3950
Kinek, mi a kedvence?
  • The Garrett
    elég régi fórum post, itt aztírják ausztriában lehet kapni glutén mentes sört. ( glutén az amire a lisztérzékenyek alergiások). itt viszont felsorolják a sör kb összes összetevőjét mint kerülendő összetevő, ugyhogy nincs egyszerű helyzetben barátnőd. :C
  • Róka2007
    Sziasztok! Lene egy olyan elvetemülr kérdésem hogy létezik e a világon olyan sör amit lisztérzékenyek is ihatnak? Ugyanis barátnőm az és eddig csak párszor söröztünk sajna együtt de utólag kiderült hogy a Coronita is tartalmaz a lisztérzékenyek számára "mérget"
  • The Garrett
    igen erre gondoltam énis. :D

lehet kapni ilyet itthon?
  • Krezga
    Biztos gyömbér, mivel a ginger jelentése gyömbér:)
  • Marki
    A ginger eleve gyömbért jelent, szerintem gyömbérsör lehetett.
  • The Garrett
    ma jött haza egy ismerősöm lengyelországból, és hozott nekem [Gingers] Classic nevű sört.

Komolyan mondom ilyen finomat régen ittam. Próbálok rájönni mi van még belekeverve, a lengyel címke nem túl informatív nekem. Olyasmi utóíze van mintha gyömbér lenne benne, és valami hihetetlenül finom.

Ivott már valaki hasonlót / itthon lehet ilyet kapni valamilyen néven?

//ezenkívül könnybe lábadt a szemem mikor megtudtam hogy odakinn 105 Forintnak megfelelő pénzért adnak jó sört a boltokban, és 150 ért a kocsmákban.//
  • Marki
    Ja, ok :D

Ahogy látom, ennek a színe is más
  • hykao
    Én a másikra (Ilzer) írtam a fémes utóízt, ennél (Thurn und Taxis) nem éreztem annyira ilyesmit. Utóbbival eddig itthon csak éttermekben és Budakeszin a DRINKTECH kft. mintaboltjában találkoztam.
  • Marki
    Majd kipróbálom, bár nem tudom, könnyen beszerezhető-e :)

A fémes íz a másiknál is megvan, főleg a végén..
  • hykao
    Árához képest nem rossz, bár van egy kis fémes mellékíze...de ha már rozs sör, akkor inkább: (igaz ára kb. kétszer annyi, mint az Ilzernek)

• Bala10
  • Trashking
    hetente 2-3 pohárral legurítok :D
  • leoon
    osztom a véleményed!
  • Trashking
    dreher a legjobb :)
  • Borgi

• leoon
    ja ez rendes sör csak beletették ebbe a 1,5 literees "pezsgős" üvegbe ennyi
  • zvaragabor
    [/idiota] =
  • zvaragabor
    Vendégek jöttek, ők hozták a sört és nem volt hideg, így gyors hidegítő kúrára kellett fogni, legalkalmasabb hely a mélyhűtő volt. De sajnos feledésbe merült. Hogy miért felejstették el, azt ne kérdezd. [/idiota]
  • icepick16
    de ez rendes sör? ha igen akkor nagyon durva :D
    Zvara: minek raktok sört a mélyhűtőbe, ha elfelejtitek kivenni?
  • zvaragabor
    Fater betette mélyhűtőbe, másnapra a megfagyott sör szétfeszítette az üveget, és kitört az ajla. Oda a heinekennek. :(
  • leoon
    na látod a kérdésedben ott a válasz is...
    ilyen:

heineken
  • icepick16
    valaki meg tudná mondani hogy milyen az a pezsgősüveges heineken?
  • cz182
    Helló!

Tudna valaki tanácsot adni, hogy Budapesten melyek azok az "ivóhelyek" :), ahol barna sört/öket lehet kapni?
    Köszi!
  • Marki
    Az említett bevásárlóközpontban fellelhető ;)

Amúgy kishazánkban gyártják, szerintem máshol is lehet kapni.
  • Krezga
    Hümm, nem is láttam még ilyent, de jól hangzik:D
    (meg az üveg is jöhetne a gyüjteményembe:D)
  • Marki
    Sok sikert hozzá, nem tudom, mekkora ott a választék :)
  • leoon
    hát nálunk csak simán inter nélküli fenyőfás üzlet van, de majd meglesem, h van-e ilyen sör
  • Marki
    Én az Inters*** fenyőfás bevásárlóközpontban vettem, és nem is drága. 144+üveg.
  • Molnibalage
    Hol lehet ilyet kapni?
  • Marki
    Elsőnek nagyon szokatlan, a második üveget most ittam meg, az már jó volt
  • leoon
    Én nem, de megkóstolnám...
  • Marki
    Ezt ki próbálta már?

Rozs sör, hát, elég fura...

Amúgy az én kedvencem a Löwenbräu. Ugyanaz a gyár készít egy Löwenweisser nevezetű szűretlen búzasört, ami elég finom, csak visszataszító látni, hogy áll az alján a "salakanyag".
  • leoon
    Nem tudom milyen oldal ez,de felkeltetted az érdeklődésemet. :D
    Ha megvan a cím nyomd már be ide. Kössz

• zvaragabor
    Úgy látom, a vélemények vegyesek. :) Én is jobban szeretem a világos sört, de ez finom volt.

Egyébként nem tudjátok, hogy mi a címe annak a magyar oldalnak, ahol sörrel foglalkoznak? Ilyen hobbi oldal. Meg még sör mellett mással is, nem tom talán még borral. Tavaly valamikor volt egy teszt, amiben a szar olcsó söröket tesztelték.
  • Hajnalcat
    Kóstoltam, és életem legrosszabb söre volt.
    Nem gondoltam volna, hogy ilyen sz*r az íze.
  • Krezga
    Kóstoltam, nem rossz, de én is inkább a világos sörökért vagyok oda:)
  • leoon
    Ja kóstoltam, annyira nem jön be.
    Régebben szerettem a barna söröket pl.: dreher bak, de mostmár inkább a világos sörök folynak le.
  • zvaragabor
    Soproni Fekete Démon finom. Kóstoltátok már?
  • lemongrass
    na én egyszer az andrássy-n abban a kínai gyorsban ott a nagymező környékén ilyet dobtam be egy csípős szecsuánira...
    hát... nem voltam elájulva... ja de.... az árától...
    /az üveget 'elloptam' emlékbe/

• w77d
    gyerekek, ha alkalmatok adódik egyszer menjetek el Brüsszelbe és ott keressétek meg a sörházat! A világ összes különleges sőréből kapható! nagyon kultúrált hely, mondjuk árak vannak, de megéri! én ott ittam pl epersört :D