2155
Kinek milyen tapasztalata van az Axelero ADSL szolgáltatásáról?
  • Narxis
    Remélem nem csuklasz, majd megérted ha elolvasod.

Tudom, hogy nem telefon net, de ahol lakom ott gyenge a jel, már többször is kijöttek szerelni, de ugyanúgy rakás szar maradt, erősítőt kellett venni, hogy meglegyen a TV-re a képminőség, internet is hasonlóan szar lenne vagy az teljesen független?
  • bertino
    ADSL szolgáltatónál dolgozom, nekem aztán lökheted az ilyen linkeket.
    kábelnet pedig nem telefon net, ott elég kevés az esélye, hogy ne legyen meg a fizetett sávszélesség.

szerk.: persze magyarországon... :D
  • Narxis
    Pff?
  • bertino
    pff....
  • Narxis
    Nem tudom, de én nem fogok látatlanba szerződést kötni. Tudni akarom, hogy 4 vagy 8Mbites netet kaphatok-e.
  • bertino
    melyik netszolgáltatónál végeznek egyáltalán ilyet ?
  • Narxis
    Helló!

Én a T-Online-ról szeretném kérni szegediek véleményét. De nem ADSL hanem Kábelnet témában. Először is az érdekel a legjobban, hogy kijönnek-e megmérni a házban a kábelnet sebességét, minőségét? Ezután rendelném meg tőlük ha jó eredményeket kapnak.
  • bertino
    -eredmény
  • alex88
    sziasztok!

Bocsi hogy ide irók, de nem nagyon találtam ezzel foglalkozó topikot!Ha mégis van plz dobjatok egy linket!

A lényeg az, hogy Digi TV-től megrendeltem az alap netcsomagot, ahol 10Mbit/s a max feltöltési sávszélesség!arra lennék kiváncsi hogy mitől függ, hogy ki tudomm használni a teljes sávszélességet?
  • Zs0lt1
    hívd a t-kábelt. 1298.
  • semidim
    Hogyan lehetme megtudni még megrendelés előtt, hogy T-Kabel területen milyen maximális átvitel lehetséges az adott helyen kábelneten? E-mailben rákérdeztem, immár többször is, de nem kapok választ a T-Online Ügyfélszolgálattól.
  • Zs0lt1
    ha a vonallal egyik szolgáltatódnál sem volt bajod, akkor a másiknál sem lesz, mert ugyanugy a t-com üzemelteti a vonalat.
  • Vogel
    Sziasztok!

5 éve van netem a T-comtól (axelero). 512-ről indult és 5500ig nőtte ki magát változatlan áron. 16500FT !!!! (ebböl 3500 a telefon vonal amit nem használunk). Stabil a net, sose ment el még az 5 év alatt, nem szakadt, nem ingadozott, ping ok. Egyszóval elégedett voltam velük.
    Mivel nem használom ki a hivatalosan 8Mbites netet így visszaváltanék. Találtam a szelessavkereso.hu-val egy GTS datanet nevű csapatot akik 4120Ftért szolgáltatnak 4Mbitet (4/256).

Van tapasztalatotok a GTS-el? Vagy T-commal vetessem vissza 4Mbitre és kérjek telefon nélküli netet? Melyik a kedvezőbb, mit javasoktok?
  • Zs0lt1
    Hasznos link:
    http://asva.info/index.php/2008_04_15_5-mod-arra-hogy-teszteld-a-szolgaltatod.html
  • sirko
    te hallod, ha 0.0.0.0 -as ip laszik a routerben evidens, hogy kurvara semmilyen kapcsolatod nincs a szolgaltatoval :) amugy hivd a szolgaltatod, valoszinuleg vmelyik margin erteked baszakszik, feladnak egy jegyet, ujrakonfiguraljak a dsalmban a dslesd, esetleg cserelnek portot. aztan jolesz... de a routert elotte kosd ki mielott betelefonalsz. merazYOOO
  • Zs0lt1
    ne html kódot használj!
    http://www.google.com/addurl/
  • Arlon
    Üdv
    sry. nem igazán ide szól az írnivalóm de nem találtam rá alkalmas topic-ot és mivel ez "net-es topic" gondoltam hátha tudtok segíteni.

tehát lenne egy weblapom, amit szeretném beregelne a google, hallottam olyanról hogy ehez van egy html kód. tud valaki ebben segítnei?
  • Zs0lt1
    a kaki az te vagy, hogy nem nézted meg mennyit bir a vonalad. az a baj, hogy az emberek nem ugy rendelnek dsl-t, mint ha egy dvd-t rendelnének amazonról. nem nézik meg miről mennyi hány méter, csak hajrá nyolc mega. Aztán meg ha nem megy nyolccal, mert szar a vonal, meg öt kilóméter a kábelhossz, akkor meg megy a sírás rívás picsogás. annyira tele van már a faszom ezzel, hogy nem igaz.
    mérd le a sebességteszted, ha visszaolvasol megtalálod hogy kell, aztán hívd a szolgáltatódat telefonon.
  • MrJones
    akkor felhivom őket hátha mondanak vmi okosat,kösz azért!
  • bertino
    jaj értem, akkor bocsi.
    hát én még nem ismerem nagyon azt az eszközt...
    de ha a net lassu, akkor nálunk azaz eljárás, amit korábban is írtam.
  • MrJones
    nem saját,tegnap hozta a t-onlineos csávó,speedtouch a neve vagy mi,THOMSON ST780 és mondom ez kezeli az tvt,telefont,netet,3az egyben "szupergép":)
  • bertino
    saját eszköz ?
    mondjuk gondolom.
  • MrJones
    hát ez nem fog menni,mivel az egész hóbelebanc(tv,telefon,net) 1 objetkumba megy ami 1ben router is,tehát anélkül nem lehet mert nincs külön modem
  • MrJones
    ezt az első mondatból következtettem le hogy kaki,na mind1,megnézem akkor ugy,de ez miben segíti azt h routerrel itt fenn lassú?
  • bertino
    "honnan gondoltam volna hogy a 8 az 3 stb..egyik szolgáltató kakibb mint a másik"

és te mégis megrendelted a 8 megást.
    azért nem gyengén ellent mondasz magadnak :)

végezd el a T mérést a router nélkül és jelentsd be.
  • MrJones
    most már mind1,honnan gondoltam volna hogy a 8 az 3 stb..egyik szolgáltató kakibb mint a másik.viszont felmerült 1 probléma,lenti gép ahol van a router,ott 3 megát mér speedtest míg idefenn,max jel mellett 1 megát,mi lehet a gond?ha ki van kapcsolva a lenti akkor is ennyi,mindkettő gépen van cfospeed,de mivel ha nincs bekapcsolva a lenti akkor is 1,nem hiszem hogy ez korlátozna vmit,van vkinek ötlete mi lehet a gond?3mega is kevés de még mindig jobb mint az 1!előre is kösz
  • bertino
    kellett neked 8 megásat rendelni, mehetsz ügyfélszolgálatra panaszkodni és T mérést végezni.
  • MrJones
    8bmit--> http://www.speedtest.net/result/257214418.png
  • MrJones
    hello!ma kötötték be a netet,8megás,kérdésem a következő most már örökre 150nel fogok tölteni(max:300) vagy azért várható javulás,mert ez borzalom...Lehet hogy odairják h maximálisan 8mbit de azér enyhe túlzás hogy 8 helyett 2..,ha 6 vagy 7 lenne akkor nem problémáznék.
  • leiutenant
    felcsatlakozás után rendes ip-t kapok pl: 81.182.48.35 vagy 84.0.0.11 aztan mikor látom, hogy nem müködik mert nem töldik be semmi stb. akkor ujra megnézem és a routeren látszik a 0.0.0.0 kapott ip, ha router nélkül használom akkor még sajno nem néztem mi történik az ip-vel de a net kapcsolat él csak nincs bejövő adatforgalom.

• Zs0lt1
    hát most nincs sok időm végigolvasni, majd este, de az, hogy te 0.0.0.0-ás IP-t kapsz a szolgáltatódtól, az elég lehetetlen szerű dolog :-)
  • leiutenant
    Sziasztok!

Ugy látom másnak is van hasonló problémája mint nekem.
    Február közepétől jelentkezett az, hogy netezés közben egyszer csak leáll minden adatforgalom. Evek óta routerrel használtam a netet ami tökéletesen müködött max kéthavonta ujra inditottam a routert meg pár naponta esetleg hetetnte a gépet. Nos a router státuszainál ilyenkor azt látom, hogy 0.0.0.0 ip-t kaptam a szolgáltatótól, de kapcsolatban vagyok vele. Ujracsatlakozni nem tudok amig ujra nem inditom a modemet.
    kiprobáltam router nélkül közvetlenül a modemmel de akkor is fellépett a probléma. A modem ujrainditásával megint tudok kapcsolodni, és az adatforgalom is megindul de kb 3-15 perc mulva ujra leáll. Az internetkapcsolat él de a fogadott küldött paketek száma nem változik.
    Ekkor othhagyom az egészet és pár ora mulva ujra megprobálom akkor lehet hogy pár órán kersztül vagy akár két napig is jó aztan megint hiba.
    Teszteltem, hogy esetleg telefonállás esetén, a készülékek mozgatására stb jelentkezhet-e ez a hiba, de semmi összefüggést nem láttam.
    Dialcom modemem van 4-5 éve, és eddig semmi gond nem volt.
    Már másik számitógéppel is probáltam de ugyanaz a jelenség.
    2 szer bejelentettem a második esetben azt mondták a központból, hogy a központban a "nagyelosztó" okozta de javitották, viszont a probléma azota is jelenkezik...

vkinek történt már változás ilyen esetekben?
    Ha igen irjátok meg kérlek mi okozta hátha okosabb leszek tőle...

Üdv!
  • Zsolt1964
    Ha nem lenne helyileg csak Invitel+ T-Online a kábelTV-n,lenne drótos telefon már rég máshol lennék!!
  • xBIGMONEYx
    sztem azlesz!!:)
  • bertino
    fizess magasabb csomagot és talán lesz sebességed is :)
  • xBIGMONEYx
    csak azért mert tavaly is volt!!azt moste ártana
    csak szaros 1megásom van :(:D
  • koryne
    CSak azért írtam, mert mindenki folyton panaszkodott/ik.
    Nekem csak 5 megával megy a 8-as :P De mindegy, a feltöltés megvan 512 és az is kell, szal marad emígyen :)
  • bertino
    nekem meg csak 1 mbit van
  • Zs0lt1
    Sziaa
    Nekem sem szakad / lassul az emeléstől :-)
  • Zsolt1964
    Hát........... sztem nem valószinű