T-Online ADSL tapasztalatok
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
2. Sajnos odakint tõlünk nyugatra is ugyanígy kapcsolt a szolgáltatás, ott is rendelkeznek kell telefonvonallal és fizetni az alapdíjat különben nem lehet ADSL-ed.
Photo Collage Maker http://www.collagemaker.me
2 külön dologról van szó!
1.
Még valamikor tavasszal jelentette be az informatikai miniszter, hogy évvégéig emelni fogják az internet elérések sebességét.
Nem emléxem pontosan, da mintha valami EU-s dolog lenne a háttérben!
Nem a MATÁV, nem a CHELLO, hanem a minisztérium csinálta a sebesség emelést!
2.
A MATÁVnál évek óta csökkennek a telefonelõfizetések.
Az utóbbi idõszakban olyan drasztikusan adták vissza a telefonvonalakat, hogy már a mobilpiac bevételei ellenére is szarban van a MATÁV.
Ezért akciózzák az új ADSL/telefon elõfizetõket!
Mert aki ADSLezik annak ugye telefonvonal is kell!
A MATÁVnak ezért fontosabb az új elõfizetõ.
Csak tõlünk nyugatabbra tilos a 2 szolgáltatás kapcsolása.
Korlátlan(flatrate) csomagot terén nincs olyan jelentõs árbeli eltérés, ami magasabb az a sebesség. Azt viszont csak nagyban lehet költséghatékonyan emelni ehhez pedig kicsi a hazai elõfizetõi bázis létszáma(ha bõvül akkor reális az esélye ahogy most is megtörtént. A fatávnál jóval kisebb szolgáltatók azért nem akarnak emelni mert ott még nem érték el ezt a fázist). Fatáv német megfelelõje a DT, Suxelero ottani megfelelõje a T-onlány. Az õ áraik korlátlan csomagok mellett 47,60 és 75 euro.
http://home.datanet.hu/Lszolg/adsl/adslakciok.html
http://www.freestart.hu/startadsl/akcio.jsp
de keress továbbiakat az http://internetszolgaltato.lap.hu/ -n
Ha esetleg még mindig nem tûnne fel minden jelenlegi akció határideje misztikusan pont megegyezik a fatáv nagyker kedvezmény határidejével. Sõt a futamide is pontosan megegyezik a korábban belinkelt fatáv oldalon találhatóval. Sõt míly váratlan fordulat, az akciós ár csak pont fatávterületen kötött elõfizetésekre igaz más szolgáltató területén nem elérhetõ.
Neked ennyi "véletlen" egybeesés nem tûnik fel?
Mikor lépett az első ember a holdra? hülye vagy az első embernek nem is volt ürhajója!!!
Ebben általában van igazság, csakhogy a konkrét esetben nem errõl van elsõsorban szó, hanem az EU szabályozásairól mint már írtam.
Azert olcsobb most mert akcios arak ezek.
384es 7990 Ft, amit emelnek 512-esre az akcioban.
De a 384es kapcsolat nagy valoszinuseggel megszunik es az 512es kapcsolat lesz a legkisebb csomag (Hobbi).
Ez lesz 9900Ft.
Valoszinu ha valaki reklamalna rafognak, hogy a 7990 a 384es csomag volt de megszunt. Raadasul nem ertem miert ertetlenkedsz , ha mindenhol le van irva hogy a 25%-os kedvezmennyel ennyi az akcios ar.
Dez: Inkompatibilitas definicioja jatekoknal: amikor fut,de csak pl. 1 fps-sel,vagy össze-vissza akadozva,irányíthatatlanul 2. K8-nál alapból mindig 200MHz az FSB. Csak tuning által lesz magasabb.
Mutass nekem egyetlen ajánlatot is ahol akció nélkül adják br 8 rongyért az ADSL-t? Ilyen nincs. Mindenhol a fatáv akciója keretében adják annyiért határozott idejû akció keretében záros határidõig. Annál hitelesebb forrást nem fogsz találni mint amit 1x már belinkeltem. A fatáv adja a kedvezmény õ dönti el meddig adja és milyen feltételek mellett.
Ez elmúlt 3 év során folyton voltak akciózások azt majd a fatáv eldönti jõvõre mivel áll elõ. Lehet hogy megint kapnak az elõfizetõk ingyenes 1 éves National Geographic elõfizetést mint ahogy az õsszel volt, vagy lesz megint ingyenes elsõ 3 hónap ahogy már oly soxor. Vagy lehet folytatják ezt a fajta konstrukciót mint ami most van, volt már ilyenre is példa 2001 decemberében hasonló 30%-os nagyker árkedvezményt adtak 1 évre az új elõfizetõknak. Akkoriban még 384kbps-es csomag volt csak valami 12900ft. Akkor 1 hónapon át 2001 decemberében 8-9000-es havidíjak voltak amik januárra visszamentek az addig megszokott 12900-ra. Szóval ez nem példanélküli eset ennek már régi történelme van.
Ugyanúgy ahogy eddig az összes kedvezmény az új belépõk kapják mert fatávnak az a célja hogy bõvítse az ügyfélbázis, ezért hajlandó felvállalni rövidtávú bevételkiesést, de tartósan már nem teszi mert se nem hülye se nem ennyire gáláns természetû cég.
Pont a 2001-es év végi akció is azért történt mert az év végéig kitûzött célszámokat nem sikerült volna teljesíteni ezért egy rendkívüli akció keretében felspanolták a népet. Most dettó ugyanaz a helyzet. Anno év elején 100ezer elõfizetõ volt és az év végi terv 200ezer bekötött elõfizetés. Viszont ebbõl 3. negyév végéig csupán 162ezer lett, a hiányzó 38ezere most egyetlen negyedév alatt kell behuzni. Ráadásul az év eleji elsõ 3 negyedév nagyarányú kereslet visszaesést hozott, mivel drasztikusan csökkent az érdeklõdés az ADSL iránt. Most ahhoz hogy tudják tartani a tervet keményen a zsebükbe kell nyúlniuk és elviselni egy nagyarányú bevétel kiesést ezzel a nagyfokú akciózással. De ezt nem teszik meg állandóra csak az új ügyfelek elsõ évére.
Mondok egy példát. Ha van egy ADSL elõfizetõk aki havi 10 rongyot fizet neked és mondjuk ez az elõfizetõ fizet 10 éven át. Ha most általánosan és globálisan 8 rongyra csökkented a havidíját akkor ezzel a bevételed 20%-ától elestén. Ha viszont csak az új belépõknek és egy év futamidõra adsz 25% beetetési kedvezmény akkor az elsõ évben igaz buksz 20%-ot de az összes többi már teljes árú így 10 év átlagában a bevétel mínuszod már alig 2%.
Ujra csak azt tudom mondani, mondj egy forrast, mert amig csak a te fejedben letezik ez, addig ez egy alaptalan osszeeskuves elmelet.
Nos itt a valasz :
"A matávos és inviteles ADSL-elõfizetõk, valamint a chellós internetezõk mellett az Axelero kábelmodemes elõfizetõi is sávszélességnövekedést tapasztalhatnak pár napon belül: a kábelhálózatokon is internetet szolgáltató Axelero bejelentette, hogy november 16-ától kezdõdõen növekednek a Kábelnet-hozzáférések maximális sebességei is.
A cég változatlan áron és szerzõdési feltételek mellett növeli a sávszélességet az ügyfelek számára. A maximális letöltési sebesség a Kábelnet Hobbi csomagoknál 384 kbit/s-ról 512 kbit/s-ra, illetve a Kábelnet Otthon csomagnál 512 kbit/s-ról 1024-kbit/s-ra változik, a szerzõdésben meghatározott minimális átviteli sebesség pedig ebben az esetben is változatlan marad.
Az elõfizetõi hozzáféréseket az ADSL szolgáltatással megegyezõ idõben, azaz holnaptól, november 16-tól kezdve állítják át. A sávszélesség emelése ebben az esetben is automatikus, az ügyfeleknek csupán pár másodperces leállásra kell számítaniuk."
Dez: Inkompatibilitas definicioja jatekoknal: amikor fut,de csak pl. 1 fps-sel,vagy össze-vissza akadozva,irányíthatatlanul 2. K8-nál alapból mindig 200MHz az FSB. Csak tuning által lesz magasabb.
Mikor lépett az első ember a holdra? hülye vagy az első embernek nem is volt ürhajója!!!
"Amugy megkerdezhetem, milyen forrasbol vetted, hogy ez akcios ar? Mert rajtad kivul senki nem mond ilyet, es nem is latni sehol.. Mint ahogy hataridot sem."
Az hogy ez egy akciós ár az világosan kiderül az általam belinkelt cikkbõl, fatáv ad 25% árkedvezmény egy év futamidõra. Az akció határideje és idõtartama is világosan kiderül a cikkbõl, nem tudom mit nem lehet ezen nem érteni. Jelenleg a legolcsóbb ADSL bruttó 10 rongy körül van, az akció keretében az új elõfizetõknak 1 éven át 25% árkedvezményt ad a fatáv amit az internetszolgáltatók továbbadnak. Így lehetséges az hogy a legkisebb csomag 1 éven át bruttó 8 rongyért megvásárolható, de az akció lejárta után 2006-tól ugyanúgy a 10 rongyos listaárat fizetheted.
Ha számodra nem lenne világos a fatáv az ADSL nagykereskedõ, tõle a kereskedelmi partnerei(az internetszolgáltatók(röviden ISP)) veszik meg az ADSL-t amit feléd fogyasztónak továbbértékesítenek. Minden ISP ugyanazokat a csomagokat és sávszélességeket vásárolhatja a nagykereskedõtõl, saját akcióik sosem voltak csak a nagykereskedõ akciók adják tovább 1:1-ben. Ezért van hogy lassan három éve minden akciózás ugyanakkor van minden ISP-nél, ugyanazok a kedvezmények vannak és az árak is minimális szórással minden internetszolgáltatónál ugyanannyi.
Akkor te is csak felreolvasod a cikket es paranoias vagy picit.. 2x is megemlitik ebebn a cikkben, hogy az emeles dijtalan, es a szerzodesi feltetelek nem valtoznak. Hatarido, meg idointervallum meg semmi. Ezert kerdem ujra, milyen forrasbol veszitek az aremelest? Ez csak az ellenkezojet tamasztja ala.
Jakuza: konkretan hova?
"A szolgáltatás minõségének javítása mellett a Matáv 25%-os havidíj kedvezményt ad nagykereskedelmi partnereinek a november 1. és december 20. között érkezõ határozott idejû megrendelésekre. Az akciós havidíj a szerzõdéskötéstõl 2005. december 31-ig érvényes, és belépési díjat sem kell fizetni."
forrás: fatáv
Az az akcio utan 9900Ft-os 512es csomag lesz.
Nem egeszen ezek akcios bevezeto arak.
Az akcio utan 100% hogy magasabbak lesznek az arak, ugyanis lattam egy formanyomtatvanyt es abban magasabb arak szerepelnek, mint a mostani akcios csomagok arai.
Most nem tudom letezik-e ilyesmi akcios csomag vmelyik isp-nel.
Az elso evben mikor lejart nekem a szerzodes felemeltek a dijjamat es betettek a hatarozatlan csomagba. Jo 4000Ft-al dragabb lett a netem.
Ekkor ujraszerzodtem es most meg nem valtozott semmi, mikor lejart a kovetkezo evem is.
Ez ugyebar mindig is igy volt.
Azert nem ertettem a megjegyzest, hogy hova akartal kilyukadni, mert olyan spanyolviaszos feltalalasanak erzeset keltette bennem. ;P
Akiknek a szerzodesuk meg nem jar le tuti nem lesz hatarozatlan szerzodesuk, kizartnak tartom.
amúgy én töbször felhívtam és személyesen is több Axelerossal beszéltem valamint ismerõs Matáv-ossal akinek ilyen dolgok a feladata.
És a sávszélt az EU miatt kell emelni és ugye ha pl 1024-re szerzõdtél és lejár a szerzõdésed határozatlan idejûként nem fognak más sávszéllességbe visszasorolni.
Tudod én inkább az ismerõsõmnek és az általam személyesen megkérdezetteknek hiszek mint a holottholittdolgozok sohasemismeremelhatévedek barátunknak
"A vállalat a hatékonyság növelése érdekében hamarosan nagyarányú elbocsátásokba kezd, a cégnél 2006-ig 2600 munkahely szûnik meg."
A csapatmunka roppant fontos: rajtad kívül másra is l?hetnek!
Mihelyt vege az akcionak, nem kap senki emelt savszelesseget csak azt a csomagot amit megrendelt. Annyira azert nem akar jotekonykodni egyik szolgaltato sem, hogy sajat magat karositsa meg.
A mostani emeles es arcsokkentes celja a meg tobb elofizeto bevonasa, mert a 2004-es bevetelek bestagnaltak.
"Egyre több kedvezmény
Az év elsõ kilenc hónapjában a Matáv 449,7 milliárd forint bevételt ért el, ez a tavalyi év azonos idõszakával összevetve 0,5 százalékos csökkenést jelent, mivel a magasabb mobil, adatátviteli és készülékértékesítési bevételeket ellensúlyozta a belföldi és nemzetközi, valamint az egyéb forgalmi bevételek mérséklõdése. Az adózás, kamatfizetés és amortizáció elõtti nyereség (EBITDA) 6,2 százalékkal 182,9 milliárd forintra csökkent."
20 oldalja megy itt a beszelgetes errol, de legalabb ha mar nekem nem hisztek, kerdezzetek meg magatok.. Mindenki felhivja a maga kedvenc szolgaltatojat, kb 1-2 perc lenne.
Amit breki mond, lehet, hogy mukodik. Ha fentvan a vegberendezes, eleg atallitani a login/pass -t es mar az uj csomagot hasznalod (amit beelesiteni kb 3-4 perc telefonos munka az axelero berencnek) Tenyleg max burokracia lehet az oka minden tovabbi maceranak (pl ha a konkret szerzodeshez rendelve tartjak nyilvan a modemet, stb).
"Megrendelt internetszolgáltatás: ADSL 1024/256 "
és másik szolgáltató
bár ha ottis te ülsz minden lehet P
Aug. 6, IW-nél megrendel ADSL, (Fax elküldve).
Aug.10, IW-tõl pack, benne az ADSL szerzõdés. IW helpdesk szerint innentõl a Matávtól függ minden.
Aug.24, Hív Matáv. Nem tudnak róla, utánanéz, majd visszahív. Vagy mégse.
Aug.31, Hív Matáv. Igen, tudnak róla, gépben van.
Szept.3, Hív IW. Kiscsaj megnyugtat, hogy utánanéz. Valóban megteszi, megadja a területi fõnökség számát, õ már kicsapta a balhét, most én jövök (agresszív kis fruska lehet😊)). Ott közlik, hogy ma érkezett meg számukra bekötési megrendelõ, szerzõdést megkaptam már? Válaszom: igen, az IW ADSL szerzõdésem lassan egy hónapja itt van. Ja, hogy a Matáv szerzõdés? Nem. Olyat még nem kaptam. Megrökönyödés a vonal túloldalán. Közli az illetõ, hogy amint megjön küldjem vissza, mert a végén meglehet, hogy bár be lesz kötve, de megkötött szerzõdés híányában hamarosan ki is köthetik.
Szept.7, kijönnek bekötni, megy, csodás. Érdeklõdnek a Matáv szerzõdés felõl. Még nem jött meg. Fejvakarás a szerelõk részérõl.
Szept. 13, megjön a Matáv szerzõdés, kitölt, express küldöm vissza.
Hál istennek csak ennyi volt. Mondjuk engem az lepett meg, hogy az IW-s helpdesk volt képes csak elõre lendíteni a folyamatot...
A csapatmunka roppant fontos: rajtad kívül másra is l?hetnek!
Te mirol beszelsz ? A Matav az ISP-k fele emeli a savszeleseget, a tovabbiakat a szolgaltato vegzi el.
Nem a Matav emeli minden egyes felhasznalonak a savszelesseget.
Amugy ha eleg koran lemondtad a 384edet meg belefogsz ferni a 768as emelesbe. De minnel tovabb huzzak egyesek annal rizikosabb.
Amugy miert uzletit kotottel miert nem a sima 768-at 13990 Ft-ert?
Vagy ceges lesz es leirhatod ?
Magyaroszagon meg csak az istenek szava szamit, a kisembere meg nem.
A burokraciarol meg mar nem is merek nyilatkozni.
Csak egy kis gikszer keruljon a gepezetbe, s maris borul a jol megtervezett 1024es ADSL alom.
Csak felteszem a kerdest, vajon mit csinalnal akkor, ha eljatszanak veled az elozo hozzaszolasomban leirt linken tortenteket es kapnal vegul mondjuk jovore egy 512es ADSL-t 9900Ft-ert ?
Szerintem beszednel nehany Xanaxot.