T-Online ADSL tapasztalatok
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Mert ugye majd szépen Jánoskának leesik az álla hogy húúú 24 Mbps, az kell nekem mert úgy jön majd a warez ezerrel. Gyorsan bemegy és vesz egy olyat, de pechjére a vonala úgy 4.5 km kábeltávolságot kígyózik a központtól míg a lakásáig ér. Aztán kopp, mert az oly ámított 24 Mbps helyett a valóság csupán szerény 1 Mbps-re apad. Na az ilyen esetekben az elmélet és a gyakorlat már igen csak távol fog esni egymástól, amit sokkal nehezebben fognak tolerálni az ügyfelek, mint azt hogy pl. a 2 Mbps-es sebesség leapadt pl. 1.7 Mbps-re mert épp csak ennyit bírt a vonal.
Mint látható az elégedetlen emberek számából itélve.
Én ezt a 2km távot fatávosoktól tudom,mint optimális távot,és én benne is vagyok ebben a körben,mert barón müxik a net.és tudom melyik telefonközpontra vagyok rákapcsolva.
ADSL,ADSL2+ sebesség/távolság függvénye
Azért a 8km távolság túl sok, inkább a max 4.5-5km ami közelít a valósághoz. Van olyan szabvány kiegészítés a Reach-Extended ADSL ami arra született hogy igaz kis sebesség mellett(128-512kbps) de nagyobb távolságot lehessen elérni, viszont ez a tulajdonság nem szerepel az itthon használt eszközök specifikációiban. De még annál is jellemzõen max 6.5km-ert adnak meg az eszközgyártók és ugye ezeket az értékeket óvatossággal kell kezelni hisz mindig valami optimális körülmények között kiírt csúcsértékkel szeretnek villogni a brossúrákban.
Vain ei kuulu terroristien käsiin! CS. N. T. K. K.! SG az a hely ahol sunyi módon csöndben törölgetik a hozzászólásokat, indok nélkül. ;)
Ilyen nincs.
Az adsl szolgáltatás elméletileg 2km körön belül lehet szolgáltatni a telefonközponttól.Tehát nem lehet hosszabb a "kábel" mert emlékezz mikor kijöttek hozzád a matávos kollegák,akkor mikor összeszereltek mindent, bemérték a szolgáltatást.Igy ha nem ért volna el egy adott szintet,akkor be sem kötig véglegesen.
Vain ei kuulu terroristien käsiin! CS. N. T. K. K.! SG az a hely ahol sunyi módon csöndben törölgetik a hozzászólásokat, indok nélkül. ;)
Ha az enternet ugyanazon a rendszeren sirályúl megy, amin a t-online szarúl,akkor szerinted melyik szolgáltatóval van a bibi?
"A telefon kábel ugyanúgy a matávé szóval mindnél ugyanaz nagyjából minden."
na de ha igy van,akkor az enternet mitõl jobb??
Mikor a hálózat egy szolgáltatónál van?
Szerinted az t-online és az enternet szolgáltatása miben közös???
Szerinted mitõl szolgáltat jobban az enternet,mitõl jobb a rendelkezésre állási ideje??ami tény!!!
Na kitalálod??
"...a labda mindenhol gömböly?, a focisták mindenhol kenhet?ek, a bírók meg mindenütt befújják a kamu büntet?t" Játszd körbe coin+concede kombóval!
én kb 1 hónapja vagyok náluk, és eddig minden faxa.
kivéve, hogy nem tom beüzemelni az outlookban a fiókom. (de ez az én hibám)
eddig sem volt gond,szerintem ez után sem lesz.
kafa kis szolgáltató
384 rõl kezdtem az elõfizum ugyanannyi,mint anno 4 éve volt mi kell még több.
Ja és 56 pingel tökéletesen lehet még játszani.
Bár nekem ez úgy 15 és 20 között van.
Választani tudni kell.
Én enternetes vagyok,2x emeltek sávszélt,512 rõl kezdtem,most 2,1Mbit-nél tartok.Tökéletes a hálózat,pedig a fatáv a hálózat üzemeltetõje az enternet szerveréig.
T-online-nál ott szerver szinten lehetnek gondok,ugyanis maga a hálózatnak jónak kell lennie,ha az enyém "normálisan megy".
Annó mikor megrendeltem a szolgáltatást,épp ezért nem nem az axelerot választottam.Már akkor is érdekesen mûködött az axelero.
Marha nagy ötlet a T-Onlinetól, hogy az a hálózaton, ami már most is problémás, még 2x-esére emelik a sávszélt. Biztos hasznos lesz. Fõleg a stabilitásnak és a pingnek. Bravó.
Sávszélemelés
"...a labda mindenhol gömböly?, a focisták mindenhol kenhet?ek, a bírók meg mindenütt befújják a kamu büntet?t" Játszd körbe coin+concede kombóval!
400 vagy kisebb a 1024,vott kemény 87 is:o
Örülök neki hogy 4-5 havonta ez a játék megy,reklamálás 1-2 hét utána oks.
miért? hogy tudom leméri? idáid az ASE vel néztem..
thx
Tavasszal ugye elolvad a hó. De hova tűnik a fehér?
Na nem akarom elkiabálni, de mintha visszaált volna a netem, megint tudok CS-zni, nem ugrál a sávszélesség.
Ha pl a városodban mindenkinek emelik, már attól romlik. Ez van.
Mondjuk én ismerek olyat a környékemen, akinek "csak" 1Mbites tonline adsl-je van, és azzal 25-40 közötti pinget produkál. Egy kicsivel már az is jobb, mint az én 2mbit-em 30-50-je.
Ha pl beadok egy ping bix.hu -t, akkor 25-29-30-29 pinget nyom. Röhej. Van akinél ugyanez 12. Pl Chelloval.