2155
Kinek milyen tapasztalata van az Axelero ADSL szolgáltatásáról?
-
SzocsA #1635 externet ről valakinek valamilyen tapasztalata? -
#1634 hát ez tényleg érdekes, hogy miért húzzák el ennyi ideig, mert csak egy dslam port resetet kellene csinálniuk, ami kb 4 kattintás és öt perc múlva már onlie vagy. bár az is lehet h megcsinálták a port resetet és nem segített, de akkor viszont lehet h kimennek hozzád vagy a központba. -
#1633 80%, hogy a központban van valami, ahhoz pedig csak a t-com szerelők férnek hozzá
sajnos -
reggi #1632 Ja persze test szerver sem megy, szóval nem a useremmel van gond... -
reggi #1631 Sziasztok! Sajna szerda este óta nincs adsl-em, bejelentettem, de sajna még mindig semmi. Este letelik a 72 óra amit ígértek, hogy addig mindenképpen...678-as hibaüzenet, távoli sz.gép....hiba. ADSL link világít, indításkor szinkronizál, de az istanért nem csatlakozik.Próbáltam másik modemmel is (d-link 360r,360t)de ugyanaz. Se routeren keresztül, se gépről nem megy. Mit tudnék csinálni, hogy történjen már valami, mert naponta 2-szer érdeklődök, de mindig ugyanaz, műszerészek dolgoznak rajta stb...Nagyon kedvesek, de a netem csak nem megy. A központban lehet valami?Egyszer azt mondták a telefonban, talán port reset segítene, de még nem került rá sor. Szombaton fog-e valaki foglakozni a problémámmal? -
#1630 hát nézd. a d-link 380t-nek van saját beépített pppoe kliense, tehát, lehet router módban használni, azaz fel tud magától csatlakozni. igaz, hogy az a pppoe kliens egy nagy szar, de az már más kérdés.
mellékesen jegyzem meg, hogy nem ez az egyetlen dsl modem, amelyikben van beépített pppoe kliens. a huawei smartax mt800u-ban is van. sőt ez még jelzi is h router-ként működik az eszköz, mert piros fénnyel világít az adsl link led. -
#1629 Mióta router is? 1 lan porttal nehezen. Egyébként a 380t-nek sokkal fejlettebb elektronikája van mint a 360r-nek, és nagyjából semmi köze a 2nek egymáshoz, csak a gyártója. -
#1628 a 380t egy routerrel egybekötött dsl modem. csak a router funkcióval több. -
#1627 ?! -
Matyesz56 #1626 Van valakinek tapasztalata a D-link 380T-ről?
Többet bíar kihozni a vonalból mint a 360R? -
#1625 olyan nekem is kell!! :D -
#1624 az attól függ, hogy milyen messze leszel a dsl központtól. -
SzocsA #1623 mikronetről adslre megéri váltani a netes játékok miatt!
és mennyire jó! -
#1622 persze
nekem meg olyan kéne, hogy béreltvonal 100/100 havi 3k-ért bazeg. -
Matyesz56 #1621 de nekem olyan kén ami a meggátolja a szakadozást, és 2-3 megásan fut. -
#1620 sztem sem, de válaszotlam a kérdésére, hogy mivel korlátozhatja fix sebességre az internetjét :D -
#1619 a netlimiter sztem nem oldja meg a szakadozást. -
#1618 netlimiter -
Matyesz56 #1617 vagy olyan modem nincs ami például olyan sebességet állít be hogy ne szakadozzon?Mondjuk 2-vel töltene? -
Matyesz56 #1616 és a 4 megásat nem bírják 2-re levenni? -
#1615 jaja, itt nincs más mód -
#1614 de lehet.
kérsz egy 8 megás csomagot, majd jelzed, hogy lassú, akkor leveszik neked 2 megásra :D
igaz, hogy igy egy 8 megás csomagot fizetsz :D
Szal a lényeg: vagy lassú lesz vagy szakadozik. -
#1613 sehogy ?
ha van a szolgáltatónál olyan csomag, akkor természetesen azt kell kérni -
Matyesz56 #1612 Azért szeretnék 2-3 megásat, mert 4megás augusztus közepétől elkezdett szaggatni és visszraktak 1-re ami meg nagyon lassú!!
Valaki megmondaná hogy tudom kérni a 2-3 megát???
Köszönöm -
#1611 Sztem 4 mega is simán, mert bár a csillapítás elég nagy, de a jel/zaj viszony is, ami meg jó. -
Matyesz56 #1610 Sziasztok!
Végeztem egy tesztet,: http://images.netbag.hu/20080120/20363177259.jpeg
Azt mondták, hogy 2-3 megás netet bírná!
Lehetséges valahogy a 2-3 mega? Fizetném a 4-et és helyette 2-3 megával stabilan menne? Vagy van ilyen modem?
Köszönöm -
sKie #1609 En nem voltam mostanaban sokat idehaza, de az utobbi idoben egesz normalis ertekeket vett fel a valaszido, nap kozben is 15-16 ms Mo-on bellulre, es kulfoldre is egesz turheto, es viszonylag stabil, nem maszkal fel le +-20ms-os intervallumban, csak 5-tel, es nem is packetloss-os annyira, mint regen. Igaz, meg mindig messze van a nyar eleji allapottol, de ez mar eredmeny. Nem is ezzel lenne a problema, hanem a ma reggel tapasztalt ujkeletu savszelesseg-zuhanasommal. Lefuttattam a szokasos adsl@test-es sebessegmerest, es letoltes, feltoltesre is finom 32kbps vonali sebesseget dobott ki, ami azota is allando. Erdekes fejlemeny. Remelem nem lesz allando, de azert irok a helpdesknek egy email-t. -
#1608 hát nézd az optikai kábel kötése meglehetősen drága, tehát nem valószínű, hogy minden háztartásba bevezetik.
egyébként meg az az optikázás amit te hallottál az tök más. az az lesz, hogy optikai kábelen sokkal közelebb viszik a dslam közponotkat a felhasználókhoz, ezáltal a rézérpár kábelhosszának csökkentését érik el.
azt hogy meddig húzzák ki, azt nem lehet tudni, pár év múlva meglátjuk :D -
Matyesz56 #1607 Sziasztok!
Hallottam olyanról , hogy pár éven belül fognak optikázni!
Ennél, fogszámítani a távolság( 3 km) és idáig, a külvárosig kifogják húzni? -
#1606 hát a rapid és a youtube elég rendesen le vannak terhelve és ha azt nézed, hogy kb mikor nálunk este van akkor a tengerentúlon reggel van, szal ott akkor használják jobban ezeket az oldalakat. -
Madmano #1605 Még valami:egy napja van ez a net,még tapasztalgatom,mikor,hogy megy.Lényeg,tnap dután jött az anyag elég szépen.Rapid-ról is,meg a YouTube-on is tudtam videót nézni utána.De este,a Rapidon az összes cumó 100kb alatti tempóval jött,a YouTube-on amit gond nélkül megnéztem dután még,este akadt szinte folyamatosan.A sebességméréseknél(több teszttel)a 450kb körüli érték megvolt(este).Meg a többi helyről(pl.PC Guru oldala,Szoftverbázis)jöttek szépen a cumók.Ennyit számítana,az adott webhely terheltsége?(Rapid,YouTube) -
Madmano #1604 Ok.Köszi szépen. -
#1603 az U4-es sávszélesség garantált minimuma a 256 kbit/s
általában 1 és 4 között szokott menni. -
#1602 pontosan annyira számíthatsz, amennyit bírni fog a telefonközpont azon kártyájának terhelése, ami téged lát el sávszéllel.
előfordulhat, hogyha a kábelek rosszak, azok is beleszolnak a lassu sávszélbe, láttam már ilyenre példát.
egyik haveromnak pl. 4 megás csomagja van szintén, neki megy is 490el simán, mert olyan helyen van.
sajna ADSL az mindig is ilyen lesz, amig a t-com és invitel nem csinálnak sürgősen vmit, rengeteg helyen pocsék a hálózat sajna. -
#1601 az internet szolgáltatódtól tudsz kérni vonalvizsgálatot. -
Madmano #1600 Az ok.De van pár ismerősöm,akik mondták:1megás még elmegy tényleg egy megával.Dea 4megásnál már csak olyan 3.5mega környékére számítsak.Sőt.volt,hogy az Invitel ügyfelese is ezt mondta.Hmm? -
#1599 4096 osztva8al az egyenlő 512 -
Madmano #1598 Szasztok.Egy 4megás netem lett az Inviteltől,T-Com területen.Kérdésem:mennyivel illik menni egy ilyen netnek ténylegesen? -
Matyesz56 #1597 Sziasztok!
Valaki megmondaná hol lehetne vagy hogy lehetne kérni egy vonal vizsgálatot? Mert azt mondták a 4 mega határon van és nem bírja a vonal , de lehet hogy a 2 megát bírná?
-
#1596 hát a poén az h a téonlájnos marketingeseket kibaszták még októberben a nagy egyesüléskor, szal sztem ezt most csak simán benyelik.