2155
Kinek milyen tapasztalata van az Axelero ADSL szolgáltatásáról?
  • koryne
    Jé, egy ember akinek nem szakad / lassul az emeléstől :)
  • Zs0lt1
    emelés az tuti, hogy lesz, majd kb 10 év múlva :DD
  • bertino
    lehet, csak t-com többit messziről leszarja.
  • bertino
    hova emeljenek ?
  • xBIGMONEYx
    hello!!nemtudja valaki nemlesz mostanában sávszélesség emelés??
  • Zsolt1964
    Hy! múltkor elment a net reggelre.hivom őket azt mondták több helyről is jelezték már, v.szinű náluk a gond. nap folyamán két korrekt úriember érkezett, jöttek javitani!! mondom mit, hát nem bent a gond?? Summa summárum vonal rendben, a modem oldalán/náluk/ állitottak valamit, utána rendbe lett minden! Kérdem én minden hova kimentek??? Biztos hogy nem mi csesztük el!!
  • bertino
    jol bekavart t-com most ezzel a vonalazonosítással bazeg, nálunk totál szívás van vele :D
  • Zs0lt1
    hozzánk meg a legkülönbözőbb szolgáltatóknak az ügyfelei csörögnek be :D
    nemtom mégis mit gondolnak, hogy egy olyan szolgáltatótól kapnak segítséget, ahová nem is szerződtek :D
    bár ilyenkor én kapcsolom tovább a trékomnak :D
  • bertino
    egyre több ember kever minket externettel
    ennyire nehéz megkülönböztetni 2 betűt ?
  • sirko
    johat azert, kulfold fele veszhetnek csomagok es ez nem feltetlen a szolgaltatod hibaja, en is wowozok nekem tokjol megy :)
  • BEAST #1665
    a pingem teljesen mindegy :p amig nem kozeliti meg a vegtelent :D ... de az hogy idonkent egyszeruen megszakad a kapcsolat es kapom a disconnect uzeneteket az mar nincs rendben :) Amugy nem csak wowban, cod4ben sem jo a delutani kora esti orakban :)

pm ment :)
  • Zs0lt1
    a wownak egyebkent nem mindegy h mekkora a pinged? :D
  • Zs0lt1
    telszam pm ;-)
    lecsekkolom neked én is azt a vonalat :D
  • BEAST #1662
    Nekem is hasonlo problemam van egy ideje csak ADSL Maximum csomaggal. A letoltesi sebesseggel igazabol nincs problemam, bar messze nem kozeliti me g a "maximum elerheto" erteket,amig folyamatos es stabil a szolgaltatas addig minden szep es jo :p A problema az hogy kulfoldi ipk elerese kozben eleg "instabil" a kapcsolat, gyakran megszakad, vagy "csak" eleg latvanyos package losst kapok, es igen ez leginkabb online jatekoknal elegge zavaro amikor 5-10 percenkent ujra kell csatlakoznom a serverhez. Bar ahogy megfigyeltem csak akkor ennyire rossz amikor tenyleg sokkal tobb felhasznalo veti ra magat a netre, hetkoznap delutan/kora este... ettol fuggetlenul maskor is megszakad a kapcsolat, csak nem 10 percenkent hanem fel orankent - orankent :D

Erdeklodtem, vonalmertek, megallapitottak hogy nincs problema a vonallal , biztos halozati kartya/modem/firewall/windows problema ... nos ezeken mar reg tulvoltam a bejelentes elott, kb csak azert hivtam oket mert mar semmi mas otletem nem volt :D Egy het mulva ujra hivtam az ugyfelszolgalatot, ismet vonalmertek, problema nincs ... de azert "tovabbitottak a problemamat es majd ertesitenek ha tortenik valami" :) ... varok meg egy hetet xd
  • Zs0lt1
    sztem ennek örülj, hogy ennyivel működik.
  • Sanyix
    Hülyeséget olvastál.
  • attis33
    sziasztok.
    4mb-es internetem van max 455 kb/s tudok letölteni szerintem ez kevés, vagy megfelelő? azt olvastam hogy 512 kb/s-nak kellene lenni.
    Letöltési sebesség teszteredmények
    Adatmennyiség: 2048.20 kbyte (2 097 352 byte)
    Letöltési idő: 4.43 sec
    Sebesség: 3707 kbit/sec (3 795 968 bit/sec)
    Vonali sebesség: 4352.00 kbps

Feltöltési sebesség teszteredmények
    Adatmennyiség: 2048.20 kbyte (2 097 352 byte)
    Letöltési idő: 77.30 sec
    Sebesség: 211 kbit/sec (216 064 bit/sec)
    Vonali sebesség: 256.00 kbps
  • bertino
    nekem most simán küldtek sebességpanaszt 6,9 mbitről... nem tom amugy az emberek hol élnek, valaki 4 mbitért adná a fél karját :DDD
  • gadna
    Addig járj a nyakukra amig meg nem csinálják. Nekem anno mikor szarakodott bent egy "port újkonfigurálásával" megoldották.
  • Sanyix
    Az annyira hiteles amennyire a többi...
  • Szabi DEMON
    Sziasztok. Látom van egy-két hozzáértő itt, meg t-dolgozó is. Szóvla itt is leírom: A problémám az hogy az internet borzalmas ping értéket produkál online játék közben (ugye ekkor a legfeltűnöbb így lehet hogy máskor is...) és hogy rendszeresen történik olyan, hogy ledobál különböző programokról, pl x-fire vagy msn és néha egy honlap betöltése ehylett "your dsl connection is down" vayg vmi hasonló szöveg és speedtouch error felirat jön. A 4MB-os T-home dupla csomagban vagyok. Azt mondták, hogy a játékkal vagy a számítógéppel van a gond. Több játékkal sőt több géppel is próbáltam. Erre azt modnták pingeltessem a bix.hu-t ekkor többször is előfordul hogy jópár csomag nem ér célt, és néha hatalmas értékeket vesz fel. Mi a teendő? Már 3x bejelentettem...
  • sirko
    modemreset, router nelkul bekotod, adsl@test felhasznalonevvel es test jelszoval csatlakozol, aztan 192.168.9.1 mersz egy hiteles sebesseget, meresi azonositot felirod, aztan ha nem jo betelefonalsz a 1412 re.. marmint ez abba az esetben igaz ha tonlines vagy..
  • Zs0lt1
    A Siemens-t most is cserélik. Ingyen.
  • bertino
    eddig mennyi volt ?
  • davidka003
    Kb 500 KB/sec-el kéne töltened.
    Gondolom ahol te laksz, ott csak ezt a sebességet tudják biztosítani.
  • BlastR
    Hali egy 4MB net 325KB/sec -el tölt.
    Miért van ez?
    Mi a teendő?
  • koryne
    "A Siemens modemre direkt rákérdeztem, hogy cserélik-e, kedves hölgy azt mondta, nem, saját magamnak kell újat venni."
    Azért arra kíváncsi lennék, hogy ezt HD-s mondta-e vagy információs... Amikor kb fél évvel ezelőttig ott dolgoztam, akkor még a Siemenst cserélték ingyér. Ráadásul úgy, hogy az ügyfél mondott egy időpontot, h mikor mehetnek a szerelők és akkor ott is voltak többnyire (mikor másnap felhívtam az ügyfelet, h megkérdezzem, minden rendben van-e, mindig pozitív választ kaptam). A hölgy sztem keverte kicsit, a Siemensekre a T szimplán nem tart igényt, mikor lemondják a szolg-t, nem éri meg nekik kimenni érte :)
  • kisviku
    Akkor kedves mindenki, aki reagált rám.

Hát először is szorri, nem így akartam előadni és nem akartam ennyire lehúzni a T-t, csak elég rossz időben jött a hiba.Sok melóm van, amihez kell a net, a melóhelyemen meg ba*ogatnak, hogy mikor lesz kész.
    Az, hogy nem váltottam szolgáltatót, azért van, mert teljesen meg vagyok elégedve, régi előfizetője vagyok már a T-nek.Soha semmi bajom nem volt, csak baromira felidegesített, hogy az ügyfélszolgálatnál elég nehézkes elérni azt, hogy közvetlenül beszéljek valakivel, és nem egy digi hangot szeretnék hallani.
    Maga a szolgáltatás jelenleg ADSL Multimédia, erre 2 vagy 3 éves hűségnyilatkozat letelte után váltottam, előtte ADSL Otthon volt, így hívták anno az Axeleronál.
    De mint láttam ez is letelt, úgyhogy válszolok is egyben a 1645-ös hozzászólásra, elég "hűséges" vagyok/voltam.
    A Siemens modemre direkt rákérdeztem, hogy cserélik-e, kedves hölgy azt mondta, nem, saját magamnak kell újat venni.Végülis nem baj, mert a cél érdekében most egy 6 ezres modem már nem nagy kunszt.Az, hogy nem érdekel a havi díj,nem igaz, csak mint Ügyfél (aki után annyira kapkodnak a Szolgáltatók), elvárhatom a gyors segítségnyújtást.

"Legalabb nem minket hivogatsz az adsl aszisztenses okossagaiddal... :D"

Hmm, ilyet meg szerintem nem mondtam.

Amúgy peace és üzenem, semmi bajom nincs a T-vel, meg vagyok elégedve.
  • sirko
    jaj,tenyleg am... Atallsz mashoz, es akkor mi lesz? A dslamokban ugyan ugy a a T emberei dolgoznak, es ugyan az a szolgaltatas csak mas a neve, mashova fizeted a penzt, de egyik szolgaltatonak sincsen sajat halozata.. ja de volt az emitel, nos az is T lett...

Ajanlom az invitel -t mondjuk vagy a fibernetet :) biztos jobban jarsz veluk :D

Legalabb nem minket hivogatsz az adsl aszisztenses okossagaiddal... :D
  • Zs0lt1
    hát akkor meg miért villog a 800k-s számláival :D
  • bertino
    biztos nem akar már hűséget vállalni :)
    vagy egyszerűen csak nem számít, hogy mennyit költ rá...
  • sirko
    ja amugy a siemens modemegd szerintem telekom tulajdon, ezt szvsz csereltek volna, es akkor elkerulhettel vna egy csomo mindent...mert akkor kiment volna a muszeresz es beallitotta volna. mondjuk dlsam oldalrol a profilodat is...
  • sirko
    Helo,

nos en T -s foszer vagyok, akkor most ha mar adod alank az ivet akkor adom en is. A HD -n szakkepzett es elegge utankepzett munkaero dolgozik, eppen azert, hogy neked tudjanak segiteni. Jobb ha ez igy mindjart rogzul, foleg ez a szo, hogy SEGITENI, nem azert ul ott,hogy lehurrogd, es kritizald. Meg a leg rosszab ugyintezo is szerintem naprakeszebb barmilyen mai internet technologiai kerdesben, mint te valaha eleted hatralevo reszeben leszel.

Nem baszogatni akarlak, de fingod sincsen, hogy hogy mukodik ez az egesz :) De ha lenne kerdesed kerdezz batran valaszolok/unk. De fokent ne fikazz,mert epp az ilyen nice userektol van tonre a vernyomasom :S hehe probalj meg engem leoltani :D

13000 et fizetsz? az meg miylen csomag? :D keresd fel az ertekesites csoportot, mert ennel mar lesz kedvezobb is.

peace

sirko
  • kisviku
    Te valami T-Online-os fószer vagy?

Nyugodtan lehetek joggal felháborodva, tekintettel arra, hogy havi 13000.-et fizetek és nem mai előfizető vagyok...
    2002 óta tartja nyilván a T-Online a befizetéseimet, ami eleddig több, mint 800 ezer forint volt...
    Ennyi pénzért nyugodtan átállhattam volna máshoz, már jóval korábban, én mégsem tettem meg, de ha én rendszeresen fizetek valamiért, akkor elvárom (elvárhatom?), hogy hiba esetén mielőbb kijavítsanak mindent.

Csak ne azt akard kihozni, hogy még én vagyok a hibás...Nem lehetek sajnos a vonal másik végén...
  • Zs0lt1
    Hali!
    Nnatehát akkor válaszolgatnék egy-két dologra :D
    "hibabejelető részen a műszakisok meg szart sem tudnak."
    Nna hát ez egyáltalán nem igy van. Tavaly október 1.-e óta miután egyesült a tékom, téonlájn meg a témobil, van hozzáférése a téonléjnos HD-s kollégának a tékomos rendszerhez. Tehát meg lehet nézni, hogy hol van most egy hibabejelentés, hol tart, és mire lehet számítani.

"letöltöttem az ADSL asszisztenst"
    Azt a programot, kb 2002 óta nem fejlesztik, szal az akkori állapotokat ismeri, valószínű, azért dobott annyi hibát.

"mivel kicseréltem a régi modemet egy újra, nekik is át kell állniuk."
    Ez úgy működik, hogy a telefon kábeled egyik végén van a modem, a másik végén pedig van egy eszköz, amint dslam portnak hívnak. ha az egyik eszköz cserére kerül, akkor a másik nem biztosm hogy minden további nélkül észleli az új eszközt. Tehát, modemcsere után, a dslam portot újra kell konfigurálni, hogy az új modemmel működni tudjon.

"Azt javaslom, hogy jelentsd be a hibát, hagyj meg nekik számot amin elérhetnek, mondj el mindent, mert egy részüknek fingja sincs az egészről"
    Hát ez az egyrészüknek fingja sincs szöveget visszautasítom, bár van néhány előfizető, aki mindent jobban tud mindennél.

"de azért ott is akad egy-két szakember."
    hát nem 1-2 elhiheted nekem :D
  • kisviku
    Nézzenek oda!

Ugyanez a gondom volt, de nekem múlt pénteken kezdődött.
    A helyzet megoldódott, ne aggódj.Csak ku*va nehéz elérni most már az ügyfélszolgálatot, a hibabejelető részen a műszakisok meg szart sem tudnak.
    De ma végre felhívott egy hozzáértő szakember és közölte, ne keressem a bajt náluk van a hiba!
    Következőket tettem:

Pénteken melóból hazérve este láttam, hogy valami nem stimmel a routeren.Kijelzők 90%-a nem jelez.Szombat reggel megnéztem, modem elszállt.Azt még anno az Axelero telepítette vagy 10 éve (Siemens Xpresslink).Se powert se semmit nem kapott.ki-be húzogattam, semmi.Elmentem, vettem egy másikat T-Pont-nál, mivel máshol nem volt raktáron.Most a szabvány D-Link van, amit a T-Online az új ADSL előfizetésekhez ad.
    Bekötöttem,világít, jelez, hurrá.Aztán elég gyorsan véget is ért a nagy vidámság, router még mindig nem megy.
    Router ki, modem be,simán,semmi.Router be hálókártya 1 próba.Semmi.Hálókártya 2 próba, semmi.Reset a routeren, modemen,semmi sem megy.Kipróbálás két független notebookkal, semmi.Még mindig nem megy.Kábelcsere, szart sem ért.Még mindig nem megy.Hálókártya újratelepítés/kikapcsolás/stb, még mindig nem megy.
    Itt már kezdtem kifogyni az ötletekből, melóhelyem letöltöttem az ADSL asszisztenst. ADSL ASSZISZTENS
    Hazajövők, elindít, semmi, tele van hibajelzéssel.
    Ezeket megelőzte, hogy szombaton bejelentettem a hibát, aznap vissza is hívtak egyszer, megy-e.Visszahívtak másnap is, meg ma is.
    Már majdnem szétszedtem a lakást is, hátha a kábellel van gond, meg építkeznek a házban, érdeklődtem, nem vágtak-e le valamit.

Elmondták, hogy valami NÁLUK volt elb*va, és mivel kicseréltem a régi modemet egy újra, nekik is át kell állniuk.Furcsa...rajtam áll vagy bukik, hogy megy-e?No, mindegy, megjavult.
    Kedvesek,udvariasak voltak, még ki is akartak jönni, de aztán telón megbeszéltünk mindent és végre-valahára megy is.
    Azt javaslom, hogy jelentsd be a hibát, hagyj meg nekik számot amin elérhetnek, mondj el mindent, mert egy részüknek fingja sincs az egészről, de azért ott is akad egy-két szakember.
  • Zs0lt1
    hali! ment válasz, szivesen!
  • reggi
    Szia!
    Küldtem PM-et, előre is köszi...
  • Zs0lt1
    hali!
    t-online-os vagy?
    ha igen, tolj egy telszámot pm-ben, délután megyek be ránézek, hátha tudok vmi biztosabbat.
  • reggi
    Sziasztok!

Hát sajna még mindig nincsen netem, már lassan egy hete. A legrosszabb az, hogy semmit sem tudok kideríteni, hogy mi a baj, az ügyfélszolgálaton nagyon kedvesek, de mindig csak azt mondják, hogy a T-com elhúzódó hibát jelzett vissza. De hogy meddig és milyen hiba arról senki semmit. Nem jár ide véletlenül valaki, aki több infót tudna adni esetleg, mert már nem tudom mi tévő legyek.
    Üdv