T-Online ADSL tapasztalatok

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Sziasztok. Látom van egy-két hozzáértõ itt, meg t-dolgozó is. Szóvla itt is leírom: A problémám az hogy az internet borzalmas ping értéket produkál online játék közben (ugye ekkor a legfeltûnöbb így lehet hogy máskor is...) és hogy rendszeresen történik olyan, hogy ledobál különbözõ programokról, pl x-fire vagy msn és néha egy honlap betöltése ehylett "your dsl connection is down" vayg vmi hasonló szöveg és speedtouch error felirat jön. A 4MB-os T-home dupla csomagban vagyok. Azt mondták, hogy a játékkal vagy a számítógéppel van a gond. Több játékkal sõt több géppel is próbáltam. Erre azt modnták pingeltessem a bix.hu-t ekkor többször is elõfordul hogy jópár csomag nem ér célt, és néha hatalmas értékeket vesz fel. Mi a teendõ? Már 3x bejelentettem...

modemreset, router nelkul bekotod, adsl@test felhasznalonevvel es test jelszoval csatlakozol, aztan 192.168.9.1 mersz egy hiteles sebesseget, meresi azonositot felirod, aztan ha nem jo betelefonalsz a 1412 re.. marmint ez abba az esetben igaz ha tonlines vagy..

\"Minden nagyobb vagyon mogott egy sotet bun lapul\"

Zs0lt1
A Siemens-t most is cserélik. Ingyen.

Steam: zs0lt1 - Discord: deadecho_

bertino
eddig mennyi volt ?

Metallica. Csakis. Amig ki nem halnak. Easyrider öcsém, easyrider!

davidka003
Kb 500 KB/sec-el kéne töltened.
Gondolom ahol te laksz, ott csak ezt a sebességet tudják biztosítani.

Xbox 360 SLIM 250 GB, Dell U2312, Dark Souls PtD edition NG++ 925/1000G ☑ Final Fantasy XIII ☑ Lost Odyssey ☑

BlastR
Hali egy 4MB net 325KB/sec -el tölt.
Miért van ez?
Mi a teendõ?

MSI Z77A-GD65 I5 3570K 4G DDR3 RAM Gigabyte HD4870 512MB

koryne
"A Siemens modemre direkt rákérdeztem, hogy cserélik-e, kedves hölgy azt mondta, nem, saját magamnak kell újat venni."
Azért arra kíváncsi lennék, hogy ezt HD-s mondta-e vagy információs... Amikor kb fél évvel ezelõttig ott dolgoztam, akkor még a Siemenst cserélték ingyér. Ráadásul úgy, hogy az ügyfél mondott egy idõpontot, h mikor mehetnek a szerelõk és akkor ott is voltak többnyire (mikor másnap felhívtam az ügyfelet, h megkérdezzem, minden rendben van-e, mindig pozitív választ kaptam). A hölgy sztem keverte kicsit, a Siemensekre a T szimplán nem tart igényt, mikor lemondják a szolg-t, nem éri meg nekik kimenni érte 😊

Xbox Live gamertag: kilencnad

Akkor kedves mindenki, aki reagált rám.

Hát elõször is szorri, nem így akartam elõadni és nem akartam ennyire lehúzni a T-t, csak elég rossz idõben jött a hiba.Sok melóm van, amihez kell a net, a melóhelyemen meg ba*ogatnak, hogy mikor lesz kész.
Az, hogy nem váltottam szolgáltatót, azért van, mert teljesen meg vagyok elégedve, régi elõfizetõje vagyok már a T-nek.Soha semmi bajom nem volt, csak baromira felidegesített, hogy az ügyfélszolgálatnál elég nehézkes elérni azt, hogy közvetlenül beszéljek valakivel, és nem egy digi hangot szeretnék hallani.
Maga a szolgáltatás jelenleg ADSL Multimédia, erre 2 vagy 3 éves hûségnyilatkozat letelte után váltottam, elõtte ADSL Otthon volt, így hívták anno az Axeleronál.
De mint láttam ez is letelt, úgyhogy válszolok is egyben a 1645-ös hozzászólásra, elég "hûséges" vagyok/voltam.
A Siemens modemre direkt rákérdeztem, hogy cserélik-e, kedves hölgy azt mondta, nem, saját magamnak kell újat venni.Végülis nem baj, mert a cél érdekében most egy 6 ezres modem már nem nagy kunszt.Az, hogy nem érdekel a havi díj,nem igaz, csak mint Ügyfél (aki után annyira kapkodnak a Szolgáltatók), elvárhatom a gyors segítségnyújtást.

"Legalabb nem minket hivogatsz az adsl aszisztenses okossagaiddal... 😄"

Hmm, ilyet meg szerintem nem mondtam.

Amúgy peace és üzenem, semmi bajom nincs a T-vel, meg vagyok elégedve.

jaj,tenyleg am... Atallsz mashoz, es akkor mi lesz? A dslamokban ugyan ugy a a T emberei dolgoznak, es ugyan az a szolgaltatas csak mas a neve, mashova fizeted a penzt, de egyik szolgaltatonak sincsen sajat halozata.. ja de volt az emitel, nos az is T lett...

Ajanlom az invitel -t mondjuk vagy a fibernetet 😊 biztos jobban jarsz veluk 😄

Legalabb nem minket hivogatsz az adsl aszisztenses okossagaiddal... 😄

Zs0lt1
hát akkor meg miért villog a 800k-s számláival 😄

bertino
biztos nem akar már hûséget vállalni 😊
vagy egyszerûen csak nem számít, hogy mennyit költ rá...

ja amugy a siemens modemegd szerintem telekom tulajdon, ezt szvsz csereltek volna, es akkor elkerulhettel vna egy csomo mindent...mert akkor kiment volna a muszeresz es beallitotta volna. mondjuk dlsam oldalrol a profilodat is...

Helo,

nos en T -s foszer vagyok, akkor most ha mar adod alank az ivet akkor adom en is. A HD -n szakkepzett es elegge utankepzett munkaero dolgozik, eppen azert, hogy neked tudjanak segiteni. Jobb ha ez igy mindjart rogzul, foleg ez a szo, hogy SEGITENI, nem azert ul ott,hogy lehurrogd, es kritizald. Meg a leg rosszab ugyintezo is szerintem naprakeszebb barmilyen mai internet technologiai kerdesben, mint te valaha eleted hatralevo reszeben leszel.

Nem baszogatni akarlak, de fingod sincsen, hogy hogy mukodik ez az egesz 😊 De ha lenne kerdesed kerdezz batran valaszolok/unk. De fokent ne fikazz,mert epp az ilyen nice userektol van tonre a vernyomasom :S hehe probalj meg engem leoltani 😄

13000 et fizetsz? az meg miylen csomag? 😄 keresd fel az ertekesites csoportot, mert ennel mar lesz kedvezobb is.

peace

sirko

Te valami T-Online-os fószer vagy?

Nyugodtan lehetek joggal felháborodva, tekintettel arra, hogy havi 13000.-et fizetek és nem mai elõfizetõ vagyok...
2002 óta tartja nyilván a T-Online a befizetéseimet, ami eleddig több, mint 800 ezer forint volt...
Ennyi pénzért nyugodtan átállhattam volna máshoz, már jóval korábban, én mégsem tettem meg, de ha én rendszeresen fizetek valamiért, akkor elvárom (elvárhatom?), hogy hiba esetén mielõbb kijavítsanak mindent.

Csak ne azt akard kihozni, hogy még én vagyok a hibás...Nem lehetek sajnos a vonal másik végén...

Zs0lt1
Hali!
Nnatehát akkor válaszolgatnék egy-két dologra 😄
"hibabejeletõ részen a mûszakisok meg szart sem tudnak."
Nna hát ez egyáltalán nem igy van. Tavaly október 1.-e óta miután egyesült a tékom, téonlájn meg a témobil, van hozzáférése a téonléjnos HD-s kollégának a tékomos rendszerhez. Tehát meg lehet nézni, hogy hol van most egy hibabejelentés, hol tart, és mire lehet számítani.

"letöltöttem az ADSL asszisztenst"
Azt a programot, kb 2002 óta nem fejlesztik, szal az akkori állapotokat ismeri, valószínû, azért dobott annyi hibát.

"mivel kicseréltem a régi modemet egy újra, nekik is át kell állniuk."
Ez úgy mûködik, hogy a telefon kábeled egyik végén van a modem, a másik végén pedig van egy eszköz, amint dslam portnak hívnak. ha az egyik eszköz cserére kerül, akkor a másik nem biztosm hogy minden további nélkül észleli az új eszközt. Tehát, modemcsere után, a dslam portot újra kell konfigurálni, hogy az új modemmel mûködni tudjon.

"Azt javaslom, hogy jelentsd be a hibát, hagyj meg nekik számot amin elérhetnek, mondj el mindent, mert egy részüknek fingja sincs az egészrõl"
Hát ez az egyrészüknek fingja sincs szöveget visszautasítom, bár van néhány elõfizetõ, aki mindent jobban tud mindennél.

"de azért ott is akad egy-két szakember."
hát nem 1-2 elhiheted nekem 😄

Nézzenek oda!

Ugyanez a gondom volt, de nekem múlt pénteken kezdõdött.
A helyzet megoldódott, ne aggódj.Csak ku*va nehéz elérni most már az ügyfélszolgálatot, a hibabejeletõ részen a mûszakisok meg szart sem tudnak.
De ma végre felhívott egy hozzáértõ szakember és közölte, ne keressem a bajt náluk van a hiba!
Következõket tettem:

Pénteken melóból hazérve este láttam, hogy valami nem stimmel a routeren.Kijelzõk 90%-a nem jelez.Szombat reggel megnéztem, modem elszállt.Azt még anno az Axelero telepítette vagy 10 éve (Siemens Xpresslink).Se powert se semmit nem kapott.ki-be húzogattam, semmi.Elmentem, vettem egy másikat T-Pont-nál, mivel máshol nem volt raktáron.Most a szabvány D-Link van, amit a T-Online az új ADSL elõfizetésekhez ad.
Bekötöttem,világít, jelez, hurrá.Aztán elég gyorsan véget is ért a nagy vidámság, router még mindig nem megy.
Router ki, modem be,simán,semmi.Router be hálókártya 1 próba.Semmi.Hálókártya 2 próba, semmi.Reset a routeren, modemen,semmi sem megy.Kipróbálás két független notebookkal, semmi.Még mindig nem megy.Kábelcsere, szart sem ért.Még mindig nem megy.Hálókártya újratelepítés/kikapcsolás/stb, még mindig nem megy.
Itt már kezdtem kifogyni az ötletekbõl, melóhelyem letöltöttem az ADSL asszisztenst. ADSL ASSZISZTENS
Hazajövõk, elindít, semmi, tele van hibajelzéssel.
Ezeket megelõzte, hogy szombaton bejelentettem a hibát, aznap vissza is hívtak egyszer, megy-e.Visszahívtak másnap is, meg ma is.
Már majdnem szétszedtem a lakást is, hátha a kábellel van gond, meg építkeznek a házban, érdeklõdtem, nem vágtak-e le valamit.

Elmondták, hogy valami NÁLUK volt elb*va, és mivel kicseréltem a régi modemet egy újra, nekik is át kell állniuk.Furcsa...rajtam áll vagy bukik, hogy megy-e?No, mindegy, megjavult.
Kedvesek,udvariasak voltak, még ki is akartak jönni, de aztán telón megbeszéltünk mindent és végre-valahára megy is.
Azt javaslom, hogy jelentsd be a hibát, hagyj meg nekik számot amin elérhetnek, mondj el mindent, mert egy részüknek fingja sincs az egészrõl, de azért ott is akad egy-két szakember.

Zs0lt1
hali! ment válasz, szivesen!

Szia!
Küldtem PM-et, elõre is köszi...
Zs0lt1
hali!
t-online-os vagy?
ha igen, tolj egy telszámot pm-ben, délután megyek be ránézek, hátha tudok vmi biztosabbat.

Sziasztok!

Hát sajna még mindig nincsen netem, már lassan egy hete. A legrosszabb az, hogy semmit sem tudok kideríteni, hogy mi a baj, az ügyfélszolgálaton nagyon kedvesek, de mindig csak azt mondják, hogy a T-com elhúzódó hibát jelzett vissza. De hogy meddig és milyen hiba arról senki semmit. Nem jár ide véletlenül valaki, aki több infót tudna adni esetleg, mert már nem tudom mi tévõ legyek.
Üdv
externet rõl valakinek valamilyen tapasztalata?
Zs0lt1
hát ez tényleg érdekes, hogy miért húzzák el ennyi ideig, mert csak egy dslam port resetet kellene csinálniuk, ami kb 4 kattintás és öt perc múlva már onlie vagy. bár az is lehet h megcsinálták a port resetet és nem segített, de akkor viszont lehet h kimennek hozzád vagy a központba.

bertino
80%, hogy a központban van valami, ahhoz pedig csak a t-com szerelõk férnek hozzá
sajnos

Ja persze test szerver sem megy, szóval nem a useremmel van gond...
Sziasztok! Sajna szerda este óta nincs adsl-em, bejelentettem, de sajna még mindig semmi. Este letelik a 72 óra amit ígértek, hogy addig mindenképpen...678-as hibaüzenet, távoli sz.gép....hiba. ADSL link világít, indításkor szinkronizál, de az istanért nem csatlakozik.Próbáltam másik modemmel is (d-link 360r,360t)de ugyanaz. Se routeren keresztül, se géprõl nem megy. Mit tudnék csinálni, hogy történjen már valami, mert naponta 2-szer érdeklõdök, de mindig ugyanaz, mûszerészek dolgoznak rajta stb...Nagyon kedvesek, de a netem csak nem megy. A központban lehet valami?Egyszer azt mondták a telefonban, talán port reset segítene, de még nem került rá sor. Szombaton fog-e valaki foglakozni a problémámmal?
Zs0lt1
hát nézd. a d-link 380t-nek van saját beépített pppoe kliense, tehát, lehet router módban használni, azaz fel tud magától csatlakozni. igaz, hogy az a pppoe kliens egy nagy szar, de az már más kérdés.

mellékesen jegyzem meg, hogy nem ez az egyetlen dsl modem, amelyikben van beépített pppoe kliens. a huawei smartax mt800u-ban is van. sõt ez még jelzi is h router-ként mûködik az eszköz, mert piros fénnyel világít az adsl link led.

Sanyix
Mióta router is? 1 lan porttal nehezen. Egyébként a 380t-nek sokkal fejlettebb elektronikája van mint a 360r-nek, és nagyjából semmi köze a 2nek egymáshoz, csak a gyártója.

Vain ei kuulu terroristien käsiin! CS. N. T. K. K.! SG az a hely ahol sunyi módon csöndben törölgetik a hozzászólásokat, indok nélkül. ;)

Zs0lt1
a 380t egy routerrel egybekötött dsl modem. csak a router funkcióval több.

bertino
?!

Van valakinek tapasztalata a D-link 380T-rõl?
Többet bíar kihozni a vonalból mint a 360R?

Zs0lt1
olyan nekem is kell!! 😄

Zs0lt1
az attól függ, hogy milyen messze leszel a dsl központtól.

mikronetrõl adslre megéri váltani a netes játékok miatt!
és mennyire jó!
bertino
persze

nekem meg olyan kéne, hogy béreltvonal 100/100 havi 3k-ért bazeg.

de nekem olyan kén ami a meggátolja a szakadozást, és 2-3 megásan fut.

bertino
sztem sem, de válaszotlam a kérdésére, hogy mivel korlátozhatja fix sebességre az internetjét 😄

Zs0lt1
a netlimiter sztem nem oldja meg a szakadozást.

bertino
netlimiter

vagy olyan modem nincs ami például olyan sebességet állít be hogy ne szakadozzon?Mondjuk 2-vel töltene?

és a 4 megásat nem bírják 2-re levenni?

bertino
jaja, itt nincs más mód

Zs0lt1
de lehet.
kérsz egy 8 megás csomagot, majd jelzed, hogy lassú, akkor leveszik neked 2 megásra 😄
igaz, hogy igy egy 8 megás csomagot fizetsz 😄

Szal a lényeg: vagy lassú lesz vagy szakadozik.

bertino
sehogy ?
ha van a szolgáltatónál olyan csomag, akkor természetesen azt kell kérni

Azért szeretnék 2-3 megásat, mert 4megás augusztus közepétõl elkezdett szaggatni és visszraktak 1-re ami meg nagyon lassú!!
Valaki megmondaná hogy tudom kérni a 2-3 megát???

Köszönöm

Sanyix
Sztem 4 mega is simán, mert bár a csillapítás elég nagy, de a jel/zaj viszony is, ami meg jó.

Vain ei kuulu terroristien käsiin! CS. N. T. K. K.! SG az a hely ahol sunyi módon csöndben törölgetik a hozzászólásokat, indok nélkül. ;)

Sziasztok!

Végeztem egy tesztet,: http://images.netbag.hu/20080120/20363177259.jpeg
Azt mondták, hogy 2-3 megás netet bírná!

Lehetséges valahogy a 2-3 mega? Fizetném a 4-et és helyette 2-3 megával stabilan menne? Vagy van ilyen modem?

Köszönöm

En nem voltam mostanaban sokat idehaza, de az utobbi idoben egesz normalis ertekeket vett fel a valaszido, nap kozben is 15-16 ms Mo-on bellulre, es kulfoldre is egesz turheto, es viszonylag stabil, nem maszkal fel le +-20ms-os intervallumban, csak 5-tel, es nem is packetloss-os annyira, mint regen. Igaz, meg mindig messze van a nyar eleji allapottol, de ez mar eredmeny. Nem is ezzel lenne a problema, hanem a ma reggel tapasztalt ujkeletu savszelesseg-zuhanasommal. Lefuttattam a szokasos adsl@test-es sebessegmerest, es letoltes, feltoltesre is finom 32kbps vonali sebesseget dobott ki, ami azota is allando. Erdekes fejlemeny. Remelem nem lesz allando, de azert irok a helpdesknek egy email-t.

\"Genyo Kapitany nem kegyelmez!\"

Zs0lt1
hát nézd az optikai kábel kötése meglehetõsen drága, tehát nem valószínû, hogy minden háztartásba bevezetik.
egyébként meg az az optikázás amit te hallottál az tök más. az az lesz, hogy optikai kábelen sokkal közelebb viszik a dslam közponotkat a felhasználókhoz, ezáltal a rézérpár kábelhosszának csökkentését érik el.
azt hogy meddig húzzák ki, azt nem lehet tudni, pár év múlva meglátjuk 😄

Sziasztok!

Hallottam olyanról , hogy pár éven belül fognak optikázni!
Ennél, fogszámítani a távolság( 3 km) és idáig, a külvárosig kifogják húzni?

Zs0lt1
hát a rapid és a youtube elég rendesen le vannak terhelve és ha azt nézed, hogy kb mikor nálunk este van akkor a tengerentúlon reggel van, szal ott akkor használják jobban ezeket az oldalakat.