2155
Kinek milyen tapasztalata van az Axelero ADSL szolgáltatásáról?
-
#450 az egy év letelte után -
#449 Na ezt en nem ertem, hogy ezzel mit akarsz mondani.
Akiknek a szerzodesuk meg nem jar le tuti nem lesz hatarozatlan szerzodesuk, kizartnak tartom. -
#448 akció után határozatlan idejű lesz az ember ugyanolyan havidíjért -
#447 Emelik is a savszelt amit majd nemakcios aron meg is vehetsz az akcio utan magasabb osszegekert, mint a jelenlegi akciokban leirt arak. -
#446 de én csak azért írtam, hogy ez megoldás a várakozás helyett
amúgy én töbször felhívtam és személyesen is több Axelerossal beszéltem valamint ismerős Matáv-ossal akinek ilyen dolgok a feladata.
És a sávszélt az EU miatt kell emelni és ugye ha pl 1024-re szerződtél és lejár a szerződésed határozatlan idejűként nem fognak más sávszéllességbe visszasorolni.
Tudod én inkább az ismerősőmnek és az általam személyesen megkérdezetteknek hiszek mint a holottholittdolgozok sohasemismeremelhatévedek barátunknak -
#445 akkor pesten 16-án állitják át? -
#444 Hat bizony lesz ott siras rivas, de tuti nem a ceg hanem a dolgozoi fogjak elkovetni. :(
"A vállalat a hatékonyság növelése érdekében hamarosan nagyarányú elbocsátásokba kezd, a cégnél 2006-ig 2600 munkahely szűnik meg." -
#443 Ha jól sejtem még így is bő 100 milliárd feletti az adózás után nyeresége a Matáv-csoportnak... Tényleg nagy szomorúság lehet ott most... -
#442 Az emeles csak a mostani akcio keretein belul tortenik meg ertsetek mar meg.
Mihelyt vege az akcionak, nem kap senki emelt savszelesseget csak azt a csomagot amit megrendelt. Annyira azert nem akar jotekonykodni egyik szolgaltato sem, hogy sajat magat karositsa meg.
A mostani emeles es arcsokkentes celja a meg tobb elofizeto bevonasa, mert a 2004-es bevetelek bestagnaltak.
"Egyre több kedvezmény
Az év első kilenc hónapjában a Matáv 449,7 milliárd forint bevételt ért el, ez a tavalyi év azonos időszakával összevetve 0,5 százalékos csökkenést jelent, mivel a magasabb mobil, adatátviteli és készülékértékesítési bevételeket ellensúlyozta a belföldi és nemzetközi, valamint az egyéb forgalmi bevételek mérséklődése. Az adózás, kamatfizetés és amortizáció előtti nyereség (EBITDA) 6,2 százalékkal 182,9 milliárd forintra csökkent."
-
Anotino #441 Ez axelero topic nem-e? :) Amugymeg nem kotockodni kene, hanem a tartalmat figyelni: ha az axelero igy nyomja, a tobbi szolgaltato sem fogja mashogy. Hogy miert, azt gondolom nem kene ecsetelnem ;) A tobbi szolgaltatonal is szerzodest irsz ala, ahol szinten rogzitett a garantalt savszel, nem tudnak atverni senkit meg ha akarnanak sem (ami nem is lenne jo politika egy SZOGALTATO reszerol - egyik sincs monopol helyzetben).
20 oldalja megy itt a beszelgetes errol, de legalabb ha mar nekem nem hisztek, kerdezzetek meg magatok.. Mindenki felhivja a maga kedvenc szolgaltatojat, kb 1-2 perc lenne. -
#440 Ugy latszik a topic cime elterelte a sracot. ;P -
#439 De nem Axelerora mondtam ! -
Anotino #438 Hat nem tudom, en a szajamba ragadtam tegnap. Ha hobbi csomagot veszel, 512-est kapsz, ha otthont, akkor 1024-est. Ez fix, ha megrendeled, irva vagyon a szerzodesben. Innentol az atveres kizarva.
Amit breki mond, lehet, hogy mukodik. Ha fentvan a vegberendezes, eleg atallitani a login/pass -t es mar az uj csomagot hasznalod (amit beelesiteni kb 3-4 perc telefonos munka az axelero berencnek) Tenyleg max burokracia lehet az oka minden tovabbi maceranak (pl ha a konkret szerzodeshez rendelve tartjak nyilvan a modemet, stb). -
#437 mivel 1024-esre fizettem elő és az van a szerződésben
"Megrendelt internetszolgáltatás: ADSL 1024/256 "
és másik szolgáltató
bár ha ottis te ülsz minden lehet P -
#436 Nos gondolj bele egy sima bekotes mar gondot okoz nekik, akkor mit csinalnak, ha elozo szerzodes valtoztatasarol vagy esetleg felmondasarol es ujrakoteserol lesz szo. -
#435 Erre egy kis anekdóta az én esetemből:
Aug. 6, IW-nél megrendel ADSL, (Fax elküldve).
Aug.10, IW-től pack, benne az ADSL szerződés. IW helpdesk szerint innentől a Matávtól függ minden.
Aug.24, Hív Matáv. Nem tudnak róla, utánanéz, majd visszahív. Vagy mégse.
Aug.31, Hív Matáv. Igen, tudnak róla, gépben van.
Szept.3, Hív IW. Kiscsaj megnyugtat, hogy utánanéz. Valóban megteszi, megadja a területi főnökség számát, ő már kicsapta a balhét, most én jövök (agresszív kis fruska lehet:))). Ott közlik, hogy ma érkezett meg számukra bekötési megrendelő, szerződést megkaptam már? Válaszom: igen, az IW ADSL szerződésem lassan egy hónapja itt van. Ja, hogy a Matáv szerződés? Nem. Olyat még nem kaptam. Megrökönyödés a vonal túloldalán. Közli az illető, hogy amint megjön küldjem vissza, mert a végén meglehet, hogy bár be lesz kötve, de megkötött szerződés híányában hamarosan ki is köthetik.
Szept.7, kijönnek bekötni, megy, csodás. Érdeklődnek a Matáv szerződés felől. Még nem jött meg. Fejvakarás a szerelők részéről.
Szept. 13, megjön a Matáv szerződés, kitölt, express küldöm vissza.
Hál istennek csak ennyi volt. Mondjuk engem az lepett meg, hogy az IW-s helpdesk volt képes csak előre lendíteni a folyamatot... -
#434 Eh.
Te mirol beszelsz ? A Matav az ISP-k fele emeli a savszeleseget, a tovabbiakat a szolgaltato vegzi el.
Nem a Matav emeli minden egyes felhasznalonak a savszelesseget.
Amugy ha eleg koran lemondtad a 384edet meg belefogsz ferni a 768as emelesbe. De minnel tovabb huzzak egyesek annal rizikosabb.
Amugy miert uzletit kotottel miert nem a sima 768-at 13990 Ft-ert?
Vagy ceges lesz es leirhatod ? -
#433 Csak az a baj, hogy ember tervez isten vegez.
Magyaroszagon meg csak az istenek szava szamit, a kisembere meg nem.
A burokraciarol meg mar nem is merek nyilatkozni.
Csak egy kis gikszer keruljon a gepezetbe, s maris borul a jol megtervezett 1024es ADSL alom.
Csak felteszem a kerdest, vajon mit csinalnal akkor, ha eljatszanak veled az elozo hozzaszolasomban leirt linken tortenteket es kapnal vegul mondjuk jovore egy 512es ADSL-t 9900Ft-ert ?
Szerintem beszednel nehany Xanaxot. -
#432 De igazad van, csak nekem ilyen nem szükséges -
#431 múltkor még hardware-s voltál és Geforce kártyákat teszteltél P -
#430 Na nem akarok beleszólni, bár megvan a véleményem
Azt hiszem megvan a megoldás, hogy az ember netkiesés nélül váltson, illetve, hogy mikor egyiket kikötik a másikhoz már legyen elérése.
Mondjuk a Matáv szakembertcélszerű meggyőzni, hogy ne szerelje le azt amihez már van újra szerződésed, de asszem ez megoldható :-)
És hol van ez a két hónaptól meg a lemaradik az akcióróltól P
Ha tényleg megvalósul publikálom -
#429 Attudnak lepni, de csak akkor ha mar reg elkezdtek az ugyuk intezeset.
Mert elhuzodik a dolog, kiveve akkor hacsak nem hatarozatlan csomagban vannak, mert akkor elmeletileg nem kell lemondani a szerzodesuket, es azzal nem huzodik az ugyuk, eleg ha ujat kotnek es akkor meg beleesnek az akcioba. A tobbi felhasznalonak vegig kell jarni a burokracia rogos lepcsoit. De megmondom a mai viszonyok mellett, meg akkor is felnek ujraszerzodni ha hatarozatlan kapcsolattal rendelkezek, mert ki tudja mit produkalnanak a magyar ugyintezok.
Nem veletlenul ideztem a legelejen egy erdekes sztoryt ami nem igazan ovezi dicsfenybe a Matav es az Axelero munkajat.
http://sesblog.hu/matav-axelero-adsl.html
-
#428 Olvasgatom ezt a Pohly fórumot... hát... azt hiszem úgy lehetne szavakba önteni, hogy ez még mindig Magyarország. :)))
Ha jól értem a legjobban a 384-esek szívták meg, mert ők már sehogy se tudnak átlépni 1Mbit-re. És mondjuk én is megszívtam valamennyire, csak elvileg lesz 1.5Mbitem, mert gyakorlatilag 1Mbitet sem lehet elérni az én vonalamon, de hiába, hiszen nincs mód arra, hogy csomagot váltsak, és visszalépjek (ráadásul ugye az upload sem nő meg)... -
#427 Szerintem neked 12900Ft-s 1024es neted lesz. :P -
#426 Ez meg nem biztos.
De nagyon nagy a valoszinusege.
Elmeletileg az 512 lesz a hobbi csomag. -
#425 Ja es meg valami, mint mar mondtam azert lehet lecsuszni az akciorol, mert addig nem lehet atlepni mas savba, mert a draga jo Axelero szerint ahhoz eloszor lekell mondani az adott szerzodest, es igy a masikat nem lehet megkotni. Ismerve a Magyarorszagon elterjedt viszonyokat, tuti hogy nem egynapos dolog, hanem sokkal macerasabb.
Persze azt kivanom az embereknek, hogy sikeruljon az atallas minnel olcsobban, de konnyen elofordulhat, hogy a jelenlegi helyzet miatt az ember porul jarhat. -
Borg #424 Akkor én már meg sem próbálom kitalálni, hogy mi lesz a jelenleg határozatlan 12900-as havidiju 512-es ADSL-emből :D
Max majd leordítom őket újból telefonon, ahogy eddig már megszokhatták tőlem. Szvsz a nevem hallatán is hülyét kapnak már az ÜSZ-nél, annyit bénáztak az ügyeimmel ez alatt a pár év alatt. -
#423 És nem lesz 384-es... szép... -
#422 Azert van szvsz mert az arak korul vannak meg a Matavon belul is vitak.
Amugy javaslom a figyelmedbe ezt a forumot"Axelero Hobbi 384/64-ről hogyan lehet váltani az 1024/256-re emelt Otthonra?": Pohly Forum -
#421 Lesz minimalis csokkentes az arakban de nem ekkora merteku, mint a jelenlegi akcios arak.
Az akcio utani 512es kapcsolt osszege brutto 9900Ft lesz.
Az 1024 es meg nem biztos. Az elso targyalasok szerint 13990, de valoszinubb a 11900 osszeg, itt meg nem tortent megallapodas. Ami meg ugytunik hogy meghatarozott ar a mostani 768as play csomag ami az akcio utan az 1500as lesz 15900Ft.
Az arak brutto-k. -
#420 Hmm....
Nekem ebből az jön le, hogy ezek szerint tényleg kegyetlenül meg van kavarva a dolog... -
#419 Na mostmár elég, tisztázzuk már le, mert tényleg iszonyú összevisszaság van itt...
7990 nem az 512 lesz, ne tomd mar masok fejet hulyesegekkel,csak az akcio kereteig lesz, utana a 384es ADSL megszunik.
Utana 9900Ft lesz az 512 es 13990 a 1024-es ADSL.
Amit írsz, az már fixálva van? Mert eleddig ezt valahogy senki sem propagálta (én a Matáx/Axeleró valamint az Interware helpdeskjével beszéltem, de sem a neten, sem telefonon nem közöltek olyat, hogy Dec.20. utáni bekötéseknél (gyakorlatilag) az árak és a biztosított sávszélességek visszatérnek az október elötti állapotokba. Inkább csak azt fejtegetik hosszasan, hogy Dec.20-ig való szerződés esetén idén 0 Ft a havidíj, ill. az IW-nél jövő május végéig 50% kedvezményt kaphatsz).
Jobban belegondolva még egy érv támasztja alá ezt, amit pont én írtam ebbe a topicban is - több ISP nem változtatja a csomagjai elnevezését. Azért nem, mert a Dec.20.-a után szerződöt csomagok "visszatérnek" alapsebességükhöz...
Ha ez tényleg így van, akkor maxima mea culpa, és hamu a fejemre, mert ezek szerint én értettelek félre (illetve nem vettem észre az árulkodó jeleket)... -
#418 Figyelj akkor a Pohly forumrol idezek neked jo , veletlenul az az Axelero hivatalos forumja.
"Na ez mostmár tényleg nem semmi! Napokban beszéltem itt az Ügyfélszolg.-al, azt mondták, hogy dec. 31 ig él a hüségem, tehát a mostani akciórol sajnos már lekéstem. Ma voltam viszont a Plázás Matáv Pontban, az Axelerós pultnál érdeklödni, mikor kéne meghosszabbítani szerzödésem, vagy érdemes-e most sávszélt módosítanom?
Itt azonban azt közölték, hogy a hüségem már lejárt, így bármikor köthetek új szerzödést! Ekor fel kell mondanom a régit, ami több hét, majd az új kb. ugyanennyi, tehát érezhetöen lebeszéltek róla.
Aztán ajánlották, ha az új konstrukciót választom -hogy ne maradjak Net nélkül- akár fizethetném mondjuk párhuzamosan is a kettöt!!! -
Ekkor már kezdtem furcsán nézni a két hölgyre.
Majd egymás szavába vágva tájékoztattak, hogy az új szerzödések már csak a sebesség duplázás után aktualizálódnak, így lehet, hogy az 512 az annyi is marad!!!
Ha viszont a meglevö Hobby-t most módosítom Otthonra, az havi 12900,- lesz (1 év hüséggel), " viszont nem biztos" hogy a duplázott sávszéllel!
De ha nem csinálok semmit, akkor "biztosan emelnek" 512 re és ez csak 10900,- marad!
Ekkor már tökéletesen egyértelmüvé vállt, hogy halvány fogalmuk nem volt az egészröl!
A hozzá nem értés, a tájékozatlanság ilyen szintjével én még életemben nem találkoztam! És hangsúlyozom, ez a Plázában történt, ahol már valszeg több száz szerzödést kötöttek és még több ezret akarnak!
-Na ez volt az a pillanat, amikor elegem lett, és úgy gondolom mindannyiunk nevében elvárom a szolgáltató(k) részéröl a normális, egyértelmü mindenre kiterjedö, bárki számára elérhetö tájékoztatást!
-Nem itt a fórumon, talán, hátha, esetleg jelzökkel kezdve a találgatásokat."
Na lehet filozofalnod. -
Anotino #417 Ha az axelero sem tudja, akkor ki? :) Ez már paranoia -
#416 HAt teged akkor valamelyik kollega nagyon felretajekoztatott. -
Anotino #415 Mondtam neki, hogy nem idén akarom bekottetni, azt mondta tökmindegy. Az egyetlen amiről lemaradhatok, az az ingyenes bekötés. -
#414 De van a limitjuk es a mostani emelest a matav bejelentese miatt tettek, mert lehuzhatak volna a rolot a limitjukkel alacsonyabb savszelesseggel. -
Anotino #413 Ja, a chello amugy mindig egy lépéssel az adsl előtt jár sávszélben. Május óta vezet másfélszeres sávszéllel az adsl-hez képest, és ezt az előnyt a mostani a emelésekkel is tartja. Csak ne lenne az a fránya limit, biztos olyat rendelnék. -
#412 Teged akkor a mostani december 20.ig tarto bekotesrol tajekoztattak lehet, hogy eppen en magam, szal az infoid nem Yippie. -
Anotino #411 Bocs, ha esetleg belerondítok a bájcsevejbe, de mivel épp adsl bekötést tervezgetek, tegnap folytattam egy hosszadalmas telefonbeszélgetést az axelero supporttal ez ügyben, és vannak megbízható infóim.
Mivel nem tudom most, csak kb január-februárban előfizetni, bennem is megfogalmazódtak kérdések, biztos ami biztos.
Az infók: Az axelero hobbi dijcsomag 7990 ft-ert 512Kbites-es savszelesseggel áll majd rendelkezesemre. Az axelero otthon pedig 9990ft es 1024kbit-es kapcsolat jar vele. A harmadikra nem emlekszem.
A mostani előfizetőket most november második felében állítják át ugyanerre a rendszerre. Ez nem valami időszakos akció, az új előfizetőkre ezentúl értelemszerűen a megnövelt sávszélesség érvényes (yippie). Remélem fellebbentek a fátylak