2155
Kinek milyen tapasztalata van az Axelero ADSL szolgáltatásáról?
  • Sanyix
    Nem, le fogják szarni, mert "a garantált sávszélesség megvan"... bár próba cseresznye.
  • koryne
    Jelentsd be az 1234-en :)
    Meg fogják vizslattatni a tcommal, hogy mi lehet a nyűgje.
  • Sanyix
    Hát biztos megint eldöntötték helyetted, hogy neked nincs szükséged nagyobb feltöltési sebességre :D mint ahogy 2 éve eldöntötte a matáv az összes magyar internetező helyett :D
  • Grusi
    T-Online? :))
  • Sanyix
    Milyen szolgáltató?
  • Grusi
    Uraim, az hogy lehetséges, hogy egyik napról a másikra megfeleződött az upload sávszélem? Eddig 32-vel tudtam feltölteni, most meg már csak 16-al. Mi a franc van?
  • Zs0lt1
    jah ez helyi hálózatra alkalmas csak, és sztem nem nagyon fog elterjedni, mert kb 2-3 éve hallani ilyenekről. :-)
  • grebber
    :( lol azthittem hogy ez a netes cucc de nem :(
  • grebber
    Vajon elterjed és beválik ?

Powerline: adatátvitel elektromos hálózaton
  • jAsOn VoOrHeEs
    Már megvan, hát nem a neten rejtették el a serialt? Az ész megáll! :D
  • jAsOn VoOrHeEs
    DU Meter-hez tudna valaki dobni (pü.-ben) egy a vásárlásomat igazoló User Name-t és egy Serial Number-t? A boltban ilyet nem kaptam, és se a cd-n se a dobozon nem találok ilyeneket! -.-
  • Sanyix
    Nem biztos hogy lecserélik, lehet hogy gond is lesz, mivel a tré onlánynak van egy ilyen szolgáltatóváltás feltétele, hogy ha "nem szereld magad" csomagot rendeltem anno (márpedig akkor még csak az volt), akkor most is azt kell rendelnem a váltásnál, hogy a szerelő 4000 ft+áfa-ért elvégezze azt a nagyon nehéz feladatot, hogy bedug a modembe egy utp kábelt, meg egy telefon kábelt(merhogy csak a modem lesz más...). Na hát én ezt a feltételt szépen leszartam, és szereld magadban rendeltem a másik szolgáltatónál, elvileg a lemondás már folyamatban van, kíváncsi vagyok belekötnek e, de az biztos, hogy nem fogom kifizetni a 4000+áfát szerelőre, mert a buzi tcom azt akarja, rohadjanak meg, amúgyis mi közük hozzá, rohadt kácségék.
  • FrezeR
    ok biztos igy van. ám én azt irtam, hogy sima adsl szolgáltatóváltásnál nálad marad a modem akkoris ha nem a tied.
  • FrezeR
    na de én nem tudtam hogy adsl2-t akarsz. akkor meg biztos lecserélik
  • Zs0lt1
    nna ez nem teljesen igaz!
    ha szereld magad csomagban vette a modemet, akkor az övé, de ha nem, akkor a modem a t-com tulajdona!
  • Sanyix
    Hát mit csináljak vele tartogassam? Ez csak sima adsl-es modem, a másik szolgáltatóhoz meg adsl2-es kéne, amit meg is veszek.
  • FrezeR
    te is szépen megjártad. ám nekem sem ment könnyen. megkötöttem az új szerződést és másnap elfaxoltam szintén a lemondót. aztán addig variáltak vele amig egyik nap felhivott a tcom-tól egy hölgy, hogy jönnének leszerelni a modemet holnap után, én meg csak néztem, hogy mivan?? Majd kiderült, hogy ők azt hitték, hogy lemondom végleg és nem szolgáltatót váltok. Ja és amikor letette a telefont rögtön le is kötöttek a netről...
    Majd másnap telefonáltam be nekik, hogy mi ez mégis? S mondták, hogy csak egy adminisztrációs hiba és kijavitják. Igy is lett, de egy napig nem volt netem. Ja és ami a hab a tortán még kiszámlázták nekem a májust végig holott már abban a hónapban nem is volt náluk előfizetésem :)
    Azt is visszafaxoltam, hogy legyenek szivesek számlakorrekciót csinálni, de még nem jött semmi válasz, lassan 2 hete.
    Nos ennyit a zökkenőmentes szolgáltatóváltásról :P
  • FrezeR
    szolgáltatóváltásnál NEM kell visszadnod a modemet az marad nálad
  • Hay #1074
    #1055 hozzászólás utáni történetem a lemondás kapcsán:
    Jún. 10-én járt le az 1 év, így 11-én, vasárnap faxoltam el a lemondó nyilatkozatot. Köv. csütörtökön felhívtam az 1234-et, hogy vajh' hogyan áll e lemondás. Ők nem találkoztak e lemondó faxommal, és meg sem tudják nézni, hogy megjött-e, mert épp nem műxik a rendszerüknek az a része... s egyébként is, közölte a Hölgy, még nem járt le a 8 nap, ami a lemondás beérkezését (már ha én elfaxoltam...) követő utsó nap, hogy ők feldolgozzák. Mondom neki, o.k., csak érdeklődöm, hogy mi újság. Erre ő: ha megkérdezheti, miért mondom le??? Annyi jó szolgáltatásuk van... nos, ezeket nem kértem...
    Kivártam a 8. napot (2006.06.18.), bementem a helyi t-online "shop"-ba, ahol sajnos lemondással nem foglalkoznak, ráadásul a rendszer "megérkezettfax-megnéző" része nem műxik, de a modemet persze, behozhatom. Persze. Még 12 előtt 1234, ahol yő másik Hölgy, neki is előadtam, hogy mikor mit faxoltam honnan hova, és ma van a 8. nap. Adategyeztetés, tőle is megkérdem (amit az előző Hölgynél elfelejtettem leírni Nektek), hogy vajon miért kell adategyeztetnem (ugye pörög a saját telköltségem), amikor az 1234-et hívva nagy nehézségek árán - bepötyögve az ügyfélszámon és ügyféljelszóm - éppen abban a menüpontban beszélgetünk, ami a szolgáltatás lemondás menüpont választásának a következménye... Sebaj, ő viszont nem tudja megnézni, hogy a 8 napja leadott faxom megérkezett-e, mert "mert épp nem műxik a rendszerüknek az a része... ". Ellenben megígérte, hogy visszahív. Még aznap. Vsszahívott 18.30-kor, én akkor épp szabadidő-sportoztam, mire végeztem, már nem akartam csörögni (19.00 körül?!) Másnap reggel 1234, fickó felveszi, mondom az előző napi Hölgy nevét (gondoltam nem árt, ha tudom), őt keresem... déltől lesz, de szól neki, visszahív. O.k. Negyed 1, telefonom csörög, Hölgy. Nem talál semmit, faxoljam el újra. Mondom neki, most "helyben" ezúttal sem mondhatom le? E-mail sem jó? E-mail jó, csak szkenneljem be az elfaxolt lemondást... Még nem anyáztam... viszont azt "megígértem" neki, hogy én másnaptól (lemondás elküldésének 9. napjától)a net közelébe nem megyek, tehát még aznap elfaxolom újra, a lemondás dátumának vegye nyugodtan az azon szereplő 2006.06.11-et. Annak veszi, 18-kor hív. Renden. (Ő ilyen visszahívós...) Aznap elfaxoltam tehát újra, 6-kor telefonál, kérdi mikor és honnan faxoltam, mondom neki, és csodák-csodájára pár mp múlva megvan... Ezek után megígérte, hogy ő az általam kértek szerint szünteti meg az előfizetésemet. Erre én elárultam neki, hogy épp aznap érkezett meg az egész június hóra szóló, teljes "áru" csekk tőlük (ugyebár 18 órára hazaértem), és én ezt nem fizetném be... Ó persze, ne fizessem, mondja, szól a "számlázósóknak", s azok majd az aktuális dátumig szóló számlát küldik a köv. hóban.
    S lőn, yő a "10." nap, és nem volt netem - T-online-os, mert még aznap bekötésre került a 2 hete rám váró tv-kábeles net :-)
    Arra azér' még kíváncsi leszek, hogy a csekk rendben jön-e majd meg, meg hogy a teljes havi csekk (megbeszéltek szerinti) be nem fizetése hogy alakul majd...
    Hát, röviden(???) ennyi...
  • Sanyix
    Má lejárt a hűségidő. Tényleg kijönnek érte? Ingyen nem kell nekem perkálni?
    Merhogy én hallottam régebben egy olyat, hogy emberke lemondta, de modemért nemjöttek, semmit sem szóltak róla, 1 év múlva meg követelték hogy adja vissza, vagy fizesse meg valami bírságot is rányomtak...
  • Zs0lt1
    a momdemért majd megy a t-com, mivel a modem az övék. szerződést pedig hűségidő után érdemes váltani, mert különben fizethecc kötbért meg egyéb jókat, mint a katonatiszt.
    szerződésbontásról meg már írtam a #1045-ben ;-)
  • Sanyix
    Bontott má ezzel a tré onlánnyal szerződést valaki? Mer én szolgáltatót váltanék, és akkor vissza kell adnom a modemem (hol kell leadni?), + kéne egy dátum, hogy mikortól szüntetik be, mert a másik szolgáltatónál azt kell megjelölni, hogy akkortól váltsanak. A t-online honlapon az online ügyfélszolgálatnál nemláttam hogy lehetne mexüntetni (mondjuk sejtettem, hogy nem lesz ilyen menüpont), szóval akkor marad a telefonos ügyfélszolgálat?
  • Zs0lt1
    np
  • rezsofiz
    hm pedig rákerestem :D na mind1 köszönöm :]
  • Zs0lt1
    DNS 1: 195.228.240.249
    DNS 2: 195.228.242.180

a gugli a te barátod is ;-)
  • rezsofiz
    tudnátok mondani 2 t-online DNS ipcímet?
  • Seaweed
    Eddig nem jelentkeztek.....bazi komoly tema lehet!
  • Seaweed
    kb 4 eve lejart
  • Zs0lt1
    lehet h azért hívnak, hogy irj alá még egy évet :-)
  • Zs0lt1
    egyébként nem mostanában járt le a hűségnyilatkozatod?
  • Phat Smoker
    a nagy testvér mindent lát és hall ;-)
  • Seaweed
    Hat a mai vilagban telefonon en mar semmit se kozlok....
  • koryne
    Ez az adategyeztetés halálosan komoly. Tényleg a tonline-tól telefonálnak ezügyben. De tényleg az a legbiztosabb, amit Zs0lt1 mondott, mondja az ügyintéző az adataidat és Te majd megmondod, jó-e :) Ha felhívod az ügyfélszolgálatot, akkor ott is meg tudják Neked mondani, hogy komoly.
  • Seaweed
    Hat en inkabb maradok a "semmit se mindok telefonon" megoldasnal..ennel biztonsagosabb ugysincs
  • Zs0lt1
    ilyenkor mindíg azt kell mondani, h szivesen eggyeztetsz.
    mondja ő az adatokat, aztán ha stimmel majd szólsz jól :DDD
  • Phat Smoker
    social engineering...sok láma mexívja majd
  • Seaweed
    Hali

Az elobb erdekes dolog tortent velem! Csorog a telefon egy fiatal noi hang...mondja hogy a T-Online ZRt.-tol telefonal adategyeztetes celjabol. (mar ekkor gyanus volt!) Folytatja hogy: Megadnek e neki bizonyos adatokat?! Mondom NEM! Telefonon semmit sem! Megkerdezi hogy es interneten?! Mondom arrol lehet szo, es hozzatettem hogy ugyis tudjak az emailcimem irjanak arra egy mailt! Ezzel megkoszonte es sietosen letette!

Nahszoval! FIGYELEM!
    Ha ez kamu (mail nem jott meg!) akkor esszel legyen mindenki! Semmit se adjon meg a telefonon foleg ne a nevet lakcimet, acount adatait vagy pl elofizetesi adatait!
    Ha nem az (lehet mert olyan regi ugyfel vagyok hogy gyakorlatilag nev/cim/telefonszamon kivul nem is tudnak rolam semmit sem! (ami nem is baj! tobbihez semmi kozuk!)) akkor meg jelentkezek es megirom mit akartak!

Viszont ha ez kamu volt akkor valakik valami nagyon roszban santikalnak az orszagban es a kezukben van a t-online elofizetoi adatbazis vagy annak egy resze! (nem tunt el postam, megkaptam mind (szamla) igy ez kilove)
  • Hay #1055
    :-)))
    Pedig alaposan végigolvastam, Ti viszont nem így tettétek a felvetésemmel: "de egy betű nem szól arról, hogy hogyan lehet felmondani egy határozatlan idejű, 1 éves hűségnyilatkozattal rendelkező szerődést..." Érti már?
    Ettől függetlenül kösz a segítségeket: megerősödött bennem a gondolat, hogy 2006.06.11-én fogom keltezni és elküldeni (fax/posta) a felmondást.
  • Zs0lt1
    nna ugye megmondtam, hogy a 11.-es pontban vannak a lemondással kapcsolatos dolgok :DDDD
  • shabba
    A ügyfél részéről történt felmondás 8 napos. Szóval amikor felmondod onnan még 8 napig él a szerződés, azt még ki kell fizetni. Hűség előtt felmondani meg nem célszerű mert akkor annak retorziói fognak rád vonatkozni a felmondás után. Az után mondd fel hogy lejárt a hűséged és az határozatlan idejűvé vált. Onnantól már nincsenek felmondási kockázatok, csak azt a 8 napot kell kivárni ami az ÁSZF-ben szerepel. Mellesleg ha tényleg végigolvastad furcsa hogy nem tünt fel, hisz az egész felmondással foglalkozó fejezet helyből így kezdődik.(11.1-es pont)