2155
Kinek milyen tapasztalata van az Axelero ADSL szolgáltatásáról?
-
shabba #932 Addig amíg igen alacsonyak az előfizetőknél megtalálható sebességek, ugye többnyire 512 kbps, 1 mbps vagy talán 2 mbps addig kevésbé van baj mert ez a sebesség egy viszonylag nagyobb előfizetői réteget le tud fedni. A probléma ott kezdődik amikor elkezdenek nő a sebességet és pl. bevezetik a nyugati országokban már meglévő gyakorlatot hogy nem valós hanem papíron megadott sebességek vannak, amik az adott technológia legoptimálisabb átviteli jellemzőit reklámozzák nem pedig a tényeket. Ugye ezek az ominózus up to 8/1 Mbps meg up to 24/1 Mbps jellegű csomagok. Itt bizony a feltüntetett sebesség már nem az internetkapcsolat ténylegese sebességére utal hanem az alkalmazott technológia optimális maximum értékei, azok is ATM szinten, a lényeg az hogy egy mutatós nagy számérték legyen ami jobban eladható. A lap alján meg apróbetűvel, kicsillagozva ott lesz a techológiai hubok amit átlag netező úgy sem ér, meg többnyire észre sem veszi, de ez fogja védeni a szolgálatót a reklamáló ügyfelektől.
Mert ugye majd szépen Jánoskának leesik az álla hogy húúú 24 Mbps, az kell nekem mert úgy jön majd a warez ezerrel. Gyorsan bemegy és vesz egy olyat, de pechjére a vonala úgy 4.5 km kábeltávolságot kígyózik a központtól míg a lakásáig ér. Aztán kopp, mert az oly ámított 24 Mbps helyett a valóság csupán szerény 1 Mbps-re apad. Na az ilyen esetekben az elmélet és a gyakorlat már igen csak távol fog esni egymástól, amit sokkal nehezebben fognak tolerálni az ügyfelek, mint azt hogy pl. a 2 Mbps-es sebesség leapadt pl. 1.7 Mbps-re mert épp csak ennyit bírt a vonal. -
izb #931 Az elmélet és a gyakorlat főleg az ADSL szolgáltatás területén nagyon eltérő.
Mint látható az elégedetlen emberek számából itélve. -
izb #930 3 adsl bekötésnél voltam személyesen jelen,mindegyiknél bemérték a vonalat.
Én ezt a 2km távot fatávosoktól tudom,mint optimális távot,és én benne is vagyok ebben a körben,mert barón müxik a net.és tudom melyik telefonközpontra vagyok rákapcsolva. -
shabba #929 Elég hamar kifullad a ADSL technológia a távolság növekedésével. :( Viszont a távolság növekedésével pont hogy négyzetesen növekszik a belakható területek aránya, ami közel arányos az ott található előfizetők számosságával.
ADSL,ADSL2+ sebesség/távolság függvénye -
shabba #928 Attól függ ugyanarról a vonalról nézted két eltérő accounttal vagy, két különböző vonalon nézted más-más szolgáltatótól? Mert ugye a fatáv hálózata sem egy homogén egész ami minden pontján egyformán teljesít. Bőven lehetne gondok egyes régiókban, vagy csak telefonközpontokban míg máshol minden oké. De ahogy Sanyix írta le lehet menni akár egészen a vonalig mint esetleges hibaforrás amit a DSL technológia korlátossága vált ki.
Azért a 8km távolság túl sok, inkább a max 4.5-5km ami közelít a valósághoz. Van olyan szabvány kiegészítés a Reach-Extended ADSL ami arra született hogy igaz kis sebesség mellett(128-512kbps) de nagyobb távolságot lehessen elérni, viszont ez a tulajdonság nem szerepel az itthon használt eszközök specifikációiban. De még annál is jellemzően max 6.5km-ert adnak meg az eszközgyártók és ugye ezeket az értékeket óvatossággal kell kezelni hisz mindig valami optimális körülmények között kiírt csúcsértékkel szeretnek villogni a brossúrákban. -
#927 Ezt rosszul tudod. Az adsl-t elméletileg 8km belül lehet kiépíteni. És lehethogy amikor kijönnek és mérik (amúgy nemnagyon mérik, csak ritka esetekben) megmondják hogy az akkori sávszélre jó a vonal. De ha emelik a sávszélt, csökken a kiépíthetőség távolsága, és érzékenyebb lesz a kapcsolat a vonal minőségére. Elég sok embernek az előző sávszélemelés után a megemelt sávszélen megbízhatatlanul műxött a net, ezért vissza kellett venni náluk a sávszélből. Amikor megemelték a sávszélt, néztem a modemconfigot, és ott jósok crc hibát(ez amúgy már nem vehető észre IP szinten, mert a hibás csomagokat újraküldi a központ, de az adatátvitel valamennyire lassítja, és árulkodó jel, hogy nemis olyan jó a vonal) a írt, a sávszél emelés előtt semmi hiba nem volt. Így arra gondoltam, hogy a következő emelést már nem fogja bírni. De azóta úgynézki csináltak valamit, mert másik ip címtartományba kerültem, és mexűntek a crc hibák. -
izb #926 "mégis rossz minőségű, és hosszú a kábel a központig"
Ilyen nincs.
Az adsl szolgáltatás elméletileg 2km körön belül lehet szolgáltatni a telefonközponttól.Tehát nem lehet hosszabb a "kábel" mert emlékezz mikor kijöttek hozzád a matávos kollegák,akkor mikor összeszereltek mindent, bemérték a szolgáltatást.Igy ha nem ért volna el egy adott szintet,akkor be sem kötig véglegesen. -
#925 Nekem jól megy a t-online is, de volt már jobb is a pingem, de a mostani is teljesen normális. Ha egy embernek nemjó az nem azt jelenti hogy mindenkinek rossz annál a szolgáltatónál. Van akinek enternet a szolgáltatója, mégis rossz minőségű, és hosszú a kábel a központig, és rosszul megy megy a net. Erről nem tehet a szolgáltató csak a tékom. Vagyis t-online-nál tehet, mert ugye elég közel áll hozzá a tékom... -
izb #924 Akkor látom nem értetted a kérdést.
Ha az enternet ugyanazon a rendszeren sirályúl megy, amin a t-online szarúl,akkor szerinted melyik szolgáltatóval van a bibi?
"A telefon kábel ugyanúgy a matávé szóval mindnél ugyanaz nagyjából minden."
na de ha igy van,akkor az enternet mitől jobb??
Mikor a hálózat egy szolgáltatónál van? -
#923 A telefon kábel ugyanúgy a matávé szóval mindnél ugyanaz nagyjából minden. -
izb #922 Köszönjük az épületes hozzászólást.
Szerinted az t-online és az enternet szolgáltatása miben közös???
Szerinted mitől szolgáltat jobban az enternet,mitől jobb a rendelkezésre állási ideje??ami tény!!!
Na kitalálod?? -
#921 Az enternetnek van a legkevesebb köze a vonaladhoz, ha tékom vonalon netezel :) -
#920 Na irogattam az ügyfélszolgálatnak, adtam nekik hideget-meleget, aztán visszaírtak, hogy küldjek nekik pár pingelési eredményt, na azóta persze minden normális, így most várok, hogy ha megint szar akkor küldöm nekik de iziben :)( -
#919 most még olcsóbb.
kb 1 ezressel.
szidom is magam ...
:) -
izb #918 baró -
#917 3mbit, 12 ropi 1 évre. -
izb #916 milyen kapcsolatod van,és mennyit fizetsz érte?? -
#915 egyetértek.
én kb 1 hónapja vagyok náluk, és eddig minden faxa.
kivéve, hogy nem tom beüzemelni az outlookban a fiókom. (de ez az én hibám) -
izb #914 én bízom az enternetben.(de ha nem emelik meg,akkor nem emelik meg).
eddig sem volt gond,szerintem ez után sem lesz.
kafa kis szolgáltató -
#913 15-20 max a bix.hu ig lehet, addig nekemis kb ennyi. És nem olyan biztos hogy megemelik neked :) lehet hogy nem látszik, de elképzelhető hogy nem bírja a vonalad. Így szívott pár ember az előző emelésnél... -
izb #912 nekem 20
-
izb #911 Én örülök hogy emeltek.ha most felemelik a duplájára,akkor is nagyon fogok neki örülni.
384 ről kezdtem az előfizum ugyanannyi,mint anno 4 éve volt mi kell még több.
Ja és 56 pingel tökéletesen lehet még játszani.
Bár nekem ez úgy 15 és 20 között van.
Választani tudni kell. -
Borg #910 31-es pingem van a bix.hu-ra. Ez minden, csak nem normális. -
#909 Ha a tiedé normálisan megy az nem jelenti azt hogy másnak is. Nekemis normálisan megy bár mostmár a legkisebb pingem 36, régen kb ez volt a legnagyobb. De most sem megy 56 fölé. És a sávszélemelés után derül csak ki hogy is megy. -
izb #908 Ez tényleg fura.
Én enternetes vagyok,2x emeltek sávszélt,512 ről kezdtem,most 2,1Mbit-nél tartok.Tökéletes a hálózat,pedig a fatáv a hálózat üzemeltetője az enternet szerveréig.
T-online-nál ott szerver szinten lehetnek gondok,ugyanis maga a hálózatnak jónak kell lennie,ha az enyém "normálisan megy".
Annó mikor megrendeltem a szolgáltatást,épp ezért nem nem az axelerot választottam.Már akkor is érdekesen működött az axelero.
-
Borg #907 Mármint olyan "megoldás", hogy még rosszabb lesz tőle?
Marha nagy ötlet a T-Onlinetól, hogy az a hálózaton, ami már most is problémás, még 2x-esére emelik a sávszélt. Biztos hasznos lesz. Főleg a stabilitásnak és a pingnek. Bravó. -
Bigbiggie #906 Sziasztok! A feltoltessel kapcsolatban lenne egy kerdesem. A problemam az, hogy ha a hatterben fut egy fajlcserelo program, mondjuk a dc++, a feltoltott fajlok legtobbszor serultek. Regebben a wincommanderrel toltottem fel fajlokat es addig nem is volt gond, amig nem kezdtem el folyamatosan hasznalni a dc-t. Van valamilyen megoldas erre? A feltoltesi sebesseget probaltam korlatozni mas ftp klienssel, de attol sem szunt meg a problemam. Elore is koszi! -
izb #905 Egy hír mely megoldás lehet a sebességingadozásra.
Sávszélemelés -
#904 Na kezdek besokalni, folyamatos ingadozás így nem lehet CS-zni, tud vki vmi normális szolgáltatót, vagy az egész hálózat szar, mindegy kinél vagyok ugyanez várható? -
#903 Fogalmam sincs, keress rá, olyan 7000 ft lehet havonta. -
#902 nekem is tré most,ill 2 hete.
400 vagy kisebb a 1024,vott kemény 87 is:o
Örülök neki hogy 4-5 havonta ez a játék megy,reklamálás 1-2 hét utána oks. -
#901 már tudod? -
#900 512 net mennyi lenne havonta?1évre -
szocsoboy #899 Hali. nekem is szarakszik az ADSL-em normál esetben 15-35 között szokott lenni a pingem, de ma 140 alá nem is ment..
miért? hogy tudom leméri? idáid az ASE vel néztem..
thx -
#898 Hát ez nem igaz, megint szar, kosrszrüsítsék már azt a szar rendese, ne csak a felhasználó gyűjtést folytassák, mert aztán egyik nap már csak azt vesszük észre, hogy még 56k is alig lesz a sebesség. -
#897 Hát még nem. Főleg feltöltési sebességben nem. De gondolom a fatáv szerint "nekünk nincs szükségünk nagy feltöltési sebességre". Dejó hogy mindíg jobban tudják nekünk mi a jó... -
#896 Már nem lesz, mivel a technikai korlát harátát súrolja a mostani mlegmagasabb csomag is. -
#895 Externet olcsó? Pár száz forinttal. Elolvastad az oldalukon hogy az áfát még mellé kell számolni? Mer áfa nélküli árakat írnak :) -
#894 Szerintem most egy pár évig erre ne számíts.
Na nem akarom elkiabálni, de mintha visszaált volna a netem, megint tudok CS-zni, nem ugrál a sávszélesség. -
#893 Nem lesz sávszél emelés valamikor?
Tavaly is november környékén volt úgy emlékszem.