A SÖR
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Ha úszni akarok, akkor én is, de inni....

De hogy ne offoljak, tegnap kicsit besoproniztam a csapolt fajtából. Éhgyomorra marha jó volt, most meg másnapos vagyok.
Gondolom a forró, csendes, rettenetes fajtából 😊))
Rám egyébként nincs ilyen hatással, ellenben a magyaros pizza jó hagymásan, na az az igazi 😊
Rám egyébként nincs ilyen hatással, ellenben a magyaros pizza jó hagymásan, na az az igazi 😊
Még szerencse, hogy sokáig tartott az út hazafelé. Így a családot megkímélhettem a mellékhatásoktól.
Tegnap este megünnepeltük, hogy a havernak lánya született. Pilsner Urquell hegyek gurultak le a torkunkon. Én egy kis hagymalevest ettem hozzá (buciban). Képzelhetitek a hatást...
Megfájdult a torkom a tegnap esti Budvaroktól.
A Süsüben Pilsner urquell promó volt szombaton,így lett egy gyönyörû poharam.
Magyarország! Ne feledd halottaidat, mint vádlók élnek ők.
És ami még jobb: nálunk vendégeskedtek az ulmi barátaink. Nem felejtették el, hogy mi az én kedvencem és hoztak magukkal hat doboz GOLD OCHSEN-t. Ebbõl 3 világos, 3 pedig búzasör. Ez Ulm városának büszkesége. Isteni...
Kaptam még két söröskorsót és egy réz sörnyitót is a fenti márka emblémájával. Ez ám a boldogság.
Kaptam még két söröskorsót és egy réz sörnyitót is a fenti márka emblémájával. Ez ám a boldogság.

A hét végén volt alkalmam legurítani egy Oberdolfert. Nem csodálom, hogy ennyire rajongsz érte...
Kelt tényleg finom. Csatos üveg rulez...
nna akkor most mindenkit üdvözölnek itt a felvidéki magyarok,remélem az unió eljöttével ti is részesülhettek a cseh és szlovák sörök áldásából.slukk(KELT)
Mézsör
(kelta nászi ital)
1,5 kg méz (lehetõleg világos legyen)
1 citrom
1 narancs
1 késhegynyi citromsav
2-3 csepp csersav vagy 1 csipet élesztõ
Öntsd a mézet nagy fazékba, öntsd fel 3-4 l forró vízzel, kevergesd, amíg a méz fel nem oldódik. Kb. 5 percig melegítsd, enyhe forrásig. Add hozzá a citromot, narancsot, a csersavat és citromsavat. Öntsd át egy erjesztõedénybe*, tedd meleg helyre, vattával dugaszold be a tetejét. Négy napig hagyd így állni. Ekkor erõsen zárd le a tetejét. Kb. 3-5 nap múlva, amikor már nem forr, sterilizált tartályba csapold át, adj hozzá egy Campden-tablettát és zárd le légdugóval a tartályt. Addig hagyd így állni, amíg teljesen ki nem tisztul, ekkor csapold át sterilizált üvegekbe, adj hozzá 1 teáskanál cukrot 750 ml-nként és zárd le a tetejét. Két hét múlva fogyasztható.
* Erjesztõedény: bármilyen üveg megfelel, csak elég nagy legyen. Tetejét gumi- vagy mûanyagdugóval zárd le, a dugót lyukaszd ki. Vegyél egy légdugót (amilyet a sörgyártásnál használnak), ezzel zárd le.
(kelta nászi ital)
1,5 kg méz (lehetõleg világos legyen)
1 citrom
1 narancs
1 késhegynyi citromsav
2-3 csepp csersav vagy 1 csipet élesztõ
Öntsd a mézet nagy fazékba, öntsd fel 3-4 l forró vízzel, kevergesd, amíg a méz fel nem oldódik. Kb. 5 percig melegítsd, enyhe forrásig. Add hozzá a citromot, narancsot, a csersavat és citromsavat. Öntsd át egy erjesztõedénybe*, tedd meleg helyre, vattával dugaszold be a tetejét. Négy napig hagyd így állni. Ekkor erõsen zárd le a tetejét. Kb. 3-5 nap múlva, amikor már nem forr, sterilizált tartályba csapold át, adj hozzá egy Campden-tablettát és zárd le légdugóval a tartályt. Addig hagyd így állni, amíg teljesen ki nem tisztul, ekkor csapold át sterilizált üvegekbe, adj hozzá 1 teáskanál cukrot 750 ml-nként és zárd le a tetejét. Két hét múlva fogyasztható.
* Erjesztõedény: bármilyen üveg megfelel, csak elég nagy legyen. Tetejét gumi- vagy mûanyagdugóval zárd le, a dugót lyukaszd ki. Vegyél egy légdugót (amilyet a sörgyártásnál használnak), ezzel zárd le.
Habazz 😄
Majd tudosíts (cs), hogy hogyan sikerült 😄
Ha jól akkor jöhet a recept, meg hogy mit hogyan 😄
Majd tudosíts (cs), hogy hogyan sikerült 😄
Ha jól akkor jöhet a recept, meg hogy mit hogyan 😄
A Drebert nem szeressem. Keserû. A fanyar, aromás söröket szeretem.
Most akarom kipróbálni a mézsört, találtam receptet 😄
Most akarom kipróbálni a mézsört, találtam receptet 😄
Bejött ez a Soproni cucc.
Én meg mindig Arany Ászokat vagy Drehert iszok, most felveszem ezt is a puttó sörök kínálatába 😄
Én meg mindig Arany Ászokat vagy Drehert iszok, most felveszem ezt is a puttó sörök kínálatába 😄
Kõbányai világost még nem ittam, de nem is tervezem 😄
Borsodit meg utálom.
Viszont ez a Soproni tegnap 1 kellemes meglepi volt, Arany Ászok meg alap 😉
Borsodit meg utálom.
Viszont ez a Soproni tegnap 1 kellemes meglepi volt, Arany Ászok meg alap 😉
A Szalon sör is ászokolt, és nem is rosz. Szerintem persze, de én csak az ászokol söröket szeretem igazán.
Persze ittam már minõségibb sört is, de ittam sokkal rosszabbat is, nekem ez most itthonra totál megfelel.
Na ebben nem értünk egyet, nekem nem ízlik sem a soproni sem az aranyászok...
Amstel csordogál a gigámon lefele...
És a korsó ürül...
Amstel csordogál a gigámon lefele...
És a korsó ürül...
" Az integrált pluralista szocializmusban az alternatív demokrácia objektív frekventáltsága stagnált "