T-Online ADSL tapasztalatok

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Breki hol lehet érdeklödni matávnál ,hogy hol is tart a bekötésem meg ilyenek ????

Rafaelo
ti benfentesek vagytok vagy mi?

Mikor lépett az első ember a holdra? hülye vagy az első embernek nem is volt ürhajója!!!

[Jakuza]
Lenyegtelen melyik szolgaltato ugyanis mind a Matactol berli a vonalat.

"Tisztelt Érdeklõdõ!

Köszönettel megkaptuk az Ön által küldött e-mailt, kérdésére válaszolva az alábbiakról szeretnénk tájékoztatni,
az akciós elõfizetési díjak, az új végpontokra érvényesek, tehát az új kilpítésû ADSL szolgáltatásokra.

Amennyiben Ön rendelkezik egy már meglévõ ADSL szolgáltatással, abban az esetben azt mindenképpen le kell mondania,
majd a Matávos kollégák leszerelik, és akkor lehet az új megrendelést leadni a Matáv felé.

Természetesen, amennyiben a fentiekkel, illetve szolgáltatásainkkal kapcsolatban kérdése merülne fel, kérük keressen minket az alábbi elérhetõségek egyikén.

Üdvözlettel,

xy
Ügyfélszolgálati munkatárs
Interware Rt."

tehat mindegy, hogy Interware XY vagy WZ egyik se adhat szerzodest.

Dez: Inkompatibilitas definicioja jatekoknal: amikor fut,de csak pl. 1 fps-sel,vagy össze-vissza akadozva,irányíthatatlanul 2. K8-nál alapból mindig 200MHz az FSB. Csak tuning által lesz magasabb.

Breki33 vs. <#confused><#nemtudom>
[Jakuza]
Tudd mar mit irsz.

"amúgy enyém nem 512-es így 4*-es sebesség lesz ezressel olcsóbban, jóhogy meglépem "

Dez: Inkompatibilitas definicioja jatekoknal: amikor fut,de csak pl. 1 fps-sel,vagy össze-vissza akadozva,irányíthatatlanul 2. K8-nál alapból mindig 200MHz az FSB. Csak tuning által lesz magasabb.

Laalee
ezt az egymás mondataibol kiragadok-idézgetek et most fejezzétek be, mert felesleges folytatni.

Photo Collage Maker http://www.collagemaker.me

Breki33
1. Nem InterWAre a szolgáltató
2. Továbbra is kérlek kerüld a személyeskedést
Breki33
De lehetséges, viszont ez a kártyás dolog ugye két három hete volt.
A számtek céget te állítottad mikor a piac törvényszerûségeirõl beszélgettünk.

"Ugyanis te semmilyen szerzodest nem mondthattal le ugy, hogy masnap a kezedben legyen barmilyen szerzodes."

Nem másnap P
AXelero-t tegnap mondtam le délelõtt delután hazaérve a másik szolgáltató szerzõdése fogadott amit természetesen csak akkor küldök vissza ha a másiknál a 8 napos határidõ lejárt illetve azon belül megszüntetik. Abban a pillanatban aktiválom a másikat.

Ebben mit nem mondok "igazzat" ? P

"Foleg nem ugy, hogy 384et rendeltel de a lapodon 1024 szerepel"

Ki rendelt 384-et? P
Mint elmondtam 512-est rendeltem amit 1024-re emelnek. (1024/256)

Illetve az adott szolgáltatónál már ígyis van meghírdetve azon az áron :-)

Nem szokásom szerzõdés képét berakni egy fórumba.
Akik járnak a másik fórumba azok tudják, hogy igazat mondok, hisz az ötletet is tõlük kaptam és ugyebár nekik is így mûködött.

Szerintem Shabba is tudja mirõl van szó ha ugyanazon fórumra gondoltunk.

Nem szokásom Photoshoppal szerzõdést hamisítani P
Neked igen? :-)

"Mint ahogy nem tudsz idetenni semmilyen linket sem barmilyen EU-s torvenyrol"

Nalátod ez az egy igaz, mert egyrészt nem törvényrõl van szó mint már mondtam másrészt meg szóbali beszelgetésekben nem szoktak linkeket mondani.

Deha ettõl megnyugszol hidd azt, hogy hazudok és kitaláltam. Mondjuk nem tudom mi érdekem fûzödne ehhez)

JA és kérem a személyeskedést mellõzni, öreg P

Rafaelo
adjál rá kakaót scotty !!!

Mikor lépett az első ember a holdra? hülye vagy az első embernek nem is volt ürhajója!!!

[Jakuza]
Nekem lassult. 😛
Legalabbis neha ugy laggolok, hogy nem igaz.
Remelem, nem marad ez igy. Es csak atmeneti a dolog, mert nem szeretnem ha tulsagosan megnovekedne a pingem a bovitesek kovetkezmenyekeppen.

Punkerwork
nekünk itt a boltban lassult

A Föld IQ szintje állandó, csak mi vagyunk egyre többen.

Rafaelo
nem

Valakinek gyorsult mar a netje?
[Jakuza]
Ja es meg valami erre a kis kiterore.
Nezunk csak utana, hogy lehet volt Axeleros letedre neked mas szolgaltatotol szerzodes a kezedben, dragaszagom.

Idezek neked:

"Tisztelt Érdeklõdõ!

Köszönettel megkaptuk az Ön által küldött e-mailt, kérdésére válaszolva az alábbiakról szeretnénk tájékoztatni,
az akciós elõfizetési díjak, az új végpontokra érvényesek, tehát az új kilpítésû ADSL szolgáltatásokra.

Amennyiben Ön rendelkezik egy már meglévõ ADSL szolgáltatással, abban az esetben azt mindenképpen le kell mondania,
majd a Matávos kollégák leszerelik, és akkor lehet az új megrendelést leadni a Matáv felé.

Természetesen, amennyiben a fentiekkel, illetve szolgáltatásainkkal kapcsolatban kérdése merülne fel, kérük keressen minket az alábbi elérhetõségek egyikén.

Üdvözlettel,

xy
Ügyfélszolgálati munkatárs
Interware Rt."

[Jakuza]
Ab ovo.

Szerinted nem lehetseges, hogy valaki mashol dolgozott regebben ?
Mikori az a beiras 3 honapos ?
Nem lehet mashogy se tesztelni a kartyakat egy szamtech cegnel ?
Csak ennyi felvetes hangzik el az elobbi ragalmadra oreg.

2. Eleve itt csak te nem mondasz igazzat oreg azzal a 1024es szerzodesrol.

Breki33 2004. nov. 09. 09:39 | Privát | Galéria | Válasz | #331
"Én most Axelero-s vagyok, viszont határozatlan idejû mivel lejárt a szerzõdésem."

"Breki33 2004. nov. 09. 11:02 | Privát | Galéria | Válasz | #335

na utánnaérdeklõdtem
annyi a bibi, hogy a régit le kell mondani és az újat megrendelni

Breki33 2004. nov. 09. 12:38 | Privát | Galéria | Válasz | #338

ja de nem ez a hülyeség hanem ezt hogy ezt nem lehet rugalmasan csak ugy ha lemondod és akár több hétig nincs neted
amúgy enyém nem 512-es így 4*-es sebesség lesz ezressel olcsóbban, jóhogy meglépem

Breki33 2004. nov. 13. 21:05 | Privát | Galéria | Válasz | #437

mivel 1024-esre fizettem elõ és az van a szerzõdésben

"Megrendelt internetszolgáltatás: ADSL 1024/256 "

és másik szolgáltató

Ugyanis te semmilyen szerzodest nem mondthattal le ugy, hogy masnap a kezedben legyen barmilyen szerzodes.

Foleg nem ugy, hogy 384et rendeltel de a lapodon 1024 szerepel.
A kezedben kb nincs semmi, olyan biztos vagyok benne, mint ahogy itt ulok, mert mar regen ide dugtad volna a kepet.
De te max egy photoshopos kepet tudsz ide rakni max 1 nap mulva.
Mint ahogy nem tudsz idetenni semmilyen linket sem barmilyen EU-s torvenyrol, ami kimondana, hogy barmely szogaltatonak emelnie kene a savszelesseget.
Ezert nem hianyzik az szvsz a mondatombol.

[Jakuza]
Tehat az igaz amit en mondtam 512 9900Ft, 1024 - 12900Ft
Szal ezt is bebuktad.

Breki33
Ezt most kaptam

Tényleg igaz az a hír hogy az ezévi akciók lejárta után emelt árak
várhatóak?

Az árak maradnak és az új elõfizetõk
már az "emelt csomagra" fizetnek elõ.
Breki33
Ugyanazt a Servert????

Ezt hogy érted?
Breki33
Hát azok után, hogy hihetnék neked, hogy elõszõr kijelented

1. Egy számitógépes cégnél tesztelem a legújabb kártyákat.
2. Axelero ügyfélszolgálatán lehet épen velem beszéltél.

Aztán meg amiket írtam. "ha most lemondom és másik szerzõdést kötök nem férek bele az akcióba, aztán meg nem lesz 1024-es"

Ugyebár ilyesmiket írtál szent meggyõzödéssel.
Ezekrõl kiderült, hogy abszolute nem így van.
Kezemben a szerzõdés 1024-rõl akciós áron.

Annyira nem voltál képes, hogy beírd elnézést tévedtem, hanem elegánsan elsiklottál az ügy felett és kioktattál mást....

EZek után ne csodálkozz, hogy nem nagyon hiszek neked.

Amúgy sejtettem, hogy a cikket te nem írtad.
Az utolsó elõtti mondatod végérõl meg megint hiányzik a szvsz.
[Jakuza]
Jo ember amit en leirtam, semmi koze annak, hogy en mit mondtam, mivel ezt a cikket nem en irtam, hanem ez egy cikkreszlet, mas tollabol. Akar el is olvashatod. Cikk
Szoval nem nyertel. Az a cikk szorol szora igaz, csak te nem akarsz mar senkinek se hinni, foleg nem a sajat szemednek.
A masik az, hogy az EU nem hatarozhatja meg, hogy milyen savszelesseget, mennyiert arul valaki.
Ezt hivjak szabadpiacnak.

Én is féltem töllük Breki de nálunk matáv van s ugyan azt a szervert fogják használni mint az axelero... Hogy most fognak e baszkolódni az Externettel arra nem tudok mit mondani... 😞

Hol lehet externetes fórumot találni ?

Tudtok valami tuti matáv számot ahol megadják,hogy hol lehet érdeklödni vagy konkrétan a bekötésért felelõs emberkék mobilját esetleg! A két hét ma járt le... Amikor hívnak aznap kötik is ?

Breki33
ismerõst a Matávnál értem persze
Breki33
EZ attól is függ van-e ismerõsöd és hol lax.

Konkrétan az EXternetet nem ismerem talán érdemes a sorstársaidat megkeresned a fórumokon.

Sztem ha 1500/256-ost rendeltél aztis fogsz kapni, mivel ez már az akciós ár ugye.

Õszintén szólva az Externetet nemismerem így nemis mertem bevállalni õket inkább fizetek havonta 300 FT-al többet P
Rafaelo
2 hét

Mármint normál esetben 😊))

Már megkötöttem velük s kültek ki szerzödést is de azt már személyesen Náluk bent kitöltöttem...
Már a matávon múlik 😞((
11.02 kötöttem azóta egyenlõre még semmi nem hívtak... Lassan kezd kihullani a hajam...
Meg reménykedem is... Mert 1500/256-ost rendeltem s az externetnél ezt is növelik de van ami Nekem nem világos... Pl ha én ezt most megrendeltem vajon ezt is emelik e... Majd kiderül...

Mert az oldalon így van fennt

384-512
512-1024
768-1500
1500-3000

Reménykedem 😊

Meg adnak egy 80 számot amint lehet érdeklödni a területen felelös kiépítöknél de sose veszik fel 😊

Ez van

Elvileg mennyi idõ alatt szokott ez lefutni ?

Breki33
jó csak tudod mikor olyanokat írnak pl, hogy ha most lemondom és másik szerzõdést kötök nem férek bele az akcióba, aztán meg nem lesz 1024-es, amikrõl egyértelmûen kiderült hogy egyáltalán nem így van, kicsit kiakaszt.

És aki ezt olvassa és nem érdeklõdik utánna lehet elis hiszi és emiatt nem vált hanem fizeti pl a "hûségdíjas Axelero"-t jóval drágábban.......

AMúgy mi a helyzet az Externettel kaptál szerzõdést?
Breki33
Sok mindent mondtál már aminek kiderült, hogy a fele sem igaz ugye.

Amúgy nem a elektronikus hírközlési törvényrõl és nem a most megjelent határozatok -ról volt szó.

Dejó maradjunk annyiban, hogy szerintem és az általam megkérdezett hozzáértök szerint az EU szólt ugye, hogy nonszensz, hogy magyarországon ilyen sávszélek vannak és ennyiért.
Ez a sávszélemelésre vonatkozik nem az akcióra ugyebár.

Szerinted meg nem így van, de sok szerinted volt amirõl kiderült, hogy szerencsére csak szerinted...

Részemrõl az EU-s témát bezárom aki elhiszi elhiszi továbbiakban nem érdekel.
Rafaelo
nekem még nem növeltek
<#rinya>

Mit kell ezen a szaron ennyit rágódni ...

Csökkenek az árak...
Nagyobb sáv lesz...

ENNYI.

Bumm neki...

[Jakuza]
Szoval csakis ennek koszonheto a savemeles es azon arainak a csokkenese. Nincs itt semmifele EU-s abrakadabra.

[Jakuza]
Nincs semmilyen EU-s torveny ami meghatarozna a savemelest.
A koltsegcsokkentes egyedul az uj elektronikus hirkozlesi torvennyel
kapcsolhato ossze.

Idezek neked:Június 15-én jelentõsen, 38-55 százalékkal csökkennek a vezetékes távközlési szolgáltatóknál alkalmazott nagykereskedelmi díjak. Erre a Nemzeti Hírközlési Hatóság (NHH) ma kihirdetett és véglegesnek tekintett, a vezetékes távközlési szolgáltatók közti elszámolás pontos összegeit tartalmazó összekapcsolási szerzõdései adnak lehetõséget. A díjak várhatóan nem csak a vezetékes piacon, de az ADSL szolgáltatások területén is csökkenni fognak.
A vezetékes elõfizetõk által fizetendõ telefonszámlára is hatással lehet a most meghirdetett szerzõdés, ugyanis a nagykereskedelmi árak ilyen jelentõs csökkenése elõbb-utóbb maga után vonja a kiskereskedelmi árak módosítását is.

Es itt jon a lenyeg: "Jó hír, hogy az ADSL-piacon is éreztethetik hatásukat a mai határozatok: két új fogalom szabályozása, a részleges hurokátengedés és a bitfolyam-ráta megteremtették a lehetõséget arra, hogy úgynevezett közvetítõ szolgáltatók lépjenek az ADSL piacra. Ezek a szolgáltatók az alaphálózati szolgáltató (pl.: Matáv) és az internetszolgáltató közé ékelõdnek, így akár olcsóbb ADSL csomagokat is kialakíthatnak. Az összekapcsolási szerzõdések ugyan nem tartalmaznak kitételt az ADSL szolgáltatásokra vonatkozóan (így tehát árakat sem írnak elõ), ez egy elvi lehetõség arra, hogy a jelenlegi ADSL piacon új nagykereskedelmi szolgáltatók jelenjenek meg."

Es az hogy nincs semmilyen eloiras:"A vezetékes elõfizetõk által fizetendõ telefonszámlára is hatással lehet a most meghirdetett szerzõdés, ugyanis a nagykereskedelmi árak ilyen jelentõs csökkenése elõbb-utóbb maga után vonja a kiskereskedelmi árak módosítását is. Erre ugyan nincs kötelezettség -- azaz sem az elektronikus hírközlési törvény, sem a most megjelent határozatok nem írják elõ a kiskereskedelmi árak csökkenését -- azonban a versenyhelyzetnek köszönhetõen -- ha nem is a jól hangzó 38-55 százalékkal -- de mérséklõdni fog a telefonálás díja.

Breki33
Egyáltalán nem top secret információ, bármelyik ingyenes telefonszámon utánnakérdezhetõ ugyebár és mint olvasható aki megtette hallott róla. Én nem fórumokon olvasgattam, három különbözõ forrás megerõsítette.

Ugyanígy volt ugye az akcióról már lemaradsz, két hónapot kell várnod, úgyís megszívod nem lesz csak 512-es vonalad, akció után már nem emelik a sávszélt stb infókkal.

Ezzel szemben kezemben a szerzõdés 1024-es-vonalra kicsit jobb árért.
És ha jól értem a szerzõdés szövegét az elõfizetési díj határozatlanként sem változik. De ez még nem biztos át kell néznem alaposabban.

Szval nekem mindegy ki mit hisz de megalapozatlan infórmációit ne terjessze már.
Breki33
rajta?

kiaz
Big Brother? P

Amúgy nem igazán érdekel elhiszed-e. Én direkt utánakérdeztem több helyen is, ezzel foglalkozó ismerõsöknél, matávnál, axeleronál.
Te valami nagyon belsõs, top secter infó ismerõje lehetsz. Nem lehet hogy személyesen AnimGIF Kálmán rejtõzik a Breki33 nick mögött? 😊
Aha. És ha elõírja akkor miért csak pont ennek a két szolgáltatóra írja elõ? Na ha ezt megválaszolod nekem értelmes indoklássa akkor majd elhiszem. De addig amíg csak unos-untalan azt hajtogatod hogy te megmondtad és ezért úgy is van addig ez bizony kevés. Vagy ha már ennyire konkretizálod akkor hadd lássuk az a minisztériumi vagy EU-s elõírást. Mert ugye ennek nyoma kellene hogy legyen, sõt ha ilyen pozitív voltozásokat eredményezett volna már réges rég ettõl lett volna hangos a netes sajtó, de furcsa módon még senki nem hallott ilyenrõl rajta kívül.
Breki33
nem csinálta csak elõírja P

de látod van aki hiába mondom nem hiszi el mert kitalálja a saját kis elméleteit :-)
Ezt én is megtapasztaltam, kábelnet mostohagyermek lett pont ugyanúgy mint odahaza németeknél ahol DT szándékosan nem versenyeztett a két technológiát, ezért van az hogy németben szinte nem is létezik kábelnet, max 70ezer elõfizetés van míg DSL-bõl 5 millió.

Nálunk sem erõltették addig a kábelnet elindítását amíg ide nem tévedt egy alternatív szolgáltató a ltp.-re hogy netet adjon a népnek ha már a nagy fatáv baszott ránk. Persze 3 éven át ígérték hogy jõvõ hónapban már biztos lesz kábelnet, aztán amikor a másik szolgáltató elindította a szolgáltatását egyetlen hétvége alatt megcsinálták a visszirányt és máris volt kábelnet addig meg szartak a fejünkre. Persze attól még hogy viszirányusítva lett a gerinc még kevés volt a sikerhez ha a háztömbökbe nem volt bekötve a kábel a mi házunknál erre még további egy évig várni kellett. Pedig 3.5 éve vadiúj kábelhálózatot építettek ki csak épp a visszirány maradt el mert internetet csak ígérni tudták nem pedig csinálni.(ugye fatáv logika)

ADSL itt a mai napig nincs a lakótelepen, fatávnak nem vagyunk elég jó piac. 15 ezer ember egy négyzetkilóméteren kevés az üdvösséghez inkább mennek falura.(ugye fatáv logika)

TvNet kábenetje eléggé haldoklik fõleg anno régi 96-97-es hõskorszakhoz képest. Most már szinte nem maradt csak egyetlen kis fõvárosi területrész ahol kábelnetet szolgáltatnak az összes többi területrõl kihullottak, pedig anno volt vagy tíz.
A fatávkábel nem akar konkurenciája lenni az ADSL-nek.
Ezt tapasztalatból mondom.
Habár törvény kötelezi õket a visszirányitásra, megrendelés esetén évekóta sajnálkozva közlik, hogy csak ADSL szolgáltatás vehetõ igénybe technikai okok miatt.
Az ADSL árához persze egybõl hozzájön a telefonvonal havi 3200Ft-os alapdíja, amiért nem kapsz semmit.
TVNET elõfizetése esetén nem kötelezõ a kábeltv elõfizetés!
Igen ezt én is tudom, írtam is róla korábban #460-470 közötti hozzászólásokban.
Internet árcsökkenés tulajdonképpen a MATÁVnál sincs, csak az új elõfizetõket akciózzák december 20.-ig, a drasztikusan csökkenõ telefon elõfizetések megfékezésére.
Állitólag utána már csak a régi árakon lehet elõfizetni ADSL-re.
A régi hûségnyilatkozatnélküli elõfizetõknek sem csökkentik az ADSL árát, csak az új elõfizetõknek ennyi.
És nézted a tvnetwork saját portfólióba tartozó szolgáltatását is? A saját infrastruktúrán szolgáltatott kábelnet, lannet vagy wireless szolgáltatást? Mert én ott nem látok semmilyen sebesség emelést vagy árcsökkentést. Az hogy az ADSL sebességek náluk is emelkednek és akciós árak vannak ahhoz semmi köze nincs tvnetworknek ez a fatáv sebesség emelése és akciója.

fatávkábelnek gondolom nem kell elmelésnem ki áll a tulajdonosi hattérben, szóval az hogy ott emelni fognak azon nem kell annyira csodálkozni.
Én konkrétan ma a TvNetWork oldalát néztem, akik még 1000Ft-al olcsóbban is adják ugyan azt mint az AXE ADSL-re!
MATÁVKÁBEL is emelt már (sebességet).
Azt azért ne feledjük, hogy a hivatalos emelések csak december végefelé lesznek, most még csak a bejelentések vannak.

Az új elõfizetõk kedvezményei függetlenek a sebességemelésektõl.
Ezt itt sokan keverik.
Ez két külön dolog, csak véletlenül közel 1 idõben.

Néztem és sehol semmi konkrétum egyedül inviteltõl egy elég érdekes sajtóbejelentés. Vicces volt a megfogalmazása: õk már fatáv elõtt tervezték hogy emelkenk de még a tavaszra sem tudják megmondani lesz e emelés. Ha pedig lesz közel sem biztos hogy dupláznak sõt annak sincs valószínûsége hogy ezt áremelés nélkül teszik. Most ez szerinted bíztató? Monortelnél eléggé elzárkóznak, talán majd ha fatáv betelepül a 29-es körzetbe lépnek, emitelnél talán bár ott fatáv a tulajdonosi háttér talán pont azért. HTCC-nél a szokásos semmi csak valami elég vicces akció forgalomkorlátos ADSL-lel, vagy a régi 384kbps-es havi 18 rongyért mert azt remekül megtudja fizetni a keletMOi netezõ. HDSNet-nél semmi, fibernél csak átalakították a csomag konstrukciót ami a többségnél lassulást hozott mert az eddig bonus sávszélt elvették. TvNetWork elég képlékeny mert ott nincs bejelentett maximum hanem azt kapsz ami jut. A sok száz kis szolgáltatót most hagy ne soroljam, soknal olvasom fórumát és azt a téma vajon mi is kapunk-e de elég negatívak a szolgáltatók visszajelzései hisz õk épp miért emelnének. Az a szolgáltató ahol személy szerint én vagyok hasonló struccpolitikát folytat, nem igazán hajlandó tudomásul venni hogy a világ változik körülötte.
Most ezzel mit kezdjek? Ez a rész volt amit a korábbi hozzászólásodban nem kifogásoltam mert úgy igaz ahogy van. Attól mert ezt még1x beírod önmagad igazolására még nem változtat azon véleményemben hogy a többinek amit írtál nincs valóságalapja.
"Van még invitel, monortel, emitel, hungarotel, hdsnet,tvnetwork,fibernet és még hadd ne sorolja föl a száznál is több internet szolgáltató az országban? Ezek közt van mindenféle technológát használó szolgáltató van ahol adsl van ahol kábelnet, wireless vagy lan alapú a netszolgáltatás. Vajon náluk miért nem emel a te minisztériumon? Nem gondolod hogy visszás az érvelésed, nem csak ezek a szolgáltatók léteznek az országban?"

Nézted már az oldalukat?
Vagy csak kötekedni akarsz?
A mobil- és adatátviteli bevételek növekedése nem tudta feledtetni a vezetékes forgalom csökkenését.

Még a 15 százalékos visszaeséssel számoló elemzõi konszenzusra is sikerült rácáfolnia a Matávnak, a távközlési vállalat elsõ 9 havi eredménye mintegy 10 milliárd forinttal csökkent, és ezúttal éppen csak meghaladta a 41 milliárd forintot.

A Matáv esetében már jó ideje óvatosak az elemzõk, a vezetékes telefónia iránti csökkenõ keresletet ugyanis kevéssé tudják ellensúlyozni a mobilkommunikációból és a egyre gyorsabban terjedõ széles sávú ineternetbõl származó bevételek. A trend a mostani számokon is meglátszott, a mobil-, adatátviteli és készülékértékesítési bevételek növekedése nem tudta feledtetni a belföldi és nemzetközi forgalom csökkenését. Így az idei 449,7 milliárd forintos árbevétel minimális mértékben, de még a tavalyitól is elmaradt. A 82 milliárd forintos csoportszintû üzleti eredmény szintén mérséklõdést jelent, ezt a vállalat elsõsorban az átszervezések miatt megnövekedett személyi költségekkel és a tavalyinál magasabb értékcsökkenési leírással magyarázza. A pénzügyi eredmény a jelentõs hitelállomány miatt ismét csökkent. (Bár a hitelállomány teljes összege ezúttal már apadt, továbbra is jelentõs terhet rótt a társaságra.)

A nettó eredmény így ismét csak süllyedt, a 41,1 milliárd forintos elsõ 9 havi nyereség mind a korábbi 51,8 milliárd mind pedig az elemzõk által várt 44 milliárd forinttól elmarad. Ráadásul a cashflow-termelõ képesség is romlott, ez szeptemberig 144,1 milliárd forintot tett ki az egy évvel ezelõtti 153 milliárd forinttal szemben.

A mostani számoktól eltekintve a gyorsjelentéssel együtt megjelent szöveges kiegészítés szerint az éves számok tarthatóak lesznek. A Matáv számára továbbra is a hatékonyság javítása lehet az egyik legfontosabb feladat, hiszen mind a vezetékes, mind a mobilpiacon egyre több kihívóval kell majd szembenéznie. A vezetékes szegmens esetében a széles sávú internet-hozzáférések gyors terjedése kedvezõ a cég számára, de a vonalak számát és a beszédforgalmat tekintve továbbra is csökkenéssel lehet majd számolni. A mobilpiacon egyelõre a stabil piaci pozicíó megõrzése a cél, ami azért eddig is együtt járt a bevételek növekedésével.
A többiek is emelnek, sõt már a kábelszólgáltatók is, csak késõbb kezdték bejelenteni!