T-Online ADSL tapasztalatok
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Azt hiszem megvan a megoldás, hogy az ember netkiesés nélül váltson, illetve, hogy mikor egyiket kikötik a másikhoz már legyen elérése.
Mondjuk a Matáv szakembertcélszerû meggyõzni, hogy ne szerelje le azt amihez már van újra szerzõdésed, de asszem ez megoldható :-)
És hol van ez a két hónaptól meg a lemaradik az akcióróltól P
Ha tényleg megvalósul publikálom
Mert elhuzodik a dolog, kiveve akkor hacsak nem hatarozatlan csomagban vannak, mert akkor elmeletileg nem kell lemondani a szerzodesuket, es azzal nem huzodik az ugyuk, eleg ha ujat kotnek es akkor meg beleesnek az akcioba. A tobbi felhasznalonak vegig kell jarni a burokracia rogos lepcsoit. De megmondom a mai viszonyok mellett, meg akkor is felnek ujraszerzodni ha hatarozatlan kapcsolattal rendelkezek, mert ki tudja mit produkalnanak a magyar ugyintezok.
Nem veletlenul ideztem a legelejen egy erdekes sztoryt ami nem igazan ovezi dicsfenybe a Matav es az Axelero munkajat.
http://sesblog.hu/matav-axelero-adsl.html
Dez: Inkompatibilitas definicioja jatekoknal: amikor fut,de csak pl. 1 fps-sel,vagy össze-vissza akadozva,irányíthatatlanul 2. K8-nál alapból mindig 200MHz az FSB. Csak tuning által lesz magasabb.
Ha jól értem a legjobban a 384-esek szívták meg, mert õk már sehogy se tudnak átlépni 1Mbit-re. És mondjuk én is megszívtam valamennyire, csak elvileg lesz 1.5Mbitem, mert gyakorlatilag 1Mbitet sem lehet elérni az én vonalamon, de hiába, hiszen nincs mód arra, hogy csomagot váltsak, és visszalépjek (ráadásul ugye az upload sem nõ meg)...
A csapatmunka roppant fontos: rajtad kívül másra is l?hetnek!
Dez: Inkompatibilitas definicioja jatekoknal: amikor fut,de csak pl. 1 fps-sel,vagy össze-vissza akadozva,irányíthatatlanul 2. K8-nál alapból mindig 200MHz az FSB. Csak tuning által lesz magasabb.
De nagyon nagy a valoszinusege.
Elmeletileg az 512 lesz a hobbi csomag.
Persze azt kivanom az embereknek, hogy sikeruljon az atallas minnel olcsobban, de konnyen elofordulhat, hogy a jelenlegi helyzet miatt az ember porul jarhat.
Max majd leordítom õket újból telefonon, ahogy eddig már megszokhatták tõlem. Szvsz a nevem hallatán is hülyét kapnak már az ÜSZ-nél, annyit bénáztak az ügyeimmel ez alatt a pár év alatt.
Amugy javaslom a figyelmedbe ezt a forumot"Axelero Hobbi 384/64-rõl hogyan lehet váltani az 1024/256-re emelt Otthonra?": Pohly Forum
Az akcio utani 512es kapcsolt osszege brutto 9900Ft lesz.
Az 1024 es meg nem biztos. Az elso targyalasok szerint 13990, de valoszinubb a 11900 osszeg, itt meg nem tortent megallapodas. Ami meg ugytunik hogy meghatarozott ar a mostani 768as play csomag ami az akcio utan az 1500as lesz 15900Ft.
Az arak brutto-k.
Nekem ebbõl az jön le, hogy ezek szerint tényleg kegyetlenül meg van kavarva a dolog...
7990 nem az 512 lesz, ne tomd mar masok fejet hulyesegekkel,csak az akcio kereteig lesz, utana a 384es ADSL megszunik.
Utana 9900Ft lesz az 512 es 13990 a 1024-es ADSL.
Amit írsz, az már fixálva van? Mert eleddig ezt valahogy senki sem propagálta (én a Matáx/Axeleró valamint az Interware helpdeskjével beszéltem, de sem a neten, sem telefonon nem közöltek olyat, hogy Dec.20. utáni bekötéseknél (gyakorlatilag) az árak és a biztosított sávszélességek visszatérnek az október elötti állapotokba. Inkább csak azt fejtegetik hosszasan, hogy Dec.20-ig való szerzõdés esetén idén 0 Ft a havidíj, ill. az IW-nél jövõ május végéig 50% kedvezményt kaphatsz).
Jobban belegondolva még egy érv támasztja alá ezt, amit pont én írtam ebbe a topicban is - több ISP nem változtatja a csomagjai elnevezését. Azért nem, mert a Dec.20.-a után szerzõdöt csomagok "visszatérnek" alapsebességükhöz...
Ha ez tényleg így van, akkor maxima mea culpa, és hamu a fejemre, mert ezek szerint én értettelek félre (illetve nem vettem észre az árulkodó jeleket)... <#szomoru1>#szomoru1>
"Na ez mostmár tényleg nem semmi! Napokban beszéltem itt az Ügyfélszolg.-al, azt mondták, hogy dec. 31 ig él a hüségem, tehát a mostani akciórol sajnos már lekéstem. Ma voltam viszont a Plázás Matáv Pontban, az Axelerós pultnál érdeklödni, mikor kéne meghosszabbítani szerzödésem, vagy érdemes-e most sávszélt módosítanom?
Itt azonban azt közölték, hogy a hüségem már lejárt, így bármikor köthetek új szerzödést! Ekor fel kell mondanom a régit, ami több hét, majd az új kb. ugyanennyi, tehát érezhetöen lebeszéltek róla.
Aztán ajánlották, ha az új konstrukciót választom -hogy ne maradjak Net nélkül- akár fizethetném mondjuk párhuzamosan is a kettöt!!! -
Ekkor már kezdtem furcsán nézni a két hölgyre.
Majd egymás szavába vágva tájékoztattak, hogy az új szerzödések már csak a sebesség duplázás után aktualizálódnak, így lehet, hogy az 512 az annyi is marad!!!
Ha viszont a meglevö Hobby-t most módosítom Otthonra, az havi 12900,- lesz (1 év hüséggel), " viszont nem biztos" hogy a duplázott sávszéllel!
De ha nem csinálok semmit, akkor "biztosan emelnek" 512 re és ez csak 10900,- marad!
Ekkor már tökéletesen egyértelmüvé vállt, hogy halvány fogalmuk nem volt az egészröl!
A hozzá nem értés, a tájékozatlanság ilyen szintjével én még életemben nem találkoztam! És hangsúlyozom, ez a Plázában történt, ahol már valszeg több száz szerzödést kötöttek és még több ezret akarnak!
-Na ez volt az a pillanat, amikor elegem lett, és úgy gondolom mindannyiunk nevében elvárom a szolgáltató(k) részéröl a normális, egyértelmü mindenre kiterjedö, bárki számára elérhetö tájékoztatást!
-Nem itt a fórumon, talán, hátha, esetleg jelzökkel kezdve a találgatásokat."
Na lehet filozofalnod.
Mivel nem tudom most, csak kb január-februárban elõfizetni, bennem is megfogalmazódtak kérdések, biztos ami biztos.
Az infók: Az axelero hobbi dijcsomag 7990 ft-ert 512Kbites-es savszelesseggel áll majd rendelkezesemre. Az axelero otthon pedig 9990ft es 1024kbit-es kapcsolat jar vele. A harmadikra nem emlekszem.
A mostani elõfizetõket most november második felében állítják át ugyanerre a rendszerre. Ez nem valami idõszakos akció, az új elõfizetõkre ezentúl értelemszerûen a megnövelt sávszélesség érvényes (yippie). Remélem fellebbentek a fátylak <#vigyor3>#vigyor3>
7990 nem az 512 lesz, ne tomd mar masok fejet hulyesegekkel,csak az akcio kereteig lesz, utana a 384es ADSL megszunik.
Utana 9900Ft lesz az 512 es 13990 a 1024-es ADSL.
Tehat meg az sem stimmel amit megint leirtal, mert te aztan sehol nem fogsz kapni mast.
Es ez csak a mostaniakra es az akcio kereten belul elofizetokre ervenyes az emeles nem ugy ahogy te irod le("Ez nem akcio, hanem valtoztatas. Nagy kulonbseg, mert mindenkire vonatkozik, es nem idoszakos."), mint ahogy elozo evben is igy tortent.
Es mar megint jossz a Chelloval, mikor mar az elso bejelentkezo irasodnal is tevesen tajekoztattal mindenkit.
"A savszel azert emelkedik, mert a chello is duplaz, lepest kell tartaniuk, ha nem akarnak elofizetot vesziteni."
--->>> A valaszbol mindenre feny derul, hogy mekkora okorseget krealtal:
"Ab ovo, a csomagemelest eloszor a Matav jelentette be es arra reagalt a Chello, tehat amit irsz annak mar a bevezetoje is egy jo nagy marhasag."
Es megegyszer ez mar egyszer lezajlott az elozo eves emeleskor, csak ott kisebb merteku volt az emeles, de ugyanugy nem noveltek meg az akcio utani elofizetoknek a savszelesseget. Mindez azt tamasztja ala, hogy nem vagy tisztaban azzal amirol irsz.
Tokmindegy, hogy uj vagy regi elofizetes. Ennyi a lenyeg. Nem fog senki 10000 rugot fizetni ezentul 512k -ert. Te egy beteg ember vagy.
"Hiszen lesz oly kedves az Axelero es a tobbi szolgaltato a kedvedert oly kegyes, hogy ha te jovo Majusban pl veszel egy 512-es ADSL-t, akkor a te szep szemedert, mert volt Decemberben egy emelesi akcio ezert majd akkor 1024es ADSL-t kapsz."
Latsz itt arat ? Eddig a savszelessegrol regeltel, most mar az arat hajtogatod. LOL
Senki nem azzal ellenkezett, hogy nem lesz olcsobb az ADSL.
De hat neked lehet barmit is mondani, legalabb olyan ertelem sugarzik a mondanivalodbol , mint egy szajkonak.
Fel kell vegre fogni, hogy ha nem az akcio ideje alatt veszed meg most az ADSL-edet, akkor bar jovore olcsobb lesz az ADSL de a bekoteskor nem emelik automatikusan a savszelesseget meg.
Leforditom szamodra, ugy hogy egy 5 eves kisgyerek is megertse.
Ha jovore rendelsz egy 512-es ADSL-t, az brutto 9900Ft-ba fog kerulni es 512-es kapcsolatod is marad mert azt mar nem fogjak emelni amig nem lesz egy kovetkezo savemeles, mert a savemeles csak az akcio resze. Erre irtam, nem majd a te ket szep szemedert fogjak olcsobban odaadni az 512-es kapcsolatot akcion kivul, raadasul meg megis emelik neked te ilyen hiszemben elsz. Axelero alias Robert bacsi.
Ilyenkor szoktak a kesz tenyek elol az ilyenek elbujdosni.
El sem hiszem, hogy van ilyen ertetlen ember, mint te. A masodik legnagyobb hulye meg en vagyok, amiert belemegyek ilyen hulyesegbe. I'm off.
Nagyon erolkodsz amikor osszevissza beszelsz.
De tudod mit radhagyom, mint ahogy nalad nem lehet Decemberben 384es ADSL-t rendelni.
Na kb ugyanennyi igazsag lesz a tobbi altalad megemlitett szovegben.
Nem hiszem el, hogy nem tudod felfogni, hogy csak az akcio ideje alatt lesz savszelesseg emeles. Szolj a kishugodnak hatha o felfogja helyetted is az Axelero altal leirtakat.
Hiszen lesz oly kedves az Axelero aes a tobbi szolgaltato a kedvedert oly kegyes, hogy ha te jovo Majusban pl veszel egy 512-es ADSL-t, akkor a te szep szemedert, mert volt Decemberben egy emelesi akcio ezert majd akkor 1024es ADSL-t kapsz.
Szep egy almokat dedelgetsz te magadban hallod.
Lehet 2 ev mulva mar ok fizetnek neked ?
Szerintem menj a Matavhoz dolgozni es akkor a beigert 100ezres fizetes helyett majd 200ezret viszel haza.
"Akciós ajánlatunk:
Rendelje meg most hûségnyilatkozattal ADSL Hobbi szolgáltatásunkat, melyhez a következõ akciós feltételeket biztosítjuk:
* 0 Ft belépési díj,
* havidíjkedvezmények Matáv-területen: 2005. december 31-ig tartó hûségnyilatkozat vállalása esetén ADSL Hobbi csomagunk havi bruttó 7990 Ft.
* 0 Ft belépési díj telefonvonalra is: az akciós ADSL-hez rendelt új vezetékes telefonvonal kiépítése 0 Ft egyszeri belépési díjjal a Matáv szolgáltatási területén.
* További kedvezmények az Axelero Online Áruházban! Amennyiben megrendelését Online Áruházunkban kezdeményezi, úgy 15 ezer forint értékû ajándékkal lepjük meg: az ADSL mellé egy évig ajándékba kapja Internet Biztonság szolgáltatásunkat.
Akciónk 2004. november 8. és december 20. között új elõfizetésre érvényes."
Tehat megszunik a 384kbites szolgaltatas, 8000 ft lesz az 512 es 10000 ft az 1024-es kapcsolat. Az uj elofizetoknek, a regi elofizetoknek egyarant
Elo fizethetsz 512esre januarban es az 512es is marad.
Nem lesz emelve akkor mar 1024-re.
Te most jossz az arakkal es nem azon megy a vita.
Az sem igaz, hogy decemberben nem lehet elofizetni 384-esre mivel az akcio December 20-ig tart amig elo lehet ra fizetni.
Szal te kevered a szezont a fazonnal.Osszefoglalva a mostani mondandodbol sem sok igaz.
Csakhogy tudd: http://www.axelero.hu/otthoniinternet/termekek/20040806adsl.html
Akciónk 2004. november 8. és december 20. között új elõfizetésre érvényes.
"Akciós ajánlatunk:
Rendelje meg most hûségnyilatkozattal ADSL Hobbi szolgáltatásunkat, melyhez a következõ akciós feltételeket biztosítjuk:
0 Ft belépési díj,
havidíjkedvezmények Matáv-területen: 2005. december 31-ig tartó hûségnyilatkozat vállalása esetén ADSL Hobbi csomagunk havi bruttó 7990 Ft.
0 Ft belépési díj telefonvonalra is: az akciós ADSL-hez rendelt új vezetékes telefonvonal kiépítése 0 Ft egyszeri belépési díjjal a Matáv szolgáltatási területén."
"Sávszélesség-bõvítés - hamarosan még gyorsabban a neten!
Most érdemes igazán Axelero ADSL-re váltani, hiszen az Axelero Internet Matáv-területen nyújtott ADSL-szolgáltatásainak maximális letöltési sávszélessége bõvül. A 384 kbit/s sebességû szolgáltatás 512 kbit/s-ra, az 512 kbit/s 1024 kbit/s-ra, a 768 kbit/s 1500 kbit/s-ra, az 1500 kbit/s pedig 3000 kbit/s-ra bõvül. A sávszélességek bõvítése mind meglévõ, mind leendõ új ügyfeleinket érinti. A bõvítésre az alábbi ütemezésben kerül sor: az elõfizetõi hozzáféréseket 2004. november 16. és november 30. között folyamatosan állítjuk át, elõször a pesti és kelet-magyarországi, majd a budai és nyugat-magyarországi régiókban. Az átállítás várhatóan maximum 35 másodperces leállást okoz az internet-kapcsolatban. Az Axelero ADSL-szolgáltatást most megrendelõ ügyfeleinknek már azonnal a gyorsabb sebességeket biztosítjuk, amennyiben az adott területen a bõvítés munkálatok befejezõdtek."
Remelem vegre befejezed a terelest es elolvasod amit irnak.
Majd szolj ha megbirkoztal ezzel a felmelmetes bonyolultsagu informacioval.
Mert meg ugyanazt a furcsa sodert nyomod, amit a #390 -ben irtam.
"Nem arrol szol a fama, hogy aki majd jovo ev januarjaban egy 512es ADSL-re fizet elo, majd annak is felemelik a ket szep szemeert az elofizeteset 1024es kapcsolatra." akinek nagyon szep szeme van, esetleg lehet eselye?"
Kis butus akkor fizessel mar elo januarban egy 512-es csomagra es meglatjuk milyen emelesed lesz az akcio utan.
Elmondom neked semmilyen. De nyugodtan szajkozzatok tovabb ezt a hulyeseget.
NTSCFU meg a masik aki elkezdett egy kerdesre okoskodni.
Idezem megegyszer, hogy tisztan lasson mindenki:
2004. nov. 09. 23:58 | Privát | Galéria | Válasz | #359
Szerinted akkor akinek a szerzodese lejart es hatarozatlan csomagba kerult annak nem is emelik a savszelesseget ?
Válasz 'Breki33' üzenetére (#357)
Ugytunik a szerinted es a kerdojel felfogasa neki is komoly gondot okoz.Mar csak azert is jol lathato legyen a 359#-es hozzaszolasra adott valasza:
2004. nov. 10. 01:45 | Privát | Galéria | Válasz | #364
Mond, tényleg ennyire nehéz felfogni?!?!
Attól, hogy határozattlan, vagy hûségszerzõdéses, még kegyetlenül nem befolyásol semmit!!!!
Ha 512kbit-es volt, akkor 1Mbites lesz, határozattlan szerzõdéssel, hûségszerzõdéssel, rózsika anyó féle ADSL-el, tök mindegy!!!
A sávemelés egyszeri dolog, és MINDENKIRE vonatkozik, aki matáv területen ADSL kapcsolatot birtokol vagy akar venni!!!
Válasz '
Erdekes nem?
Meg azzal sincs tisztaban, amire valasz radasul a fele se igaz az amit ir.
"A sávemelés egyszeri dolog, és MINDENKIRE vonatkozik, aki matáv területen ADSL kapcsolatot birtokol vagy akar venni!!! "
Ez abszolut nem igaz, ha eltudnad olvasni mit irnak a szolgaltatok, az emeles kizarolag az akcio idejere vonatkozik es nem arra a szolgaltatas igenylore, aki majd kitudja mikor akar ADSL szerzodest kotni.
#341: "Ha nekem nem hiszel, majd a sajat karodon rajossz, hogy ha most kezdesz uj elofizetesi akciot amig azt elvegzik mar reg elfog mulni November 30. es mar regen atallitjak a savszeleket a kozpontokban es lefogsz rola maradni."
hajjaj akkor sietni kell <#buck>#buck>
#339: "Mire megcsinalod az atallast az 512es olcsobb szerzodesi feltetelekkel, es regisztral az Axelero ugy, addigra mar reg atallitjak az 512es vonalakat. Szal neked utana maradni fog az 512es ADSL."
De kar, akkor most szomszednak 2x olyan gyors kapcsolata lesz ugyanannyi penzert, ugyanannal a szolgaltatonal, mint nekem. ? <#nemtudom>#nemtudom>
#344: "Az cegek se hulyek, valoszinuleg nem veletlenul hallgattak el az emeles tenyet is amig tudtak. Igy kitudjak kerulni azt, hogy a felhasznalok probalkozzanak ilyen okossagokkal."
Ravaszak ezek "az cegek", eltitkoljak az ideiglenes szuper-kedvezmenyt <#ravasz1>#ravasz1> (vajon miert hemzseg tole a weblapjuk, a kis butak)
#344: "Es biza akkor mar regen kiesel a Nov 30-as hataridobol. Ott fogsz allni egy olcsobb 512es csomaggal es varhatod a kovetkezo savemelest ami 1 evnel hamarabb ugy sem jon majd ismet."
Akkor ezek szerint aki lemarad az ideiglenes szuper savszelesitesi akciorol meg nincs egy eletre elveszve, hisz jakuza belso informacioi szerint 1 ev mulva ujra meg lesz hirdetve (persze csak titokban) <#vigyor3>#vigyor3>
"Nem arrol szol a fama, hogy aki majd jovo ev januarjaban egy 512es ADSL-re fizet elo, majd annak is felemelik a ket szep szemeert az elofizeteset 1024es kapcsolatra." akinek nagyon szep szeme van, esetleg lehet eselye? <#zavart2>#zavart2>
Ab ovo, a csomagemelest eloszor a Matav jelentette be es arra reagalt a Chello, tehat amit irsz annak mar a bevezetoje is egy jo nagy marhasag.
Pro primo, senki nem mondta, hogy kulon dijcsomagot csinalnak ez a beteges fantaziad szulemenye.
Pro secundo, tehat ha mar a sorok kozott sem tudsz eligazodni, akkor egyedul te vagy itt akinek ertelmezesi gondjai vannak, tehat inkabb a magad iskolaztatasaval kellene foglalkoznod, nem masokeval.
Csak egy kerdojelet kellene felismerni egy mondat vegen, mivel annak a mondatnak a vegen, amirol a vita zajlik az van a vegen.
Tehat Summa Summarum az a mondat nem kijelentes hanem kerdes, Breki fele.
Na de latom neked komoly nehezseget okozott egy kerdojel felismerese es ertelmezese. Ezekutan csak a te nem letezo agyi jellemzoidrol lehetne odakat zengeni.
Eleg lett volna beirnod annyit: ok tevedtem. De amit itt csinalsz az nem csak az agyi jellemzoidet minositi, hanem alapveto emberi gondok is vannak. Persze megertem, nem akartal beegni, nem is cikizett volna senki halalra, ha annyit mondasz "ja ok".. de ez az acsargas, meg csusztatas, hogy gyorsan elkend nemcsak minosithetetlen, hanem felesleges is, mivel itt minden irva vagyon.
KB semmi de azert tepd a szadat.
A processzorok füsttel működnek. Ha kiszáll belőlük a füst, nem működnek tovább!