3950
Kinek, mi a kedvence?
-
elég régi fórum post, itt aztírják ausztriában lehet kapni glutén mentes sört. ( glutén az amire a lisztérzékenyek alergiások). itt viszont felsorolják a sör kb összes összetevőjét mint kerülendő összetevő, ugyhogy nincs egyszerű helyzetben barátnőd. :C -
Róka2007 #1345 Sziasztok! Lene egy olyan elvetemülr kérdésem hogy létezik e a világon olyan sör amit lisztérzékenyek is ihatnak? Ugyanis barátnőm az és eddig csak párszor söröztünk sajna együtt de utólag kiderült hogy a Coronita is tartalmaz a lisztérzékenyek számára "mérget" -
igen erre gondoltam énis. :D
lehet kapni ilyet itthon?
-
Biztos gyömbér, mivel a ginger jelentése gyömbér:) -
A ginger eleve gyömbért jelent, szerintem gyömbérsör lehetett. -
ma jött haza egy ismerősöm lengyelországból, és hozott nekem [Gingers] Classic nevű sört.
Komolyan mondom ilyen finomat régen ittam. Próbálok rájönni mi van még belekeverve, a lengyel címke nem túl informatív nekem. Olyasmi utóíze van mintha gyömbér lenne benne, és valami hihetetlenül finom.
Ivott már valaki hasonlót / itthon lehet ilyet kapni valamilyen néven?
//ezenkívül könnybe lábadt a szemem mikor megtudtam hogy odakinn 105 Forintnak megfelelő pénzért adnak jó sört a boltokban, és 150 ért a kocsmákban.// -
Ja, ok :D
Ahogy látom, ennek a színe is más -
Én a másikra (Ilzer) írtam a fémes utóízt, ennél (Thurn und Taxis) nem éreztem annyira ilyesmit. Utóbbival eddig itthon csak éttermekben és Budakeszin a DRINKTECH kft. mintaboltjában találkoztam. -
Majd kipróbálom, bár nem tudom, könnyen beszerezhető-e :)
A fémes íz a másiknál is megvan, főleg a végén.. -
Árához képest nem rossz, bár van egy kis fémes mellékíze...de ha már rozs sör, akkor inkább: (igaz ára kb. kétszer annyi, mint az Ilzernek)
-
Bala10 #1336
-
hetente 2-3 pohárral legurítok :D -
osztom a véleményed!
-
dreher a legjobb :) -
-
ja ez rendes sör csak beletették ebbe a 1,5 literees "pezsgős" üvegbe ennyi -
[/idiota] =
-
Vendégek jöttek, ők hozták a sört és nem volt hideg, így gyors hidegítő kúrára kellett fogni, legalkalmasabb hely a mélyhűtő volt. De sajnos feledésbe merült. Hogy miért felejstették el, azt ne kérdezd. [/idiota] -
de ez rendes sör? ha igen akkor nagyon durva :D
Zvara: minek raktok sört a mélyhűtőbe, ha elfelejtitek kivenni? -
Fater betette mélyhűtőbe, másnapra a megfagyott sör szétfeszítette az üveget, és kitört az ajla. Oda a heinekennek. :( -
na látod a kérdésedben ott a válasz is...
ilyen:
heineken -
valaki meg tudná mondani hogy milyen az a pezsgősüveges heineken? -
cz182 #1324 Helló!
Tudna valaki tanácsot adni, hogy Budapesten melyek azok az "ivóhelyek" :), ahol barna sört/öket lehet kapni?
Köszi! -
Az említett bevásárlóközpontban fellelhető ;)
Amúgy kishazánkban gyártják, szerintem máshol is lehet kapni. -
Hümm, nem is láttam még ilyent, de jól hangzik:D
(meg az üveg is jöhetne a gyüjteményembe:D) -
Sok sikert hozzá, nem tudom, mekkora ott a választék :) -
hát nálunk csak simán inter nélküli fenyőfás üzlet van, de majd meglesem, h van-e ilyen sör -
Én az Inters*** fenyőfás bevásárlóközpontban vettem, és nem is drága. 144+üveg. -
Hol lehet ilyet kapni? -
Elsőnek nagyon szokatlan, a második üveget most ittam meg, az már jó volt
-
Én nem, de megkóstolnám... -
Ezt ki próbálta már?
Rozs sör, hát, elég fura...
Amúgy az én kedvencem a Löwenbräu. Ugyanaz a gyár készít egy Löwenweisser nevezetű szűretlen búzasört, ami elég finom, csak visszataszító látni, hogy áll az alján a "salakanyag". -
Nem tudom milyen oldal ez,de felkeltetted az érdeklődésemet. :D
Ha megvan a cím nyomd már be ide. Kössz
-
Úgy látom, a vélemények vegyesek. :) Én is jobban szeretem a világos sört, de ez finom volt.
Egyébként nem tudjátok, hogy mi a címe annak a magyar oldalnak, ahol sörrel foglalkoznak? Ilyen hobbi oldal. Meg még sör mellett mással is, nem tom talán még borral. Tavaly valamikor volt egy teszt, amiben a szar olcsó söröket tesztelték. -
Hajnalcat #1312 Kóstoltam, és életem legrosszabb söre volt. 
Nem gondoltam volna, hogy ilyen sz*r az íze. -
Kóstoltam, nem rossz, de én is inkább a világos sörökért vagyok oda:) -
Ja kóstoltam, annyira nem jön be.
Régebben szerettem a barna söröket pl.: dreher bak, de mostmár inkább a világos sörök folynak le. -
Soproni Fekete Démon finom. Kóstoltátok már? -
na én egyszer az andrássy-n abban a kínai gyorsban ott a nagymező környékén ilyet dobtam be egy csípős szecsuánira...
hát... nem voltam elájulva... ja de.... az árától...
/az üveget 'elloptam' emlékbe/
-
gyerekek, ha alkalmatok adódik egyszer menjetek el Brüsszelbe és ott keressétek meg a sörházat! A világ összes különleges sőréből kapható! nagyon kultúrált hely, mondjuk árak vannak, de megéri! én ott ittam pl epersört :D