2155
Kinek milyen tapasztalata van az Axelero ADSL szolgáltatásáról?
  • icecave
    Sziszatok. Úgy néz ki, ma vagy holnap már aktív is lesz a kapcsolat.
    Azt szeretném kérdezni, hogy a t-online milyen modemet hoz?
    Ugye nem azt a szar humawei-t vagy mit? Vagy igen?

ZsirosKenyér: köszi szépen, hogy segitettél volna, de pont kicsit lemaradtam a lehetőségről, későn olvastam el... :(
  • koryne
    Ha közvetlenül a bejövő vonalra kötöd a modemet, akkor nem. Gyakran az ügyfélszolgálatosok is így szokták kiszűrni, hogy vonal vagy szűrőhiba van-e, hogy így köttetik be az ügyféllel.
  • jimbo5
    Ezzel kapcsolatban azt kérdezném, hogy annak is használni kell a szűrőt akinek egyáltalán nincs telefon a net mellett? (tisztaADSL-t rendeltem csak)
  • Zs0lt1
    lol :D
  • koryne
    Nem láttál még Askey-t
  • MaSzKa
    az inviteles comtrend modem 1 szar
    túlmelegszik és gyakran szétkapcsol
    aki ilyet kap annak azt tanácsolom cseréltesse ki vagy reklamáljon én is fogok
    1288 ingyenes
  • 1Emese
    Sziasztok, most lehet nem nagyon lesz idevágó a kérdés, de óriási gondban vagyok.
    VAn egy asztali gépem amihez van egy internetkábel kötve (rádióhullámos, 4Mb/s)-es na most én kihúztam ezt a káblet és belevágtam a notebook-omnak a a legnagyobb ilyen helyébe. Beállítottam az ip-t (Windows Vista Home) alatt, majd vártam, hogy elinduljon, de még a kiszolgálót sem ismeri fel.
    Igaz a notebookban van Wifi, meg W-lan modem is. Na most az a kérdés, hogy van a notebookoknál valami védelem? Mert a pcmen is vista van és ott ip kitöltése után simán ment.
    Aztán ugyanezt megcsináltam egy Toshiba notebookkal is amin XP OP volt, de miután beállítóm az ip-ét és mondom neki kapcsolódjon, semmi.
    Tuti hogy valami titkos notebookos trükk.
    A PC-ben lévő hely neve: VIA Rhine II Fast Ethernet Adapter
    A Notebooké: Nvidia Hálózati Adapter
    Valaki aki ilyen problémával találkozott az légyszi help me :(
    Köszi
  • ZsirosKenyer
    egy sörér elintézem neked ;) [magyar telekomnál dolgozom]
  • icecave
    telefonon kellett nyulatkoznom, és annyi, hogy nem ingyé van aug. 31-ig, hanem egyből fizetem a havidijat (ADSL prémium 7900/hó).
    Csak hoznák már a k*rva modemet.
  • ZsirosKenyer
    nem szolgáltató váltással mondta le? (ISP váltás)

az szopacs: mert ugyanarra a vonalra ADSL-t 3 hónapon belül csak listás áron fizethetsz elő, ami mocsok drága lesz!
  • icecave
    Mivel az előttem ezen a vonalon ADSL-t használó albérlő csak juni. 30-ától mondta le, várni kellett, hogy a leszerelés megtörténjen. Aztán kiderült, hogy mivel nem szolgáltatóváltással mondta le, semmi kedvezményben nem részesülök, de ez minden szolgáltatónál így van. Egyből fizethetem a havidijat, mihelyt bekötik. Király.
    Remélem, akkor mostmár nem sokat pöcsölnek...
  • Sanyix
    29. napon kötik be.
  • Zs0lt1
    hali!

általában 2-5 munkanap maximum 30 nap.
  • icecave
    Sziasztok!

Megrendeltem az ADSL-t albiba (III. ker).
    Kb. mennyi idő alatt kötik be, ha a telefonvonal, meg minden rendben van?
    Ugye nem kell egy hónapot várni?
    A válaszokat előre is köszi!
  • Zs0lt1
  • Zs0lt1
    jah és tolj windows upadte-t, mert ha szarul fut le akkor is kiirhatja ezt.
  • koryne
    Ha ilyen generic host process... stb hibaüzenettel száll el, kapcsolgasd kicsit a win tűzfalat. Nagyon hülyén hangzik, de tényleg segít...
  • rvn
    Hali! Adsl em van...egy fél óra-óra kapcsoalt után a Local settings/tempbe egy program hibával leáll és utánna a kapcsolat marad de nem megy a net és uracsatalkozni is csak restart után tok...mi lehet a probléma illetve hogyan lehet megoldani???
  • shabba
    Szerinted csak úgy szórakozásból rakják bele csomagba a splittert/frekvenia szűrőt? Pont azért adják és azért van leírva a telepítési útmutató hogy úgy kösd be, mert akkor nem fog szakadni. Ha több telefonod van akkor több szűrő kell, minden készülékhez ez. Vagy még a fali aljzatnál szét kell választani netre és telefonra és akkor a telefon ág a szűrő mögött már ikresíthető és akkor elég csak egy.
  • forzajuve5
    üdv

lenne egy kérdésem: "csináld magad" csomagban kaptam meg a modemet, és van benne az a kis szürke doboz, a nevét pontosan nem tudom, ugye abban van egy bemenet és két kimenet, az egyik kimenetből megy a modembe a kábel, másikra pedig a telefonkészüléket lehetne dugni. na most az a helyzet hogy eddig úgy használtam, hogy be volt dugva az egyikbe a telefon, de pár napja már úgy használom hogy nincs bedugva, és néha megszakad magától a netkapcsolat. lehet az a probléma hogy nics telefonkészülék dugva a szürke bigyóba?

remélem nem túl összevissza írtam le és valakit tud segíteni
  • j0nNyKa
    az alapján csináltam
    mármint, magamtól is pontosan úgy csináltam, ahogy ez az oldal végigvezeti...
    eredmény: semmi
  • Zs0lt1
    Hali,

T-Kábelről rosszat vagy semmit :D
    Egyébként ez a portforward cuccnak szvsz semmi köze a szolgáltatódnak.
    Van egy jó website, csekkold:
    http://www.portforward.com/
  • j0nNyKa
    Hali
    Mindezidáig chellom, illetve tvnetworkös kábelnetem volt. Most T-kábelt köttettünk be. Mindig routert használtam, mindig működött a portforward (pl. utorrenthez). Most viszont nem. Kiengedem a portot úgy, ahogy kell, és mégsincs nyitva kívülről (a routerben pedig úgy látszik, hogy igen).
    Erről mi a véleményetek? Én nem tudok valamit a t-kábelről?
  • vadmotoros
    Helló!
    Nah, invitel volt oly kegyes és emelt nálam is sávszélességet az eredményt alul láthatjátok:

Eddig az 512/96 helyett 540/105 körül mozgott, most meg nincs is feltöltésem :S
  • Zsolt1964
    Köszi , vettem az adást!
  • Zs0lt1
    Szia!
    A tesztszerverről itt olvashatsz, a mellékletek megnyitásához pedig csekkold ezt a képet.
    Eszközök / Beállítások / Bizotnság lapfül.
    Üdv.
  • Zsolt1964
    Légy szives ird le részletesen hogy kell csinálni mivel már nem mai csirke vagyok + az outlook minden próbálkozás ellenére is szarik mellékletet megnyitni . Tenap működött ma megint nem. Kössz
  • Zsolt1964
    Köszz a tippeket, most éppen hol tökéletes , hol tök szar az egész, vírus+antispyware van fenn + használva van mindennap!
  • Zs0lt1
    "nem tudok csatolt mellékletet megnyitni"

LOL ez mióta a t-online hibája?
  • koryne
    1. Mérd le a sebességet adsl@test usernév test jelszó párossal felcsatlakozva 192.168.9.1-en.
    2.a. Ha rosszak az eredmények, jeletsd be, meg fogják vizsgálni / kijavítják (kelleni fog a mérés azonosító a teszteredmény aljáról!)
    2.b. Ha a sebességteszt egyébként jó sebességet mér, nézz körül a saját házad táján; írts vírust / spywaret.
  • Zsolt1964
    sziasztok nem tudom ki hogy van vele de pár napja a t-online hozza a formáját. A startlap alig akar bejönni akad az egész szar, az outlookról nem is beszélve nem tudok csatolt mellékletet megnyitni . Ha valakinek van egy épkézláb ötlete,válaszoljon!
  • Alien
    Tegnap este vissza is írtak, hogy továbbítják a problémát az illetékes csoport felé, mostanra pedig meg is javult :)
  • xido
    természetesen kilobyte-ban...azért így mondom,mert ez a fix és ezek a számok jobban szemléltetnek,mint az ezresek:)
  • cooldoc
    KiloByte-ban érted ugye? Mert ha kilobit/s , akkor gyalázatos a sebességed.
  • xido
    pozitiv is írodjon,ha már előkerült a topic....XI.ker.t-online..lezajlott a bővítés 1.5 hónapja talán,már nem tudom,akkor a kb 260/24 felment kb 580/54-re....3 napja kb egyik délelőtt ülök a gép elé,és kb 730/54...és azóta stabilan...
  • koryne
    Miért nem telefronálsz inkább? Az emailekre hivatalosan 30 napon belül válaszolnak (gyakorlatban ez 1-2 napot szokott jelenteni, de akkoris...)
  • Alien
    Oh ezt nem is tudtam, köszönöm! :)
    De sajna nem segített ez sem :(
    Egyelőre még nem írtak vissza az e-mail-emre, remélem holnapra megtörténik :)
  • Zs0lt1
    figyu, a kikapcs-bekapcs az nem is segít. modem reset kell azt meg úgy tudod megtenni, hogy a modem hátulján vcan egy kis lyuk oda betolsz egy tűt vagy gémkapcsot és 15-20 másodpercig benyomva tartod. ha d-link modemed van, utánna húzd ki a 220-ból kb fél percre és ez után szinkronizáljon vissza.
  • Alien
    Köszi! :)
    Sajna nem állt vissza, modemet kikapcsoltam majd be, újraszinkronizált és ugyanúgy maradt az 1 mega, úgyhogy írok e-mailt a T-online-nak.
  • Zs0lt1
    tegnap volt pár helyen dslam hiba, lehet attól állt neked vissza. ha nem megy vissza u4-re, akkor modem reset aztán ha az nem segít, jelezd a hibát az isp-dnél!