A SÖR
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
(kelta nászi ital)
1,5 kg méz (lehetõleg világos legyen)
1 citrom
1 narancs
1 késhegynyi citromsav
2-3 csepp csersav vagy 1 csipet élesztõ
Öntsd a mézet nagy fazékba, öntsd fel 3-4 l forró vízzel, kevergesd, amíg a méz fel nem oldódik. Kb. 5 percig melegítsd, enyhe forrásig. Add hozzá a citromot, narancsot, a csersavat és citromsavat. Öntsd át egy erjesztõedénybe*, tedd meleg helyre, vattával dugaszold be a tetejét. Négy napig hagyd így állni. Ekkor erõsen zárd le a tetejét. Kb. 3-5 nap múlva, amikor már nem forr, sterilizált tartályba csapold át, adj hozzá egy Campden-tablettát és zárd le légdugóval a tartályt. Addig hagyd így állni, amíg teljesen ki nem tisztul, ekkor csapold át sterilizált üvegekbe, adj hozzá 1 teáskanál cukrot 750 ml-nként és zárd le a tetejét. Két hét múlva fogyasztható.
* Erjesztõedény: bármilyen üveg megfelel, csak elég nagy legyen. Tetejét gumi- vagy mûanyagdugóval zárd le, a dugót lyukaszd ki. Vegyél egy légdugót (amilyet a sörgyártásnál használnak), ezzel zárd le.
Majd tudosíts (cs), hogy hogyan sikerült 😄
Ha jól akkor jöhet a recept, meg hogy mit hogyan 😄
Most akarom kipróbálni a mézsört, találtam receptet 😄
Én meg mindig Arany Ászokat vagy Drehert iszok, most felveszem ezt is a puttó sörök kínálatába 😄
Borsodit meg utálom.
Viszont ez a Soproni tegnap 1 kellemes meglepi volt, Arany Ászok meg alap 😉
Amstel csordogál a gigámon lefele...
És a korsó ürül...
" Az integrált pluralista szocializmusban az alternatív demokrácia objektív frekventáltsága stagnált "
Rangsorolva:
Világos sörök: Amstel, Pilsner Urquelle, Dreher pils, Tuborg.
Barna sörök: Leffe dark, Kaiser Malz, Amstel dark.
Búza sörök: Oberdolfer.
" Az integrált pluralista szocializmusban az alternatív demokrácia objektív frekventáltsága stagnált "
Jó vót.
Magyarország! Ne feledd halottaidat, mint vádlók élnek ők.
Egészségetekre!

Felbontás elött fordítsd fejjel lefelé kb 5-10 percre, hogy az aljára lerakódott sörélesztõ elkeveredjen. Kicsit homályos lesz, de az íze is jobb. Vigyázz, ha felrázod kibontásnál az egész ki tud futni!
Pincehidegen a legjobb.
Egészségedre!
A tótoknál ittam Kelt sört ( a csatos üvefrõl jutott eszembe) az is finom volt.
Ki fogom próbálni.
Nagyobb szupermarketekben lehet kapni, csatos üvegben de elég komoly ára van, 250ft, ráadásul az üvegbetét is magas 110/db.
Én, kérlekszépen, sörözök.
Szerencsés helyem van, a kutya sem buzerál.
A túl habos sört általában én sem csípem, de ebben a búzasörnek imádom harapni a habját!

Itt szívok a melóhelyen, ahelyett, hogy a kertben kortyolgatnám a söröcskémet.
Még van két flaska....