T-Online ADSL tapasztalatok

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Nézd meg,hogy a bix.hu felé milyen a ping.
A tonline ha szar a modem automatikusan cseréli,neked nem kerül pénzbe.

---------------------------------
www.izbsystem.hu

Hi!
Van itt még vki, aki Budapesten lakik és kb 1 hónapja akadozik a nete? Pl. nekem rengetegszer lefagy a böngészõ vagy leáll, tehát elindul, de nem hoz be semmit és pl. a trackmania nations is akadozik (tehát van hogy 1 percig normálisan játszok utána meg elkezd akadozni). Firefoxot is próbáltam már. T-Onlinenak már két levelet írtam, de nem válaszolnak. Ez az õ hibájuk lehet, vagy az adsl modem esetleg meghibásodhatott vmikor?

TommoT

TothLaci
1234 automata azt válaszolta, hogy hálózati hiba történt, így Kelet Magyarország egyes körzeteiben (mint pl. 37) nem volt egy napig internet. Én 13 óra fele tudtam rákapcsolódni a netre.
Shep
Nekem 1.5 hétig, mert az állítólag "szünetmentes" szolgáltató váltást választottam, de mind a matáv, mind pedig az enternet bénáskodott, aztán ez lett a vége.

"...a labda mindenhol gömböly?, a focisták mindenhol kenhet?ek, a bírók meg mindenütt befújják a kamu büntet?t" Játszd körbe coin+concede kombóval!

TothLaci
Nekem 1 napig nem volt netem, és nektek?
Serpa
jaa ...

[Jakuza]
Nem az van, ugyanis tobb mint 4eve van netem. 😛

Dez: Inkompatibilitas definicioja jatekoknal: amikor fut,de csak pl. 1 fps-sel,vagy össze-vissza akadozva,irányíthatatlanul 2. K8-nál alapból mindig 200MHz az FSB. Csak tuning által lesz magasabb.

Serpa
nem akciós neted van?

0 ft (mittomén) februáig, utána perkálhatsz.

[Jakuza]
Erdekes nekem jott szamla, viszont 0 Ft allt rajta.
Megneztem az Online Ugyfelszolgalatot a weblapjukon es az szerepel, mintha befizettem volna a szamlat.
Remelem a kovetkezo havi szamlan is 0 Ft fog szerepelni. 😛

Dez: Inkompatibilitas definicioja jatekoknal: amikor fut,de csak pl. 1 fps-sel,vagy össze-vissza akadozva,irányíthatatlanul 2. K8-nál alapból mindig 200MHz az FSB. Csak tuning által lesz magasabb.

Serpa
kellemetlen.

Majd jön 2havi 1be... Nekem is volt már ilyen, ki tudja miért.
sumi
nekem még számla se jött,azt 24.e van!!??

ez kezd szánalmas lenni.. 1 hete 2mbit/128-as nettel 20-al tok letölteni, és játékban 2800 a pingem. 12 rugót persze megfizetjük ezért a xarért. Rem. kezdenek vmit ezzel, mert ez így nemfog menni.. :/
A T-Com-nak van úgy húsz kiskereskedelmi partnere akik tovább értékesítik a DSL szolgáltatását, ezek közül a Tíonlány csak egy. Itt vagy egy közel sem teljes lista a lap alján.

http://www.t-com.hu/egyeni/internet/adsl/fooldal.vm

Ezen kívül ezen kiskereskedelmi partnerek is néha viszontértékesítik a megvárásolt szolgáltatást. Ilyenre példa pl. a Silihost, akik az elõbb említett Datanet szolgáltatását viszontértékesítik.

De összességében mindenki a Tícom ADSL szolgáltatását adja el, mivel õ a nagykereskedõ akitõl a terméket veszik és viszontértékesítik. Természetesen minden ilyen viszontértékesítõnél a szolgáltatási terület megegyezik a Tícom szolgáltatási területével hisz csak ott tudnak szolgáltatást adni ahol azt a Tícom kiépítette.
Mészy
Köszi. Nem is rossz ez a Datanet. Nem tudtam, hogy minden T-online területen szolgáltatnak. Nem kizárt, hogy ez lesz. Olcsóbb, korlátlan.
Õk nem használnák másra csak beszélgetésre meg idõnként megnéznének néhány honlapot, de ezzel jobban járnak.

Rocközön.com online Rockradio és a Galaktikus Rockfamily otthona

Ha webkamerázni akar és õ is küld képet akkor a legkisebb csomag nem lesz az igazi, mert akkor oda minél nagyobb feltöltési sebesség kell. Beszélgetéshez biztos elég lesz.

Viszont az ilyen kevés forgalmi korláttal rendelkezõ csomag, fõleg az olyan ami a limit után kemény túlfizetést alkalmaz erõsen kerülendõ. Pont egy kezdõ felhasználó az aki nem fog tudni ezen korlátok között maradni. Pl. bekap egy vírust ami iszonyat forgalmat generál majd a nélkül hogy észrevenné aztán majd ha hóvégén jön jó nagy forgalmi díjjal megnövelt számla akkor majd nézhet.

Kezdõnek mindenképp forgalomkorlát nélküli csomag ajánlott, mert ad egy biztonságot hogy nem fog elszállni a számlája. Ráadásul a Tíonlányon kívül a legtöbb szolgálató ilyen forgalomkorlát nélküli csomagot ad, többnyire olcsóbb áron. Szóval mindenképp megéri másfelé is szétnézni. Pl. Datanet Easy C csomagja adatforgalomban korlátlan havi 5700 pénzért.

Mészy
Akkor azt hiszem megmondom nekik, hogy fizessenek elõ. Köszönöm a segítséget.

[Jakuza]
Ha csak beszelget akkor mindenkeppen.
De feltehet valamilyen forgalom szamlalot es latni fogja hogy all.

Mészy
Köszönöm. Akkor elég a legolcsóbbat elõfizetni. Adatmennyiségben mennyi lehet egy ilyen beszélgetés? Benne lehet maradni a havi 3GB-os limitben?

zico87
A bõven elég azért !! Egy haveromnak is ilyen nete van és simán meggy minden !

Mi az a számítógép és internet ??mindenki csak ezekről ugat

Mészy
Köszi. Akkor is, ha webkamerázni akar?

[Jakuza]
Eleg lesz az 512/96.

Mészy
Sziasztok!
Mekkora sávszélesség kell minimum a beszélgetéshez(pl. skype)?
512/96 elég lehet? Egy barátom szeretne elõfizetni, de nem szeretne letölteni, csak neten keresztül csevegni az ismerõsökkel...
Mennyi kellene a csevegéshez és mennyi, ha szeretne webkamerát is?

aham, elkavartam a leírását, de megkeresem...

Sanyix
Fix ip címet kell beállítanod a modemnek mondjuk 192.168.1.1-et, ezt az ip-t beírod a böngészõdbe, aztán fog kérni felhasználónevet: root és jelszót: Bridge (számít a kis és nagy betû!), ott a link statusnál lehet nézelõdni.

Vain ei kuulu terroristien käsiin! CS. N. T. K. K.! SG az a hely ahol sunyi módon csöndben törölgetik a hozzászólásokat, indok nélkül. ;)

modem webes felülete? és ezt hogyan lehet elérni?
nekem Dialcom 1600 van, de nem tudok róla hogy diagnosztika vagy bármi lekérhetõ
ez valahogy úgy mûködik mint a router esetében?

Sanyix
Nem ezt a modem webes felülete írja 😊

Vain ei kuulu terroristien käsiin! CS. N. T. K. K.! SG az a hely ahol sunyi módon csöndben törölgetik a hozzászólásokat, indok nélkül. ;)

ezt az ADSL asszisztens írja ki? vagy melyik progi?

Sanyix
LOL most szakadt meg a net 2 percre, és a modemconfigban meg azt veszem észre, hogy a jelcsillapítás 10-el megnõtt :\ persze a házban nem csinált senki semmit a telefonvonallal, szóval a fatáv szórakozik.

nekem 20 perce még fél óráig halott volt, se kép se hang, kihúztam a dobozt, bedugtam, reseteltem, modemet is kikapcs, stb. de semmi, aztán mintha nem történt volna semmi, újra mûködik
nagyon idegesítõ már! <#wow3> minden este eljátsza
várom az adsl2-t hátha új modem vagy mittomén

Sanyix
Nekem csak a pingekkel van gondom, mivel régebben 25-35ms között volt, mostmeg lassan egy éve már beállt 35-45ms közé... nameg az árával van gondom, meg persze a fos feltöltési sebességével, amúgy stabil megy majdnem minen ahogy kell.

MiloShee
Ehh, én nemtom de nekem a T-Online-al még semmi bajom nem volt. Nyugodtan itt merem hagyni a gépet akár 4-5 giga egyszerre történõ letöltéséhez is, mióta megvan azóta egyszer szakadt meg úgy a kapcsolat, hogy nem tudtam sem hardverelemre sem windows-ra fogni! No ezeket most szépen le is kopogtam!!!

Abit AN-7,AMD Barton 2500+,2*512 Mb PC3200 RAM, Inno3D 6600GT + Zalman VF700Cu, 200Gb Samsung sATA, Pioneer 111D DVD-RW + LG GDR8163B Mysterium, Chieftec 360W, Aerocool Aeroengine II

rtomo
kaki a tonlájn 😄
nemlehet vele rendesen net-ezni, bezzeg a régi matáv milyen jó volt :-/
nembaj ott a chello 😄 (csak lehessen nálunk is belevezetni :-\ )

Üdvözlette: sYska - www.vizipipafan.hu

Én együtt érzek veled, kúrva idegesítõ, nekem 1 hónapja van az, hogy óránként 3x tuti megszakad a net, de úgy hogy kell vagy 5 perc mire magához tér.

jelenleg egy oldal is alig jön be, csak tölt-tölt-tölt
DC-n leállt a forgalom, alig 1-2 KB-os adatmozgás van, éppen hogy nem áll le
és ez már hónapok óta így van ilyentájt <#rinya>

nekem is bibibí 😄

"a takarítón? az ?rület határát súrolja, aztán a légifolyosót mossa föl"

zico87
Nekem semmi panaszon nem lehet a T-Online-hoz nekem normálisan meggy !!!

Mi az a számítógép és internet ??mindenki csak ezekről ugat

lehet már volt téma, de nálatok is bedöglik a net 19-22 óra között? néha elõbb is
azóta van ez amióta az elsõ sebesség emelés megtörtént, szóval jó rég, és már nagyon uncsi

Serpa
félrevezettek.

jakewyler
Hali!
Nem az volt hogy a t-onlinét télen mindenkinek megduplázzak?
mert nekem nem volt

Mostanában csak nálam sz@r a net? Órnként kb 4-szer megszakad.

Shep
Hát elvileg szerzõdéssegés van, nem megfelelõ teljesítés, szóval lehet keresetet benyújtani, de nem ér annyit az egész.

"...a labda mindenhol gömböly?, a focisták mindenhol kenhet?ek, a bírók meg mindenütt befújják a kamu büntet?t" Játszd körbe coin+concede kombóval!

Hi All!
ADSL-nél a központtól dupla rézérpáron 4,5km lehet a max távolság... Egyébként sebességingadozás (nem is kicsi) itt, Hungarotel területen is van. Néha még a vállalt min. 64kb/s-ot sem éri el az egyébként 512kb/s-os vonal. Én is szóltam már többször is, haveromék is (nekik is ugyanez van), de itt is sz*rnak rá. A lényeg, hogy 1 évig nem mondhatom fel a szerzõdést, addig akármi is lehet. Bár nem tudom, lehet-e lépni valamit, ha a vállalt minimum alá is megy a sebesség. Tud errõl valaki valamit?
Shep
Enternet szolgáltatása milyen?

Shep
Megrohadhat a téönhány ott ahol van nem igaz, hogy lassan 3 hónapja folyamatosan ingadozik a sávszélesség, tegnapelõtt kivételesen jó volt pár órára így tudtam normálisan CS-zni, a mocskosok bezzeg a pénzt beszedik de szarnak rá, hogy egy fos az egész szolgáltatásuk.

drH
Érdekességképpen egy tegnapi tapasztalat, amitõl a hajam téptem. Ismerõs elõfizetett a szép babarózsaszín ADSL Eco szolgáltatásra, áthívtak beállítani, stb. Win98 SE fut a gépen, annak rendje módja szerint feltettem a WinDSL-t, protokoll, minden rendebn, nem most csináltam ilyet elõször.. Új kapcsolat létrehozva, név és jelszó ellenõrzése, király.. aztán paff, levág három mp után a net. Anyád. Újra, nem értem, mi a gond. Minden leellenõrizve háromszor. sejtettem, hogy nem én vagyok a lúzer, és nem is a géppel van a baj, mert minden úgy megy, ahogy kellene, csak épp három mp-ig tart az egész. 1234 kicseng, két és fél óra (!!!!) várakozás után végre emberi hang, akinek ostoba kérdezõsködését megelõzvén határozottan közlön a tényeket. tiszteletreméltóan gyors válasz, amitõl leültem, kipróbáltam. és a net ment szépen, ahogy kell. a probléma: felhasználóneves és jelszavas kapcsolat kiépítésénél a kedves drága T-Online valamiért nem gondolt ara, hogy az általuk kiadott felhasználónév, ami ugye aká[email protected], nemes egyszerûséggel nem jó a régi WinDSL-hez.. eheh, a megoldás, írjuk át axeleróra, és lám mûködik.. Ez a nem gyenge, aki erre rájön magától, az elõtt kalapot emelek.

Serpa
de webmailbe se tok belépni.
hogy nézzem meg a levelet, ha enternet küld nekem egyet?

Shep
Még mindig ingázik a sávszélességem, küldtem nekik mérési adatokat, egyenlõre tosznak válaszolni.

Shep
csak egy tanács az outlookot gyorsan felejtsd el.

Serpa
remélem tudsz segíteni (ha jól olvastam te is enternetes vagy)
sehogy se tom beállítani az outlookban a fiókom.

állandóan felugrik az ablak, hogy írjam be a felhasználónevem és jelszavam, be is írom(jól, enternet oldalára be tok lépni), de aztán megint felugrik az ablak.

ez mitõl lehet?