2155
Kinek milyen tapasztalata van az Axelero ADSL szolgáltatásáról?
-
#1435 srácok, van egy rossz hírem. GYMS megyében magyarországon a legrosszabb a DSL hálózat. Ha a tékom fejleszt a vonalain akkor jobb lesz. minden idő kérdése. -
sKie #1434 Ma beszeltem egy sraccal, hogy Gyorben a T-Kabel is ilyen szar mar vagy egy honapja. Igaz, neki csak 36-40-es pingje volt delutan 2-kor, mig nekem akkor mar 46-48. 5-6 ora fele magyar szerveren (ahol alap 16-20 korul van a pingem ugy, hogy ocsem wow-ozik mellette, meg msn, irc, egyeb), 130-as volt a pingem, de stabilan. Most ugyanoda 94-es. Szoval no comment. Egyebkent nagyon erdekelne, hogy ugy megis, ezzel mi lesz? Tegnapi emailemre meg mindig semmi valasz btw. -
#1433 2napos hiba után 4!!!!nappal küldtek emilt hogy még dőlgoznak a hibán!! no comment -
#1432 ugyanez a szitu velem is (Győr-Moson-Sopron megye szintén)... sávszél emeléstöl biztos nemlehet mer mint mondtad az régebben volt ez a laggos dolog pedig egészen ujkeletü.. kb 1 honapja van ez...
hallottam már kapuváriaktol, györiektöl, és szinte a suliba mindenki panaszkodik hogy szal a vonal mostanság... -
sKie #1431 Nekem ugyanez a problemam egy en is GYMS-megyeben lakom. Tobb embertol is hallottam mar ezt. Gyakorlatilag nap kozben hasznalhatatlan a tonline vonal internetes jatekra. Kb 52-88-as ping belfoldi szerverekre. A problema ugyanugy fenn all az adsl@test bejelentkezes alatt, mint normalisan. A tesztszervert megpingeltettem es ugyanakkora a ping, mint barhova mashova. Ez kb egy honapja megy. Hetekkel ezelott jeleztem mar a tonline helpdesknek a problemat, de csak a formaemaileket kuldik folyamatosan, hogy csinaljak tracert-et az origo.hu-ra. Megcsinaltam, elkuldom az eredmenyt, erre jon a formaemail, hogy csinaljak savszelessegmerest (amit egyszer mar megcsinaltam). Erre beragtam, irtam nekik, hogy ez mi, erre kaptam egy mail-t, hogy "Sajnos, egy ADSL internet kapcsolat esetében a különböző szerverekről érkező válaszidőkre a szolgáltató nem tud garanciát vállalni." + bla-bla. Most kerdezem en, ez milyen szolgaltatas? Mert nem csak engem erint, hanem fel gyms-megyet, es eddig ugy nezem, hogy sz@rt se tesznek az ugyben. Igaz a kezdeti 100-130-asrol leesett 60-90 korulre a napkozbeni ping, de ez meg messze nem jatszhato. Okes, vastagon tesznek ra, hogy en jatszom, de ez is a szolgaltatas resze, es az eddigi masfel ev alatt elo sem fordult ilyesmi, hogy magas ping lett volna. Nem a savszelessegemeles fuggvenye, mert az mar fel eve megvolt es ez csak kb egy honapja jott elo, hogy szivunk napkozben. A problema tehat nem egyedi, nem csak egy kis reszt erint, hanem eleg sok embert, es nem mi generaljuk a hibat, hanem a szolgaltato. Szal kezdek mocskosul beragni, kuldozgetem a maileket, csak semmit se tortenik. -
#1430 t-online ADSL-tesztszerver. az ott mért adatokra hivatkozva tudsz reklamálni. nézd meg! -
#1429 azért t-online is adja magát! 2 napig nem volt net időben beszóltunk,érdeklődtek nem e mi variáltunk. persze nem,rá 1 nappal rájöttek hogy ők a hunyók valami átalakitás miatt, úgyhogy nehezen de minden megy újra persze a 2nap kiesést ugyanúgy ki kell csengetni -
Madmano #1428 Szasztok.Van egy elég régóta húzódó netes gondom:t-com területen az invitel a szolgáltatóm.1megás a netem.Elvileg...De valójában annyira ingadozik a sebességem,hogy szar az egész.A t-com részéről volt vonalvizsgálat többszőr,portcsere.Részükről minden ok,azt állították.És tényleg:a sógor gépén,meg a faszién,aki modemet cserélni jött ki,ment minimális ingadozással a net.Azóta új windows is lett felrakva.....Hát mi a bánat lehet a baja a gépemmel?????????Alaplapi hálókarival tolom. -
#1427 látom nem érted.... mondom hogy az egész faluban mindenkinek magas a pingje, és a környékben többen is panaszkodtak hogy kaki a vonal -
#1426 azt, hogy te milyen játékot futtatsz azt a téonlájn leszarja. arról nem is beszélve, hogy az nem 100%, hogy szolgáltató oldali hiba. próbáld meg pingelni mondjuk az oprigo.hu-t -t kapcsolóval és várj kb 2 percet. ha ott is látszik a magas ping akkor érdemes a tékom sebességtesztet lefuttatni. ha ott azt látod, hogy minden ok, akkor nézz körül a gépednél, futtass virus és spyware szkent. -
#1425 üdv
az lenne a kérdésem hogy, mostanában eléggé laggol a neten való játék a kis falucskámban mindenkinek, és azt szeretném kérdezni hogy ezt lehet jelezni valahogy a t-online-nak, hogy javítsák ki a dolgot, vagy azzal nemfoglalkoznak hogy a játék nemmegy rendesen? -
#1424 Oké, meglesem majd meló után, előre is köszi. -
#1423 az h rossz dns cimek vannak beállítva a hálókártyában már ha nem rutert használ.
a hálókari tulajdonságainál kell megnézni a tcp/ip protokoll-ra duplakatt. ha minden automatikusra van állítva akkor jo. ha rutere van akkor meg ezt a dns cimeket állítsa be t-online-os hálózatban:
84.2.44.1
84.2.46.1 -
#1422 Holnap kipróbálom nála ezeket, de a névfeloldás az mi? A tűzfalat kikapcsolva is kipróbáltuk de úgysem ment. -
#1421 Pingetni tudtok (domain-re és ip-re)? Ha domainre nem megy, ip-re igen, akkor névfeloldás. Ha egyikre sem, tűzfal.
110-es port miatt nem tud megjeleníteni weboldalakat?! Kiváncsi lennék, ezt melyik mondta :D -
#1420 Tudom nem ide vág ez a problem, de hátha tudtok segiteni.
Havernak Realtek-es hálókari van a gépében, ADSL kapcsolat létrehozva ugy ahogy kell. Rákapcsolódik a netre, meg is van, és itt kezdődik a problem. Semmit nem tud csinálni, a Messenger nem tud bejelentkezni, a Firefox illetve az IE azt irja ki hogy nincs kapcsolat a kiszolgálóval. Felhivta a T-Online-osokat akik azt mondták hogy valszeg virusa van és tegyen fel virusirtót illetve a 110-es port le van tiltva azért nem tud megjeleniteni a böngésző semmilyen oldalt. És hogy aki ért a géphez az 2 perc alatt ezt beállitja, hát nekünk nem jött össze. Tehát elvileg kapcsolat van, de gyakorlatban használhatatlan. Windows tűzfal állitgatásával is próbálkoztunk, de semmi.
Ha tudtok megoldást akkor irjatok lécci. -
Madmano #1419 Az lesz.Köszi. -
#1418 próbálj kérni vmi havertól kölcsönbe másik hálókarit ezt meg tiltsd le a bioszban és próbáld meg úgy. -
Madmano #1417 Nálam azóta többszőr kimérték a vonalat,portot cseréltek a t-comosok.Tegnap jött egy inviteles csoki,kicserélte a modemet.(Mondjuk sokminden nem változott.)A lényeg:Realtek RTL8139/810x Family Fast Ethernet kari van integrálva Gigabyte alaplapra.Szal aszongyátok ennek a hálókarinak a hibája okozhatja,amit leírtam a 1410-es hszólásomban?A Sógór gépén jól megy a net, a tnapi inviteles csokker laptopján szintén.Amúgy külön hálókariban milyet érdemes venni?Fajta,pl. -
Inquisitor #1416 Nekünk is ilyen "emelt" 1Mbit van másik szolgáltatónál, de T-com területen. Zsír ugyan ilyen, csak elmúlt 2 hétben még annál is sokkal lasabb mint amit írtál. Csakhogy ezért nem lehet szólni nekik, ugyanis a szerződésben a minimum van megadva és nem a maximum! Az meg valami 128K, ami 16Kbyte/sec. :( -
Inquisitor #1415 Nem alaplapié is. Nekünk melóhelyen egyik gépben van olyan hálókártya, hogy ha megzizzen, akkor a 100Mbitből kemény 0,1Mbit lesz a gép részéről, de a belső háló is leesik a feébe 1MBit körülire. Most egy guberált 10Mbites van benne, mer' az működik. Szóval nem csak integráltnál lehet. De lehet akár a hírhedt hibás HW tűzfalas dologtól is, ha NF4 chipset hajtja a hálót. -
#1414 persze. -
Madmano #1413 Egy kérdés:alaplapi hálókártya bármilyen hibája lassíthatja a netet? -
#1412 Ezzel amúgy mi is a baj? Ez egy 4 Mbites netnél elég jó eredmény! -
#1411 Sziasztok! Nekem egy sajnálatos tapasztalatom van a szolgáltatóval:
a számlázásuk egyszerüen borzalmas! Volt egy hónap, hogy nem számláztak ki semmit aztán a következő hónapban duplán számláztak ki! Egyből felment a pump, aztán hívtam az ügyfélszolgálatot és mondták, hogy írjak e-mailt, a válaszukat azóta is kapom, de a dubla számlát azóta már befizettem! Viszont egyelőnye van, 4mbit/s a sebességem amit rendeltem, de átlagban 520-al töltök, úgyhogy van előnye meg hátránya is! -
Madmano #1410 Sziasztok.Ugy jártam a T-Com területen lévő Inviteles,előbb 512es,majd a "sávszélemelés"utáni1megás adsl-emmel,hogy ment gond nélkül.Az esetek 99%-ában megvolt az 1mega.Aztán vmit basztattak rajta,és azóta 99%-ban nincs meg az 1mega.Azelőtt tölthettem bárhonnan,mérhettem a sebességet Inviteles,speedtest.net-es sebmérővel,megvolt az 1mega.Most?A 130KB/sec helyett 50-80kB/seccel mászik ez a szar!!Bejelentettem,2szer is.Előszőr:"megvizsgáltuk a vonalat,és sajna ennyit tud a vonal.".Másodszor:t-comos gyerek kijött,központban megnézte,aztán telon megkédezett vmi atyaistenüket:"összeáll a vonal 1megával"?Aszongya a faszi neki a teflonba:ja-ja.Állítólag ritka az ilyen jó minőségű vonal.De a sebesség ugyanugy csak döcög.Na,mondom mérek a t-com tesztszarverén is:ott is csak 6-700,esetleg 800kbit/sec!!!Ez mi a f*sztól lehet???A gépet megnéztem Nod-dal,AdAware-el,AVG Antispywre-el,Panda Totalscan-nal.SEMMI.Akkor most mi van?????????????Hmm? -
#1409 ez a mérés minden csak nem hiteles. ha benyaltál vmi virust vany spyware-t akkor az lassítja a netedet. használd a t-com sebesség tesztet, az hiteles. -
#1408 Már nagyon kezd elegem lenni!
3 hete bejelentettem a T-onál h lassult a netem. És nemtudok tölteni, csak 10-20 vagy max 30kb/s-al és esténként még többel netalántál maxal. (1Mbit-es | 128kb/s)
Aztmondták, hogy intézkednek csináltattak velem sebességmérést, stb.. stb.. az mondták majd küldenek sms-es értesitést ha megjavult, erre rá 2 nap mulva jött egy ilyen hogy szives türelmét mert több idöbe telhet megjavitani. azóta eltelt ez a 2-3 hét és SEMMI!
elvileg 72 óra az átfutási idő vagy mi, de ez a 3 hét már nemsemmi. ami a legfontosabb hogy ilyen internetkapcsoltaért nemleszek hajlandó fizetni 6ezer forintot. akki ebben egy kis infot tudna adni az irjon. -
#1407 jaaa.
akkor tied olyan leeht mint az enyém,ergo nálad a max 8 mega nem jön ki (mint nálam se).
Én is vagy 4 éve még axeleroval kezdtem 512/nemtomennyi is:).
bár beprobálkozhacc telefonon ügyfélszolgálatnál.
Vaaaagy a modemet ki-be kapcsolod,utána meglesed javul-e.
Mert ha igy marad,simán visszalépnék a kisebb fizetésü csomagra,ha ugyse tudják a 8 megást adni,se a le,se a feltöltésel -
DJviolin #1406 "Akkor van": :)
-
Thanatos #1405 nem az... -
DJviolin #1404 kbit/s vagy kbyte/s a történet szempontjából lényegtelen... -
DJviolin #1403 Na most nálam kulimányos a helyzet, mert én még az óidőben egy 512/128-as nettel kezdtem :) Duplázgattak folyamatosan, és most a sebességem 4096/512 Kbit/s. Jelenleg a T-Online kínálatában nincs ilyen csomag. Ezért fizetek 9900 Forintot. -
#1402 Ilyen tonline csomag nincs, és nem tudod mi a különbség a kbit/sec és a kbyte/sec között. -
#1401 de melyik aza csomag amelyiken a le 4mega,és a fel 512?
mert én 4megához csak 256-ot látok feltöltésre.
Amugy nálam is 8-as lenne,de max 6ezer,bár legalább a feltöltésem 512 -
DJviolin #1400 Sziasztok!
Kérlek válaszoljatok a következő kérdésemre, mert ez a kérdés már több mint 3 éve piszkál:
Szóval az én netem most egy 4 Mbit-es ADSL. A T-Online definíciója szerint én 4 Mbit-tel töltök le fájlokat, és 512 Kbit/seccel töltök fel. Ehhez képest a valóságban én 512-vel töltök fájlokat, és 32-vel kellene feltölteni, ami a valóságban 25Kbit/sec. Kérdezem én: Hogy is van ez? Az a 4 Mbit nincs sehol, pedig lennie kellene valahol, ha már kifizetem a havi 10rugós számlát.
Tehát akkor következzen az én internetem sebességi definíciója, először a T-Online szótára szerint:
Maximálisan elérhető letöltési sebesség: 4 Mbit/sec
Maximálisan elérhető feltöltési sebesség : 512 kbit/sec
Majd pedig az én szótáram szerint:
Az a sebességi adat, amely a valóságban nincsen sehol: 4 Mbit/sec
A TÉNYLEGES letöltési sebesség: 512 Kbit/sec
A TÉNYLEGES feltöltési sebesség, amit mi nem jelölünk sehol: 32 Kbit/sec
Remélem értitek ti is, hogy mi a problémám? -
#1399 Az Isten sem akarja hogy vezetékes netre váltsak.. Nem jön össze, most épp vonalellenőrzésre várok, mert nem csatlakozik a net, pedig a szolgáltató aktiválta a felhasználónevem. -
ZsirosKenyer #1398 Általában igen. De előfordulhat hogy a központban később állítják be a szolgáltatást, de ez maximum 24 óra. Szóval aznap már használhatod. -
#1397 ZsirosKenyer: Azt szeretném kérdezni tőled, hogy ha jönnek bekötni a kábelt a házba is, utánna egyből használhatom is a "vonalat"? (A választott netszolgáltató azt mondta, az ő részükről már a rendelésem pillanatától fel tudnék lépni. ) -
#1396 JÖNEEEEEEEEEEEEEK! Mindjárt jönnek ásni! Hát hihetetlen! Hol itt a fejlesztési probléma..
Még1x kösz Zsiroskenyer!