcsolódva van, de tized mp-kre megszakad, ezzel megszakítva az éppen működő folyamatokat, mint pl.:letölés, YouTube szám betöltése is folyton megáll 1 részen)
    -gondolom ezzel van összefüggésben az is, h MSNezés közben a nekem írt üzenetek nagy része nem ér célba hozzám, ez már igen zavaró...

5 mb-s csomagom van, amit lekapcsoltak 2-esre,mert állítólag nem bírta a falusi vezeték xD persze 5öst fizetek...
    modem: D-Link 360R
    XP SP2, vírusokat már 5 féle programmal néztem, nem talált semmit.

felhívtam őket, sávszélesség jó, azt mondják, nálam lehet a hiba,mert a vonal mérés eredménye OK, folyamatos.
    Ki is jöttek, méregettek, nem találtak semmit éppen akkor.

Van valami ötletetek, mit tehetek? :-)
    köszi előre is!

• Solt
    Igen, közben megtaláltam... no meg felhívtam őket, és rákérdeztem az árakra... hűség nélkül 10000 + 26000 a net, és a kábel tv bekötése! Hangosan felröhögtem, és leraktam a telefont... megvárom a Digi-t, pár hét...

Köszi...
  • Zs0lt1
    [URL=http://www.sg.hu/listazas_msg.php3?id=1007224801&no=1988]#1988[/URL]
  • Carloska
    igen mostmár jó
  • koryne
    Jah feltűnt... De azért köszi, hogy szóltál :)
    Már stabilizálódni látszik a helyzet egyébként.
  • Carloska
    jah köszi az infót mindjárt belövöm és várhatóan mikorra lesz javítva?
  • Zs0lt1
    elszálltak a t-home dns szerverei.
    használd a google dns szerverei a böngészés gyorsabb vele:
    http://code.google.com/intl/hu-HU/speed/public-dns/