2155
Kinek milyen tapasztalata van az Axelero ADSL szolgáltatásáról?
  • vg
    Majd jön 2havi 1be... Nekem is volt már ilyen, ki tudja miért.
  • sumi
    nekem még számla se jött,azt 24.e van!!??
  • throne
    ez kezd szánalmas lenni.. 1 hete 2mbit/128-as nettel 20-al tok letölteni, és játékban 2800 a pingem. 12 rugót persze megfizetjük ezért a xarért. Rem. kezdenek vmit ezzel, mert ez így nemfog menni.. :/
  • shabba
    A T-Com-nak van úgy húsz kiskereskedelmi partnere akik tovább értékesítik a DSL szolgáltatását, ezek közül a Tíonlány csak egy. Itt vagy egy közel sem teljes lista a lap alján.

http://www.t-com.hu/egyeni/internet/adsl/fooldal.vm

Ezen kívül ezen kiskereskedelmi partnerek is néha viszontértékesítik a megvárásolt szolgáltatást. Ilyenre példa pl. a Silihost, akik az előbb említett Datanet szolgáltatását viszontértékesítik.

De összességében mindenki a Tícom ADSL szolgáltatását adja el, mivel ő a nagykereskedő akitől a terméket veszik és viszontértékesítik. Természetesen minden ilyen viszontértékesítőnél a szolgáltatási terület megegyezik a Tícom szolgáltatási területével hisz csak ott tudnak szolgáltatást adni ahol azt a Tícom kiépítette.
  • Mészy
    Köszi. Nem is rossz ez a Datanet. Nem tudtam, hogy minden T-online területen szolgáltatnak. Nem kizárt, hogy ez lesz. Olcsóbb, korlátlan.
    Ők nem használnák másra csak beszélgetésre meg időnként megnéznének néhány honlapot, de ezzel jobban járnak.
  • shabba
    Ha webkamerázni akar és ő is küld képet akkor a legkisebb csomag nem lesz az igazi, mert akkor oda minél nagyobb feltöltési sebesség kell. Beszélgetéshez biztos elég lesz.

Viszont az ilyen kevés forgalmi korláttal rendelkező csomag, főleg az olyan ami a limit után kemény túlfizetést alkalmaz erősen kerülendő. Pont egy kezdő felhasználó az aki nem fog tudni ezen korlátok között maradni. Pl. bekap egy vírust ami iszonyat forgalmat generál majd a nélkül hogy észrevenné aztán majd ha hóvégén jön jó nagy forgalmi díjjal megnövelt számla akkor majd nézhet.

Kezdőnek mindenképp forgalomkorlát nélküli csomag ajánlott, mert ad egy biztonságot hogy nem fog elszállni a számlája. Ráadásul a Tíonlányon kívül a legtöbb szolgálató ilyen forgalomkorlát nélküli csomagot ad, többnyire olcsóbb áron. Szóval mindenképp megéri másfelé is szétnézni. Pl. Datanet Easy C csomagja adatforgalomban korlátlan havi 5700 pénzért.

• Mészy
    Akkor azt hiszem megmondom nekik, hogy fizessenek elő. Köszönöm a segítséget.
  • [Jakuza]
    Ha csak beszelget akkor mindenkeppen.
    De feltehet valamilyen forgalom szamlalot es latni fogja hogy all.
  • Mészy
    Köszönöm. Akkor elég a legolcsóbbat előfizetni. Adatmennyiségben mennyi lehet egy ilyen beszélgetés? Benne lehet maradni a havi 3GB-os limitben?
  • zico87
    A bőven elég azért !! Egy haveromnak is ilyen nete van és simán meggy minden !
  • Mészy
    Köszi. Akkor is, ha webkamerázni akar?
  • [Jakuza]
    Eleg lesz az 512/96.
  • Mészy
    Sziasztok!
    Mekkora sávszélesség kell minimum a beszélgetéshez(pl. skype)?
    512/96 elég lehet? Egy barátom szeretne előfizetni, de nem szeretne letölteni, csak neten keresztül csevegni az ismerősökkel...
    Mennyi kellene a csevegéshez és mennyi, ha szeretne webkamerát is?
  • blackgamer
    aham, elkavartam a leírását, de megkeresem...
  • Sanyix
    Fix ip címet kell beállítanod a modemnek mondjuk 192.168.1.1-et, ezt az ip-t beírod a böngésződbe, aztán fog kérni felhasználónevet: root és jelszót: Bridge (számít a kis és nagy betű!), ott a link statusnál lehet nézelődni.
  • blackgamer
    modem webes felülete? és ezt hogyan lehet elérni?
    nekem Dialcom 1600 van, de nem tudok róla hogy diagnosztika vagy bármi lekérhető
    ez valahogy úgy működik mint a router esetében?
  • Sanyix
    Nem ezt a modem webes felülete írja :)
  • blackgamer
    ezt az ADSL asszisztens írja ki? vagy melyik progi?
  • Sanyix
    LOL most szakadt meg a net 2 percre, és a modemconfigban meg azt veszem észre, hogy a jelcsillapítás 10-el megnőtt :\ persze a házban nem csinált senki semmit a telefonvonallal, szóval a fatáv szórakozik.
  • blackgamer
    nekem 20 perce még fél óráig halott volt, se kép se hang, kihúztam a dobozt, bedugtam, reseteltem, modemet is kikapcs, stb. de semmi, aztán mintha nem történt volna semmi, újra működik
    nagyon idegesítő már! minden este eljátsza
    várom az adsl2-t hátha új modem vagy mittomén
  • Sanyix
    Nekem csak a pingekkel van gondom, mivel régebben 25-35ms között volt, mostmeg lassan egy éve már beállt 35-45ms közé... nameg az árával van gondom, meg persze a fos feltöltési sebességével, amúgy stabil megy majdnem minen ahogy kell.
  • MiloShee
    Ehh, én nemtom de nekem a T-Online-al még semmi bajom nem volt. Nyugodtan itt merem hagyni a gépet akár 4-5 giga egyszerre történő letöltéséhez is, mióta megvan azóta egyszer szakadt meg úgy a kapcsolat, hogy nem tudtam sem hardverelemre sem windows-ra fogni! No ezeket most szépen le is kopogtam!!!
  • rtomo
    kaki a tonlájn :D
    nemlehet vele rendesen net-ezni, bezzeg a régi matáv milyen jó volt :-/
    nembaj ott a chello :D (csak lehessen nálunk is belevezetni :-\ )
  • Roll
    Én együtt érzek veled, kúrva idegesítő, nekem 1 hónapja van az, hogy óránként 3x tuti megszakad a net, de úgy hogy kell vagy 5 perc mire magához tér.
  • blackgamer
    jelenleg egy oldal is alig jön be, csak tölt-tölt-tölt
    DC-n leállt a forgalom, alig 1-2 KB-os adatmozgás van, éppen hogy nem áll le
    és ez már hónapok óta így van ilyentájt
  • lord nihilus
    nekem is bibibí :D
  • zico87
    Nekem semmi panaszon nem lehet a T-Online-hoz nekem normálisan meggy !!!
  • blackgamer
    lehet már volt téma, de nálatok is bedöglik a net 19-22 óra között? néha előbb is
    azóta van ez amióta az első sebesség emelés megtörtént, szóval jó rég, és már nagyon uncsi
  • Serpa
    félrevezettek.
  • jakewyler
    Hali!
    Nem az volt hogy a t-onlinét télen mindenkinek megduplázzak?
    mert nekem nem volt
  • Roll
    Mostanában csak nálam sz@r a net? Órnként kb 4-szer megszakad.
  • Shep
    Hát elvileg szerződéssegés van, nem megfelelő teljesítés, szóval lehet keresetet benyújtani, de nem ér annyit az egész.
  • Octavia
    Hi All!
    ADSL-nél a központtól dupla rézérpáron 4,5km lehet a max távolság... Egyébként sebességingadozás (nem is kicsi) itt, Hungarotel területen is van. Néha még a vállalt min. 64kb/s-ot sem éri el az egyébként 512kb/s-os vonal. Én is szóltam már többször is, haveromék is (nekik is ugyanez van), de itt is sz*rnak rá. A lényeg, hogy 1 évig nem mondhatom fel a szerződést, addig akármi is lehet. Bár nem tudom, lehet-e lépni valamit, ha a vállalt minimum alá is megy a sebesség. Tud erről valaki valamit?
  • Shep
    Enternet szolgáltatása milyen?
  • Shep
    Megrohadhat a téönhány ott ahol van nem igaz, hogy lassan 3 hónapja folyamatosan ingadozik a sávszélesség, tegnapelőtt kivételesen jó volt pár órára így tudtam normálisan CS-zni, a mocskosok bezzeg a pénzt beszedik de szarnak rá, hogy egy fos az egész szolgáltatásuk.
  • drH
    Érdekességképpen egy tegnapi tapasztalat, amitől a hajam téptem. Ismerős előfizetett a szép babarózsaszín ADSL Eco szolgáltatásra, áthívtak beállítani, stb. Win98 SE fut a gépen, annak rendje módja szerint feltettem a WinDSL-t, protokoll, minden rendebn, nem most csináltam ilyet először.. Új kapcsolat létrehozva, név és jelszó ellenőrzése, király.. aztán paff, levág három mp után a net. Anyád. Újra, nem értem, mi a gond. Minden leellenőrizve háromszor. sejtettem, hogy nem én vagyok a lúzer, és nem is a géppel van a baj, mert minden úgy megy, ahogy kellene, csak épp három mp-ig tart az egész. 1234 kicseng, két és fél óra (!!!!) várakozás után végre emberi hang, akinek ostoba kérdezősködését megelőzvén határozottan közlön a tényeket. tiszteletreméltóan gyors válasz, amitől leültem, kipróbáltam. és a net ment szépen, ahogy kell. a probléma: felhasználóneves és jelszavas kapcsolat kiépítésénél a kedves drága T-Online valamiért nem gondolt ara, hogy az általuk kiadott felhasználónév, ami ugye aká[email protected], nemes egyszerűséggel nem jó a régi WinDSL-hez.. eheh, a megoldás, írjuk át axeleróra, és lám működik.. Ez a nem gyenge, aki erre rájön magától, az előtt kalapot emelek.
  • Serpa
    de webmailbe se tok belépni.
    hogy nézzem meg a levelet, ha enternet küld nekem egyet?
  • Shep
    Még mindig ingázik a sávszélességem, küldtem nekik mérési adatokat, egyenlőre tosznak válaszolni.
  • Shep
    csak egy tanács az outlookot gyorsan felejtsd el.
  • Serpa
    remélem tudsz segíteni (ha jól olvastam te is enternetes vagy)
    sehogy se tom beállítani az outlookban a fiókom.

állandóan felugrik az ablak, hogy írjam be a felhasználónevem és jelszavam, be is írom(jól, enternet oldalára be tok lépni), de aztán megint felugrik az ablak.

ez mitől lehet?