2155
Kinek milyen tapasztalata van az Axelero ADSL szolgáltatásáról?
  • enginer
    A fatávkábel nem akar konkurenciája lenni az ADSL-nek.
    Ezt tapasztalatból mondom.
    Habár törvény kötelezi őket a visszirányitásra, megrendelés esetén évekóta sajnálkozva közlik, hogy csak ADSL szolgáltatás vehető igénybe technikai okok miatt.
    Az ADSL árához persze egyből hozzájön a telefonvonal havi 3200Ft-os alapdíja, amiért nem kapsz semmit.
    TVNET előfizetése esetén nem kötelező a kábeltv előfizetés!
  • shabba
    Igen ezt én is tudom, írtam is róla korábban #460-470 közötti hozzászólásokban.
  • enginer
    Internet árcsökkenés tulajdonképpen a MATÁVnál sincs, csak az új előfizetőket akciózzák december 20.-ig, a drasztikusan csökkenő telefon előfizetések megfékezésére.
    Állitólag utána már csak a régi árakon lehet előfizetni ADSL-re.
    A régi hűségnyilatkozatnélküli előfizetőknek sem csökkentik az ADSL árát, csak az új előfizetőknek ennyi.
  • shabba
    És nézted a tvnetwork saját portfólióba tartozó szolgáltatását is? A saját infrastruktúrán szolgáltatott kábelnet, lannet vagy wireless szolgáltatást? Mert én ott nem látok semmilyen sebesség emelést vagy árcsökkentést. Az hogy az ADSL sebességek náluk is emelkednek és akciós árak vannak ahhoz semmi köze nincs tvnetworknek ez a fatáv sebesség emelése és akciója.

fatávkábelnek gondolom nem kell elmelésnem ki áll a tulajdonosi hattérben, szóval az hogy ott emelni fognak azon nem kell annyira csodálkozni.
  • enginer
    Én konkrétan ma a TvNetWork oldalát néztem, akik még 1000Ft-al olcsóbban is adják ugyan azt mint az AXE ADSL-re!
    MATÁVKÁBEL is emelt már (sebességet).
    Azt azért ne feledjük, hogy a hivatalos emelések csak december végefelé lesznek, most még csak a bejelentések vannak.

Az új előfizetők kedvezményei függetlenek a sebességemelésektől.
    Ezt itt sokan keverik.
    Ez két külön dolog, csak véletlenül közel 1 időben.

• shabba
    Néztem és sehol semmi konkrétum egyedül inviteltől egy elég érdekes sajtóbejelentés. Vicces volt a megfogalmazása: ők már fatáv előtt tervezték hogy emelkenk de még a tavaszra sem tudják megmondani lesz e emelés. Ha pedig lesz közel sem biztos hogy dupláznak sőt annak sincs valószínűsége hogy ezt áremelés nélkül teszik. Most ez szerinted bíztató? Monortelnél eléggé elzárkóznak, talán majd ha fatáv betelepül a 29-es körzetbe lépnek, emitelnél talán bár ott fatáv a tulajdonosi háttér talán pont azért. HTCC-nél a szokásos semmi csak valami elég vicces akció forgalomkorlátos ADSL-lel, vagy a régi 384kbps-es havi 18 rongyért mert azt remekül megtudja fizetni a keletMOi netező. HDSNet-nél semmi, fibernél csak átalakították a csomag konstrukciót ami a többségnél lassulást hozott mert az eddig bonus sávszélt elvették. TvNetWork elég képlékeny mert ott nincs bejelentett maximum hanem azt kapsz ami jut. A sok száz kis szolgáltatót most hagy ne soroljam, soknal olvasom fórumát és azt a téma vajon mi is kapunk-e de elég negatívak a szolgáltatók visszajelzései hisz ők épp miért emelnének. Az a szolgáltató ahol személy szerint én vagyok hasonló struccpolitikát folytat, nem igazán hajlandó tudomásul venni hogy a világ változik körülötte.
  • shabba
    Most ezzel mit kezdjek? Ez a rész volt amit a korábbi hozzászólásodban nem kifogásoltam mert úgy igaz ahogy van. Attól mert ezt még1x beírod önmagad igazolására még nem változtat azon véleményemben hogy a többinek amit írtál nincs valóságalapja.
  • enginer
    "Van még invitel, monortel, emitel, hungarotel, hdsnet,tvnetwork,fibernet és még hadd ne sorolja föl a száznál is több internet szolgáltató az országban? Ezek közt van mindenféle technológát használó szolgáltató van ahol adsl van ahol kábelnet, wireless vagy lan alapú a netszolgáltatás. Vajon náluk miért nem emel a te minisztériumon? Nem gondolod hogy visszás az érvelésed, nem csak ezek a szolgáltatók léteznek az országban?"

Nézted már az oldalukat?
    Vagy csak kötekedni akarsz?
  • enginer
    A mobil- és adatátviteli bevételek növekedése nem tudta feledtetni a vezetékes forgalom csökkenését.

Még a 15 százalékos visszaeséssel számoló elemzõi konszenzusra is sikerült rácáfolnia a Matávnak, a távközlési vállalat elsõ 9 havi eredménye mintegy 10 milliárd forinttal csökkent, és ezúttal éppen csak meghaladta a 41 milliárd forintot.

A Matáv esetében már jó ideje óvatosak az elemzõk, a vezetékes telefónia iránti csökkenõ keresletet ugyanis kevéssé tudják ellensúlyozni a mobilkommunikációból és a egyre gyorsabban terjedõ széles sávú ineternetbõl származó bevételek. A trend a mostani számokon is meglátszott, a mobil-, adatátviteli és készülékértékesítési bevételek növekedése nem tudta feledtetni a belföldi és nemzetközi forgalom csökkenését. Így az idei 449,7 milliárd forintos árbevétel minimális mértékben, de még a tavalyitól is elmaradt. A 82 milliárd forintos csoportszintû üzleti eredmény szintén mérséklõdést jelent, ezt a vállalat elsõsorban az átszervezések miatt megnövekedett személyi költségekkel és a tavalyinál magasabb értékcsökkenési leírással magyarázza. A pénzügyi eredmény a jelentõs hitelállomány miatt ismét csökkent. (Bár a hitelállomány teljes összege ezúttal már apadt, továbbra is jelentõs terhet rótt a társaságra.)

A nettó eredmény így ismét csak süllyedt, a 41,1 milliárd forintos elsõ 9 havi nyereség mind a korábbi 51,8 milliárd mind pedig az elemzõk által várt 44 milliárd forinttól elmarad. Ráadásul a cashflow-termelõ képesség is romlott, ez szeptemberig 144,1 milliárd forintot tett ki az egy évvel ezelõtti 153 milliárd forinttal szemben.

A mostani számoktól eltekintve a gyorsjelentéssel együtt megjelent szöveges kiegészítés szerint az éves számok tarthatóak lesznek. A Matáv számára továbbra is a hatékonyság javítása lehet az egyik legfontosabb feladat, hiszen mind a vezetékes, mind a mobilpiacon egyre több kihívóval kell majd szembenéznie. A vezetékes szegmens esetében a széles sávú internet-hozzáférések gyors terjedése kedvezõ a cég számára, de a vonalak számát és a beszédforgalmat tekintve továbbra is csökkenéssel lehet majd számolni. A mobilpiacon egyelõre a stabil piaci pozicíó megõrzése a cél, ami azért eddig is együtt járt a bevételek növekedésével.
  • enginer
    A többiek is emelnek, sőt már a kábelszólgáltatók is, csak később kezdték bejelenteni!
  • shabba
    1. És ha a minisztérium csinálta a sávszél emelést akkor miért csak ennél a két cégnél? Van még invitel, monortel, emitel, hungarotel, hdsnet,tvnetwork,fibernet és még hadd ne sorolja föl a száznál is több internet szolgáltató az országban? Ezek közt van mindenféle technológát használó szolgáltató van ahol adsl van ahol kábelnet, wireless vagy lan alapú a netszolgáltatás. Vajon náluk miért nem emel a te minisztériumon? Nem gondolod hogy visszás az érvelésed, nem csak ezek a szolgáltatók léteznek az országban? Ugyanazt tudom csak mondani mint az EU-nál, az ilyen jellegű kivételezés ellentétes lenne a versenytörvénnyel. Meg ugye a minisztérium "elkötelezettsége" és tettrekészségét szerintem mindenki jól ismeri, azt hogy mekkora befolyásuk van a nagy távközlési cégekre mindenki megérezhette az elmúlt évek során amikor befizette a percdíjas vagy egyébb más netszámláit vagy a telefonszámlát.

2. Sajnos odakint tőlünk nyugatra is ugyanígy kapcsolt a szolgáltatás, ott is rendelkeznek kell telefonvonallal és fizetni az alapdíjat különben nem lehet ADSL-ed.
  • Laalee
    a kábelszolgáltatóknak is tilos... csak a matávnak szabad :D
  • enginer
    Ne öljétek, már egymást!
    2 külön dologról van szó!

1.
    Még valamikor tavasszal jelentette be az informatikai miniszter, hogy évvégéig emelni fogják az internet elérések sebességét.
    Nem emléxem pontosan, da mintha valami EU-s dolog lenne a háttérben!
    Nem a MATÁV, nem a CHELLO, hanem a minisztérium csinálta a sebesség emelést!

2.
    A MATÁVnál évek óta csökkennek a telefonelőfizetések.
    Az utóbbi időszakban olyan drasztikusan adták vissza a telefonvonalakat, hogy már a mobilpiac bevételei ellenére is szarban van a MATÁV.
    Ezért akciózzák az új ADSL/telefon előfizetőket!
    Mert aki ADSLezik annak ugye telefonvonal is kell!
    A MATÁVnak ezért fontosabb az új előfizető.

Csak tőlünk nyugatabbra tilos a 2 szolgáltatás kapcsolása.

• shabba
    Szélesebb a kínálati paletta náluk, ott már vannak forgalomkorlátos csomagok mérsékeltebb áron a kezdő userek meghódítására.(27,34 euroért 1.5 ill. 3GB forgalmi limittel) Ez az aminek bevezetésével késik idehaza fatáv de szerintem egy éven belül idehaza is elő kell rukkolniuk vele. Mellesleg ezen csomagok is csak idővel, a piaci kínálat visszaesésének hatására születtek meg németben, máskülönben jelentős bevételkiesést okozott volna magának a szolgáltató ami nem épp a célja.

Korlátlan(flatrate) csomagot terén nincs olyan jelentős árbeli eltérés, ami magasabb az a sebesség. Azt viszont csak nagyban lehet költséghatékonyan emelni ehhez pedig kicsi a hazai előfizetői bázis létszáma(ha bővül akkor reális az esélye ahogy most is megtörtént. A fatávnál jóval kisebb szolgáltatók azért nem akarnak emelni mert ott még nem érték el ezt a fázist). Fatáv német megfelelője a DT, Suxelero ottani megfelelője a T-onlány. Az ő áraik korlátlan csomagok mellett 47,60 és 75 euro.
  • shabba
    Az a baj hiába adunk linket nem fogod elolvasni és értelmezni az oldalon található infókat.

http://home.datanet.hu/Lszolg/adsl/adslakciok.html
    http://www.freestart.hu/startadsl/akcio.jsp
    de keress továbbiakat az http://internetszolgaltato.lap.hu/ -n

Ha esetleg még mindig nem tűnne fel minden jelenlegi akció határideje misztikusan pont megegyezik a fatáv nagyker kedvezmény határidejével. Sőt a futamide is pontosan megegyezik a korábban belinkelt fatáv oldalon találhatóval. Sőt míly váratlan fordulat, az akciós ár csak pont fatávterületen kötött előfizetésekre igaz más szolgáltató területén nem elérhető.

Neked ennyi "véletlen" egybeesés nem tűnik fel?
  • Rafaelo
    németországban olcsób a dsl nem?
  • shabba
    Ha ugyaz a személy van akivel ezt az EU szabályozás dolgot kitárgyaltuk már ProHardware-en akkor tudod mit írtam erről. Milyen EU szabályozás az olyan ami adott országnak csupán egyetlen cégére vonatkozna? Ugyebár az EU elég keményen kiáll a verseny mellett és nem hoz versenytörvénybe ütköző határozatokat, márpedig ez olyan lenne. Mert ugye a többi 4 telco nem igen kapkodja magát hogy hasonlót tegyen. Vagy a másik 4 telco már nem tagja az EU-nak, őrájuk miért nem vonatkozik ez az állítólagos szabályozás? Mutass nekem olyan EU rendeletet ami előírja egy adott szolgáltatónak hogy X sávszélességen kell szolgáltatnia és ezért emelésre kényszerí? Sajnos ez egy szabad piac(mégha ez idehaza csak papíron igaz) így aztán minden szolgáltató azt csinál és úgy és annyiért ahogy épp akarja.
  • Breki33
    "Ugyanúgy ahogy eddig az összes kedvezmény az új belépők kapják mert fatávnak az a célja hogy bővítse az ügyfélbázis, ezért hajlandó felvállalni rövidtávú bevételkiesést, de tartósan már nem teszi mert se nem hülye se nem ennyire gáláns természetű cég."

Ebben általában van igazság, csakhogy a konkrét esetben nem erről van elsősorban szó, hanem az EU szabályozásairól mint már írtam.
  • Anotino
    Azt kerdezem mar 5x-re, hol van az a mindenhol. Ha latom a szememmel akkor elhiszem. 1-etlen 1 linket adj.
  • [Jakuza]
    Jaj mar ne legyel ertelmetlen.
    Azert olcsobb most mert akcios arak ezek.
    384es 7990 Ft, amit emelnek 512-esre az akcioban.
    De a 384es kapcsolat nagy valoszinuseggel megszunik es az 512es kapcsolat lesz a legkisebb csomag (Hobbi).
    Ez lesz 9900Ft.
    Valoszinu ha valaki reklamalna rafognak, hogy a 7990 a 384es csomag volt de megszunt. Raadasul nem ertem miert ertetlenkedsz , ha mindenhol le van irva hogy a 25%-os kedvezmennyel ennyi az akcios ar.
  • shabba
    Hogy lehetsz ennyire értelen. Ezt most direkt csinálod?

Mutass nekem egyetlen ajánlatot is ahol akció nélkül adják br 8 rongyért az ADSL-t? Ilyen nincs. Mindenhol a fatáv akciója keretében adják annyiért határozott idejű akció keretében záros határidőig. Annál hitelesebb forrást nem fogsz találni mint amit 1x már belinkeltem. A fatáv adja a kedvezmény ő dönti el meddig adja és milyen feltételek mellett.

Ez elmúlt 3 év során folyton voltak akciózások azt majd a fatáv eldönti jővőre mivel áll elő. Lehet hogy megint kapnak az előfizetők ingyenes 1 éves National Geographic előfizetést mint ahogy az ősszel volt, vagy lesz megint ingyenes első 3 hónap ahogy már oly soxor. Vagy lehet folytatják ezt a fajta konstrukciót mint ami most van, volt már ilyenre is példa 2001 decemberében hasonló 30%-os nagyker árkedvezményt adtak 1 évre az új előfizetőknak. Akkoriban még 384kbps-es csomag volt csak valami 12900ft. Akkor 1 hónapon át 2001 decemberében 8-9000-es havidíjak voltak amik januárra visszamentek az addig megszokott 12900-ra. Szóval ez nem példanélküli eset ennek már régi történelme van.

Ugyanúgy ahogy eddig az összes kedvezmény az új belépők kapják mert fatávnak az a célja hogy bővítse az ügyfélbázis, ezért hajlandó felvállalni rövidtávú bevételkiesést, de tartósan már nem teszi mert se nem hülye se nem ennyire gáláns természetű cég.

Pont a 2001-es év végi akció is azért történt mert az év végéig kitűzött célszámokat nem sikerült volna teljesíteni ezért egy rendkívüli akció keretében felspanolták a népet. Most dettó ugyanaz a helyzet. Anno év elején 100ezer előfizető volt és az év végi terv 200ezer bekötött előfizetés. Viszont ebből 3. negyév végéig csupán 162ezer lett, a hiányzó 38ezere most egyetlen negyedév alatt kell behuzni. Ráadásul az év eleji első 3 negyedév nagyarányú kereslet visszaesést hozott, mivel drasztikusan csökkent az érdeklődés az ADSL iránt. Most ahhoz hogy tudják tartani a tervet keményen a zsebükbe kell nyúlniuk és elviselni egy nagyarányú bevétel kiesést ezzel a nagyfokú akciózással. De ezt nem teszik meg állandóra csak az új ügyfelek első évére.

Mondok egy példát. Ha van egy ADSL előfizetők aki havi 10 rongyot fizet neked és mondjuk ez az előfizető fizet 10 éven át. Ha most általánosan és globálisan 8 rongyra csökkented a havidíját akkor ezzel a bevételed 20%-ától elestén. Ha viszont csak az új belépőknek és egy év futamidőra adsz 25% beetetési kedvezmény akkor az első évben igaz buksz 20%-ot de az összes többi már teljes árú így 10 év átlagában a bevétel mínuszod már alig 2%.
  • Anotino
    Ok, akkor mondd el, miert 8 rugo a legkisebb csomag ara akcio nelkul is? Az egesz cikk arrol szolt, hogy a dijak nem emelkednek, erre meg te kitalalod, hogy a dec 20 utan elofizetoknek noni fognak.. (8->10e HUF)
    Ujra csak azt tudom mondani, mondj egy forrast, mert amig csak a te fejedben letezik ez, addig ez egy alaptalan osszeeskuves elmelet.
  • [Jakuza]
    Tobben kerdeztek, mi van az axelero kabelesekkel.
    Nos itt a valasz :

"A matávos és inviteles ADSL-előfizetők, valamint a chellós internetezők mellett az Axelero kábelmodemes előfizetői is sávszélességnövekedést tapasztalhatnak pár napon belül: a kábelhálózatokon is internetet szolgáltató Axelero bejelentette, hogy november 16-ától kezdődően növekednek a Kábelnet-hozzáférések maximális sebességei is.
    A cég változatlan áron és szerződési feltételek mellett növeli a sávszélességet az ügyfelek számára. A maximális letöltési sebesség a Kábelnet Hobbi csomagoknál 384 kbit/s-ról 512 kbit/s-ra, illetve a Kábelnet Otthon csomagnál 512 kbit/s-ról 1024-kbit/s-ra változik, a szerződésben meghatározott minimális átviteli sebesség pedig ebben az esetben is változatlan marad.

Az előfizetői hozzáféréseket az ADSL szolgáltatással megegyező időben, azaz holnaptól, november 16-tól kezdve állítják át. A sávszélesség emelése ebben az esetben is automatikus, az ügyfeleknek csupán pár másodperces leállásra kell számítaniuk."
  • Rafaelo
    kiváncsi vagyok mert pesti vagyok addig nem kezdek filmeket levenni majd ha átálitották
  • shabba
    "A sebességnövelésre november 16-ától - először a pesti és a kelet-magyarországi, majd a budai és a nyugat-magyarországi régióban - kerül sor. A hozzáférések átállítását a Matáv folyamatosan végzi."
  • Rafaelo
    holnap kezdik az átállitást nem ?
  • shabba
    Miféle áremelésről beszélsz? Legalább olvass vissza melyik kérdésedre válaszoltam az előbb?

"Amugy megkerdezhetem, milyen forrasbol vetted, hogy ez akcios ar? Mert rajtad kivul senki nem mond ilyet, es nem is latni sehol.. Mint ahogy hataridot sem."

Az hogy ez egy akciós ár az világosan kiderül az általam belinkelt cikkből, fatáv ad 25% árkedvezmény egy év futamidőra. Az akció határideje és időtartama is világosan kiderül a cikkből, nem tudom mit nem lehet ezen nem érteni. Jelenleg a legolcsóbb ADSL bruttó 10 rongy körül van, az akció keretében az új előfizetőknak 1 éven át 25% árkedvezményt ad a fatáv amit az internetszolgáltatók továbbadnak. Így lehetséges az hogy a legkisebb csomag 1 éven át bruttó 8 rongyért megvásárolható, de az akció lejárta után 2006-tól ugyanúgy a 10 rongyos listaárat fizetheted.

Ha számodra nem lenne világos a fatáv az ADSL nagykereskedő, tőle a kereskedelmi partnerei(az internetszolgáltatók(röviden ISP)) veszik meg az ADSL-t amit feléd fogyasztónak továbbértékesítenek. Minden ISP ugyanazokat a csomagokat és sávszélességeket vásárolhatja a nagykereskedőtől, saját akcióik sosem voltak csak a nagykereskedő akciók adják tovább 1:1-ben. Ezért van hogy lassan három éve minden akciózás ugyanakkor van minden ISP-nél, ugyanazok a kedvezmények vannak és az árak is minimális szórással minden internetszolgáltatónál ugyanannyi.
  • [Jakuza]
    Vazz. Pl ellatogatsz az Axelero oldalara ott is ki van irva es nem csak a nagyker partneri.
  • Anotino
    Ez csak egy kedvezmenyes ajanlat nagyker partnereknek.. Es a cikk szerint az eddiginel olcsobb arakat elvezhetnek ezzel, 2005dec-ig.

Akkor te is csak felreolvasod a cikket es paranoias vagy picit.. 2x is megemlitik ebebn a cikkben, hogy az emeles dijtalan, es a szerzodesi feltetelek nem valtoznak. Hatarido, meg idointervallum meg semmi. Ezert kerdem ujra, milyen forrasbol veszitek az aremelest? Ez csak az ellenkezojet tamasztja ala.
  • Anotino
    Nagykereskedelmi partnereinek.. van valami olyan is, ami atlag userre (rank) vonatkozik? Mert ez nem.

Jakuza: konkretan hova?
  • shabba
    Pedig nagyon sokan írják különböző fórumokon de mindig vannak hozzád hasonló hitetlenkedők.

"A szolgáltatás minőségének javítása mellett a Matáv 25%-os havidíj kedvezményt ad nagykereskedelmi partnereinek a november 1. és december 20. között érkező határozott idejű megrendelésekre. Az akciós havidíj a szerződéskötéstől 2005. december 31-ig érvényes, és belépési díjat sem kell fizetni."

forrás: fatáv
  • [Jakuza]
    Ki van nagybetukkel irva az ISP-kre.
  • Anotino
    Amugy megkerdezhetem, milyen forrasbol vetted, hogy ez akcios ar? Mert rajtad kivul senki nem mond ilyet, es nem is latni sehol.. Mint ahogy hataridot sem.
  • Anotino
    Nem biza. En jovore szerzodok csak, januarban, vagy februarban. Es ennyiert 1024-esre.
  • [Jakuza]
    Pontosabban ami most 384es csomag es 512 lesz 7990Ft-ert.
    Az az akcio utan 9900Ft-os 512es csomag lesz.
  • [Jakuza]
    "Es a mostaniak nem akcios, hanem normalis arak."

Nem egeszen ezek akcios bevezeto arak.
    Az akcio utan 100% hogy magasabbak lesznek az arak, ugyanis lattam egy formanyomtatvanyt es abban magasabb arak szerepelnek, mint a mostani akcios csomagok arai.
  • Anotino
    Amirol te irsz, azok akcios csomagok. Nekem anno datanetnel volt olyanom, 1 evig volt kedvezmenyes, de ottfelejtettek a kedvezmenyt masfel evre is mig lemondtam. Ezzel ha ugy vesszuk szerzodes-szegest kovettek el ;)

Most nem tudom letezik-e ilyesmi akcios csomag vmelyik isp-nel.
  • Anotino
    Nem lesz aremeles. Es a mostaniak nem akcios, hanem normalis arak. Az akcio egyes egyedul a bekotesre terjed ki.
  • [Jakuza]
    Amugy ezt a hatarozatlan dolgot nem ertem nagyon.
    Az elso evben mikor lejart nekem a szerzodes felemeltek a dijjamat es betettek a hatarozatlan csomagba. Jo 4000Ft-al dragabb lett a netem.
    Ekkor ujraszerzodtem es most meg nem valtozott semmi, mikor lejart a kovetkezo evem is.
  • [Jakuza]
    Mint mindenki a szerzodes idejenek letelte utan.
    Ez ugyebar mindig is igy volt.
    Azert nem ertettem a megjegyzest, hogy hova akartal kilyukadni, mert olyan spanyolviaszos feltalalasanak erzeset keltette bennem. ;P