T-Online ADSL tapasztalatok

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Bandee1987
http://index.hu/velemeny/eheti/toffline/
Tessék, el lehet olvasni Tóta W. véleményét, egyetértek vele...

SG HETI KVÍZ 1. SZEZON: BRONZÉREM :P SCHUMI A LEGNAGYOBB!!!! FORZA FERRARI!!!

ibrik
Felejtsd "nyugateuropa"-t...
Nézz már körül, hogy hol vagy!

ibrik játékmagyarítás oldala: http://ibrik.atw.hu

Bandee1987
pontosan. A t így is nagyon jól profitál Magyarországból, mivel itt ny-eu-hoz képest drágább a net...

Mondd csak, ha meg nem sertelek de.. esznel vagy te?
"konkrétan még mi fér bele a "korlátlanba"."
A korlatlan szerintem a vilag egy reszen sem a 3gb -t jelenti havonta.

"Egyszerûen csak nem kalkuláltak a magyar mentalitással: "a kisújjamat nyújtom, neki a karom kell..."

Ne zavarjon, hogy ugyanez a ceg nyugateuropaban korlatlan 2-3 mbites adsl-t nyujt kb 3000 ft-os haviaron.. Nagyon is kalkulaltak a magyar viszonyokra: jol ki lehet minket zsigerelni a konkurrencia hianya miatt. Ott ezt a figurat nem engedhetik meg maguknak, mert atpartolnak mas szolgaltatora. Mi meg sem tehetjuk ezt, igy nem esik ki emiatt profit. Abban igazad van, valoban a kisujjukat nyujtjak, csak annyiert, mint amennyi a kar lenne.
ibrik
Hiába mondasz bármit is.
Az egy dolog, hogy szerinted egy cégnek mit "kellene" bevállalnia a saját hibájából.
De egy profitorientált céget úgysem fogja érdekelni.
A bevételhez képest sokmilliós veszteségük volt - ebbõl a szempontból az az 50 felhasználó megtartása nem gazdaságos, tehát nem kívánatosak.
Ennyi. Ki velük.

Hidd el, valószínûleg nem a cég "hülyeségébõl" nem került bele a szerzõdésbe, hogy konkrétan még mi fér bele a "korlátlanba".
Egyszerûen csak nem kalkuláltak a magyar mentalitással: "a kisújjamat nyújtom, neki a karom kell..."

CodeRed
<#eljen>

https://www.youtube.com/channel/UCNMRCx_bkrHBdc51cuob9wg/featured

Másfél gigás dungeon siege II demó, és a tegnapelõtti F.E.A.R demó is 650 mega
ezek után több tiz gigás forgalmat warez miatt kárhoztatni blõdség

vannak olyan szolgaltatok, akik nem fogadtak el a matavtol a korlatos csomagokat. igy van menekulesi utvonal.
az axeleronak meg ugy latszik tul sok a felhasznaloja.

Stann
A netes rádiózás, tv-zésrõl meg nem is bszélve...

Tavasszal ugye elolvad a hó. De hova tűnik a fehér?

Bandee1987
Ez az egész most olyan, mintha te megvennél egy bkv bérletet, ami egész hónapban korlátlan utazásra jogosít fel, és egyszercsak elvennék tõled, mert te túl sokat utazol a tömegközlekedési jármûveken...

Bandee1987
és? ha egyszer benne van abban a k*rva szerzõdésben, hogy korlátlan letöltés, akkor az korlátlan, és a felhasználó annyit tölthet le, amennyit akar. A cégnek vállalnia kéne ezt a veszteséget, megérdemlik, ha már olyan hülyék voltak, és nem irták bele a szerzõdésbe, hogy max. 50 vagy 100 gigát tölthetnek le csak a júzerek.

Bandee1987
Bár én közel sem generálok 200 gb-nyi forgalmat havonta, azért remélem, hogy az invitel nem próbálkozik ilyesmivel...

Sanyix
Na én most böngészgettem fórumozgattam, játszottam neten pár órát (directplayben, amiben van beépített voicechat), és így értem el 650 megás forgalmat 12:30 óta, és semmi illegálkodás nem volt ma...

Vain ei kuulu terroristien käsiin! CS. N. T. K. K.! SG az a hely ahol sunyi módon csöndben törölgetik a hozzászólásokat, indok nélkül. ;)

ibrik
OK

Punker
hónapok óta nem töltöttem semmi nem ingyenes dolgot, de a havi 10 giga a minimum.

A Föld IQ szintje állandó, csak mi vagyunk egyre többen \"Tanulok, mert egy idő után a tanulásba fektetett munkám meghozza a gyümölcsét, és mint tudjuk a gyümölcsből pálinkát lehet főzni!\"

CodeRed
Érdekes hogy egyébként pont a T-ONLINE-nak van olyan szolgáltatása ahol online lehet filmeket nézni....és ha valaki 150 gigány filmet néz meg náluk azt is lekapcsolják a rendszerrõl? Vagy azok kivételezettek??? Akkor most hogy is van ez????????

Stann
Figyelmesen olvastam, az kb. napi 5 giga. Ha megnézed akár a DC, akár a Torrent oldalakat, közel ezres nagyságrendû azon felhasználók száma, akik nonstop töltenek le/fel. Fõleg a duplázások óta, 5 giga letöltése ~4-5 óra. Ez nem mondható soknak. Míg megnéz a user 2 filmet, le is jön egy dvd.

CodeRed
Az a baj hogy magyarországon bármelyik (fõleg multinacionális cég) megthetet bármit...Tök mind1 mit írnak a szerzõdésbe mert a "jó" kis ügyvédeik úgyis addig okoskodnak (köszönhetõ ez a szar magyar törvényeknek amik nem az egyszeri emberek mellett áll) míg nekik adnak igazat.Bezzeg ha egy magánember nem tartja magát valamilyen szerzõdéshez akkor már rögtön viszik a házát és minden ingó és ingatlanát.....gusztustalan ami ebben az országban megy....

ibrik
Stann: Olvass kicsit figyelmesebben.
A szóban forgó 50 embernek nem egyszerûen csak 5 giga felett volt a forgalma, hanem ötvenüknek egyenként átlag 150-250 GB !!!

Yossarian
Dynamic, amott említetted, hogy nem tudod miért akarna valaki felmondani. Például költözés, anyagi helyzetben beállt változás, stb...

Nieleen

Punker
thx, aszem a feltöltésem nagyrészét a TS teszi ki 😊

A Föld IQ szintje állandó, csak mi vagyunk egyre többen \"Tanulok, mert egy idő után a tanulásba fektetett munkám meghozza a gyümölcsét, és mint tudjuk a gyümölcsből pálinkát lehet főzni!\"

Rafaelo
és ha valakinek vírusa van ami leföl tölt a tudta nélkül ?? 😮

Mikor lépett az első ember a holdra? hülye vagy az első embernek nem is volt ürhajója!!!

Stann
Azért ne mhinném, h. az országban ADSL-esek között 50 embernek van meg a napi 5 giga forgalma....

NeoMaN
igen: a weboldalukon bejelentkezés után a statisztikában

Sanyix
Áá köszike.

Vain ei kuulu terroristien käsiin! CS. N. T. K. K.! SG az a hely ahol sunyi módon csöndben törölgetik a hozzászólásokat, indok nélkül. ;)

Dynamic
Na persze és mindenki átmenne mondjuk a chellohoz, még az is aki 1-2 gigát forgalmaz, mivel már eleve olcsóbb és jóval nagyobb a forgalomhatár(a 3 gigához képest).
Serpa
Ügyfélközpont->Online ügyfélszolgálat-> ( belépés, azonosító, jelszó ) -> Számlázási adatok->Forgalmi adatok

Sanyix
Simán lehet ilyenre számítani, ettõl a rohadt sunyi mocsok bandától.

minden 3GB felett hasznalo rafizetes nekik. valahogy meg kell szabadulniuk toluk.

Dynamic
"viszont az nem valoszniu , hogy megall ennel az 50 embernel, es nem fog lejjebb menni. szep lassan kidobalja az osszes 3GB feletti felhasznalot."

Te jó isten, ugye ezt te sem gondolod komolyan?<#falbav>
2XP
DU meter

http://www.dumeter.com/images/screenshots/dumeter/good.gif" alt="" style="max-width:100%;height:auto" loading="lazy" decoding="async" />

Punker
passz én enternetes vagyok.

Sanyix
Tényleg T-online nél hol lehet megnézni a forgalmi adatokat, mert mióta bevezették, ezt a rózsaszín szart, mexûnt a klub.axelero.hu, és ezen a hülye t oldalon nem találom forgalmi infokat.

az egesz onnet indult, hogy a matav ( akkor meg matav volt) kitalalta, hogy ketfele csomagban arulja a netkapcsolatot az ispk nek, egy korlatos csomagban es egy korlatlan csomagban. es minden isp nek ki kellet valasztania melyiket szeretne. az axelero akkor a korlatost valasztotta, hogy az olcsobban tudja adni a korlatos csomagjait, az externet meg korlatlannal maradt, gy o dragabban kapta a netet. most az axelero szivja a fogat azok miatt, akik a 3 GB nal tobbet forgalmaznak egy honapban, es elkezdte kidobalni oket, viszont az nem valoszniu , hogy megall ennel az 50 embernel, es nem fog lejjebb menni. szep lassan kidobalja az osszes 3GB feletti felhasznalot.

szal ez egyaltalan nem varatlan huzas, en inkabb azon csodalkozom, hogy csak 50 embert raktak ki elsore.

nincs mese, keresni kell a nem korlatos ispket.

Punker
enternet-nél meg lehet nézzni mennyi volt a forgalom?

Sanyix
Sztem ezt a 3 gigát, sima online játékkal is lazán túl lehet lépni, nameg emellett, még mást is használ az emberi. Én nem töltögetek olyan sokat, csak ami kell, de így is minimum 20 gigás a havi forgalmam.
Amúgy ezt a korlátozást, sokan a chello-éval hasonlítják össze, de legalább a chello-nál megmondják világosan mennyi a korlát, és a jó letöltési sebesség mellé, adnak egsy normális feltöltési sebességet, nem ilyen fost mint amit a t-com és haverjai adnak.

colos
Hmm. Érdekes húzás volt ez valóban. 3GB az átlag? Biztos hallottatok róla (õk nem valószinü), hogy megdõlt a demok méretének felsõ határa... 1,5GB a Dungeon Siege demója!! És ha véletlenül crc-sen szeded le, akkor már meg is van az átlag 3GB... És még nem is néztél meg internet oldalakat, nem hallgattál online rádiót stb...
Dynamic
Hidd el nagyon sokan vannak, már csak az ismeretségi körömben is, akik "átlag" júzerek, nem töltögetnek le filmeket, játékokat, mert más világban élnek és nem érdekli õket.Õk csak böngészgetnek, e-maileznek stb.Nekik elég a 3 giga.Persze tudom, hogy nem ezen van a hangsúly, csak az utolsó mondat kapcsán jegyeztem meg.
Punker
de a chello korlátosan adja most, a t-online meg nem.

Met
az elején a chello is korlátlan volt, aztán amikor bevezették a limitet nem történt semmi, szóval megtehetik

\"If in doubt, flat out!\" Colin McRae

"A vezérigazgató magyarázata szerint azért képzõdik veszteség a nagy forgalmú ügyfelek miatt, mert a szolgáltató a nagykereskedelemben forgalomkorlátos elszámolás alapján veszi a csomagokat, melyek átlagos, havi 3 gigabájtos forgalomra vannak optimalizálva, és az áruk is eszerint van megállapítva"

nesze neked korlatlan net... 3gb meg modemes kapcshoz is keves lenne..
Punker
persz ez ok, de ha korlátlant igér akkor szava nem lehet.....

ibrik
Csak tudod itt most nem tizenegynéhány gigáról van szó, hanem 50 felhasználó személyenkénti átlag 150-250 GB-nyi forgalmáról, mondjuk ez kábé 10 terabájt havonta - az pedig nem kis pénz.

Szerintem, elõbb-utóbb a T-com is bele fogja foglalni a szerzõdésekbe, mint a chello, hogy a havi forgalom 25-30 GB lehet - vagy valami általuk gazdaságosnak ítélt érték...

Punker
ettõl függetlenül ha õk korlátlan kapcsolatot adtak el nem túl etikus minden felszólítás nélkül felmondani, ha tényleg 3 giga szerintük az átlag, akkor 10 giga fölött bárkit kivághatnak.....

ibrik
Háááát...
Ha én lennék az Axelero/T-com helyében, én is kib@sznám azt az 50 ügyfelet.
Örülhetnek, hogy nem számlázták ki nekik a sokmilliós többletköltséget - ha tényleg így történt...

Sõt!
Örülhetnek, hogy nem piszkálta meg õket a szoftverrendõrség. Az a 150-250 GB-os forgalom valószínûleg nem csak internetes oldalak nézegetésébõl jött össze... <#ejnye1>

Banyapapa
ááá,elnéztem sry😞
Azta de reggel van,meg másnap😛

Banyapapa
LOÁL😛
"Gazdasági társaságként abban vagyunk érdekeltek, hogy ügyfeleket szerezzünk, "

ahhaam,akkor a reklám minek?

Punker

Serpa
elnézést, hogy ide is beírom, de fontos.

III. kerületiek segítségét kérem.

melyik szolgáltatót ajánljátok?

Ezt mondtam, itt csináltam azt a 415kB-os letöltést, szóval elvileg rendben van. De eddig pl az ati honlapjáról volt, hogy bent fõiskolán 5-6 MB-tal szedtem, és itt meg csak max 60kB-tal jön, nem max sávszélességen...