T-Online ADSL tapasztalatok
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Az ADSL routernek a helyi hálózatok Internethez való csatlakoztatásakor van szerepe
"kerdes: hany gepen akarod hasznalni a net-et?
Ha 1, akkor semmi szukseg router-re.
Ha tobb, akkor lehet ugy is csinalni, hogy 1 gepet kinevezel fo gepnek es ha x plusz geped van, akkor x+1 halokartyat teszel bele. Ennek az a hatranya, hogy ha valamelyik masik geprol akarsz net-ezni, akkor ennek be kell lennie kapcsolva.
(Illetve eleg lehet x halokartya is, ha USB-s az ADSL modem-ed.
Persze van meg mas megoldas is, nem a szolgaltatotol veszel router-t. Ugy 10enezerbol meguszod."
Szerintem õ a vonali sebességre gondolt amúgy.
De látom nehéz elismerni.
De a másik legyen kétértelmû ha ettõl jobb P
Ha ketertelmuen irsz le valamit azt az en nyakamba akarnad akasztani ?
Fogalmazd at a mondatodat es ne az en rad reagalt mondatomat ird le.
"De van valami
ha jól értem neki lejárt a szerzõdése és határozatlan idejûvé vált.
Namost nekem az ügyfélszolgálatos elmondta hogy felmondás nélkül 1000-al lesz kb olcsóbb csak ugyanaz a csomag illetve a régi csomag sávszélessége."
A "csak ugyanaz" szoveg igen megteveszto, mivel mogotte leirod , hogy a regi csomag savszelessege. Vagy a csak ele tegyel egy vesszot, vagy ne is ird le.
De ilyen megfogalmazasban annyira ketertelmu a mondtad, hogy nem tudja az ember, hogy mire akarsz kilyukadni.
Dez: Inkompatibilitas definicioja jatekoknal: amikor fut,de csak pl. 1 fps-sel,vagy össze-vissza akadozva,irányíthatatlanul 2. K8-nál alapból mindig 200MHz az FSB. Csak tuning által lesz magasabb.
Egyértelmû, hogy hülyeségeket írtál, de ahelyett azt mondanád bocsi belátom tévedtem elnézést
én fogalmazok kétértelmûen P
"Szerinted akkor akinek a szerzodese lejart es hatarozatlan csomagba kerult annak nem is emelik a savszelesseget ?"
Erre pedig az a válasz, hogy dehogynem emelik.
Kb 6* leírtam, hogy mindenkinek emelik mert megköveteli az EU !
A személyi jövedelemadóra vonatkozó 1995. évi CXVII. törvény 2003. január 1-tõl életbe lépõ módosítása lehetõvé teszi, hogy a munkáltatók adómentesen biztosítsanak dolgozóik részére otthoni Internet hozzáférést, így akár 5-10 százalékkal csökkenthetõk a bérköltségek. Az új törvényi rész így szól: (SZJA tv., 1. sz. melléklet, 7.11. bek.) "a munkáltató által biztosított ingyenes vagy kedvezményes számítógép- és Internet használat (ideértve különösen az egyszeri, a havi, a forgalmi díj átvállalását, a modem biztosítását), továbbá az elsõ üzembe helyezését követõen legalább két évig használt számítógép ingyenes vagy kedvezményes megszerzése;"
Vállalati elõfizetõinknek az üzleti elõfizetõi szerzõdés keretein belül egyéni elõfizetõi árszinten biztosítunk Adómentes Internet szolgáltatást, melyet dolgozóik vehetnek igénybe, otthoni használatra. A szolgáltatást bármely termékünk bármely sávszélességben képezheti. Három új elõfizetõi végpont létesítése estén már egyedi ajánlattal állunk rendelkezésükre!
Az Externet Adómentes Internet ideális megoldás távmunka bevezetéséhez, költség hatékonyan pótolhatja vagy kiegészítheti a bérfejlesztést, növelheti a dolgozók motivációs lehetõségét!
Amennyiben szolgáltatásunk felkeltette érdeklõdését, úgy kérésre személyre szabott ajánlatot küldünk.
1024/128 - 8900
1500/256 - 11990
ÁFÁS árak
S amit az elöbb írtam az persze cég és fönökfüggõ......
Sok sikert mindenkinek...
Esetleg Externettõl van már valakinek tapasztalata ?
www.externet.hu
Matáv területeken szolgáltat s az 1536/256 az 11990!!!!!!!!!
Ja s aki olyan helyen dolgozik az kérdezze meg a cégét ugyanis van egy 2003 -as kormányrendelet amely leírja,hogy aki a dolgozóknak fizeti az internetet az adókedvezmény...
Nekem példáúl be kell hoznom a havi csekket s 6000ft kifizetnek belölle így 5990 ft-ért 1536/256-os netem van...
Ez az externet oldalán is le van írva
512/128 - 7490
1024/128 -
"...."Szerinted" akkor...."
Nekem egyszeru felfogni, de Breki megfogalmazasa kisse ketertelmu, mintha o azt hinne, hogy a lejart szerzodesuekre nem vonatkozik.
Dez: Inkompatibilitas definicioja jatekoknal: amikor fut,de csak pl. 1 fps-sel,vagy össze-vissza akadozva,irányíthatatlanul 2. K8-nál alapból mindig 200MHz az FSB. Csak tuning által lesz magasabb.
May the force serve you well!
ugy ertem 2 szamrol csak ugyanazzal a felhasznalo/jelszoval egyszerre, ez nem fog menni?
amugy mind a 2end inviteles korzetben vagyunk.
A csapatmunka roppant fontos: rajtad kívül másra is l?hetnek!
Attól, hogy határozattlan, vagy hûségszerzõdéses, még kegyetlenül nem befolyásol semmit!!!!
Ha 512kbit-es volt, akkor 1Mbites lesz, határozattlan szerzõdéssel, hûségszerzõdéssel, rózsika anyó féle ADSL-el, tök mindegy!!!
A sávemelés egyszeri dolog, és MINDENKIRE vonatkozik, aki matáv területen ADSL kapcsolatot birtokol vagy akar venni!!!
es mi van akkor, ha a haverom vesz maganek egy dsl routert
akkor mind a 2en tudunk egyszerre netezni?
ha elviszem a dsl routeremet egy haveromhoz, akkor az o telefon vonalarol be tudok jelnetkezni az en nevem/jelszavammal?
Logikus lenne, hogy korlatozzak, de hallottam valakitol aki hallota valakitol, hogy valakinek ment😄
nemtudom miért nem értik meg egyesek........
ha jól értem neki lejárt a szerzõdése és határozatlan idejûvé vált.
Namost nekem az ügyfélszolgálatos elmondta hogy felmondás nélkül 1000-al lesz kb olcsóbb csak ugyanaz a csomag illetve a régi csomag sávszélessége.
De erre a részre nem figyeltem mert engem a lentebb leírt érdekel inkább. Szval lehet, hogy nem pontosan írtam.
▌Lost ■ Dexter ■ 24 ■ Spartacus ■ NFL▐
A másik dolog pedig ugye az, hogy hiába lesz elvileg 1.5Mbited, ha technikailag nem lesz annyi. Lent már leírtam, hogy nekem pl. a vonalam elvi maximuma 925kbit (a bekötéskor ezt elméletileg mindig kimérik), hiába lesz tehát nekem egy másfél megabites ADSL csomagom, valószinüleg 925kbit fölé sose fog menni. Tehát azért arra készülj fel, hogy az a másfél mega csak elméleti szinten másfél mega...
Az egy dolog, hogy az 512-es net automatikusan 1g lesz, de a díjat nem csökkentik.
Csak akkor csökken a havidijad, ha újból pár évre lekötve magad, kisebb sávszélességû csomagra térsz át.
- csökken a 12900Ft havidíj
- 1024kbit/s nõ a sebesség (márha nem invitelen lennék)
Vagy a régi hûségesek akik eltartják a céget magasról..
▌Lost ■ Dexter ■ 24 ■ Spartacus ■ NFL▐
az axeleronál nem láttam
A 2004. december 20-ig tartó akcióban internetszolgáltató partnereinknél belépési díj nélkül rendelhet ADSL-t! Sõt az akció idõtartama alatt történõ megrendelés esetén 2005. december 31-ig 25 %-kal alacsonyabb havidíjért internetezhet!
de ígyios sokkal jobban járunk
csakhát egy hónapig is lehet net nélkül aki vált ugye
az okát had ne mondjam....
de most beszéltem az 1234-en a sráccal és direkt újra rákérdeztem
ha most 512-est rendelek az 1024-es lesz
és amúgyis a rendelési idõ számít nem a bekötési
és ha befejezõdik sávszélbõvítés akkor a csomagok nevei változatlanok maradnak de a sávszél duplája lesz
TEhát az otthon csomag 1024- lesz 990-os havidíjjal, ezt garantálják.
Az azért van így mert az eu szabvány elõírja és jogosan reklamáltak az únión kívülrõl
Tehát a konkrét esetben akár a januárban rendel csomag 1024-es lesz ugyanazon a néven ugyanazért az árért.
Ez az EU miatt garantálniuk kell hálisten.
EZt ennél világosabban már nem tudom leírni. :-)
1.: A sávszélességemelés automatikus, de függ a technikai lehetõségektõl. Nekem pl. a bemérés szerint max. 925Kbit/s a letöltési sávszélességem, és eddig 768-as elõfizetésem volt. Ez elvileg 1.5Mbit/s lenne, de ennyit már a kapcsolat minõsége miatt nem bír el, tehát még 1Mbites sem lesz! Ettõl függetlenül nem változik semmi, továbbra is fizetem a 768-as kapcsolat díját - egyes szolgáltatók (pl. Interware) nem is nevezik át a díjcsomagokat, csak az elvi maximális letöltési sebességet megduplázzák.
De még 1x: csak elvi a sávszélességnövekedés! A technikai feltételeknek is adottnak kell lennie, és a szolgáltatónak is képesnek kell lennie kiszolgálni azt!
2.: Az Axelero-nál én úgy tudom, hogy így mûködik a dolog:
Adsl Hobbi: 384 -> 512kbit, 1 éves hûségnyilatkozattal 8000 Ft havidíj
Adsl Otthon: 512 -> 1024kbit, 1 éves hûségnyilatkozattal 10000 Ft havidíj
Adsl Play: 768 -> 1536kbit, 1 éves hûségnyilatkozattal 14000Ft havidíjjal
A sávszélességnövekedés ez esetben a csomagokkal együtt megy, tehát ha valaki November 30 után vesz Adsl Hobbit, akkor õ már 512-es kapcsolatot kap!!!
Amit leirsz az igaz, de a bovitest csak egyszer vegzik el.
Megpedig 16-30 kozott, a meglevo elofizetok kozott. Nem arrol szol a fama, hogy aki majd jovo ev januarjaban egy 512es ADSL-re fizet elo, majd annak is felemelik a ket szep szemeert az elofizeteset 1024es kapcsolatra.
Te most levaltod az ADSL-edet, amihez kikell toltened egy urlapot , ami minimum egy het mig elkuldesre kerul a kozpontba tovabbi egy het amig visszakerul a feladasi helyre, ez mar 14 nap. Es sajnos nem ilyen egyszeruen mukodik minden az Axeleronal.
Javaslom olvasasra neked ezt a tanulsagos olvasmanyt: http://sesblog.hu/matav-axelero-adsl.html
Konnyen elofordulhat, hogy valami hasonloval kell szembesulnod es az atkotes eltart tovabb mint egy honap. Es biza akkor mar regen kiesel a Nov 30-as hataridobol.
Ott fogsz allni egy olcsobb 512es csomaggal es varhatod a kovetkezo savemelest ami 1 evnel hamarabb ugy sem jon majd ismet.
ezt két helyen is megerõsítették
Az emelest November 30.aig vegzik el.
Amirol te beszelsz az az ADSL Arzuhanas akcio, es annak nem sok koze van a savemeleshez.
Ha nekem nem hiszel, majd a sajat karodon rajossz, hogy ha most kezdesz uj elofizetesi akciot amig azt elvegzik mar reg elfog mulni November 30. es mar regen atallitjak a savszeleket a kozpontokban es lefogsz rola maradni.
Igy igaz olcsobb lesz a neted, de egyaltalan nem lesz 4* gyorsabb, mint ahogy elvarod.
Az cegek se hulyek, valoszinuleg nem veletlenul hallgattak el az emeles tenyet is amig tudtak. Igy kitudjak kerulni azt, hogy a felhasznalok probalkozzanak ilyen okossagokkal.
2. A máik dolog sem igaz mert mindenkinél növelik a sávszélleséget
3. szval nem fog maradni
Mire megcsinalod az atallast az 512es olcsobb szerzodesi feltetelekkel, es regisztral az Axelero ugy, addigra mar reg atallitjak az 512es vonalakat.
Szal neked utana maradni fog az 512es ADSL.
amúgy enyém nem 512-es így 4*-es sebesség lesz ezressel olcsóbban, jóhogy meglépem
Ha nem szólsz be nekik semmit, akkor emelik 1Gbit-re, és változatlan áron kapod tovább.
Ha viszont olcsóbbat akarsz, akkor újra szerzõdést kell kötnöd, és persze újabb X évre el kell kötelezned magad. Ekkor van lehetsõged arra, hogy pölö továbbra is 512-es neted legyen, de olcsóbban.
Mikor lépett az első ember a holdra? hülye vagy az első embernek nem is volt ürhajója!!!